Puolivälierä hiljentää Toiviaisen ja Lehtosen puhelut

14.4.2009 Korisliigan runkosarjan neljännen ja viidennen sijan vallanneiden Namika Lahden ja UU-Korihaiden kaksintaistelu on ennakolta puolivälierien kimurantein taisto. Siitä huolimatta kummankaan joukkueen valmentajat eivät kaihda ennakkoasetelmaa.

Otteluparin kotietu oli ratkaistu jo ennen runkosarjan päätöskierrosta, vaikka joukkueet päätyivätkin tasapisteisiin. Lahtelaisten kolme voittoa kauden keskinäisistä neljästä ottelusta merkitsivät pelien aloittamista lauantaina Lahdessa.

 

- Kiitos hyvän yleisömme kotiedulla on meille paljon merkitystä, hävisimmehän Urheilutalossa vain kolme runkosarjaottelua, korostaa toista kautta Namikan päävalmentajana toimiva Sami Toiviainen, 38.

 

- Meillekin Lahden kotietu käy ihan hyvin. Voitimme viimeisimmistä 17 matkapelistämme 12, naurahtaa Korihaita komentava Jyri Lehtonen, 35.

 

Namika ja Korihait päättivät runkosarjan eri tahtiin. Lahtelaisten viimeisin kuukausi meni jokseenkin vuorotahtiin voittaen ja häviten. Uuskaupunkilaisten kiri päättyi seitsemään peräkkäisvoittoon, jotka eivät kuitenkaan riittäneet kotietuun.

 

- Pelissämme näkyi ykköspointtimme Ilkka Vuoren jalkavamma hänen oltuaan kolmisen viikkoa poissa kentiltä. Kolmospaikan pelaaja (Jason) Conley joutui siirtymään pelintekijäksi, kun Teemu Lainekin on ollut viime vuodet lähinnä heittäjä, Toiviainen perustelee.

 

- Lauantaina Vuoren pitäisi olla pelikunnossa, Toiviainen korostaa, vaikka Vuori ja kuumeinen Conley huilasivatkin päätöskierroksen Kataja-ottelun.

 

- Me emme kotietua menettäneet, koska tulimme takaa. Pelasimme useita viikkoja runkosarjan lopussa vain positiivista asioista. Saimme viime peleissä myös lepuutettua hyvin aloitusviisikkomme pelaajia, Lehtonen kuittaa.

 

Namikan ja Korihaiden kohtaaminen muuttaa ainakin hieman valmentajien tapoja, sillä nyt Toiviaisen ja Lehtosen linjat taitavat pysyä viileinä.

 

- Tuskin tulee Jyrille soiteltua, vaikka yleensä keskustelemme ainakin kerran tai kahdesti viikossa. Tällä kaudella soittoja on lisännyt se, että Korihait pelasi runkosarjassa samat vastustajat heti meidän jälkeen, Toiviainen naurahtaa.

 

- Taitavat linjat olla hiljaisina myös Toijalan (Jukka, Kouvot) ja Ailuksen (Ray, Kataja) suuntaan, koska he ovat potentiaalisia vastustajiamme vielä tämän kevään aikana, Lehtonen sanoo.

 

Kolme vierastyöläistä kotiin kauden aikana passittanut Lahti hankki siirtorajan kynnyksellä Conleyn. Korihaiden kevään muutos oli 207-senttisen Petri Heinosen värvääminen Espoosta, kun Honka oli hankkinut Teemu Kotin.

 

Kymmenen ottelua pelannut Conley on Namikan kauden paras pistemies 17,1 pisteen ottelukeskiarvollaan. Korihaiden ykköstykittäjä runkosarjassa oli Josh Gonner (16,2). Joukkuetilastoista Namikasta ja Korihaista on eroja turha etsiä.

 

- Tasainen taisto on varmasti luvassa, vaikka Lahden kotisaldo onkin näyttävä, Lehtonen toteaa.

 

Puolivälieristä pääsee jatkoon kolmella voitolla. Muut puolivälierien ottelusarjat ovat Honka-KTP, Kouvot-Pyrintö ja Kataja-ToPo.

 

Kokoonpanot ja tilastot

Runkosarjakohtaamiset

Lue myös seuraavat artikkelit

Koris.net esittelee kunkin puolivälieräparin omalla jutullaan. Seuraava ennakko julkaistaan keskiviikkona.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
5.5.2024 19:19 Korisliiga

BC Nokia seurahistorian ensimmäisen kerran Korisliiga-finaaliin!

BC Nokian historiallinen välierävoitto ratkesi pisteen turvin. Katajan Thomas Tumbalta nähtiin tappiossa 32 pisteen tuplatupla.

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

Näytä lisää vastaavia