Pirkka Street Basket starttasi jälleen – Keravalla liikunnan riemusta nautti 150 alakoululaista

30.8.2016 Alakoululaisten liikuttamiseen tähtäävä Pirkka Street Basket käynnistyi tänään tiistaina, pystyttäen syyskiertueensa ensimmäisen tapahtumansa Keravalle. Tapahtuman järjestivät Suomen Koripalloliitto, Kori -80 ja K-kauppias Jarmo Taruvuori.

Harmaasta säästä huolimatta K-Citymarket Keravan pihalle pystyteilly neljällä katukoriskentällä nähtiin innokasta pelaamista.

Kauppias Jarmo Taruvuori oli hyvillä mielin mukana tapahtumassa.

Terhi Taruvuori jakoi pelaajille eväitä energiatasojen ylläpitämiseksi.

Syksyn ensimmäinen Pirkka Street Basket -päivä käynnistyi tiistaina Keravalla. K-Citymarket Keravan pihalla järjestettyyn tapahtumaan osallistui yhteensä noin 150 lasta, jotka syksyisen harmaasta säästä huolimatta nauttivat yhdessä liikkumisesta ja katukoriksen pelaamisesta. Jo seitsemättä vuotta tapahtumaa järjestänyt Kori -80 –seuran Jarkko Rönnholm kuvailee katukoriskiertuetta arvokkaaksi tapahtumaksi, jolla on paljon merkitystä niin seuralle, kuin paikallisille kouluillekin.

- Opettajien palaute, joka tietenkin heijastelee oppilaiden tuntemuksia, on ollut vain ja ainoastaan positiivista. Koulujen mukaan saaminen ja yhteistyö opettajien kanssa on ollut helppoa, sillä kaikki ovat olleet tyytyväisiä myös aiempina vuosina.

- Vaikkei näiden lasten joukosta mitään uusia petterikoposia löytyisikään, niin todennäköisesti aina muutama uusi harrastaja innostuu mukaan koriksen pariin. Tässäkin tapahtumassa yksi pelinvalvoja, joka kertoi itse aloittaneensa korisharrastuksen juuri katukoriskiertueen innoittamana.

Kokeneen seuramiehityksen lisäksi tapahtumassa oli mukana myös uusia kasvoja. K-Citymarket Keravan kauppiaspari Jarmo ja Terhi Taruvuori ovat mukana tapahtumajärjestelyissä ensimmäistä kertaa.

- Olemme todella hyvin mielin mukana tässä päivässä, kyllähän lapsille pitää virikkeitä tarjota, Jarmo Taruvuori nauraa. Terhi Taruvuori kertookin juuri lasten liikkumisen edistämisen olevan pariskunnalle tärkeää.

- Olen itse ollut mukana valmentamassa tyttöjalkapalloa, ja se on ollut todella antoisaa työtä. On upeaa nähdä miten lapset kehittyvät ja oppivat nauttimaan liikunnasta. Onkin tärkeää antaa kaikille mahdollisuus positiivisiin liikuntakokemuksiin, sillä niiden kautta liikkumisesta tulee tapa.

Innokkaasti pelaavat lapset täyttivät K-Citymarketin pihan riemun kiljahduksilla ja äänekkäillä kannustushuudoilla. Keskuskoulun opettaja Minna Mörsky oli mukana tapahtumassa luokkansa kanssa ja katseli iloisena oppilaidensa pelejä.

- Lapset ovat pitäneet näistä tapahtumista todella paljon, ja on hienoa nähdä kuinka joka vuosi koko luokka innostuu mukaan pelaamaan. On mukavaa, että näihin tapahtumiin uskaltavat osallistua nekin, jotka eivät muuten harrasta korista.

-Koulun kannalta syksy on kiertueajankohtana jopa parempi kuin kevät. Tapahtumalla on tärkeä liikunnallinen merkitys, mutta näkisin, että kesän jälkeen korispäivä toimii ryhmäytymisenkin apuna. Kun koulujen opetussuunnitelman tavoitteena on muutenkin lisätä lasten liikunnan määrää, on tällaiselle tapahtumalle tietenkin tarvetta ja kysyntää.

Pirkka Street Basket 2016 on osa Suomen koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkumista. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

Lisätietoja: PikkusudetInstagram

Henkilöt

 
27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

20.1.2023 14:30 Susijengi

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu - yhteistyön aikana on liikutettu jo yli 120 000 lasta

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmä ovat solmineet jatkosopimuksen vuonna 2015 alkaneelle yhteistyölle. Uusi sopimus kestää vuoteen 2025 saakka. Pirkka Street Basket -kiertueiden, Pirkka Pikkusudet koris-koulujen ja -riehojen ja maajoukkuenäkyvyyden lisäksi Susijengi ja Pirkka lähtevät mukaan myös K-Marketin kiusaamisvapaa vyöhyke -kampanjaan.

20.9.2022 20:33 Seurauutinen

Seurauutisia #73: Pikkusudet-rieha liikutti 350 lasta Tikkurilan Urheilutalolla

Tikkurila-Seuran jo perinteiseksi muodostunut lähialueen alakoululaisille tarkoitettu Pirkka Pikkusudet-rieha oli jälleen menestys, kun viskarit, eskarit ja ekaluokkaiset opettelivat koriksen saloja.

30.8.2022 14:13 Seurauutinen

Seurauutisia #71: Uusi kausi käynnistyy jälleen Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu myös kaudella 2022–23. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja, etenkin nyt kun korisbuumi on parhaimmillaan.

11.3.2022 08:16 Pikkusudet

Seurauutisia #66: Pohjoisen Pikkusudet-korisriehat koukuttavat korikseen

Kempele Wilduckz on nostanut itsensä vahvasti pohjoiselle koriskartalle. Seuran järjestämä Pirkka Pikkusudet-korisrieha liikutti lauantaina 26.2. Linnakankaan koululla lähes sataa mikro- ja supermikrojunioria Kempeleestä, Oulusta, Taivalkoskelta ja Rovaniemeltä.

10.8.2021 12:00 Seurauutinen

Seurauutisia #56: Uusi kausi käynnistyy taas Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu taas kaudella 2021–22. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja.

15.10.2019 11:00 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket saa jatkoa - järjestäjien haku vuoden 2020 kevään ja syksyn kiertueille käynnissä 13.11. asti

Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan yhteistyö jatkuu vahvana myös ensi vuonna, kun Pirkka Street Basket -kiertue kiertää jälleen ympäri Suomen keväällä ja syksyllä. Hae mukaan järjestämään vuoden hauskinta koulupäivää kevään tai syksyn kiertueelle!

7.10.2019 09:28 Pikkusudet

Seurauutisia #26: Uusi kausi on käynnistynyt myös Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu eloisana. Syksyllä seuroissa on startannut jälleen uusia Pikkusudet-koriskouluja ja kauden aikana järjestetään lukuisia riehoja ympäri Suomen. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan.

16.9.2019 13:36 Pirkka Street Basket

Syksyn Pirkka Street Basket -kiertueella liikkui yhteensä 4250 koululaista

Syksyn 2019 Pirkka Street Basket -kiertue kiersi elo-syyskuun vaihteessa ympäri Suomen ja vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin kaikkiaan 14 pelipaikalla. Yhteensä mukana tapahtumissa liikkumassa oli 4250 koululaista.

13.9.2019 13:12 Pirkka Street Basket

Syksyn Pirkka Street Basket -kiertueen päätöstapahtuma järjestettiin Lahdessa

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Syksyn 2019 kiertueella järjestetään 14 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

Näytä lisää vastaavia