Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

5.6.2020 12:38 Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

Petteri Koponen havittelee jälleen Saksan mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lopputurnaus pelataan läpi tiukkojen rajoitusten saattelemana. Joukkueet majoittuvat Münchenissä hotellissa eivätkä saa olla ulkopuolisten kanssa tekemisissä ja pelaajia testataan ahkerasti koronan varalta. Turnaus käynnistyy lauantaina 6.6. ja viimeinen finaali on edessä 28.6.

- Vähän on kaksijakoiset tunnelmat ja ilmassa on paljon kysymyksiä terveydestä ja loukkaantumisriskeistä. Olemme suljettuina hotellissa ja myös pelillisesti tämä on tiukka rutistus. Koronan kannalta tässä on saatu riskit aika lailla minimoitua.

- Yksi asia on, miten pelaajat pääsevät kuntoon. Me olemme päässeet suht hyvin joukkueena treenaamaan nyt kolme viikkoa ja sitä ennen pystyimme harjoittelemaan pienryhmissä. Ymmärrän miksi seurat haluavat pelata ja onhan se hyvä, että saadaan kausi pelattua jollain tavalla loppuun. Siten ei ole tehty koko kauden ajan turhaa työtä, Koponen mietiskelee.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Parin kuukauden tauko joukkueharjoituksista on Koposen mukaan jättänyt jälkensä.

- Kyllähän se kropassa tuntuu ja toivottavasti paikat ovat paremmin auki, kun pelit alkavat. Mutta ihan hyvin on mennyt, vaikka treeneissä on huomannut tatsin olevan vielä vähän kateissa. Pelaaminen on kuitenkin aina eri asia kuin treenaaminen ja meillä on siinä lyhyt runkosarja ja sitten alkavat pudotuspelit. Nopeasti pitää päästä pelivireeseen. Onneksi pelikirjamme on pysynyt samana, niin kuviot tulevat kyllä nopeasti mieleen.

Hotellikuoleman välttäminen on myös yksi haaste pelaajille.

- Perjantaina muutamme hotelliin eikä saa olla mitään ulkopuolisia kontakteja muiden kanssa. Kuulin, että sinne hotelliin oltaisiin asentamassa jotain golfsimulaattoria, joten ehkä siellä pääsee jollain tavalla avaamaan golfkauden. Voi olla, että jengillä alkavat naamat ottaa päähän jossain vaiheessa, mutta tilanne on kaikille sama. On tärkeä miten pystyy pitämään mielen virkeänä ja onneksi nykypäivän välineillä voi olla helposti perheeseen yhteydessä. Tiukka rutistus on tulossa, mutta tämä on työtämme ja meidän täytyy hoitaa työt kunnialla loppuun.

Joukkueet ovat muuttuneet paljon lopputurnausta silmällä pitäen, kun useat vahvistukset ovat jääneet lopputurnauksesta sivuun. Bayern joutuu tulemaan toimeen ilman ykkössentteriään Greg Monroeta sekä loukkaantunutta Nihad Djedovicia. Joukkuetta on myös vahvistettu Ismet Akpinarilla, joka tuo leveyttä takakentälle.

- Yllätysmomentti on iso. Skouttaaminen on periaatteessa mahdotonta tällä hetkellä ja joukkueilla on eri kokoonpanot kuin runkosarjassa. Yllätyksiä on varmasti luvassa, kun pelit lasketaan yhteistuloksella.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lopputurnaus pelataan kymmenen joukkueen kesken, jotka on jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. Joukkueet pelaavat lohkoissa toisiaan vastaan kerran, jonka jälkeen lohkojen neljä parasta etenee pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä voittaja ratkaistaan aina kahden ottelun yhteistuloksella. Bayern München lähtee kauden huipennukseen puolustamaan mestaruutta.

 - Mestaruutta tietenkin haetaan, muttei se helppoa tule olemaan. Voit menettää mahdollisuudet jo yhteen huonoon hetkeen tai puoliaikaan. Pudotuspeleissä täytyy pystyä pelaamaan kaksi ehjää peliä eikä ole varaa mustiin hetkiin, muistuttaa Koponen.

Bayern Münchenin kanssa samassa lohkossa pelaavat Tuomas sekä Joonas Iisalon valmentama Merlins Crailsheim, Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm sekä Göttingen ja Oldenburg.

Henkilöt

 
23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

Näytä lisää vastaavia