PuHu Junioreiden miesten ja vanhimpien juniori-ikäluokkien kausi 2020-21 alkaa avoimella harjoitusjaksolla

29.5.2020 15:12 PuHu Junioreiden poikapuolen joukkueet avaavat harjoituskauden, avoimella harjoitusjaksolla, maanantaina 1.6.2020 klo 18:30 Martinlaakson koululla. Avoin harjoitusjakso kestää kesäkuun alusta aina juhannukseen asti.

Tarkoituksena on kartoittaa kaikki toiminnasta kiinnostuneet pelaajat aina pojat U16 ikävaiheesta miesten M1DB toimintaan asti. Joukkueet harjoittelevat kesän aikana tiiviisti yhdessä, kahdessa isossa ryhmässä. Ryhmäjaoista vastaavat ikäluokan valmentajat, jotka samalla toimivat molempien ryhmien valmennuksessa mukana.

PuHu Junioreiden toiminta otti valtavan harppauksen kilpailullisempaan suuntaan kaudella 2019-20. Kantavana ajatuksena on jokaisen pelaajan kehittäminen kohti maksimipotentiaaliaan, akatemia-ajattelun kautta. Jokainen pelaaja pelaa ja harjoittelee yksilölle sopivalla tasolla. Harjoittelu ja pelaaminen suunnitellaan yksilölähtöisesti ja laadukas harjoittelu on valinnoissa etusijalla. Jokaisessa harjoituksessa on mukana niin laji kuin fyysisen valmennuksenkin osuus.

Lajivalmennuksesta vastaa ryhmä kokeneita valmentajia. Mukana toiminnassa kaudella 2020-21 ovat Mikko Larkas, Kari Rantala, Jani Salo, Oskari Leino sekä, fysiikkaharjoittelustakin vastaava, Juuso Konttinen.

”Etsimme jokaiseen joukkueeseen PuHu Junioreiden toiminnasta kiinnostuneita pelaajia. Tarkoituksena on kehittää pelaajia kohti heidän maksimipotentiaaliaan. Pelaajien pelipaikat määräytyvät pelaajien taitotason ja potentiaalin, ei ikäluokan, mukaan. Olemme luoneet puitteet missä pelaajana kehittyminen ja isojen kehitysharppausten ottaminen on mahdollista. Harjoittelemme määrällisesti paljon ja pelaajia ohjaa erittäin osaava valmennus, niin fysiikkavalmennuksessa kuin koripallokentälläkin", toteaa PuHu Junioreiden Urheilutoimenjohtaja ja miesten päävalmentaja Mikko Larkas. 

Paljon valmentajaurallaan nähnyt Juuso Konttinen vastaa PuHu Junioreissa vanhempien poikaikäluokkien fyysisestä valmennuksesta. Hän kiteyttää näkemyksensä PuHu Junioreiden toiminnasta seuraavasti. 

”PuHu junioreissa harjoitellaan paljon ja laadukkaasti. Pelaajalle tarjotaan mahdollisuus kaksi kertaa päivässä tapahtuvaan harjoitteluun ja fyysinen harjoittelu on mahdollista seuran omissa tiloissa. PuHu junioreissa pelaajien kehitys on tärkein asia päätöksenteon taustalla ja ohjelma tähtää yksilöiden kehittämiseen tulostavoitteiden rinnalla.” 

Fysiikkaharjoittelusta ja kesän suunnitelmista Juuso kertoo seuraavalla tavalla: ”PuHu junioriessa fysiikkavalmennus on kiinteä osa päivittäistä koripalloharjoittelua ja nähdään tärkeänä osana koripalloilijana kehittymistä. Käytännössä fysiikkaharjoittelumme on loukkaantumista ennaltaehkäisevää alkulämmittelyä sekä nopeus- ja voimaharjoittelua monipuolisesti eri ympäristöissä. Fysiikkaharjoittelun tavoitteita ovat pelaajien terveenä pysyminen ja suorituskyvyn kehittäminen monipuolisesti pelin vaatimilla osa-alueilla. Kesäharjoittelun aikana teemme paljon yleisurheilutyyppistä harjoittelua voimaharjoittelun lisäksi.”

Miksi PuHu Juniorit on sitten erinomainen paikka tavoitteelliselle juoniorille tai aikuispelaajalle, joka haluaa tavoitella seuraavaa sarjatasoa. Siihen Juusolta tulee suora vastaus: ”PuHu on pelaajalle hyvä paikka kehittyä, koska harjoituskulttuurimme on erinomainen. Valmennus pyrkii kaikin keinoin auttamaan pelaajaa saavuttamaan haluamansa tason. Päivittäisen harjoittelumme taso on syy, jonka vuoksi PuHuun kannattaa tulla.” 

Mennyt kausi oli uuden alku

PuHu Junioreiden Miesten edustusjoukkue pelaa M1DB-sarjatasolla. Joukkue voitti viime kaudella 13 peliä ja oli sijalla 5 ennen kauden keskeytymistä. Joukkueen runko muodostui pelaajista, jotka halusivat panostaa harjoitteluun ja kehittyä kohti seuraavia sarjatasoja. Laadukas harjoittelu tuottikin erinomaisia tuloksia. Joukkueen pelaajista muutama suuntaa kohti isompia haasteita. PuHu Junioreiden toiminta-ajatus toteutuu tässä kohtaa täydellisesti.

”Ajatuksena oli alusta asti luoda alusta pelaajille, jotka haluavat tavoitella suurempia liigoja, mutta tarvitsevat tätä sarjaa pelaajakehitykseensä juuri tällä hetkellä. Loistokauden pelannut Samatar Abokar siirtyy Amerikan Prep School sarjaan ja isossa roolissa ollut Luukas Vaara puolestaan ylempään sarjaan kotimaassa. Tässä on kaksi loistavaa esimerkkiä siitä, mitä hyvä ja määrätietoinen harjoittelu saa aikaan. Jatkossakin tarkoituksemme on toimia ponnahduslautana kohti seuraavaa sarjatasoa. Autamme myös pelaajia tarvittaessa löytämään heille oikean paikan ylemmistä sarjoista” ,kertoo joukkueen päävalmentajana toimiva Mikko Larkas.

”Ajatuksena on alusta asti ollut se, että meillä iällä ei ole mitään merkitystä. Pelaaja pelaa taitotasonsa edellyttämällä tasolla, missä kehittyminen on maksimaalista. Panostamme harjoitteluun ja pelaajakehitykseen. Esimerkiksi 16 vuotias Thomas Rönnholm pelasi meillä M1DB sarjassa jo kohtalaisia minuutteja ja hänen roolinsa varmasti vain kasvaa tulevalla kaudella", Larkas Jatkaa.

Myös Thomas Rönnholm on vuoteensa PuHu Junioreissa enemmän kuin tyytyväinen. Thomas pelasi kaudella 2019-20 sekä U19 että M1DB joukkueissa. Hän kertaa mennyttä kautta seuraavasti. ” Viime kausi oli henkilökohtaisen kehitykseni kannalta tähän astisen urani paras. Pääsin treenaamaan tavoitteellisessa miesten joukkueessa, sain lisää kovuutta ja kehityin valtavasti. Tämä alkoi kauden puolivälin jälkeen näkyä myös U19 peleissä. Itseluottamuksen kannalta oli tärkeää, että pääsi pelaamaan myös 1B-divaria ja joissain peleissä jopa vähän isommilla minuuteilla.”

“Vaikka kuinka yrittäisin, en löydä valmennuksesta yksinkertaisesti mitään huonoa sanottavaa. Puhuun siirtyminen oli minulle vähän kuin hyppy tuntemattomaan. Ensimmäisen kahden viikon jälkeen PuHu oli minulle jo kuitenkin kuin uusi "koti". Täällä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä pelaajana loistavien huippuvalmentajien avulla. Kehityksen pitää tottakai lähteä itsestään, mutta ympärillä on paljon ymmärtäväisiä ihmisiä. Pelaajia kuunnellaan erittäin hyvin", Thomas lisää. 

Miesten joukkueen varakapteenina toiminut, joukkueessa toista kautta mukana ollut, Niki Ahola miettii jatkosuunnitelmiaan yhä. Kiinnostusta ylemmiltä sarjatasoilta on, mutta ajatus jatkamisesta PuHu Junioreissa ei ole pois suljettu. Hän kommentoi PuHu Junioreita seuraavasti: ”Valmennuksen vaatimustaso ja ammattimainen toiminta näkyi päivittäisessä tekemisessä ja jos jokin asia askarrutti niin valmentajilta pystyi aina pyytämään apua asiasta riippumatta."

"Viime kautena moni asia meni huimasti eteenpäin kuten vaatimustaso ja olosuhteet. Koko seuran yhteisöllisyys myös parani huomattavasti verrattuna ensimmäiseen kauteeni Vantaalla. Kotiyleisö oli huikea pelistä toiseen ja oli todella ainutlaatuista pelata Martsarin "hornan kattilassa" kun tupa oli täynnä!” 

Yksi viime kauden profiilipelajaista oli Luukas Vaara. Luukas tuli mukaan yhteistyöpelaajana, kun Lahti. Basketball:n piti löytää nuorelle pelaajalle peliaikaa miesten joukkueesta. Tulevalla kaudella Luukas siirtyy uusien haasteiden pariin, eikä häntä nähdä enää vantalla. PuHu ajastaan Luukaksella on kuitenkin lähes ainoastaan positiivista sanottavaa:

”Lähtö PuHuun tuli minulle yllättäen. Lahti ei saanut M1DB-paikkaa, joten suunnitelmani muuttuivat alkuperäisestä. Minulla oli. Useampia vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyin PuHuun. Ennen siirtymistäni ennakkoluuloja oli paljon, koska ainoa tietämys koko seurasta oli edellisen kauden tulokset."

"Harjoittelemaan päästyäni yllätyin kuitenkin positiivisesti. Harjoittelun vaatimustaso ja intensiivisyys hipoivat korisliigatasoa. Valmennus oli omistautunutta ja ammattimaista, ja yksilöiden kehittämiseen panostettiin. Se näkyi myös pelikentällä, missä jokainen pelaaja sai peliaikaa. Jokaisissa harjoituksissa kilpailtiin ja annettiin kaikkensa. Varmasti sellainen asia, mikä ei toteudu sarjatason kaikissa muissa joukkueissa", toteaa nuorisomaajoukkueessakin pelannut Vaara.

Ottelutapahtumat ja joukkuehenki jättivät myös positiivisen kuvan nuoreen lahtelaiseen. ”Iso kiitos kuuluu myös koko organisaatiolle ja kotiyleisölle, jotka ottivat minut hyvin vastaan uutena kasvona. Kotipeleissä oli loistava tunnelma, olin siitä positiivisesti yllättynyt. Suosittelen PuHua omien kokemuksieni perusteella niille, jotka miettivät seuraavia askeleitaan pelaajakehityksen kannalta. Pelaajia pyritään auttamaan omalla urallaan, mikä on minun mielestäni hienoa.”

Lisätietoa ja ilmoittautumiset valmentajille:

M1DB & Pojat U19: Mikko Larkas, mikko.larkas@puhujuniorit.fi, 040 569 8555

Pojat U16: Jani Salo, jani.salo@puhujuniorit.fi, 040 130 6210

 
7.7.2020 12:37 Seura tiedottaa

Arttu Mannelin Ura Basketin valmennuspäälliköksi

Edelliset kolme kautta Loimaan Bisonsia miesten divareissa luotsannut Mannelin aloittaa elokuussa kaarinalaisseuran valmennuspäällikkönä.

1.7.2020 08:13 Seura tiedottaa

Jokelan katukoris la 22.08.2020 klo 10:00

Jokelan 22:ta katukoristapahtumaa vietetään lauantaina 22.08.2020 alkaen klo 10:00, osoitteessa Jyväkuja 13 05400 Jokela.

12.6.2020 11:26 Seura tiedottaa

Hongan takakentällä ensi kaudella tuttu mies - Ville Wuorenjuuri jatkaa kasvattajaseurassaan

Tapiolan Honka on solminut jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Ville Wuorenjuuren kanssa.

11.6.2020 11:29 Seura tiedottaa

Jarmo Lehtosen muistostipendi Kotkaan, KTP-juniori Tom Gumalle

Kotkalainen Tom Guma on toinen nuori koripalloilija, jonka harrastusta tuetaan Jarmo Lehtosen muistostipendillä.

8.6.2020 13:55 Läntinen alue

33. Delfin Basket Tournament 31.7.-2.8.2020 Tampereella

Ilmoittautuminen 33. Delfin Basket Tournamentiin on nyt avoinna ja turnaus järjestetään 31.7.-2.8.2020 Tampereella. Delfin Basket on loistava tapa startata uusi koripallokausi, tavata koripallon ystäviä ympäri Suomea sekä nauttia aurinkoisesta Tampereesta. Sarjoja on tarjolla mikroista aina aikuisten avoimeen FUN-sarjaan asti.

4.6.2020 10:24 Seura tiedottaa

KorsKun WU15-13 joukkueiden päävalmentajana jatkaa Juha Oikarinen

2008-2009 syntyneiden tyttöjen päävalmentajana jatkaa Juha Oikarinen (FIBA Approve Coach) apunaan kokenut ja ammattimainen valmentajatiimi. Kansainvälisestä, tavoitteellisesta ja kilpailullisesta kiinnostuneita uusia pelaajia otetaan mukaan KorsKun toimintaan.

2.6.2020 13:34 Läntinen alue

Mieleinen Basket -junioriturnaus syyskuussa Loimaalla

Mikro-, mini- ja U14-ikäisten syysturnaus Mieleinen Basket järjestetään 19.-20.9.2020 Loimaalla.

29.5.2020 15:10 Seura tiedottaa

Puhuttaret ja TU19 aloittavat avoimen harjoitusjakson 2.6.2020

Naisten 1. divisioonaa pelaava Puhuttaret ja valtakunnallisiin sarjoihin pyrkivä 19-vuotiaiden joukkue aloittavat kesäharjoittelun avoimella harjoitusjaksolla. Jakso alkaa tiistaina 2.6.2020 klo 19:00 lajiharjoituksella Martinlaakson koululla. Uudet pelaajat ovat tervetulleita osallistumaan harjoitteluun juhannukseen asti maksutta.

27.5.2020 10:55 Seura tiedottaa

Klaukkalan NMKY valmistautuu kauteen 2020-21

Klaukkalan NMKY on aloittanut valmistelut kauteen 2020-2021. Kesätreenejä ohjataan pienryhmissä ohjeistusten mukaisesti. Pelaajat ja valmentajat odottavat innolla pelikentille paluuta.

26.5.2020 12:42 Seura tiedottaa

Westside aloittaa kauden avoimilla harjoituksilla 3.6. – tervetuloa mukaan!

Espoon kaksi koripallon suurseuraa LePy ja EBT jatkavat yhteistyötään vanhimmissa poikaikäluokissa sekä miesten 1B-divisioonajoukkueessa. Kaudelle 2020-2021 toiminta laajenee koskemaan myös 16-vuotiaiden poikien ikäluokkaa. Yhteistyöjoukkueen nimi on Westside.

26.5.2020 11:10 Seura tiedottaa

LePy järjestää U16, U17 ja U19 tyttöjen avoimet harjoitukset 4.6.

LePyn U19, U17 ja U16 tyttöjen ikäluokat aloittavat uuden kauden avoimilla harjoituksilla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat vuosina 2002-2006 syntyneet tytöt. Avoimet harjoitukset järjestetään torstaina 4.6.2020 klo 17-18.30 Leppävaaran liikuntahallilla (Veräjäpellonkatu 6). Infotilaisuus pelaajille ja vanhemmille järjestetään klo 16.30 samassa paikassa.

22.5.2020 11:15 Seura tiedottaa

PuHu Junioreiden päävalmentajat kaudelle 2020-21

PuHu Juniorit vahvistaa valmennusrintamalla rivejään merkittävästi tulevalle kaudelle. Kaudella 2020-21 PuHu Junioreiden valmennuksessa nähdään, jo tuttujen ja kokeneiden valmentajien lisäksi, viisi uutta päävalmentajaa. Osa näistä ”uusista” nimistä on nähty PuHu:n punaisessa jo joskus aikaisemminkin ja tekevät nyt paluun Vantaalle.

20.5.2020 14:17 Seura tiedottaa

Jussi Syrjänen jatkaa ToPossa kaksivuotisella sopimuksella

Syrjänen jatkaa Torpan Poikien edustusjoukkueiden peräsimessä ja tulevalla kaudella hän toimii lisäksi seuran junioritoiminnan valmennuksen johtajana, jossa yhtenä tärkeimmistä tavoitteista on kehittää juniori- ja edustusjoukkueiden yhteistyötä.

19.5.2020 15:31 Seura tiedottaa

LoU Basket valinnut ryhmille päävalmentajat kaudelle 2020-2021

Lohjalainen koripalloseura LoU Basket on kiinnittänyt seuraavat päävalmentajat kaudelle 2020-2021.

15.5.2020 14:31 Seura tiedottaa

Heittäjälegenda Kari-Pekka Klinga Puhuttarien valmentajaksi

Vantaalaisen PuHu Junioreiden naisten 1. divisioonaa pelaava Puhuttaret saa ensi kaudelle uuden päävalmentajan, kun yksi suomalaisen koripallon legendoista, Kari-Pekka Klinga, ottaa joukkueen vastuulleen.

11.5.2020 14:35 Seura tiedottaa

Heikki Venhola isoon rooliin EBT:n valmennuksessa

Korona-epidemiankin keskellä EBT tekee kiivaasti valmistavia toimenpiteitä koriskautta 2020-2021 varten. Yhtenä merkittävänä tekijänä tulevan kauden toiminnassa tulee olemaan monelle koris-ihmiselle tuttu Heikki ”Hede” Venhola. Seura on tehnyt Heden kanssa sopimuksen, joka alkaa 1.5.2020 ja kattaa kaksi seuraava kautta.

8.5.2020 14:20 Läntinen alue

Korihait hakee valmentajia juniorijoukkueisiin

Korihait on perinteikäs uusikaupunkilainen koripalloseura, joka liikuttaa lajin parissa kaikenikäisiä ihmisiä. Korihaiden juniorijoukkueisiin haetaan uusia valmentajia niin vastuu- kuin apuvalmentajiksi kaudelle 2020-21.

10.4.2020 15:14 Seura tiedottaa

Westside-toimintaa laajennetaan myös 16-vuotiaiden poikien ikäluokkaan

Espoon kaksi koripallon suurseuraa laajentavat yhteistyötään. Leppävaaran Pyrinnön ja Espoo Basket Teamin Yhteistyöjoukkue Westside pelaa kaudella 2020-2021 miesten 1B –divisioonassa sekä alle 19-, 17- ja 16-vuotiaiden poikien valtakunnallisissa sarjoissa.

9.4.2020 14:07 Läntinen alue

Heikki Järnström mukaan YMCA Tampereen valmennukseen

YMCA Tampere ja Heikki Järnström, 44, ovat tehneet valmentajasopimuksen pelikaudelle 2020-2021. Järnström ottaa päävastuun seuran U13-U15 -pojista sekä osallistuu seuran kehitystyöhön.

4.4.2020 09:14 Läntinen alue

Tule kehittymään valmentajana Tampereen Pyrintöön

Tampereen Pyrinnön valmennustiimit kaudelle 2020-21 ovat suurelta osin valmiit, mutta lisävahvistusta kaivataan sekä vanhempiin että nuorempiin ikäluokkiin.

Näytä lisää vastaavia