PuHu Junioreiden miesten ja vanhimpien juniori-ikäluokkien kausi 2020-21 alkaa avoimella harjoitusjaksolla

29.5.2020 15:12 PuHu Junioreiden poikapuolen joukkueet avaavat harjoituskauden, avoimella harjoitusjaksolla, maanantaina 1.6.2020 klo 18:30 Martinlaakson koululla. Avoin harjoitusjakso kestää kesäkuun alusta aina juhannukseen asti.

Tarkoituksena on kartoittaa kaikki toiminnasta kiinnostuneet pelaajat aina pojat U16 ikävaiheesta miesten M1DB toimintaan asti. Joukkueet harjoittelevat kesän aikana tiiviisti yhdessä, kahdessa isossa ryhmässä. Ryhmäjaoista vastaavat ikäluokan valmentajat, jotka samalla toimivat molempien ryhmien valmennuksessa mukana.

PuHu Junioreiden toiminta otti valtavan harppauksen kilpailullisempaan suuntaan kaudella 2019-20. Kantavana ajatuksena on jokaisen pelaajan kehittäminen kohti maksimipotentiaaliaan, akatemia-ajattelun kautta. Jokainen pelaaja pelaa ja harjoittelee yksilölle sopivalla tasolla. Harjoittelu ja pelaaminen suunnitellaan yksilölähtöisesti ja laadukas harjoittelu on valinnoissa etusijalla. Jokaisessa harjoituksessa on mukana niin laji kuin fyysisen valmennuksenkin osuus.

Lajivalmennuksesta vastaa ryhmä kokeneita valmentajia. Mukana toiminnassa kaudella 2020-21 ovat Mikko Larkas, Kari Rantala, Jani Salo, Oskari Leino sekä, fysiikkaharjoittelustakin vastaava, Juuso Konttinen.

”Etsimme jokaiseen joukkueeseen PuHu Junioreiden toiminnasta kiinnostuneita pelaajia. Tarkoituksena on kehittää pelaajia kohti heidän maksimipotentiaaliaan. Pelaajien pelipaikat määräytyvät pelaajien taitotason ja potentiaalin, ei ikäluokan, mukaan. Olemme luoneet puitteet missä pelaajana kehittyminen ja isojen kehitysharppausten ottaminen on mahdollista. Harjoittelemme määrällisesti paljon ja pelaajia ohjaa erittäin osaava valmennus, niin fysiikkavalmennuksessa kuin koripallokentälläkin", toteaa PuHu Junioreiden Urheilutoimenjohtaja ja miesten päävalmentaja Mikko Larkas. 

Paljon valmentajaurallaan nähnyt Juuso Konttinen vastaa PuHu Junioreissa vanhempien poikaikäluokkien fyysisestä valmennuksesta. Hän kiteyttää näkemyksensä PuHu Junioreiden toiminnasta seuraavasti. 

”PuHu junioreissa harjoitellaan paljon ja laadukkaasti. Pelaajalle tarjotaan mahdollisuus kaksi kertaa päivässä tapahtuvaan harjoitteluun ja fyysinen harjoittelu on mahdollista seuran omissa tiloissa. PuHu junioreissa pelaajien kehitys on tärkein asia päätöksenteon taustalla ja ohjelma tähtää yksilöiden kehittämiseen tulostavoitteiden rinnalla.” 

Fysiikkaharjoittelusta ja kesän suunnitelmista Juuso kertoo seuraavalla tavalla: ”PuHu junioriessa fysiikkavalmennus on kiinteä osa päivittäistä koripalloharjoittelua ja nähdään tärkeänä osana koripalloilijana kehittymistä. Käytännössä fysiikkaharjoittelumme on loukkaantumista ennaltaehkäisevää alkulämmittelyä sekä nopeus- ja voimaharjoittelua monipuolisesti eri ympäristöissä. Fysiikkaharjoittelun tavoitteita ovat pelaajien terveenä pysyminen ja suorituskyvyn kehittäminen monipuolisesti pelin vaatimilla osa-alueilla. Kesäharjoittelun aikana teemme paljon yleisurheilutyyppistä harjoittelua voimaharjoittelun lisäksi.”

Miksi PuHu Juniorit on sitten erinomainen paikka tavoitteelliselle juoniorille tai aikuispelaajalle, joka haluaa tavoitella seuraavaa sarjatasoa. Siihen Juusolta tulee suora vastaus: ”PuHu on pelaajalle hyvä paikka kehittyä, koska harjoituskulttuurimme on erinomainen. Valmennus pyrkii kaikin keinoin auttamaan pelaajaa saavuttamaan haluamansa tason. Päivittäisen harjoittelumme taso on syy, jonka vuoksi PuHuun kannattaa tulla.” 

Mennyt kausi oli uuden alku

PuHu Junioreiden Miesten edustusjoukkue pelaa M1DB-sarjatasolla. Joukkue voitti viime kaudella 13 peliä ja oli sijalla 5 ennen kauden keskeytymistä. Joukkueen runko muodostui pelaajista, jotka halusivat panostaa harjoitteluun ja kehittyä kohti seuraavia sarjatasoja. Laadukas harjoittelu tuottikin erinomaisia tuloksia. Joukkueen pelaajista muutama suuntaa kohti isompia haasteita. PuHu Junioreiden toiminta-ajatus toteutuu tässä kohtaa täydellisesti.

”Ajatuksena oli alusta asti luoda alusta pelaajille, jotka haluavat tavoitella suurempia liigoja, mutta tarvitsevat tätä sarjaa pelaajakehitykseensä juuri tällä hetkellä. Loistokauden pelannut Samatar Abokar siirtyy Amerikan Prep School sarjaan ja isossa roolissa ollut Luukas Vaara puolestaan ylempään sarjaan kotimaassa. Tässä on kaksi loistavaa esimerkkiä siitä, mitä hyvä ja määrätietoinen harjoittelu saa aikaan. Jatkossakin tarkoituksemme on toimia ponnahduslautana kohti seuraavaa sarjatasoa. Autamme myös pelaajia tarvittaessa löytämään heille oikean paikan ylemmistä sarjoista” ,kertoo joukkueen päävalmentajana toimiva Mikko Larkas.

”Ajatuksena on alusta asti ollut se, että meillä iällä ei ole mitään merkitystä. Pelaaja pelaa taitotasonsa edellyttämällä tasolla, missä kehittyminen on maksimaalista. Panostamme harjoitteluun ja pelaajakehitykseen. Esimerkiksi 16 vuotias Thomas Rönnholm pelasi meillä M1DB sarjassa jo kohtalaisia minuutteja ja hänen roolinsa varmasti vain kasvaa tulevalla kaudella", Larkas Jatkaa.

Myös Thomas Rönnholm on vuoteensa PuHu Junioreissa enemmän kuin tyytyväinen. Thomas pelasi kaudella 2019-20 sekä U19 että M1DB joukkueissa. Hän kertaa mennyttä kautta seuraavasti. ” Viime kausi oli henkilökohtaisen kehitykseni kannalta tähän astisen urani paras. Pääsin treenaamaan tavoitteellisessa miesten joukkueessa, sain lisää kovuutta ja kehityin valtavasti. Tämä alkoi kauden puolivälin jälkeen näkyä myös U19 peleissä. Itseluottamuksen kannalta oli tärkeää, että pääsi pelaamaan myös 1B-divaria ja joissain peleissä jopa vähän isommilla minuuteilla.”

“Vaikka kuinka yrittäisin, en löydä valmennuksesta yksinkertaisesti mitään huonoa sanottavaa. Puhuun siirtyminen oli minulle vähän kuin hyppy tuntemattomaan. Ensimmäisen kahden viikon jälkeen PuHu oli minulle jo kuitenkin kuin uusi "koti". Täällä on erinomaiset mahdollisuudet kehittyä pelaajana loistavien huippuvalmentajien avulla. Kehityksen pitää tottakai lähteä itsestään, mutta ympärillä on paljon ymmärtäväisiä ihmisiä. Pelaajia kuunnellaan erittäin hyvin", Thomas lisää. 

Miesten joukkueen varakapteenina toiminut, joukkueessa toista kautta mukana ollut, Niki Ahola miettii jatkosuunnitelmiaan yhä. Kiinnostusta ylemmiltä sarjatasoilta on, mutta ajatus jatkamisesta PuHu Junioreissa ei ole pois suljettu. Hän kommentoi PuHu Junioreita seuraavasti: ”Valmennuksen vaatimustaso ja ammattimainen toiminta näkyi päivittäisessä tekemisessä ja jos jokin asia askarrutti niin valmentajilta pystyi aina pyytämään apua asiasta riippumatta."

"Viime kautena moni asia meni huimasti eteenpäin kuten vaatimustaso ja olosuhteet. Koko seuran yhteisöllisyys myös parani huomattavasti verrattuna ensimmäiseen kauteeni Vantaalla. Kotiyleisö oli huikea pelistä toiseen ja oli todella ainutlaatuista pelata Martsarin "hornan kattilassa" kun tupa oli täynnä!” 

Yksi viime kauden profiilipelajaista oli Luukas Vaara. Luukas tuli mukaan yhteistyöpelaajana, kun Lahti. Basketball:n piti löytää nuorelle pelaajalle peliaikaa miesten joukkueesta. Tulevalla kaudella Luukas siirtyy uusien haasteiden pariin, eikä häntä nähdä enää vantalla. PuHu ajastaan Luukaksella on kuitenkin lähes ainoastaan positiivista sanottavaa:

”Lähtö PuHuun tuli minulle yllättäen. Lahti ei saanut M1DB-paikkaa, joten suunnitelmani muuttuivat alkuperäisestä. Minulla oli. Useampia vaihtoehtoja, mutta lopulta päädyin PuHuun. Ennen siirtymistäni ennakkoluuloja oli paljon, koska ainoa tietämys koko seurasta oli edellisen kauden tulokset."

"Harjoittelemaan päästyäni yllätyin kuitenkin positiivisesti. Harjoittelun vaatimustaso ja intensiivisyys hipoivat korisliigatasoa. Valmennus oli omistautunutta ja ammattimaista, ja yksilöiden kehittämiseen panostettiin. Se näkyi myös pelikentällä, missä jokainen pelaaja sai peliaikaa. Jokaisissa harjoituksissa kilpailtiin ja annettiin kaikkensa. Varmasti sellainen asia, mikä ei toteudu sarjatason kaikissa muissa joukkueissa", toteaa nuorisomaajoukkueessakin pelannut Vaara.

Ottelutapahtumat ja joukkuehenki jättivät myös positiivisen kuvan nuoreen lahtelaiseen. ”Iso kiitos kuuluu myös koko organisaatiolle ja kotiyleisölle, jotka ottivat minut hyvin vastaan uutena kasvona. Kotipeleissä oli loistava tunnelma, olin siitä positiivisesti yllättynyt. Suosittelen PuHua omien kokemuksieni perusteella niille, jotka miettivät seuraavia askeleitaan pelaajakehityksen kannalta. Pelaajia pyritään auttamaan omalla urallaan, mikä on minun mielestäni hienoa.”

Lisätietoa ja ilmoittautumiset valmentajille:

M1DB & Pojat U19: Mikko Larkas, mikko.larkas@puhujuniorit.fi, 040 569 8555

Pojat U16: Jani Salo, jani.salo@puhujuniorit.fi, 040 130 6210

 
15.9.2020 13:59 Seura tiedottaa

Kisakalliossa järjestään syysloman koripallotaitoleiri

Taitoleiri järjestään Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä 12.-14.10.

31.8.2020 10:16 Seura tiedottaa

Pakilan Visan juniorijoukkueet etsivät uusia pelaajia!

Syyskuu on pian nurkan takana ja se tuo tullessaan taas uuden koripallokauden. Nyt on hyvä aika löytää lapselle uusi harrastus. Juniorijoukkueemme etsivät vielä uusia jäseniä ja mukaan mahtuu lähes kaikkiin ikäryhmiin.

27.8.2020 10:48 Seura tiedottaa

ToPoLa-perhe etsii joukkoonsa uusia valmentajia ja kerho-ohjaajia

ToPoLa hakee valmentajia mukaan yhteisölliseen valmennustiimiinsä. Lisäksi seura hakee kerho-ohjaajia syyskuussa alkaviin kerhoihin. ToPoLa tarjoaa valmentajille ja ohjaajille monipuolisia mahdollisuuksia kehittää omaa valmennusosaamista.

24.8.2020 15:35 Seura tiedottaa

Biddy Basket jatkuu jälleen Kisakeskuksen viikonloppuleirillä

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen Biddy Basketin 1-tason leirejä järjestetään syksyllä vain kaksi kappaletta, joista toinen 4-6.9. Kisakeskuksessa.

24.8.2020 14:23 Seura tiedottaa

Biddy Basket jatkuu Kisakeskuksen viikonloppuleirillä

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen Biddy Basketin 1-tason leirejä järjestetään syksyllä vain kaksi kappaletta, joista toinen 4-6.9. Kisakeskuksessa.

6.8.2020 12:51 Seura tiedottaa

Tule tuomariksi Tallink Tournamentiin 21.-23.8.2020

Tallink Tournament kerää jälleen koripallojuniorit Espooseen elokuun lopussa. Turnaus starttaa perinteisesti uuden kauden. Mukaan mahtuisi vielä tuomareita toteuttamaan junioreiden huippuviikonloppua.

31.7.2020 11:11 Seura tiedottaa

Toni Taipale ToPoLan toiminnanjohtajaksi

ToPoLan uutena toiminnanjohtajana aloittaa elokuun ensimmäisenä päivänä Toni Taipale. Toni on toiminut koripallon parissa eri tehtävissä jo useita vuosia.

31.7.2020 10:44 Seura tiedottaa

Karhu Basket hakee junioritoiminnan päävalmentajaa

Haluatko tulla kehittämään oranssin perheen, #oranssionmeirän, junioritoimintaa Kauhajoelle päästen samalla mukaan edustusjoukkueen valmennustiimiin?

29.7.2020 10:30 Läntinen alue

Porilainen koripalloseura BC Sisu hakee toimintaansa uusia valmentajia

Tua no ni, ny olis tarvetta uusille korisvalkuille Poriin. BC Sisu on kehittynyt tasaisesti viime vuosina ja nyt olis ihan oikeasti tarvetta osaaville valmentajille. Sisussa on tietty visio, miten tulemme kehittämään toimintaamme lähivuosina.

24.7.2020 11:13 Seura tiedottaa

Perinteinen Kouvot-turnaus järjestetään 13.-15.11. Kouvolassa

Kouvot-juniorikoripalloturnaus pelataan Kouvolassa 13.-15.11.2020. Ilmoittautuminen turnaukseen on käynnistynyt.

14.7.2020 10:20 Läntinen alue

Miia Lindström YMCA Tampereen minikoripallokoordinaattoriksi

YMCA Tampereen kehitystyö saa jälleen merkittävää myötätuulta taakseen, kun Miia Lindström aloittaa 1.8.2020 yhdistyksen minikoripallokoordinaattorina. Sopimus on yksivuotinen.

13.7.2020 15:25 Keskinen alue

Vaasan Salama etsii junioritoimintaan valmentajia, apuvalmentajia, sekä apuja taustajoukkoihin

Vaasan Salama, 70-vuotias koripalloilun erikoisseura etsii junioritoimintaan valmentajia, apuvalmentajia, sekä apuja taustajoukkoihin. Olemme Vaasan seudun ainut koripalloseura ja lisenssimäärissä laskettuna Keskisen alueen toiseksi suurin.

13.7.2020 08:51 Seura tiedottaa

Biddy Basket leirien ilmoittautuminen on avattu

Tervetuloa mukaan elo-syyskuun Biddy Basket 1-tason leireille. Leirit ovat avoimia kaikille 1.9.2007 jälkeen syntyneille tytöille ja pojille.

7.7.2020 12:37 Seura tiedottaa

Arttu Mannelin Ura Basketin valmennuspäälliköksi

Edelliset kolme kautta Loimaan Bisonsia miesten divareissa luotsannut Mannelin aloittaa elokuussa kaarinalaisseuran valmennuspäällikkönä.

1.7.2020 08:13 Seura tiedottaa

Jokelan katukoris la 22.08.2020 klo 10:00

Jokelan 22:ta katukoristapahtumaa vietetään lauantaina 22.08.2020 alkaen klo 10:00, osoitteessa Jyväkuja 13 05400 Jokela.

12.6.2020 11:26 Seura tiedottaa

Hongan takakentällä ensi kaudella tuttu mies - Ville Wuorenjuuri jatkaa kasvattajaseurassaan

Tapiolan Honka on solminut jatkosopimuksen seuran oman kasvatin Ville Wuorenjuuren kanssa.

11.6.2020 11:29 Seura tiedottaa

Jarmo Lehtosen muistostipendi Kotkaan, KTP-juniori Tom Gumalle

Kotkalainen Tom Guma on toinen nuori koripalloilija, jonka harrastusta tuetaan Jarmo Lehtosen muistostipendillä.

8.6.2020 13:55 Läntinen alue

33. Delfin Basket Tournament 31.7.-2.8.2020 Tampereella

Ilmoittautuminen 33. Delfin Basket Tournamentiin on nyt avoinna ja turnaus järjestetään 31.7.-2.8.2020 Tampereella. Delfin Basket on loistava tapa startata uusi koripallokausi, tavata koripallon ystäviä ympäri Suomea sekä nauttia aurinkoisesta Tampereesta. Sarjoja on tarjolla mikroista aina aikuisten avoimeen FUN-sarjaan asti.

4.6.2020 10:24 Seura tiedottaa

KorsKun WU15-13 joukkueiden päävalmentajana jatkaa Juha Oikarinen

2008-2009 syntyneiden tyttöjen päävalmentajana jatkaa Juha Oikarinen (FIBA Approve Coach) apunaan kokenut ja ammattimainen valmentajatiimi. Kansainvälisestä, tavoitteellisesta ja kilpailullisesta kiinnostuneita uusia pelaajia otetaan mukaan KorsKun toimintaan.

2.6.2020 13:34 Läntinen alue

Mieleinen Basket -junioriturnaus syyskuussa Loimaalla

Mikro-, mini- ja U14-ikäisten syysturnaus Mieleinen Basket järjestetään 19.-20.9.2020 Loimaalla.

Näytä lisää vastaavia