Peli-Karhut saa välierävastustajakseen Forssan Alun

4.4.2013 PeKa ja FoA selvittivät kumpainenkin tiensä mitalipeleihin suoraan kahdella voitolla puolivälieräsarjassa. Nyt runkosarjan kakkonen ja kolmonen taistelevat finaalipaikasta. Ottelusarja käynnistyy perjantaina Kotkassa.

FoA:n Henna Salomaa (vas.) ja Laura Saarinen ovat olleet liekeissä pudotuspeleissä.

PeKan Anissa Pounds on ollut hyvässä heittovireessä pudotuspelien alettua. Kuvat: Tytti Nuoramo ja Francois Perthuis

Kotkalaisjoukkue PeKa sai puolivälierissä hyvän vastuksen tiukkaan taistelleesta Äänekosken Huimasta. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi kotkalaisten suhteellisen selkeään 84 – 70 -voittoon. Toisessa kohtaamisessa kotiyleisö siivitti Huiman erinomaiseen taisteluvireeseen, mutta PeKa oli ratkaisuhetkillä erehtymätön. Välieräpaikka irtosi voittonumeroin 66 – 63.

 

PeKan vahva takamiesosasto on jatkanut erinomaisia otteitaan myös pudotuspeleissä. Reetta Piipari, Anissa Pounds, Linda Lehtoranta ja Lotta Richter ovat hallinneet joukkueensa takakenttää kiitettävästi. Yhdysvaltalaisvahvistus Miriam McKentzie on niin ikään pelannut pirteästi, ja joukkueen paras levypallopelaaja Korinne Campbell on jälleen mukana perjantain kokoonpanossa.

 

Kovia nimiä löytyy myös FoAn kokoonpanosta. Takamiehet Henna Salomaa, Henna Koponen ja Melissa Lechlitner ovat esiintyneet kentällä edukseen. Sisäpelaaja Laura Saarinen pelasi erinomaisen puolivälieräsarjan, ja oli joukkueensa tehokkaimpia pelaajia kummassakin puolivälieräkamppailussa.

Kumpikin joukkue luottaa takamiehiinsä 

Joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat tällä kaudella menneet puhtaasti kotkalaisten nimiin. PeKan päävalmentajan Seppo Kurjen mukaan FoA onkin kotkalaisille miellyttävä vastus.

 

– Uskon, että laaja pelaajamateriaalimme on meille eduksi tulevassa ottelusarjassa. Aiomme pelata omaa peliämme, ja lisäksi puolustaa heidän parhaat pelaajansa pois pelistä, Kurki sanoo. PeKa pääsee näillä näkymin perjantain otteluun täydellä kokoonpanolla.

 

FoA:n päävalmentajan Jari Marjamäen mukaan PeKa on äärimmäisen vaarallinen vastustaja kotihallissaan. Finaaliin pääsy edellyttää forssalaisilta ainakin yhtä vierasvoittoa.

 

– Kävi ensimmäisessä kohtaamisessa mitä hyvänsä, meidän täytyy ehdottomasti voittaa kotona toisessa osaottelussa, Marjamäki sanoo.

 

Forssalaisvalmentaja luottaa joukkueensa takamiesosastoon.

 

– Takamiehemme ovat erinomaisessa iskussa, ja joukkueen rotaatio toimii hyvin pelipaikoilla 1–3.

 

Alku on kärsinyt joistakin loukkaantumisista, mutta Marjamäki ei vielä osannut sanoa, minkälaisella kokoonpanolla joukkue pelaa perjantaina.

 

Kotkan Peli-Karhut – Forssan Alku -välieräsarjan ensimmäinen ottelu pelataan Kotkan Steveco Areenalla klo 18.30. Finaaliin etenee ensimmäisenä kolme voittoa saavuttanut joukkue.

 

 
27.7.2022 15:02 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 27.4. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

21.7.2022 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta Vesiluoma siirtyy Ruotsin pääsarjan Alvik Basketiin

Espoo Basket Teamin kantaviin voimiin jo yli puoli vuosikymmentä kuulunut Lotta Vesiluoma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Vesiluoma on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjassa pelaavan Alvik Basketin kanssa.

18.7.2022 10:03 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi jatkosopimusta, kun Magdalene Agyei, 23, ja Meri Damoiseaux, 21, jatkavat joukkueessa myös ensi kauden.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

Näytä lisää vastaavia