Pirkan ja Koripalloliiton Pikkusudet-hanke liikuttanut kahdessa vuodessa huimat 35 000 lasta

30.6.2017 11:00 Keskon Pirkka-tuotemerkin ja Suomen Koripalloliiton käynnistämän Pikkusudet-yhteistyöhanke on koonnut jo huikeat 35 000 lasta nauttimaan liikunnan ilosta. Lähes sadan koripalloseuran sekä K-kauppiaiden voimin Pikkusudet-toiminta on levinnyt laajasti ympäri Suomen.

Pikkusudet-hankkeen myötä huimat 35 000 lasta on päässyt nauttimaan koripallon ilosta.

Yhteistyö on tarjonnut laajaa näkyvyyttä koripallolle. Pirkka-maitoja on toimitettu kauppoihin mieletön 25 miljoonaa kappaletta.

Pikkusudet-hankeen tulokset ovat näkyneet myös siinä, että nuorten junioreiden lisenssimäärät ovat kasvaneet.

Pikkusudet-toiminnan järjestelyissä suuri rooli on ollut seuroilla...

... ja paikallisilla kauppiailla. Kuvat: Veera Sääski/Koripalloliitto

Pirkan ja Koripalloliiton Pikkusudet-yhteistyöhanke käynnistyi vuoden 2015 alusta. Yhteistyöprojektin tarkoituksena on edistää lasten liikkumista ja ohjata nuoria kohti terveellisiä elämäntapoja lähellä kotia järjestetyssä turvallisessa ympäristössä.

Pikkusudet -hankkeeseen kuuluvat Pikkusudet-koriskoulut, -korisriehat sekä Pirkka Street Basket -katukoriskiertue toteutetaan yhdessä seurojen ja paikallisten K-kauppiaiden kanssa. Erilaisia tapahtumia ja koriskouluja on järjestetty jo yli 60 eri paikkakunnalla ympäri Suomen ja mukana järjestelyissä on ollut lähes 100 koripalloseuraa. Mikä hienointa, yhteensä hankkeen aikana liikunnan ilosta on päässyt nauttimaan jo huikeat 35 000 lasta.

Koripalloliiton sekä Keskon edustajat ovat erittäin tyytyväisiä yhteistyöprojektin loistaviin tuloksiin. Näkyvyys on ollut molemmin puolin positiivista ja kärkitavoite eli lasten liikuttaminen on tavoittanut mielettömän määrän innokkaita nuoria.

- Pikkusudet-yhteistyöprojekti on loistava esimerkki vastuullisuusyhteistyöstä, jossa molemmat osapuolet aidosti voittavat. Koripallo saa lajina Pirkan kautta isoa näkyvyyttä ja me taas Keskolla iloitsemme Pirkka-brändin näkymisestä hyvän asian yhteydessä, riemuitsee Keskon tavarakaupan johtaja Ari Akseli.

Yhteistyöhön ja sen tuloksiin on äärimmäisen tyytyväinen myös Koripalloliiton seura- ja kilpailutoiminnan johtaja Susanna Vartiainen, joka vastaa liiton puolelta Pikkusudet-yhteistyöstä.

- Pikkusudet-toiminta on pyörinyt loistavalla yhteistyöllä Keskon, innokkaiden kauppiaiden sekä aktiivisten seurojen kanssa. Ilman tällaista joukkoa eivät tapahtumat ja kiertueet olisi levinneet niin laajasti ympäri Suomea. 35 000 on mahtava luku, jota jatkossa lähdetään kasvattamaan vielä suuremmaksi, intoilee Susanna Vartiainen.

Kuluvana vuonna Suomen koripallon parissa tehtiin uusi lisenssiennätys, kun 19 000 lisenssin raja meni rikki.  Suurin kasvu tapahtui pienimpien junioreiden pelaajamäärissä, missä Pikkusudet -hankkeella on ollut suuri merkitys.

Seurat ovat tehneet paikallisesti loistavaa työtä innostamalla lapsia ja nuoria koripallon pariin. Seuroilla on todella suuri merkitys siinä, että lisenssimäärät ovat kasvaneet vuodesta toiseen, iloitsee Susanna Vartiainen.

Yhteistyö on ollut suomalaiselle koripalloilulle paitsi tulosten valossa myös näkyvyyden kannalta erittäin merkittävä. Susijengi-tähti Sasu Salinin yhdeksi lempinimeksi on tv-kampanjan vuoksi muodostunut ”Se oli Pirkka”, jonka lisäksi kaupoissa on näkynyt koripalloväritteisiä tuotteita. K-ruokakaupoissa on saatavilla mm. Pikkusudet-sämpylöitä ja vuodenvaihteessa 2016-2017 lanseerattuja ’’koripalloaiheisia’’ Pirkka-maitoja on tähän mennessä toimitettu kauppoihin käsittämättömät 25 miljoonaa purkkia.

Pirkan ja Koripalloliiton välinen yhteistyö jatkuu Pikkusudet-hankkeen muodossa taas ensi syksynä. Ennen syksyn koripallon EM-kilpailuiden käynnistymistä Pirkka Street Basket -kiertue ehtii vierailla 10 eri paikkakunnalla, jotka julkaistaan myöhemmin Basket.fi-sivustolla. Kauden käynnistyessä myös Pikkusudet-koripallokoulut ja -riehat jatkuvat taas vauhdilla eri paikkakunnilla.

- Pidetään tekemisen meiningistä kiinni myös jatkossa, sillä ennätykset on tehty rikottaviksi, muistuttaa Keskon tavarakaupan johtaja Ari Akseli vielä lopuksi ja kannustaa kaikkia lähtemään ennakkoluulottomasti mukaan Pikkusudet-toimintaan.

Lisätietoja: Pikkusudet

Henkilöt

 
24.8.2017 Katukoris

Viikon viimeinen Pirkka Street Basket täytti Uudenkaupungin torin

Torstaina katukorispelejä pelattiin Uudenkaupungin torilla aurinkoisissa tunnelmissa. Tapahtuma oli tähän mennessä syksyn suurin 500 osallistujallaan. Torilla riitti myös paljon kannustajia, kun ohikulkijat pysähtyivät katsomaan pelejä ja lisäksi Korihaiden pelaajia vieraili paikalla.

23.8.2017 Katukoris

Kärrynpyöriä ja katukorista – Pirkka Street Basket liikutti lapsia keskiviikkona Laitilassa

Pirkka Street Basket -kiertueen rekka pysähtyi keskiviikkona Laitilan K-Supermarketin pihaan. 200 koululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää katukoriksen parissa intoa täynnä. Pelinohjaajina tapahtumassa toimivat ansioituneesti Korihaiden edustusjoukkueen pelaajia.

22.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket Raumalla - Katukorista kaikille

Tiistaina Raumalla vuoden hauskinta koulupäivää oli viettämässä 150 oppilasta. K-Citymarket Rauman pihalla katukorista pelasi myös erityisryhmien oppilaita. Tapahtuma tarjosi järjestäjä Rauma Basketille mahdollisuuden rekrytoida uusia korispelaajia seuran toimintaan.

21.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket Tampereella – katukorista ja liikunnan iloa

Katukoriskiertue sai maanantaina jatkoa Tampereella, kun Tesoman palloiluhallin parkkipaikalle pystytettiin kahdeksan katukoristelinettä. 300 alokoululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää hymyssä suin. Tapahtumaa oli toista kertaa mukana järjestämässä paikallinen seura Raholan Pyrkivä.

18.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket ja vuoden hauskin koulupäivä Lappeenrannan Kauppatorilla

Perjantaina 150 alakoululaista nautti liikunnan ilosta aurinkoisessa säässä Lappeenrannan kauppatorilla katukoriksen parissa. Pirkka Street Basket -tapahtuma järjestettiin paikkakunnalla jo vahvalla kokemuksella Lappeenrannan NMKY:n ja Catzin yhteistyöllä.

15.8.2017 Katukoris

Syksyn Pirkka Street Basket -kiertue starttasi tiistaina Äänekoskella aurinkoisissa merkeissä

Pirkka Street Basket -tapahtuma järjestettiin tiistaina ensimmäisen kerran Äänekoskella yhteistyössä Äänekosken Huiman kanssa. K-Citymarket Äänekosken parkkipaikalla katukorista pelattiin aurinkoisesta säästä nauttien. Yhteensä vuoden hauskinta koulupäivää oli viettämässä 300 alakoululaista.

7.8.2017 Katukoris

Pirkka Street Basket starttaa taas ensi viikolla – elokuussa yhdeksän katukoristapahtumaa koululaisille

Loistavia tuloksia tuottanut Pirkka Street Basket -kiertue saa jatkoa syksyn lähestyessä. Elokuun puolella ennen koripallon EM-kilpailuiden käynnistymistä ehditään vuoden hauskinta koulupäivää viettää yhdeksällä eri paikkakunnalla.

15.6.2017 Katukoris

Toukokuun Pirkka Street Basket -kiertueella vuoden hauskinta koulupäivää pääsi viettämään 6150 alakoululaista

Kevään 2017 Pirkka Street Basket -kiertue vieraili yhteensä 19 eri paikkakunnalla. Kaikkiaan 6150 lasta pääsi viettämään huikeaa katukorispäivää. Koripalloliiton ja Keskon Pirkka-tuotemerkin yhteistyö jatkuu energisenä.

31.5.2017 09:00 Katukoris

Kevään Pirkka Street Basket -kiertue päätökseen riemukkaasti Rovaniemellä

Koululaisille suunnattu katukoris teki näyttävän paluun Rovaniemelle Pirkka Street Basketin muodossa. Liikunnallista koulupäivää Rovaniemellä eri lajien parissa vietti yli tuhat alakoululaista ja katukorista pääsi pelaamaan ainakin 300 oppilasta.

Huikea katukorispäivä Pirkka Street Basketin tahtiin Oulussa

Tiistaina 150 alakoululaista vietti vuoden hauskinta koulupäivää Oulussa. ONMKY:n talkooporukka kokosi K-Citymarket Kaakkurin pihaan yhteensä 7 koria ja tilaa pelata katukorista oli loistavasti.

Näytä lisää vastaavia