Perjantain MM-karsintavastus Venäjä haavoittunut mutta vaarallinen

29.11.2018 11:28 Venäjän maajoukkue elää haastavia aikoja. MM-karsintatappiot Bosniaa, Ranskaa ja Tshekkiä vastaan mutkistavat 2010-luvun alun menestyjäjoukkueen tietä Kiinan MM-kisoihin ja sormensa murtanut ykköstykki Aleksei Shved on sivussa marras-joulukuun karsintaikkunasta. Takaiskuista huolimatta Venäjä on aina vaarallinen, fyysinen ja monipuolinen vastustaja.

Veteraani Dmitri Hvostov johtaa Venäjän peliä pieteetillä. Kuva: FIBA Europe.

Vaikka vuoden 2011 EM-pronssin ja vuoden 2012 olympiapronssin jälkeen menestys kansainvälisillä kentillä on vältellyt Venäjää, on maa täynnä koripallotietoutta ja -taitoa ja nykyaikaista koripalloa pelaavia monitoimikoneita. Jos pari vuosikymmentä sitten Venäjä hidasti peliä, nykymaajoukkueen suunta on täysin päinvastainen.

- Venäjä yrittää pelata mahdollisimman nopeasti. He tuovat pallon etukentälle vauhdilla ja yrittävät rakentaa nopean heittopaikan. Jos nopeaa paikkaa ei löydy, heillä on monipuolinen joukkuekonsepti, jonka kautta he osaavat pelata monia paikkoja eri paikkojen pelaajille, Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas tiivistää.

- Jos Venäjä ei pääse juoksemaan, heidän työkalupakistaan löytyy myös jarru ja heidän puolen kentän hyökkäyksensä on hyvin selkeää. Periaatteessa Venäjää vastaan pelaaminen on yksinkertaista niin kauan kuin on ajan tasalla ja tietää, mitä he yrittävät.

Nyky-Venäjän ykköskoripalloilijan Aleksei Shvedin poissaolo tarkoittaa joukkueelleen konservatiivisempaa hyökkäyspelaamista. Itäeurooppalaisen koripallon parhaiden perinteiden mukaan Venäjän asearsenaaliin kuuluu myös yliampuvakin fyysisyys, joka voi kallistaa vaakakupin nopeasti Venäjälle – tai sen vastustajalle.

- Ennakoivuus ja aloitteellisuus ovat pääasioita. Emme ole vahvimmillamme pystypainissa joten meidän on liikutettava palloa, oltava huolellisia ja kärsivällisiä. Meidän pitää olla myös valmiit vastaamaan perinteiseen venäläiseen koripalloon, missä liikutaan sääntökirjan harmailla lisälehdillä, jatkaa Larkas.

- Meidän on osoitettava jo varhain kykymme ja halumme antaa iskuja ensin. Venäjä on hyvä joukkue turhauttamaan vastustajan fyysisyydellään, mutta jos Venäjän fyysisyyteen vastaa ja heidän pelinsä hidastaa, heillä alkaa levitä ensiksi kädet ja sitten kasetti.

Tarkkaile heitä – coach Larkaksen tärpit

  • Dmitri Hvostov (190 cm/29 v): ”Shvedin ollessa poissa Hvostov on joukkueensa johtaja. Ei mikään maailman urheilullisin jätkä, mutta osaa heittää ja johtaa peliä ja puolustaessa laittaa painetta koko kentällä. Osaa pitää kiinni ja pelata kovaa, kun tarvitaan.”
  • Sergei Karasjov (201/25): ”Melko puhdas kolmospaikan pelaaja tai small ball -nelonen. Hyvä urheilija mutta ei mikään pallojonglööri vaan suoraviivainen pelaaja, joka tarvitsee apua saadakseen hyökkäyspäässä edun puolustajaansa nähden.”
  • Dmitrii Kulagin (197/22): ”Iso, vahva ja monipuolinen takamies, joka todennäköisesti aloittaa Venäjän kakkospaikalla. Menee hanakasti korin alle pienempää puolustajaa vastaan. Tämän joukkueen kakkospelinrakentaja.”
  • Jokerikortti: Andrei Vorontsevitsh (207/31): ”Jäänyt pienille minuuteille Moskovan TsSKA:ssa loukkaantumisessa toipuessaan. Erinomainen heittäjä, joka ajaa hyvin korille close out -tilanteissa. Hyvä syöttäjä, perinteisesti meille todella vaikea puolustettava.”

 

Venäjän maajoukkue Suomessa 29.-30.11.

 

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

3

Sergei KARASJOV

201

1993

Pietarin Zenit (RUS)

4

Jevgeni BABURIN

190

1987

Nizhni Novgorod (RUS)

7

Vitali FRIDZON

195

1985

Lokomotiv Kuban (RUS)

8

Vladimir IVLEV

207

1990

Lokomotiv Kuban (RUS)

9

Ivan UHOV

193

1995

Moskovan TsSKA (RUS)

13

Dmitri HVOSTOV

190

1989

Lokomotiv Kuban (RUS)

14

Nikita BALASHOV

207

1991

Lokomotiv Kuban (RUS)

20

Andrei VORONTSEVITSH

207

1987

Moskovan TsSKA (RUS)

21

Stanislav ILNITSKIJ

202

1994

Lokomotiv Kuban (RUS)

22

Dmitrii KULAGIN

197

1992

Lokomotiv Kuban (RUS)

31

Jevgeni VALIJEV

205

1990

Pietarin Zenit (RUS)

51

Petr GUBANOV

208

1987

BC Himki (RUS)

64

Artem KLIMENKO

214

1994

UNICS Kazan (RUS)

  • Päävalmentaja Sergei BAZAREVITS
  • Valmentaja Sergei BYKOV
  • Valmentaja Sasa GRUJIC

 

Susijengi ja Venäjä kohtaavat Espoo Metro Areenalla perjantaina 30.11. klo 19.00. Ottelu televisioidaan suorana YLE TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 18.45 alkaen.

 
28.2.2023 13:07 Susijengi

Kroatian kaatajaiset ja mestari-Slovenian tuplavoitto – näin Susijengi selvitti tiensä Aasian MM-kisoihin

Susijengi selvitti eilen päättyneissä MM-karsinnoissa tiensä Aasian MM-kisoihin ensimmäisenä joukkueena Euroopasta. MM-kisapaikka irtosi seitsemän ottelun mittaisella voittoputkella vuoden 2022 helmikuun ja elokuun välisenä aikana. Elä uudelleen Susijengin matka karsintojen haastavilta alkumetreiltä Aasian kisaparketeille!

27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

27.2.2023 08:26 Susijengi

Saksassa tulosta tekevä Tuomas Iisalo: ”Illan ottelun avain on puolustuspelaaminen”

Jo pitkään Saksassa viihtynyt ja viime keväänä Bundesliigan vuoden valmentajaksi valittu Tuomas Iisalo, 40, odottaa maanantain MM-karsintahuipennusta kiinnostuneena. Iisalon sydän sykkii Susijengille, mutta hän toivoo myös oman joukkueensa Bonnin Leon Kratzerille onnistumisia ja on tiiviisti yhteydessä kummankin joukkueen valmentajiin.

26.2.2023 19:18 Susijengi

Susijengi ja Saksa julkistivat kokoonpanot MM-karsintahuipennukseen, Kaukiainen debytoi

Susijengi ja Saksa ovat vahvistaneet kahdentoista hengen miehistönsä maanantai-iltana Espoo Metro Areenalla pelattavaan MM-karsintojen huipennukseen, joka ratkaisee samalla karsintalohkon ykkössijan. Erinomaista kautta Karhu Basketissa pelaava Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 24, nousee ensimmäistä kertaa uransa aikana Susijengin tusinaan.

26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

25.2.2023 09:17 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Tavoite on hoitaa homma maanantaina”

Susijengin leveästä kokoonpanosta löytyi perjantai-iltapäivänä Tel Avivissa monta tärkeää onnistujaa jatkoaikavoitossa. Israel-jatkoaikavoitossa suurimmat otsikot kuittasi kuitenkin takamiesveteraani Ilari Seppälä, 29, joka on kunnostautunut loppuhetkien ratkaisukoreissa aiemminkin.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

23.2.2023 17:33 Susijengi

Susijengi ja Israel nimesivät tusinansa perjantain maaotteluun

Susijengi ja Israel ovat vahvistaneet kaksitoistapäiset miehistönsä perjantai-iltapäivän MM-karsintaotteluun. Israel isännöi Susijengiä Tel Avivin Drive In Arenalla perjantaina klo 14.30. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruudussa.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

Näytä lisää vastaavia