Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

21.6.2021 10:06 Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

Strasbourg on pelannut Lassi Tuovin johdolla hienon kauden. (Kuva: FIBA)

Strasbourg on totuttu näkemään sarjan kärkikahinoissa, mutta viime kausi oli joukkueelle vaikea eikä se ollut kahdeksan joukossa kauden keskeytyessä. Tuovi nousi viime kaudella päävalmentajaksi vain hieman ennen kuin kausi keskeytyi koronapandemian takia.

Täksi kaudeksi Strasbourg lähti haastajana ja tavoitteenaan palauttaa joukkue pudotuspeleihin. Strasbourg nousi runkosarjan päätöspelien jälkeen kolmanneksi, vaikkei edes pelannut, sillä Monaco hävisi omassa pelissään ja Strasbourg nappasi sitä myöten runkosarjan kolmannen sijan. Kausi on ollut kokonaisuudessaan menestys, sillä myös Mestarien liigassa joukkue selvitti tiensä aina neljän parhaan joukkoon.

- Olemme säilyneet suht terveinä, mieli on pysynyt virkeänä ja olemme pelanneet kivaa korista. Altavastaajan asema on sopinut meille ja pääsimme Mestarien liigassa neljän joukkoon ja saimme pudotuspelipaikan sijoittuen kolmanneksi. Moni asia on natsannut ja peli on kulkenut ja joukkue on hitsautunut yhteen. Ryhmähengen ja kollektiivisuuden ansiosta sijoituimme kolmanneksi sarjassa, Tuovi analysoi joukkueen kautta.

Yksi Tuovin teeseistä täksi kaudeksi oli myös jatkuvuuden varmistaminen tuleviksi kausiksi, jotta hyvälle pohjalle voidaan rakentaa tulevaisuutta ajatellen.

- Meillä oli monia tavoitteita täksi kaudeksi. Yksi oli päästä pudotuspeleihin, ja onnistuimme siinä. Lisäksi sijoituksellamme varmistimme paikan eurokentille myös ensi kaudeksi, joka oli seuralle tärkeä. Olemme tehneet jo viiden pelaajan kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joten jatkuvuus on taattu sekä pelaajiston että europelien suhteen.

Strasbourgin hieno kausi noteerattiin myös yleisellä tasolla, kun joukkueen avainpelaaja Bonzie Colson valittiin sarjan MVP:ksi ja Lassi Tuovi on ehdolla vuoden valmentajaksi.

- Oli tietenkin miellyttävä saada tuollainen kunnianosoitus ja se on hieno kunnia. Se miten joukkue on pelannut Mestarien liigan jälkeen karmaisevassa ottelutahdissa, niin täytyy kiittää pelaajia ja staffia, miten he ovat suoriutuneet.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ranskan liigan pudotuspelit starttaavat Strasbourgin osalta maanantaina, kun vastaan tulee runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Boulogne-Levallois. Ranskan pudotuspelit pelaavat hieman erilaisella formaatilla, sillä puolivälierät ovat kerrasta poikki ja kausi huipentuu Final Four –turnaukseen, joka pelataan Rouenissa. Final Fourissa pelit ovat myös kerrasta poikki.

- Tässä on kuuden päivän rutistus edessä. Urheilullisesti formaatti on kaikille sama, vaikkei se olekaan sellainen mihin on yleensä totuttu. Päivän kunto ratkaisee ja miten peli lähtee kulkemaan. Kaikki ovat siinä mielessä samalla viivalla.

Oman mausteensa tuo myös Ranskan osallistuminen olympialaisiin ja maajoukkueen valmistautuminen sitä kohti on jo alkanut. Se heijastuu myös pudotuspeleihin.

- Osa pelaajista lähtee puolivälierien jälkeen ja osa on jo lähtenyt, joten viimeisissä peleissä ei ole samoja materiaaleja kuin runkosarjassa. Sekin tuo oman erikoisuutensa tähän.

Strasbourg voi lähteä luottavaisin mielin kauden loppuhuipennukseen. Alla on viiden ottelun voittoputki ja Strasbourg voitti Boulogne-Levalloisin molemmissa kauden aiemmissa kohtaamisissa.

- Lähtöasetelmat ovat samanlaiset kuin cup-turnauksissa muutenkin eikä vanhoja pelejä kannata katsella. Yksi iso asia on, että pystyimme voittamaan jokaisen kärkijoukkueen tällä kaudella vähintään kerran ja runkosarjan voittaja Dijonin kahdesti. Tasaisuus oli suurin vahvuutemme tällä kaudella. Kaikkiaan lähdemme viimeiseen rutistukseen hyvin mielin ja pala kerrallaan.

Vaikka Strasbourg voitti joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset, niin Tuovi varoittaa pariisilaisjoukkueen vahvuudesta.

- Pariisi lähti kauteen kolmanneksi suurimmalla budjetilla ja he tekivät todella kovia hankintoja. He aloittivat Eurocupin todella vahvasti, mutta sitten loukkaantumiset ja pelitahti alkoivat vaikuttaa loppukaudesta ja he putosivat kuudenneksi. Minun papereissani he ovat kuitenkin kärkiviisikon joukkue. Onnistuimme voittamaan heidät pari viikkoa sitten kotikentällämme varsin selvästi, joten meillä on se tuoreessa muistissa.

Strasbourg ei pääse pelaamaan omaan halliinsa puolivälierää, sillä Rhenus-hallissa pelataan tällä hetkellä naisten EM-kisojen yhtä alkulohkoa. Strasbourg joutuukin pelaamaan pelinsä noin 30 minuutin päässä Gries-Oberhoffenissa.

- Olisimme nykyrajoitusten mukaan saaneet 4000 katsojaa halliin ja olisi ollut makea esitellä tämä joukkue faneillemme, sillä pelaamme hyvää korista tällä hetkellä. Fanit pääsevät kyllä matkustamaan peliin ja toivottavasti saamme evakkoon myös kotiottelun tunnelman.

- Eihän se tietenkään ole kiva tilanne, mutta kyse on vain lopulta yhdestä pelistä. Olimme koko sarjan paras vierasjoukkue ja kyllä me siinäkin hallissa osaamme voittaa, Tuovi toteaa.

Puolivälierä pelataan maanantaina, välierät ovat edessä torstaina ja finaali lauantaina.

Henkilöt

 
25.5.2022 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen ja Sasu Salin aloittavat taistelun Espanjan pudotuspeleissä

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyivät tiistaina ja suomalaisista ensimmäisenä uunista ulos pääsee keskiviikkona Elias Valtonen. Sasu Salin odottaa vuoroaan torstaina.

21.5.2022 09:04 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Mikael Jantunen valmiina finaaleihin

Hollannissa ja Belgiassa alkavat viikonloppuna kansallisten liigojen finaalisarjat. Hollannissa Edon Maxhuni havittelee Heroes Den Boschin kanssa mestaruutta ja Belgiassa Mikael Jantunen hakee Oostenden kanssa pokaalia. Kansallisten sarjojen jälkeen molempien kaudet jatkuvat vielä Belgian ja Hollannin yhteisliigan pudotuspeleissä.

19.5.2022 10:24 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomilla kokemusten täyteinen kausi

Carl Lindbom aloitti kauden Puolassa ja päätti sen Islannissa. Lindbomin kauteen mahtui kokonaisuudessaan paljon.

6.5.2022 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins sai mitä haki Islannista – ”Opettavainen kausi”

Shawn Hopkins pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisen Islannissa Stjarnanin joukkueessa. Vaikka joukkueen taival päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, niin Hopkins oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

5.5.2022 17:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen jahtaavat Mestarien liigan voittoa

Mestarien liiga huipentuu viikonloppuna Bilbaossa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen. Susijengin pelaajista pokaalia havittelevat Sasu Salin ja Elias Valtonen.

24.4.2022 12:21 Suomalaiset ulkomailla

Itävallassa alkavat pudotuspelit – Mirolybovin ja Koskisen Swans Gmunden puolustaa mestaruutta

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät suomalaisten osalta sunnuntaina. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama hallitseva mestari Swans Gmunden kohtaa Flyers Welsin ja Aapeli Alasen St. Pölten Grazin.

23.4.2022 11:08 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi johdattaa Strasbourgin Ranskan cupin finaaliin – ”Nämä ovat pelaajille suuria hetkiä”

Ranskassa vietetään viikonloppuna cupin finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan cup-voittajat. Lassi Tuovin valmentama Strasbourg kohtaa lauantaisessa finaalissa Pau-Lacq-Orthezin.

17.2.2022 11:41 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hyvistä lähtökohdista Espanjan cupiin – ”Koris on tällä hetkellä kivaa”

Espanjan perinteinen ja arvostettu cup-kilpailu, Copa del Rey, pelataan loppuviikon aikana. Suomalaisedustuksesta vastaavat Teneriffan Sasu Salin ja Emir Sulejmanovic sekä Manresan Elias Valtonen.

25.1.2022 14:37 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen pelaa loistokautta Espanjassa – ”Meillä on älyttömän hyvin rakennettu joukkue”

Ensimmäistä kauttaan Espanjassa pelaava Elias Valtonen, 22, on ottanut nopeasti paikkansa Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

Näytä lisää vastaavia