Pirkka Street Basket vieraili Salossa – koululaiset nauttivat katukoriksesta ja auringosta

9.5.2016 Pirkka Street Basket -kiertue vieraili tänään Salossa. Lämmin auringonpaiste ja pilvetön taivas hemmottelivat noin 260 alakoululaista pelaajaa. Aktiivisesta päivästä vastasivat Koripalloliitto, Salon Vilpas ja K-Citymarketin kauppias Tom Eriksson.

Salossa pelattiin ja kannustettiin kavereita aktiivisesti - upeassa säässä pelasi 260 alakoululaista

Kaikki odottivat aamulla innokkaina päivän käynnistymistä

Silja, Diana ja Nelli nauttivat katukorispäivästä

Alhaisten koulun 4b pojat pelasivat voitokkaasti

Pirkka Street Basket -katukoriskiertueen toinen viikko käynnistyi lämpimissä tunnelmissa. Salon K-Citymarketin pihalla järjestetyssä tapahtumassa oli mukana 50 joukkuetta, eli yhteensä noin 260 alakouluikäistä pelaajaa. Parkkipaikka oli täynnä nauravia lapsia, sillä paikalle oli saapunut myös runsain mitoin kannustusjoukkoja luokkakavereiden joukosta.

- Salon Vilpas on aktiivinen seura, mutta tätä tapahtumaa me isännöimme nyt ensimmäistä kertaa. Valmiin konseptin kanssa järjestäminen on kuitenkin vaivatonta, ja vapaaehtoisia otteluvalvojiakin oli helppo saada mukaan. Esitin asian meidän nuorille niin, että haluatteko tulla valvojiksi nauttimaan auringosta vai istua päivän sisällä koulussa, nauraa Marko Vihiniemi Salon Vilppaasta. –Kaikenlainen yhteistyö seuran, Koripalloliiton ja kauppiaiden välillä on tärkeää, mutta kyllä tämä edustaa yhteistyötä parhaimmillaan.

Lapset pääsivät nauttimaan paitsi pelin riemusta, myös K-kauppias Tom ”Tomppa” Erikssonin tarjoamista eväistä. Naposteluporkkanoiden lisäksi oli tarjolla myös herkullisia munkkeja, jotka kyllä katosivatkin nopeasti aktiivisesti pelanneisiin nuoriin.

- Meillä on ollut tosi kiva päivä. Hävittiin meidän eka ottelu, mutta ei se haittaa yhtään, kertovat kolmasluokkalaiset Silja, Diana, Nelli ja Kiia Tupurin koulusta.

Neljäsluokkalaiset Joona ja Eemil Alhaisten koulusta vahvistavat tyttöjen sanoja. –Ihan huippu päivä, pelattiin kolme ottelua ja ne meni tosi hyvin. Meidän joukkue voitti kerran ja kaksi kertaa tuli tasapeli. Me ei olla ihan hirveän paljoa pelattu vapaa-ajalla, mutta nyt pitää laittaa kotipihalle ainakin kaksi telinettä, niin pääsee pelaamaan enemmän!

Pirkka Street Basket 2016 on osa Suomen koripalloliiton ja Keskon päivittäistavarakaupan yhteisvastuullista Pikkusudet-hanketta, jonka tavoitteena on edistää lasten liikkumista. Hanke toteutetaan yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen ja K-ruokakauppiaiden kanssa.

Lisätietoja: Pikkusudet, Instagram

Henkilöt

 
27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

20.1.2023 14:30 Susijengi

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu - yhteistyön aikana on liikutettu jo yli 120 000 lasta

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmä ovat solmineet jatkosopimuksen vuonna 2015 alkaneelle yhteistyölle. Uusi sopimus kestää vuoteen 2025 saakka. Pirkka Street Basket -kiertueiden, Pirkka Pikkusudet koris-koulujen ja -riehojen ja maajoukkuenäkyvyyden lisäksi Susijengi ja Pirkka lähtevät mukaan myös K-Marketin kiusaamisvapaa vyöhyke -kampanjaan.

20.9.2022 20:33 Seurauutinen

Seurauutisia #73: Pikkusudet-rieha liikutti 350 lasta Tikkurilan Urheilutalolla

Tikkurila-Seuran jo perinteiseksi muodostunut lähialueen alakoululaisille tarkoitettu Pirkka Pikkusudet-rieha oli jälleen menestys, kun viskarit, eskarit ja ekaluokkaiset opettelivat koriksen saloja.

30.8.2022 14:13 Seurauutinen

Seurauutisia #71: Uusi kausi käynnistyy jälleen Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu myös kaudella 2022–23. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja, etenkin nyt kun korisbuumi on parhaimmillaan.

11.3.2022 08:16 Pikkusudet

Seurauutisia #66: Pohjoisen Pikkusudet-korisriehat koukuttavat korikseen

Kempele Wilduckz on nostanut itsensä vahvasti pohjoiselle koriskartalle. Seuran järjestämä Pirkka Pikkusudet-korisrieha liikutti lauantaina 26.2. Linnakankaan koululla lähes sataa mikro- ja supermikrojunioria Kempeleestä, Oulusta, Taivalkoskelta ja Rovaniemeltä.

10.8.2021 12:00 Seurauutinen

Seurauutisia #56: Uusi kausi käynnistyy taas Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu taas kaudella 2021–22. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja.

15.10.2019 11:00 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket saa jatkoa - järjestäjien haku vuoden 2020 kevään ja syksyn kiertueille käynnissä 13.11. asti

Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan yhteistyö jatkuu vahvana myös ensi vuonna, kun Pirkka Street Basket -kiertue kiertää jälleen ympäri Suomen keväällä ja syksyllä. Hae mukaan järjestämään vuoden hauskinta koulupäivää kevään tai syksyn kiertueelle!

7.10.2019 09:28 Pikkusudet

Seurauutisia #26: Uusi kausi on käynnistynyt myös Pikkusudet-koriskoulujen ja -riehojen osalta

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu eloisana. Syksyllä seuroissa on startannut jälleen uusia Pikkusudet-koriskouluja ja kauden aikana järjestetään lukuisia riehoja ympäri Suomen. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan.

16.9.2019 13:36 Pirkka Street Basket

Syksyn Pirkka Street Basket -kiertueella liikkui yhteensä 4250 koululaista

Syksyn 2019 Pirkka Street Basket -kiertue kiersi elo-syyskuun vaihteessa ympäri Suomen ja vuoden hauskinta koulupäivää vietettiin kaikkiaan 14 pelipaikalla. Yhteensä mukana tapahtumissa liikkumassa oli 4250 koululaista.

13.9.2019 13:12 Pirkka Street Basket

Syksyn Pirkka Street Basket -kiertueen päätöstapahtuma järjestettiin Lahdessa

Pirkka Street Basket 2019 on osa Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää lasten liikunnallisuutta. Syksyn 2019 kiertueella järjestetään 14 katukoristapahtumaa yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa.

Näytä lisää vastaavia