Pippen extra

5.1.2008 Scottie Pippen pysyi vielä ensimmäisen puoliajan pisteittä, eikä juuri väläytellyt. Kokenut NBA-legenda lämpeni kuitenkin toiselle puoliajalle ja sytytti joukkueensa täydelliseen hurmioon kentän molemmissa päissä.

Saldokseen monipuolinen Pippen tehtaili yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa.

 

- Tunnelmat ovat hyvät. En tiennyt oikein, mitä odottaa näistä otteluista, sillä en ole pelannut kolmeen vuoteen. Kunto ei ollut parhaimmillaan, mutta onneksi minulla oli hyvä joukkue ja hyvä valmentaja, jotka tekivät minusta paremman, sanaili Pippen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

 

Pippen kiitteli Areenan hienoa tunnelmaa ja Korisliigan tasosta kysyessä mies totesi yksinkertaisesti, että eipä juuri tästä hänen kohdallaan paremmaksi voi muuttua viitaten omaan pelikuntoonsa.

 

- Minulla oli hauskaa pelata ja nautin pelaamisesta ison yleisön edessä. Molempien joukkueiden pelaajat ymmärtävät peliä hyvin, totesi Pippen Korisliigapelaajien tasosta.

 

Pippen toivoo, että tulevaisuudessa näkee suomalaisen pelaajan NBA:ssa. Ohjeet sen saavuttamiseksi olivat aika yksinkertaiset.

 

- Kun unelmoi siitä, niin joku päivä voi sen toteuttaa. Suurin ero amerikkalaisten ja eurooppalaisten pelaamisessa on fysiikassa. Mielestäni euroopassa opetetaan heittämään paljon paremmin ja eurooppalaiset ymmärtävät peliä hyvin. Amerikassa keskitytään enemmän fyysiseen puoleen, arvioi Pippen mantereiden eroja.

 

Scottie Pippen kertoi haluavansa vielä palata koripallon pariin ja valmennus on yksi vaihtoehdoista. Tähän ToPon päävalmentaja Tomi Kaminen tarttuikin.

 

- Tuntui epätodelliselta antaa Scottielle ohjeita. Hän on mielestäni maailman paras pelaaja, joten aika hassulta tuntui alkaa siinä neuvomaan. Muistan tämän kokemuksen aina ja Scottie, jos joskus tarvitsen apuvalmentajaa, niin muista minut, vitsaili Kaminen.

 

Dennis, Scottie, Michael?

 

Aleksi Valavuori toi ensin Dennis Rodmanin Suomeen. Nyt seurasi jo toinen legenda Scottie Pippen. Viimeisenä kysymyksenä luonnollisesti lehdistötilaisuudessa Pippeniltä tiedusteltiinkin, voisiko hän kenties auttaa sulkemaan ympyrän ja soittamaan Bullsin kulta-aikojen aisaparilleen Michael Jordanille ja kehua muutamalla sanalla Suomea.

 

- ”I think I can do it”, Pippen vastasi.

 

- Mutta en usko, että hän välttämättä tulee, sillä hän ja Dennis ovat minua vanhempia ja minullakin kesti aika kauan saada ruosteet pois jaloista, naureskeli Pippen.

 

Lopuksi amerikkalaiseen tyyliin NBA-legenda esitti kiitoksensa faneilleen.

 

- Kiitos kaikille. Tämä on ollut todella hyvä vierailu ja aion nauttia nyt Suomesta vielä pari päivää, Pippen sanoi paljastaen lähtevänsä tutustumaan myös Helsingin yöhön.    

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia