Petteri Koponen palasi pelikentille

9.3.2020 09:18 Petteri Koponen palasi tositoimiin parin viikon tauon jälkeen ja oli auttamassa Bayern Münchenin voittoon Saksan Bundesliigassa. Bundesliigassa nähtiin myös Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Crailsheim Merlinsin jättipaukku ja Espanjassa Edon Maxhuni väläytteli jälleen potentiaaliaan.

Petteri Koponen on toipunut alaraajavammastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen pelasi yhdeksän minuuttia ja heitti neljä pistettä ja nappasi yhden riiston Bayern Münchenin voittaessa vieraskentällä Bayreuthin 91-75 (48-35). Bayern jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Iisalojen valmentaman Crailsheim Merlinsin järjesti kierroksen pommin voittamalla Euroliiga-joukkue ja hallitsevan cup-mestari ALBA Berliinin 91-82 (43-47). Kuten monta kertaa aiemmin tällä kaudella Crailsheim oli lopussa vahva vieden päätösneljänneksen 26-15. Voitto oli Crailsheimille viides peräkkäinen ja nousi samalla Berliinin ohi sarjassa kolmanneksi.

- ALBAlle tilanne oli tietenkin vaikea. Meillä oli seitsemän päivää aikaa valmistautua tähän otteluun ja heillä oli sinä aikana kolme peliä. Teimme tämän tänään puolustuksemme kautta. Toinen neljännes oli meiltä huono. Olen ylpeä joukkueesta. Hallin hieno tunnelma tuo meille energiaa, Iisalo iloitsi Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners otti tärkeän 90-82 (44-32)-voiton Giessen 46ersin vieraana. Skyliners on sarjassa nyt sijalla 14.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm sen sijaan jäi aseitta Ludwigsburgin käsittelyssä ja taipui kotonaan 76-94 (41-53).
Ottelutilastot

Lassi Tuovi pääsi juhlimaan makoisaa voittoa, kun SIG Strasbourg kaatoi Ranskan liigan ottelussa Chalonin vieraskentällä 82-79 (46-36). Strasbourg taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta ollen kymmenentenä.

- Hyökkäyksessä meillä oli vaikeat hetkemme, mutta puolustuksessa emme antaneet missään vaiheessa periksi. Olen iloinen ja minun on annettava pelaajille tunnustusta siitä miten he tulivat peliin ja heidän asenteestaan. Meidän täytyy nyt jatkaa tällä tiellä, Tuovi iloitsi Strasbourgin sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän 13 pistettä, kolme levypalloa, seitsemän syöttöä ja riisto eivät riittäneet kantamaan Aix-Mauriennea voittoon Quimperia vastaan. Aix-Maurienne piti peliä pitkään hallussa, mutta Quimper nousi lopussa 78-76 (33-46)-voittoon. Aix-Maurienne on ProB:ssä 16.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa joutui tunnustamaan Baskonian paremmakseen 75-58 (37-30). Salinin tilastoriville merkittiin kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto. Tappiosta huolimatta Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen ja Edon Maxhuni pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Matti Nuutinen joutui jättämään edellisviikonlopun ottelun väliin sairastumisen vuoksi, mutta Nuutinen oli taas toipunut pelikuntoon ja auttoi Oviedon palaamaan voittojen tielle Espanjan LEB Orossa Oviedon kaadettua kotikentällään Leyma Corunan 88-70 (43-39). Nuutinen heitti 10 pistettä ja nappasi kolme levypalloa. Oviedo on sarjassa 16.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa säilytti paikkansa jaetulla kärkipaikalla, vaikka se hävisi Mallorca-Palman vieraana 62-71 (31-34). Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 12 pisteen, kolmen levypallon ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Maxhuni loisti LEB Platassa, kun hän heitti Gran Canarialle 24 pistettä, otti yhden levypallon, antoi kuusi syöttöä, riisti sekä torjui kertaalleen, mutta siitä huolimatta Gran Canaria taipui Tizonan vieraana niukasti 88-89 (36-48). Gran Canaria on lohkossaan kahdeksantena.
Ottelutilastot

VEF Riika hurjasti 122 pistettä TalTechiä vastaan ottaen 122-91 (63-33)-voiton. Alexander Madsen käväisi kentällä vajaan kuuden minuutin ajan ja kasasi sinä aikana kaksi pistettä, kolme levypalloa, syötön, kaksi riistoa ja torjunnan. Riika pitää Viron ja Latvian yhteisliigan kärkipaikkaa hallussaan.
Ottelutilastot

Juuri kahden vuoden jatkosopimuksen Swans Gmundenin kanssa tehnyt Anton Mirolybov joutui tunnustamaan Klosterneuburg Dukesin liian kovaksi palaksi, kun Swans hävisi vieraskentällä 83-91 (48-40). Swans on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

 
29.11.2022 08:42 Susijengi

Petteri Koponen Adidas Next Generation -turnauksen U18-kutsujoukkueiden päävalmentajaksi

Yksi suomalaisen koripallon historian kaikkien aikojen pelaajista, vastikään uransa Susijengissä päättänyt Petteri Koponen, 34, on kutsuttu kevättalvella pelattavan Adidas Next Generation -turnauksen kutsujoukkueiden päävalmentajaksi.

28.11.2022 10:08 Suomalaiset ulkomailla

Max Besselink saalistamassa kovaa päänahkaa

Max Besselink käytti hienosti näyttöpaikkansa hyväkseen, kun Göttingen yllätti ALBA Berliinin Saksan Bundesliigassa. Edon Maxhuni ja Sasu Salin jatkoivat vahvasti avittaen joukkueensa voittoihin.

24.11.2022 07:37 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni juhli FIBA Europe Cupin suomalaiskohtaamisessa – ”Iso voitto meille”

Edon Maxhuni pääsi makselemaan Topias Palmille ja Shawn Hopkinsille kalavelkoja, kun Merlins Crailsheim haki tärkeän voiton Craiovasta FIBA Europe Cupissa. Myös Mestarien liigassa nähtiin suomalaisten kohtaaminen.

21.11.2022 10:42 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki palasivat maajoukkuetauolta kynnet teroitettuina

Topias Palmi ja Aatu Kivimäki olivat loistavassa iskussa, kun miesten sarjat palasivat maajoukkuetauolta tositoimiin. Sasu Salinin sihti oli jälleen kohdillaan Espanjassa ja Edon Maxhuni lämpiää Saksassa.

16.11.2022 17:15 Susijengi

Lassi Tuovi sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä

Susijengin päävalmentajaksi kesällä noussut Lassi Tuovi, 35, jää sivuun SIG Strasbourgin päävalmentajan tehtävistä. Viimeisen lähes kolmen vuoden ajan Strasbourgia menestyksekkäästi niin Ranskan liigassa kuin FIBA Mestareiden Liigassa valmentaneen Tuovin kevääseen 2023 asti ulottuva sopimus on purettu yhteisymmärryksessä.

6.11.2022 22:49 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen huippuiskussa Italiassa – Aatu Kivimäki vahvana Saksassa

Mikael Jantunen pelasi erinomaisesti Trevison napatessa kauden toisen voittonsa. Aatu Kivimäki oli vahvalla pelipäällä Saksassa ja Teneriffan vahva alkukausi sai jatkoa.

6.11.2022 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni teki taikojaan Saksassa – Tuomas Iisalo vei veljesten kohtaamisen

Edon Maxhuni loisti Saksassa, kun Merlins Crailsheim nappasi kauden toisen voittonsa. Bundesliigassa nähtiin myös Iisalon veljesten kohtaaminen, jossa Tuomaksen Bonn kaatoi Joonaksen Academics Heidelbergin.

3.11.2022 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti taas Mestarien liigassa - Hopkinsin ja Palmin Craiova varmisti jatkopaikan

Suomalaispelaajat ja valmentajat pääsivät juhlimaan voittoja eurokentillä. Susijengin tuore kapteeni Sasu Salin jatkoi kuumaa virettään Mestarien liigassa, Shawn Hopkinsin sekä Topias Palmin Craiova jatkaa puhtaalla pelillä ja Edon Maxhunin Merlins Crailsheim otti tärkeän voiton FIBA Europe Cupissa.

31.10.2022 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkinsin loistavalle alkukaudelle jatkoa

Shawn Hopkins on aloittanut pelinsä Craiovassa vahvasti ja yhdessä Topias Palmin kanssa siivitti Craiovan kauden avausvoittoon Romanian liigassa. Espanjassa Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään, Italiassa Mikael Jantusen hyvä alkukausi sai jatkoa ja Alex Murphy tehoili Japanissa.

29.10.2022 15:01 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla värikäs alku Kreikassa – ”Se oli uudenlainen kokemus”

Alexander Madsen siirtyi kesällä Kreikan huippuseuroihin lukeutuvan AEK Ateenan joukkueeseen. Madsenin alkukauteen on mahtunut paljon.

27.10.2022 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset voittoisia FIBA Europe Cupissa

Viikolla pelattiin taas europelejä ja Elias Valtosen Manresa jatkaa puhtaalla pelillä Mestarien liigassa. Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin Craiovan tappiotili on koskematon FIBA Europe Cupissa ja Edon Maxhunin Merlins otti tärkeän avausvoiton.

24.10.2022 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin kuritti Barcelonaa 22 pisteen edestä

Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

20.10.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Palmi ja Hopkins juhlivat FIBA Europe Cupissa suomalaiskohtaamisen voittoa

FIBA Europe Cupissa nähtiin keskiviikkona susijengiläisten kohtaaminen, kun Edon Maxhunin Merlins Crailsheim isännöi Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin Craiovaa. Palmi ja Hopkins pääsivät kotimatkalla makean voiton kera.

19.10.2022 09:46 NBA

Lauri Markkanen ja Utah Jazz aloittavat NBA-kautensa ensi yönä Nuggetsia vastaan

NBA-kausi 2022-23 pyörähti käyntiin viime yönä Yhdysvalloissa kahdella ottelulla. Lauri Markkanen ja Utah Jazz taas aloittavat tuoreen kautensa ensi yönä, kun vastaan tulee Denver Nuggets.

17.10.2022 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat kovassa iskussa – Max Besselink sopimukseen Bundesliigaseuran kanssa

Susijengin pelaajat esittivät viikonlopun otteluissa vahvoja otteita, kun Edon Maxhuni, Sasu Salin, Mikael Jantunen, Topias Palmi ja Alex Murphy ylsivät kaksinumeroisille pisteille. 20-vuotias Max Besselink on sen sijaan tehnyt sopimuksen Bundesliigassa pelaavan BG Göttingenin kanssa.

13.10.2022 07:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Elias Valtonen loistivat Mestarien liigassa

Mestarien liiga tarjosi voittoja niin suomalaispelaajille kuin valmentajille, kun Alexander Madsen ja Elias Valtonen pistivät parastaan. Myös FIBA Europe Cupin lohkovaihe saatiin vauhtiin.

11.10.2022 21:11 Suomalaiset ulkomailla

Saksaan siirtyneellä Edon Maxhunilla iso mahdollisuus – ”Olen päässyt paremmin rytmiin mukaan”

Saksalaisen Merlins Crailsheimin kanssa sopimuksen tehnyt takamiesvelho Edon Maxhuni on aloittanut kautensa Bundesliigassa lupaavasti. Merlins on mukana myös keskiviikkona alkavassa FIBA Europe Cupissa, jossa Maxhuni saa vastaansa muun muassa Craiovan suomalaiskaksikon Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin.

10.10.2022 09:28 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin mahtivire jatkuu – Madsenin ja Raitasen sarjakaudet käyntiin

Sasu Salinin loistava alkukausi sai jälleen jatkoa viikonloppuna, kun Teneriffa jatkaa puhtaalla pelillä. Sarjat saatiin käyntiin Kreikassa ja Remu Raitanen debytoi Espanjassa.

6.10.2022 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti Mestarien liigan avauksessa – Valtosen ja Tuovin joukkueet myös voittoihin

Mestarien liigan lohkovaiheet saatiin käyntiin suomalaisten osalta tiistaina ja keskiviikkona. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Lassi Tuovi pääsivät heti voiton makuun.

4.10.2022 10:48 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaiheessa vahva suomalaisedustus

Mestarien liigan lohkovaiheen ottelut käynnistyivät maanantaina ja suomalaisten osalta pelit starttaavat tiistaina. Tänä vuonna Mestarien liigassa nähdään yhteensä kolme suomalaispelaajaa ja kaksi päävalmentajaa.

Näytä lisää vastaavia