PHYK:n tytöt seitsemänsiä EYBL:n Superfinaalissa

30.4.2016 Pohjois-Haagan yhteiskoulun tyttöjen HBA-ryhmä selvitti tiensä EYBL:n WU17-ikäluokan Superfinaaliin. Lopputurnaus pelattiin Latvian Riikassa kahdeksan joukkueen voimin. Kauden aikana oli kolme viikonlopputurnausta eri puolilla Eurooppaa. Näiden turnauspelien perusteella muodostui sarjataulukko, jossa HBA PHYK Cadets sijoittui seitsemänneksi.

Joukkue pelasi lopputurnauksessaviisi peliä, joista voitti viimeisen. Sijoitus lopputurnauksessa oli sama kuin runosarjassa eli 7. 

- Jos näissä peleissä kärkijoukkueita vastaan haluaisi kamppailla voitosta, olisi korintekovarmuuden oltava huikeasti parempaa luokkaa. Pelkkä avoin paikka ei riitä. Pitää myös tehdä kori vaikka naapuri nojaa kylkeen, joukkueen valmentaja Harri Jokela totesi.

- Pelasimme kauden aikana 20 kovatasoista kv-peliä. Kyllä kotiin tuliaisina repussa on varmasti paljon sellaista mitä Suomen peleistä ei saa. Nyt se on vain saatava näkyviin omassa päivittäisessä tekemisessä niin harjoituksissa kuin otteluissa, jatkoi Jokela.

PHYK jatkaa EYBL-pelejään myös seuraavat kaksi kautta WU17-ikäluokassa. Tällä kaudella 12 eri valtiota oli saanut joukkueen sarjaan mukaan.

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia