Petteri Koponen palasi pelikentille

9.3.2020 09:18 Petteri Koponen palasi tositoimiin parin viikon tauon jälkeen ja oli auttamassa Bayern Münchenin voittoon Saksan Bundesliigassa. Bundesliigassa nähtiin myös Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Crailsheim Merlinsin jättipaukku ja Espanjassa Edon Maxhuni väläytteli jälleen potentiaaliaan.

Petteri Koponen on toipunut alaraajavammastaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen pelasi yhdeksän minuuttia ja heitti neljä pistettä ja nappasi yhden riiston Bayern Münchenin voittaessa vieraskentällä Bayreuthin 91-75 (48-35). Bayern jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Iisalojen valmentaman Crailsheim Merlinsin järjesti kierroksen pommin voittamalla Euroliiga-joukkue ja hallitsevan cup-mestari ALBA Berliinin 91-82 (43-47). Kuten monta kertaa aiemmin tällä kaudella Crailsheim oli lopussa vahva vieden päätösneljänneksen 26-15. Voitto oli Crailsheimille viides peräkkäinen ja nousi samalla Berliinin ohi sarjassa kolmanneksi.

- ALBAlle tilanne oli tietenkin vaikea. Meillä oli seitsemän päivää aikaa valmistautua tähän otteluun ja heillä oli sinä aikana kolme peliä. Teimme tämän tänään puolustuksemme kautta. Toinen neljännes oli meiltä huono. Olen ylpeä joukkueesta. Hallin hieno tunnelma tuo meille energiaa, Iisalo iloitsi Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners otti tärkeän 90-82 (44-32)-voiton Giessen 46ersin vieraana. Skyliners on sarjassa nyt sijalla 14.
Ottelutilastot

Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm sen sijaan jäi aseitta Ludwigsburgin käsittelyssä ja taipui kotonaan 76-94 (41-53).
Ottelutilastot

Lassi Tuovi pääsi juhlimaan makoisaa voittoa, kun SIG Strasbourg kaatoi Ranskan liigan ottelussa Chalonin vieraskentällä 82-79 (46-36). Strasbourg taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta ollen kymmenentenä.

- Hyökkäyksessä meillä oli vaikeat hetkemme, mutta puolustuksessa emme antaneet missään vaiheessa periksi. Olen iloinen ja minun on annettava pelaajille tunnustusta siitä miten he tulivat peliin ja heidän asenteestaan. Meidän täytyy nyt jatkaa tällä tiellä, Tuovi iloitsi Strasbourgin sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Ilari Seppälän 13 pistettä, kolme levypalloa, seitsemän syöttöä ja riisto eivät riittäneet kantamaan Aix-Mauriennea voittoon Quimperia vastaan. Aix-Maurienne piti peliä pitkään hallussa, mutta Quimper nousi lopussa 78-76 (33-46)-voittoon. Aix-Maurienne on ProB:ssä 16.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa joutui tunnustamaan Baskonian paremmakseen 75-58 (37-30). Salinin tilastoriville merkittiin kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja riisto. Tappiosta huolimatta Teneriffa on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen ja Edon Maxhuni pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Matti Nuutinen joutui jättämään edellisviikonlopun ottelun väliin sairastumisen vuoksi, mutta Nuutinen oli taas toipunut pelikuntoon ja auttoi Oviedon palaamaan voittojen tielle Espanjan LEB Orossa Oviedon kaadettua kotikentällään Leyma Corunan 88-70 (43-39). Nuutinen heitti 10 pistettä ja nappasi kolme levypalloa. Oviedo on sarjassa 16.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa säilytti paikkansa jaetulla kärkipaikalla, vaikka se hävisi Mallorca-Palman vieraana 62-71 (31-34). Murphy oli joukkueensa parhaimmistoa 12 pisteen, kolmen levypallon ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Maxhuni loisti LEB Platassa, kun hän heitti Gran Canarialle 24 pistettä, otti yhden levypallon, antoi kuusi syöttöä, riisti sekä torjui kertaalleen, mutta siitä huolimatta Gran Canaria taipui Tizonan vieraana niukasti 88-89 (36-48). Gran Canaria on lohkossaan kahdeksantena.
Ottelutilastot

VEF Riika hurjasti 122 pistettä TalTechiä vastaan ottaen 122-91 (63-33)-voiton. Alexander Madsen käväisi kentällä vajaan kuuden minuutin ajan ja kasasi sinä aikana kaksi pistettä, kolme levypalloa, syötön, kaksi riistoa ja torjunnan. Riika pitää Viron ja Latvian yhteisliigan kärkipaikkaa hallussaan.
Ottelutilastot

Juuri kahden vuoden jatkosopimuksen Swans Gmundenin kanssa tehnyt Anton Mirolybov joutui tunnustamaan Klosterneuburg Dukesin liian kovaksi palaksi, kun Swans hävisi vieraskentällä 83-91 (48-40). Swans on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

 
26.10.2020 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Seppälä ja Kantonen avasivat kauden vahvasti – Erik Murphy hurjana Japanissa

Ranskan ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen saivat kautensa käyntiin ja Murphyn veljekset Erik ja Alex auttoivat joukkueensa voittoihin. Suomalaispelaajat pääsivät muutenkin hienosti voiton makuun viikonlopun peleissä.

23.10.2020 11:44 Susijengi

Carl Lindbom palaa Puolaan, uutena osoitteena Stal Ostrow

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Puolan pääsarjan KK Radomissa tehnyt 206-senttinen Susijengin laitahyökkääjä Carl Lindbom, 28, aloittaa kolmannen kautensa Puolassa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuvan Lindbomin uusi seura on Puolan mitalimittelöihin kesän pelaajakiinnityksillään ilmoittautunut Stal Ostrow Wielkopolski.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

21.10.2020 07:40 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy loisti Japanissa - Teneriffa aloitti Mestarien liigan voitolla

Erik Murphyn vahva alkukausi Japanissa sai jatkoa kahdella voitolla. Mestarien liigassa saatiin tiistaina lohkovaihe käyntiin.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

18.10.2020 22:03 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni hurjana – Alex Murphy aloitti kauden vahvasti

Edon Maxhuni pisti pyörremyrskyn käyntiin Viron ja Latvian yhteisliigassa, kun hän johdatti Pärnun viikolla kahteen voittoon. Alex Murphy aloitti pelinsä Granadassa mainiosti ja Daniel Dolenc oli jälleen mies paikallaan.

12.10.2020 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ja Erik Murphy liekeissä – Sasu Salinin sihti kohdillaan

Erik Murphy aloitti kautensa Japanissa tekemällä kahdessa pelissä tupla-tuplan ja Daniel Dolenc heitti 20 pistettä Itävallan liigassa. Sasu Salin jatkoi myös vahvoja pelejään Espanjassa.

8.10.2020 18:41 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni valmiina isoon rooliin Pärnussa

Viime kaudella Espanjan kolmostasolla LEB Platassa pelannut Edon Maxhuni teki tänä kesänä sopimuksen virolaisen Pärnu Sadamin kanssa. Toiseen ammattilaiskauteensa valmistautuva Maxhuni on valmis ottamaan kehityksessään uuden askeleen eteenpäin.

5.10.2020 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hyvässä vireessä Ranskassa

Ilari Seppälä ja Henri Kantonen ovat ottaneet ison roolin Aix-Mauriennen joukkueessa heti ja lukeutuivat joukkueensa parhaimmistoon viime viikon peleissä. Marius van Andringan kausi käynnistyi Ranskan LM1:ssä ja Daniel Dolenc lähenteli tupla-tuplaa Itävallan liigan sarja-avauksessa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

30.9.2020 15:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin tavoittelee Mestarien liigan voittoa Final Eight –lopputurnauksessa

Kauden 2019-20 Mestarien liiga huipentuu loppuviikolla Ateenassa pelattavaan Final Eight –lopputurnaukseen. Mukana voittotaistelussa on myös Sasu Salin ja Teneriffa.

28.9.2020 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin Teneriffan sankari voittokorillaan

Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän pussitti voittoheiton Murciaa vastaan summerin soidessa. Myös Henri Kantonen ja Topias Palmi pelasivat viikonloppuna vahvat pelit.

25.9.2020 14:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi ei anna vaikean harjoituskauden vaivata – ”Mietin mieluummin huomista kuin eilistä”

Lassi Tuovi aloittaa ensimmäisen kautensa ranskalaisen SIG Strasbourgin päävalmentajana. Maailmalla vallitseva koronapandemia on vaikuttanut myös Strasbourgin valmistautumiskauteen, mutta Tuovi keskittyy mieluummin asioihin joihin voi itse vaikuttaa.

24.9.2020 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin ja Teneriffan sarjakausi alkanut voittoisasti

Sasu Salinin ja hänen edustamansa Teneriffan kausi Espanjassa on alkanut mallikkaasti, kun joukkue on napannut kauden lähdöksi kaksi voittoa.

21.9.2020 08:35 Susijengi

Ilari Seppälä palaa Aix-Mauriennen takakentälle

Ranskan Pro B -liigassa pelaava Aix-Maurienne Savoie Basket on saamassa alkamaisillaan olevalle 2020-21-pelikaudelle suomalaisen takamieskaksikon, kun viime kaudella kovia tehoja joukkueelle tehtaillut Lapuan Korikobrien kasvatti ja Susijengi-takamies Ilari Seppälä, 27, palaa joukkueeseen uuden tulokkaan Henri Kantosen aisapariksi.

17.9.2020 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Salin siivitti Teneriffan Mestarien liigan Final Eight –lopputurnaukseen

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

14.9.2020 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa jäi ilman voittoa Supercupissa

Espanjan kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna Supercupilla. Sasu Salinin Teneriffan pelit tyssäsivät heti välierävaiheeseen. Italiassa Topias Palmin osalta Supercupin lohkovaihe tuli päätökseen ja Palmi esitti pirteitä otteita.

11.9.2020 13:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla heti isoja pelejä kauden alkajaisiksi – ”Vähän hassu syksy tulossa”

Espanjan kilpailukausi käynnistyy viikonloppuna, kun edessä on kauden perinteisesti starttaava Supercup. Sasu Salinin Teneriffalla on kova lähtö kauteen, sillä Supercupin lisäksi edessä on tärkeä Mestarien liigan neljännesvälieräottelu seuraavalla viikolla, jonka jälkeen alkaa Espanjan liigan sarjakausi.

Näytä lisää vastaavia