PuHu Junioreiden miesten ja vanhimpien juniori-ikäluokkien kausi 2020-21 alkaa avoimella harjoitusjaksolla

29.5.2020 15:12 PuHu Junioreiden poikapuolen joukkueet avaavat harjoituskauden, avoimella harjoitusjaksolla, maanantaina 1.6.2020 klo 18:30 Martinlaakson koululla. Avoin harjoitusjakso kestää kesäkuun alusta aina juhannukseen asti.

Tarkoituksena on kartoittaa kaikki toiminnasta kiinnostuneet pelaajat aina pojat U16 ikävaiheesta miesten M1DB toimintaan asti. Joukkueet harjoittelevat kesän aikana tiiviisti yhdessä, kahdessa isossa ryhmässä. Ryhmäjaoista vastaavat ikäluokan valmentajat, jotka samalla toimivat molempien ryhmien valmennuksessa mukana.

PuHu Junioreiden toiminta otti valtavan harppauksen kilpailullisempaan suuntaan kaudella 2019-20. Kantavana ajatuksena on jokaisen pelaajan kehittäminen kohti maksimipotentiaaliaan, akatemia-ajattelun kautta. Jokainen pelaaja pelaa ja harjoittelee yksilölle sopivalla tasolla. Harjoittelu ja pelaaminen suunnitellaan yksilölähtöisesti ja laadukas harjoittelu on valinnoissa etusijalla. Jokaisessa harjoituksessa on mukana niin laji kuin fyysisen valmennuksenkin osuus.

Lajivalmennuksesta vastaa ryhmä kokeneita valmentajia. Mukana toiminnassa kaudella 2020-21 ovat Mikko Larkas, Kari Rantala, Jani Salo, Oskari Leino sekä, fysiikkaharjoittelustakin vastaava, Juuso Konttinen.

”Etsimme jokaiseen joukkueeseen PuHu Junioreiden toiminnasta kiinnostuneita pelaajia. Tarkoituksena on kehittää pelaajia kohti heidän maksimipotentiaaliaan. Pelaajien pelipaikat määräytyvät pelaajien taitotason ja potentiaalin, ei ikäluokan, mukaan. Olemme luoneet puitteet missä pelaajana kehittyminen ja isojen kehitysharppausten ottaminen on mahdollista. Harjoittelemme määrällisesti paljon ja pelaajia ohjaa erittäin osaava valmennus, niin fysiikkavalmennuksessa kuin koripallokentälläkin", toteaa PuHu Junioreiden Urheilutoimenjohtaja ja miesten päävalmentaja Mikko Larkas. 

Paljon valmentajaurallaan nähnyt Juuso Konttinen vastaa PuHu Junioreissa vanhempien poikaikäluokkien fyysisestä valmennuksesta. Hän kiteyttää näkemyksensä PuHu Junioreiden toiminnasta seuraavasti. 

”PuHu junioreissa harjoitellaan paljon ja laadukkaasti. Pelaajalle tarjotaan mahdollisuus kaksi kertaa päivässä tapahtuvaan harjoitteluun ja fyysinen harjoittelu on mahdollista seuran omissa tiloissa. PuHu junioreissa pelaajien kehitys on tärkein asia päätöksenteon taustalla ja ohjelma tähtää yksilöiden kehittämiseen tulostavoitteiden rinnalla.” 

Fysiikkaharjoittelusta ja kesän suunnitelmista Juuso kertoo seuraavalla tavalla: ”PuHu junioriessa fysiikkavalmennus on kiinteä osa päivittäistä koripalloharjoittelua ja nähdään tärkeänä osana koripalloilijana kehittymistä. Käytännössä fysiikkaharjoittelumme on loukkaantumista ennaltaehkäisevää alkulämmittelyä sekä nopeus- ja voimaharjoittelua monipuolisesti eri ympäristöissä. Fysiikkaharjoittelun tavoitteita ovat pelaajien terveenä pysyminen ja suorituskyvyn kehittäminen monipuolisesti pelin vaatimilla osa-alueilla. Kesäharjoittelun aikana teemme paljon yleisurheilutyyppistä harjoittelua voimaharjoittelun lisäksi.”

Miksi PuHu Juniorit on sitten erinomainen paikka tavoitteelliselle juoniorille tai aikuispelaajalle, joka haluaa tavoitella seuraavaa sarjatasoa. Siihen Juusolta tulee suora vastaus: ”PuHu on pelaajalle hyvä paikka kehittyä, koska harjoituskulttuurimme on erinomainen. Valmennus pyrkii kaikin keinoin auttamaan pelaajaa saavuttamaan haluamansa tason. Päivittäisen harjoittelumme taso on syy, jonka vuoksi PuHuun kannattaa tulla.” 

Mennyt kausi oli uuden alku

PuHu Junioreiden Miesten edustusjoukkue pelaa M1DB-sarjatasolla. Joukkue voitti viime kaudella 13 peliä ja oli sijalla 5 ennen kauden keskeytymistä. Joukkueen runko muodostui pelaajista, jotka halusivat panostaa harjoitteluun ja kehittyä kohti seuraavia sarjatasoja. Laadukas harjoittelu tuottikin erinomaisia tuloksia. Joukkueen pelaajista muutama suuntaa kohti isompia haasteita. PuHu Junioreiden toiminta-ajatus toteutuu tässä kohtaa täydellisesti.

”Ajatuksena oli alusta asti luoda alusta pelaajille, jotka haluavat tavoitella suurempia liigoja, mutta tarvitsevat tätä sarjaa pelaajakehitykseensä juuri tällä hetkellä. Loistokauden pelannut Samatar Abokar siirtyy Amerikan Prep School sarjaan ja isossa roolissa ollut Luukas Vaara puolestaan ylempään sarjaan kotimaassa. Tässä on kaksi loistavaa esimerkkiä siitä, mitä hyvä ja määrätietoinen harjoittelu saa aikaan. Jatkossakin tarkoituksemme on toimia ponnahduslautana kohti seuraavaa sarjatasoa. Autamme myös pelaajia tarvittaessa löytämään heille oikean paikan ylemmistä sarjoista” ,kertoo joukkueen päävalmentajana toimiva Mikko Larkas.

”Ajatuksena on alusta asti ollut se, että meillä iällä ei ole mitään merkitystä. Pelaaja pelaa taitotasonsa edellyttämällä tasolla, missä kehittyminen on maksimaalista. Panostamme harjoitteluun ja pelaajakehitykseen. Esimerkiksi 16 vuotias Thomas Rönnholm pelasi meillä M1DB sarjassa jo kohtalaisia minuutteja ja hänen roolinsa varmasti vain kasvaa tulevalla kaudella", Larkas Jatkaa.

Myös Thomas Rönnholm on vuoteensa PuHu Junioreissa enemmän kuin tyytyväinen. Thomas pelasi kaudella 2019-20 sekä U19 että M1DB joukkueissa. Hän kertaa mennyttä kautta seuraavasti. ” Viime kausi oli henkilökohtaisen kehitykseni kannalta tähän astisen urani paras. Pääsin treenaamaan tavoitteellisessa miesten joukkueessa, sain lisää kovuutta ja kehityin valtavasti. Tämä alkoi kauden puolivälin jälkeen näkyä myös U19 peleissä. Itseluottamuksen kannalta oli tärkeää, että pääsi pelaamaan myös 1B-divaria ja joissain peleissä jopa vähän isommilla minuuteilla.”

“Vaikka kuinka yrittäisin, en löydä valmennuksesta yksinkertaisesti mitään huonoa sanottavaa. Puhuun siirtyminen oli minulle vähän kuin hyppy tuntemattomaan. Ensimmäisen kahden viikon jälkeen PuHu oli minulle jo kuitenkin kuin uusi "koti". Täällä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä pelaajana loistavien huippuvalmentajien avulla. Kehityksen pitää tottakai lähteä itsestään, mutta ympärillä on paljon ymmärtäväisiä ihmisiä. Pelaajia kuunnellaan erittäin hyvin", Thomas lisää. 

Miesten joukkueen varakapteenina toiminut, joukkueessa toista kautta mukana ollut, Niki Ahola miettii jatkosuunnitelmiaan yhä. Kiinnostusta ylemmiltä sarjatasoilta on, mutta ajatus jatkamisesta PuHu Junioreissa ei ole pois suljettu. Hän kommentoi PuHu Junioreita seuraavasti: ”Valmennuksen vaatimustaso ja ammattimainen toiminta näkyi päivittäisessä tekemisessä ja jos jokin asia askarrutti niin valmentajilta pystyi aina pyytämään apua asiasta riippumatta."

"Viime kautena moni asia meni huimasti eteenpäin kuten vaatimustaso ja olosuhteet. Koko seuran yhteisöllisyys myös parani huomattavasti verrattuna ensimmäiseen kauteeni Vantaalla. Kotiyleisö oli huikea pelistä toiseen ja oli todella ainutlaatuista pelata Martsarin "hornan kattilassa" kun tupa oli täynnä!” 

Yksi viime kauden profiilipelajaista oli Luukas Vaara. Luukas tuli mukaan yhteistyöpelaajana, kun Lahti. Basketball:n piti löytää nuorelle pelaajalle peliaikaa miesten joukkueesta. Tulevalla kaudella Luukas siirtyy uusien haasteiden pariin, eikä häntä nähdä enää vantalla. PuHu ajastaan Luukaksella on kuitenkin lähes ainoastaan positiivista sanottavaa:

”Lähtö PuHuun tuli minulle yllättäen. Lahti ei saanut M1DB-paikkaa, joten suunnitelmani muuttuivat alkuperäisestä. Minulla oli. Useampia vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyin PuHuun. Ennen siirtymistäni ennakkoluuloja oli paljon, koska ainoa tietämys koko seurasta oli edellisen kauden tulokset."

"Harjoittelemaan päästyäni yllätyin kuitenkin positiivisesti. Harjoittelun vaatimustaso ja intensiivisyys hipoivat korisliigatasoa. Valmennus oli omistautunutta ja ammattimaista, ja yksilöiden kehittämiseen panostettiin. Se näkyi myös pelikentällä, missä jokainen pelaaja sai peliaikaa. Jokaisissa harjoituksissa kilpailtiin ja annettiin kaikkensa. Varmasti sellainen asia, mikä ei toteudu sarjatason kaikissa muissa joukkueissa", toteaa nuorisomaajoukkueessakin pelannut Vaara.

Ottelutapahtumat ja joukkuehenki jättivät myös positiivisen kuvan nuoreen lahtelaiseen. ”Iso kiitos kuuluu myös koko organisaatiolle ja kotiyleisölle, jotka ottivat minut hyvin vastaan uutena kasvona. Kotipeleissä oli loistava tunnelma, olin siitä positiivisesti yllättynyt. Suosittelen PuHua omien kokemuksieni perusteella niille, jotka miettivät seuraavia askeleitaan pelaajakehityksen kannalta. Pelaajia pyritään auttamaan omalla urallaan, mikä on minun mielestäni hienoa.”

Lisätietoa ja ilmoittautumiset valmentajille:

M1DB & Pojat U19: Mikko Larkas, mikko.larkas@puhujuniorit.fi, 040 569 8555

Pojat U16: Jani Salo, jani.salo@puhujuniorit.fi, 040 130 6210

 
26.3.2024 15:29 Seura tiedottaa

OP Uusimaa School's Out Camp -leirin ilmoittautuminen on avattu

OP Uusimaa ja LePy järjestävät yhteistyössä kesän hauskimman leirin 2010–2018 syntyneille tytöille ja pojille. Leirille ovat tervetulleita sekä aloittajat että jo korista harrastavat lapset ja nuoret.

26.3.2024 13:01 Seura tiedottaa

Tervetuloa Keravalle Sherwoodin 3X3 -turnaukseen 18. toukokuuta

Tule mukaan viettämään kivaa korispäivää hyvän tuulen turnaukseen Keravalle!

26.3.2024 08:00 Seura tiedottaa

Sykki etsii valmentajia

Helsingissä Haagan alueella toimiva Koripallo Sykki ry etsii kaudelle 2024–2025 valmentajia ja ohjaajia erityisesti nuorempien pelaajien joukkueisiin. Tarjolla on sekä pää- että apuvalmentajien paikkoja.

18.3.2024 10:07 Seura tiedottaa

Drive Basketballille mestaruus EYBL-lopputurnauksessa

Drive Basketball Academy voitti sunnuntaina päättyneen kansainvälisen European Youth Basketball Leaguen 20-vuotiaiden lopputurnauksen Tallinnassa. Joukkue voitti sarjan Superfinals-lopputurnauksessa kaikki neljä otteluaan ja kukisti finaalissa Inter Bratislavan Slovakiasta luvuin 69-53.

12.3.2024 17:29 Seura tiedottaa

BC Nokia hakee juniorijoukkueiden ja akatemian valmentajia

BC Nokiassa pelaa yli 500 lasta ja nuorta. Seura tarjoaa vahvan pelaajapolun aina pallokoulusta aikuisten pääsarjoihin. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä Nokian Koripalloakatemian valmennuksessa. Haemme nyt laajenevaan toimintaamme motivoituneita, innostavia ja osaavia juniorijoukkueiden sekä akatemian valmentajia.

11.3.2024 10:29 Seura tiedottaa

Virnex Group ja Lahti Basketball Juniorit jatkavat yhteistyötä lasten ja nuorten liikuttamiseksi

Lahti Basketball Juniorit ry ja Virnex Group Oy ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen yhteistyölle, jolla pyritään liikuttamaan yhä useampaa lasta ja nuorta sekä kannustetaan lahjakkaita pelaajia tukemalla pelaajien maajoukkuetoimintaa. Tuella on vaikutettu jo lähes 150 lapsen harrastamiseen.

11.3.2024 10:08 Seura tiedottaa

Puhu Juniorit ry hakee toiminnanjohtajaa

PuHu Juniorit ry on yksi Suomen suurimmista koripalloseuroista, jonka ensisijaisena tarkoituksena on edistää koripalloharrastusta Vantaalla. Seura hakee nyt toiminnanjohtajaa vastaamaan seuratoiminnan johtamisesta, hallinnosta ja seuran kehittämisestä.

11.3.2024 10:01 Seura tiedottaa

Janne Stude lopettaa PuHun toiminnanjohtajana kauden 2023-2024 jälkeen

PuHu Junioreiden toiminnanjohtajan tehtävää kesäkuusta 2021 alkaen hoitanut Janne Stude jää pois seuran johtotehtävistä vaiheittain kevään ja kesän 2024 aikana. Seura käynnistää uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnin välittömästi ja tarkempi aikataulu muutoksille selviää, kun uusi henkilö tehtävään on löydetty.

29.2.2024 15:07 Seura tiedottaa

Opiskelu ja harjoittelu Tampereella

Tampereella voi helposti yhdistää opiskelun ja harjoittelun. Tampereen seutu on yksi Suomen nopeimmin kasvavia keskuksia, joka tarjoaa valtavasti opiskelumahdollisuuksia yläkoulusta toiselle asteelle ja korkeakouluun asti.

29.2.2024 13:52 Seura tiedottaa

Talvilomaleirillä treenattiin Lahti Basketballin Harrison Clearyn ja James Padgettin opissa

Lahti Basketball Juniorit järjesti talvilomaviikolla kolmen päivän korisleirin, jonka teemat keskittyivät Lahden miesten korisliigajoukkueen vahvistusten ympärille. Reilu 60 leiriläistä pääsi oppimaan heitto- ja pallonkäsittelytaitoja Harrison Clearyltä sekä sisäpelaajan liikkeitä James Padgettilta.

Näytä lisää vastaavia