PuHu julkisti joukkueensa

2.9.2002 SM-Koriksen vantaalaisjoukkue Pussihukat on hankkinut tulevan kauden sikermäänsä kaksi amerikkalaisvahvistusta. PuHu on solminut vuoden mittaiset sopimuspaperit sekä Erron Maxeyn että Johnnie Selvien kanssa. Lisäksi joukkueeseen on siirtynyt joukko uusia kotimaisia pelureita.

Maxey (198 cm, 23 vuotta) laituri, joka valmistui maajoukkuepeluri Tuukka Kotin nykyisestä opinahjosta, Providencen yliopistosta, kesäkuussa 2001. Tilastollisesti hänen paras yliopistovuotensa oli 1999-2000, jolloin hän tehtaili keskiarvoikseen 14,8 pistettä ja 8,0 levypalloa. Vuonna 2001 hänet valittiin NABC:n (National Association of Basketball Coaches) All District -tähdistöjoukkueeseen. Viime kaudella Maxey pelasi Argentiinan pääsarjassa Ferro Carril Oeste –joukkueessa. Hänen ottelukohtaiset tehonsa olivat 22,3 pistettä, 5,3 levypalloa ja 2,0 syöttöä. Lisäksi hän pelasi Pennsylvania ValleyDawgsin riveissä USBL-ammattilaisliigaa.

Maxey on monipuolinen urheilija, joka pystyy sekä heittämään kaukaa että viemään pallon korin alle. Nopeudellaan hän tuottaa päänvaivaa isommille pelaajille.

- Hän on erinomainen kaveri, paras valmennettava, joka minulla on ollut. Maxey on valmentajan unelma, hehkutti Providencen päävalmentaja Tim Welsh.

PuHu:n toinen vahvistus, Johnny Selvie on 201-senttinen ja 115-kiloinen jässikkä. Hän tulee Suomeen suoraan maineikkaasta Connecticutin yliopistosta. Viime kaudella Selvie oli joukkueensa aloituskokoonpanossa kaikissa 33 ottelussa ja heitti keskimäärin 11,4 pistettä (51 prosentin tarkuudella), kahmi 6,0 levypalloa ja torjui 1,0 heittoa. Ennen Connecticutia Selvie pelasi Southeastern Community Collegessa Iowassa, jossa hänet nimettiin vuonna 2000 National Junior Collegen vuoden pelaajaksi. Urallaan Selvie on lisäksi mm. päässyt 16-jäseniseen USA:n nuorten MM-joukkuerinkiin ja johdattanut yliopistojoukkueensa USA:n kahdeksan parhaan joukkoon viime vuonna kovalla sisäpelillään.

Pussihukkien viime vuoden pelaajista jatkavat Nanayaw Awuah Addae, Timo Heinonen, Kimi Klingberg, Tommi Lyytinen, Ville Olki ja Joni Willberg. Elias Kajander (Torppa), Harri Hohteri (Torppa), ja Artur Surov (Playboys) kuuluvat uusina pelaajina Pussihukkien miesten ryhmään. Lisäksi lupaavat nuorten maajoukkuepelaajat Jyri Laakso (Oulu HITECH), Hans Timola (Namika Lahti) sekä Haanpää-veljekset Mikael ja Samuel (HNMKY) ovat taistelemassa miesten joukkueen pelipaikoista.

PuHu:n päävalmentaja Tomi Kaminen on tyytyväinen uusiin hankintoihin.

- Vaikken ole vielä ehtinyt nähdä kummankaan amerikkalaisen pelaavan "livenä", uskon poikien olevan juuri sellaiset pelaajat, joita olemme joukkueeseen hakeneet. Kotimaisen pelaajakaartinkin osalta tilanne elää vielä jonkin verran, mutta nyt joukkueen runko alkaa olla kasassa ja voimme lähteä syksyyn luottavaisin mielin.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia