Pirkka Street Basket Kouvolassa - 450 alakoululaista osallistui katukoriskiertueen tapahtumaan

17.5.2016 Pirkka Street Basket -kiertue vieraili tänään Kouvolan pesäpallostadionilla tarjoamassa liikunnan riemua alakoululaisille. Tuuliseen päivään mahtui satoja otteluita, tiukat ”finaalimatsit” ja jopa korisliigamestaruuden voittaneiden Kouvon pelaajien vierailu. Tapahtuman järjestelyistä vastasivat Koripalloliitto, Kouvot ja K-Citymarket Kouvolan kauppias Anne Hiltunen.

Kouvolan Pirkka Street Basket -kiertueen katukorisottelut pelattiin Keskuskentällä tuulisissa olosuhteissa

Alexander Madsen, Ville Kaunisto, Ilari Seppälä ja Tuomas Hirvonen osallistuivat tapahtumaan ja yhteiskuvaan juontaja Mikon ja kiertuekuski Askon kanssa

Tapahtumaan osallistui 450 alakoululaista kahdestatoista lähialueen koulusta

Pirkka Street Basket -katukoriskiertueen rekka parkkeerattiin tiistaina Kouvolaan. Pesäpallostadionilla järjestettyyn katukoristapahtumaan osallistui noin 450 alakoululaista nauttimaan vuoden hauskimmasta koulupäivästä ja . Auringosta huolimatta jäätävänä puhiseva tuuli sai järjestyshenkilökunnan tärisemään pelikenttien laidoilla, kun lapset pelasivat t-paidat päällä koripalloa. Pitkään katukorispäivään mahtui monennäköistä ottelua, kun yli 90 osallistunutta joukkuetta pääsi kilpailemaan toisiaan vastaan. Tapahtuman järjestämisestä vastasivat Koripalloliitto, Kouvot ja K-Citymarket Kouvolan kauppias Anne Hiltunen.

-Street Basket on hieno tapa vahvistaa koriksen brändiä. Tämä on helppoa, hauskaa ja kaikkien saatavilla. Paikallisen kauppiaan mukana olo on myös upeaa. Viime viikolla Kouvolan Citymarket oli mukana korisliigafinaaleissa ja nyt täällä mahdollistamassa koriksen tarjoamaa liikunnan riemua, kertoo Jyri Haikonen Kouvoista. –Kuulin myös muutamalta opettajalta, että tapahtuman slogan ”vuoden hauskin koulupäivä” on ainakin heidän oppilaidensa mukaan todella toteutunut!

Tapahtumassa nähtiin myös tänä vuonna Korisliigan kauden mestaruuden voittaneen Kouvojen pelaajat Ville Kaunisto, Alexander Madsen, Tuomas Hirvonen ja Ilari Seppälä. Kouvojen kapteeni Kaunisto kertoo osallistuvansa mielellään paikallisiin tapahtumiin aina kun pystyy.

-Lasten liikuttaminen, yhdessä tekeminen ja uusien lajien kokeileminen... Nämä on ihan ykkösjuttuja. Pidän siitä, että tänne tullaan pelaamaan koko luokan kanssa: koris, kuten kaikki urheilu, opettaa myös tärkeitä elämäntaitoja. Täälläkin on taatusti pelaamassa monia eri persoonallisuuksia, joten lasten on pakko opetella yhteistyötä, Kaunisto naurahtaa. -Tämä on lisäksi just sitä toimintaa, jota kaikkien yritysten pitäisi tukea. Todellakin yhteistyötä parhaimmillaan.

Ilari Seppälä vahvistaa Kauniston sanoja tapahtuman tärkeydestä. -Nämä on tosi hyviä ja lapsille tärkeitä tapahtumia. Itsekin oltiin aina mukana pelaamassa, kun katukoriskiertue tuli keväisin. Lähes joka vuosi siellä oli myös silloisia mestareita, Petri Virtasia ja näitä muita. Muistan sen fiiliksen niin hyvin! Tuntuu kyllä makeelta olla täällä tänään katselemassa lasten intoa.

Ennen tiukkaa nimikirjoitusten jakokierrosta tähtipelaajat edustivat rekan lavalla ja jakoivat lapsille muutamia vinkkejä pallon koriin saamiseksi ja toivottivat onnea päivän peleihin.

-Ennen kaikkea pitäkää hauskaa ja lippu korkealla. Täältä meidän omatkin urat on saaneet alkunsa!

Pirkka Street Basket 2016 on osa Suomen koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkumista. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

Lisätietoja: Pikkusudet, Instagram
 
27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

20.1.2023 14:30 Susijengi

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu - yhteistyön aikana on liikutettu jo yli 120 000 lasta

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmä ovat solmineet jatkosopimuksen vuonna 2015 alkaneelle yhteistyölle. Uusi sopimus kestää vuoteen 2025 saakka. Pirkka Street Basket -kiertueiden, Pirkka Pikkusudet koris-koulujen ja -riehojen ja maajoukkuenäkyvyyden lisäksi Susijengi ja Pirkka lähtevät mukaan myös K-Marketin kiusaamisvapaa vyöhyke -kampanjaan.

20.9.2022 20:33 Seurauutinen

Seurauutisia #73: Pikkusudet-rieha liikutti 350 lasta Tikkurilan Urheilutalolla

Tikkurila-Seuran jo perinteiseksi muodostunut lähialueen alakoululaisille tarkoitettu Pirkka Pikkusudet-rieha oli jälleen menestys, kun viskarit, eskarit ja ekaluokkaiset opettelivat koriksen saloja.

30.8.2022 14:13 Seurauutinen

Seurauutisia #71: Uusi kausi käynnistyy jälleen Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu myös kaudella 2022–23. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja, etenkin nyt kun korisbuumi on parhaimmillaan.

11.3.2022 08:16 Pikkusudet

Seurauutisia #66: Pohjoisen Pikkusudet-korisriehat koukuttavat korikseen

Kempele Wilduckz on nostanut itsensä vahvasti pohjoiselle koriskartalle. Seuran järjestämä Pirkka Pikkusudet-korisrieha liikutti lauantaina 26.2. Linnakankaan koululla lähes sataa mikro- ja supermikrojunioria Kempeleestä, Oulusta, Taivalkoskelta ja Rovaniemeltä.

10.8.2021 12:00 Seurauutinen

Seurauutisia #56: Uusi kausi käynnistyy taas Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu taas kaudella 2021–22. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja.

15.10.2019 11:00 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket saa jatkoa - järjestäjien haku vuoden 2020 kevään ja syksyn kiertueille käynnissä 13.11. asti

Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan yhteistyö jatkuu vahvana myös ensi vuonna, kun Pirkka Street Basket -kiertue kiertää jälleen ympäri Suomen keväällä ja syksyllä. Hae mukaan järjestämään vuoden hauskinta koulupäivää kevään tai syksyn kiertueelle!

7.10.2019 09:28 Pikkusudet

Seurauutisia #26: Uusi kausi on käynnistynyt myös Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu eloisana. Syksyllä seuroissa on startannut jälleen uusia Pikkusudet-koriskouluja ja kauden aikana järjestetään lukuisia riehoja ympäri Suomen. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan.

16.9.2019 13:36 Pirkka Street Basket

Syksyn Pirkka Street Basket -kiertueella liikkui yhteensä 4250 koululaista

Syksyn 2019 Pirkka Street Basket -kiertue kiersi elo-syyskuun vaihteessa ympäri Suomen ja vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin kaikkiaan 14 pelipaikalla. Yhteensä mukana tapahtumissa liikkumassa oli 4250 koululaista.

13.9.2019 13:12 Pirkka Street Basket

Syksyn Pirkka Street Basket -kiertueen päätöstapahtuma järjestettiin Lahdessa

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Syksyn 2019 kiertueella järjestetään 14 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

Näytä lisää vastaavia