Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

5.6.2020 12:38 Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

Petteri Koponen havittelee jälleen Saksan mestaruutta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lopputurnaus pelataan läpi tiukkojen rajoitusten saattelemana. Joukkueet majoittuvat Münchenissä hotellissa eivätkä saa olla ulkopuolisten kanssa tekemisissä ja pelaajia testataan ahkerasti koronan varalta. Turnaus käynnistyy lauantaina 6.6. ja viimeinen finaali on edessä 28.6.

- Vähän on kaksijakoiset tunnelmat ja ilmassa on paljon kysymyksiä terveydestä ja loukkaantumisriskeistä. Olemme suljettuina hotellissa ja myös pelillisesti tämä on tiukka rutistus. Koronan kannalta tässä on saatu riskit aika lailla minimoitua.

- Yksi asia on, miten pelaajat pääsevät kuntoon. Me olemme päässeet suht hyvin joukkueena treenaamaan nyt kolme viikkoa ja sitä ennen pystyimme harjoittelemaan pienryhmissä. Ymmärrän miksi seurat haluavat pelata ja onhan se hyvä, että saadaan kausi pelattua jollain tavalla loppuun. Siten ei ole tehty koko kauden ajan turhaa työtä, Koponen mietiskelee.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Parin kuukauden tauko joukkueharjoituksista on Koposen mukaan jättänyt jälkensä.

- Kyllähän se kropassa tuntuu ja toivottavasti paikat ovat paremmin auki, kun pelit alkavat. Mutta ihan hyvin on mennyt, vaikka treeneissä on huomannut tatsin olevan vielä vähän kateissa. Pelaaminen on kuitenkin aina eri asia kuin treenaaminen ja meillä on siinä lyhyt runkosarja ja sitten alkavat pudotuspelit. Nopeasti pitää päästä pelivireeseen. Onneksi pelikirjamme on pysynyt samana, niin kuviot tulevat kyllä nopeasti mieleen.

Hotellikuoleman välttäminen on myös yksi haaste pelaajille.

- Perjantaina muutamme hotelliin eikä saa olla mitään ulkopuolisia kontakteja muiden kanssa. Kuulin, että sinne hotelliin oltaisiin asentamassa jotain golfsimulaattoria, joten ehkä siellä pääsee jollain tavalla avaamaan golfkauden. Voi olla, että jengillä alkavat naamat ottaa päähän jossain vaiheessa, mutta tilanne on kaikille sama. On tärkeä miten pystyy pitämään mielen virkeänä ja onneksi nykypäivän välineillä voi olla helposti perheeseen yhteydessä. Tiukka rutistus on tulossa, mutta tämä on työtämme ja meidän täytyy hoitaa työt kunnialla loppuun.

Joukkueet ovat muuttuneet paljon lopputurnausta silmällä pitäen, kun useat vahvistukset ovat jääneet lopputurnauksesta sivuun. Bayern joutuu tulemaan toimeen ilman ykkössentteriään Greg Monroeta sekä loukkaantunutta Nihad Djedovicia. Joukkuetta on myös vahvistettu Ismet Akpinarilla, joka tuo leveyttä takakentälle.

- Yllätysmomentti on iso. Skouttaaminen on periaatteessa mahdotonta tällä hetkellä ja joukkueilla on eri kokoonpanot kuin runkosarjassa. Yllätyksiä on varmasti luvassa, kun pelit lasketaan yhteistuloksella.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lopputurnaus pelataan kymmenen joukkueen kesken, jotka on jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. Joukkueet pelaavat lohkoissa toisiaan vastaan kerran, jonka jälkeen lohkojen neljä parasta etenee pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä voittaja ratkaistaan aina kahden ottelun yhteistuloksella. Bayern München lähtee kauden huipennukseen puolustamaan mestaruutta.

 - Mestaruutta tietenkin haetaan, muttei se helppoa tule olemaan. Voit menettää mahdollisuudet jo yhteen huonoon hetkeen tai puoliaikaan. Pudotuspeleissä täytyy pystyä pelaamaan kaksi ehjää peliä eikä ole varaa mustiin hetkiin, muistuttaa Koponen.

Bayern Münchenin kanssa samassa lohkossa pelaavat Tuomas sekä Joonas Iisalon valmentama Merlins Crailsheim, Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm sekä Göttingen ja Oldenburg.

Henkilöt

 
8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

Näytä lisää vastaavia