Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Petra Noponen lukeutuu Hongan tärkeimpiin pelaajiin. Kuva: Ville Vuorinen

Pyrintö saa vastaansa kovavireisen FoA:n

Pyrintö ja FoA kohtaavat toista kertaa putkeen puolivälierävaiheessa. Pyrintö sijoittui sarjassa neljänneksi ja lähtee ottelusarjaan kotiedun turvin. Joukkueiden ero oli sarjassa kuitenkin vain kaksi pistettä. Tampereella odotetaan jo ratkaisupelejä innolla.

- Joukkue on odottanut innolla pudotuspelien alkamista. Olemme kehittyneet kauden edetessä joukkueena vaikeuksista ja muutoksista huolimatta. Koko joukkue luottaa tekemiseemme ja haluamme nyt näyttää muille myös millä tasolla pystymme pelaamaan. Tavoitteemme on ehdottomasti taistella itsemme välieriin ja sitä kautta mitalipeleihin, Pyrinnön Saana Kujala sanoo.

Tamperelaiset ovat keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä. Joukkue on vienyt kolmesta kohtaamisesta nimiinsä kaksi.

- FoA on aiheuttanut päänvaivaa monille joukkueille, ja he ovat parantaneet pelaamistaan kauden edetessä tasaisesti. Uskon ottelusarjan olevan hyvin tiukka edellisien kohtaamistemme perusteella. FoA pelaa hyvin joukkueena, vaikka heidän pelaamisensa pyörii suurimmaksi osaksi vahvistuksien ympärillä.

Kotimaisista pelaajista Kujala on ottanut ison harppauksen sarjan eliittiin. Ellen Järvinen on pelannut isossa roolissa läpi kauden. Joukkueesta löytyy myös sarjan parhaimpiin heittäjiin lukeutuva Kayla Shaw.

Joukkuepelaaminen näyttelee isoa roolia Pyrinnön pelissä.

- Meidän täytyy onnistua niin puolustuskuin hyökkäyspäässä joukkueena. Meidän tulee onnistua myös Forssan erittäin kovan amerikkalaiskolmikon hidastamisessa. Myös levypallo ja kamppailu pelaaminen on avainasemassa koko ottelusarjan ajan, Kujala pohtii

Oman konseptin toteuttaminen on 21-vuotiaan pelaajan mukaan isossa roolissa, kun puhutaan jatkoon menijästä.

- Uskon, että ottelusarja tulee ratkeamaan ihan vain yksinkertaisesti siihen kumpi pystyy toteuttamaan omaa pelaamistaan ja puolustuspään toimintaansa paremmin koko sarjan ajan, hän päättää.

FoA:lla oli omat haasteensa alkukaudesta ja pelaajistossa oli jonkin verran vaihtelua. Kun, joukkue sai pelinsä uomiinsa, hilasi se itseään pikkuhiljaa ylemmäs sarjassa.  Joukkue lähteekin pudotuspeleihin kolmen ottelun voittoputkessa. Näistä yhdessä kaatui juuri Pyrintö.

- Joukkueessa on ollut todella hyvä fiilis pudotuspelien alla. Olemme saaneet joukkueemme voittojen tielle, ja tämä auttaa lähtemään kevään ratkaisupeleihin. Luotamme siihen, että meillä on aseita voittaa tuleva ottelusarja, FoA:n Heta Äijänen pohtii.

Alun amerikkalaiskolmikko Jade Vega, Shelby Cheslek ja Jayda Jansen ovat onnistuneet hienosti. Kotimaisista pelaajista Nenna Lindström ja Johanna Timperi ovat nousseet isompaan rooliin. Äijänen on kirjauttanut isoja minuutteja.

Ottelusarjan ratkaisun kannalta Pyrinnön hyökkäyksen hidastaminen on todella tärkeää.

- Pyrintö on aggressiivinen joukkue, joka heittää paljon kaukaa. Heillä on paljon pelaajia, jotka voivat ottaa vastuuta. Meidän täytyy löytää keinot heidän avainpelaajiensa pysäyttämiseen ja pystyä toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaamme molemmissa päissä, Äijänen sanoo.

Pudotuspeleissä ottelutahti kiihtyy. Se tuo omat haasteensa.

- Ottelusarjan ratkaisun kannalta aggressiivisuus pelin sisällä sekä palautuminen tulevat olemaan tärkeimpiä asioita. Koitamme tehdä kaikkemme voittojen eteen, Äijänen päättää.

Ottelusarjan avauspeli pelataan lauantaina Tampereella klo 17:00 alkaen.

Hongan ja Kouvottarien sarjasta odotettavissa tasainen

Honka sijoittui runkosarjassa kolmannelle sijalle. Espoolaiset taistelivat kakkossijasta aina viimeiselle kierrokselle asti. Puolivälierissä vastaan asettuu Kouvottaret, joka sijoittui runkosarjassa kuudenneksi.

- Joukkueessa on luottavainen ja odottavainen fiilis. Kiva, että kauden parhaat pelit alkavat! Runkosarjan sijoitukset ratkaistiin vasta eilen, niin valmistautumisaika on kaikille joukkueille lyhyt. Voidaan luottaa siihen, että olemme harjoitelleet hyvin koko kauden ajan, ja olemme varmasti valmiita lauantaina Kouvottaria vastaan, Hongan Petra Noponen sanoo.

Espoolaiset ovat vieneet nimiinsä kaksi kauden kolmesta kohtaamisesta. Espoolaisten riveissä ei lähdetä kuitenkaan aliarvioimaan vastustajaa.

- Kouvottaret on todella organisoitu joukkue. He toteuttavat hyökkäyksiä laadukkaasti ja etsivät aina parhaan mahdollisen ratkaisun. Heillä on yksi sarjan parhaiten kenttää juoksevista isoista pelaajista Shaiquel McGruder, kovia kotimaisia heittäjiä kaarella, ja kaksi muuta laadukasta amerikkalaisvahvistusta, jotka tuovat hyökkäykseen korintekouhkaa.

Cierra Walker on urakoinut läpi kauden isoja minuutteja. Peliaikakeskiarvo on yli 38 minuuttia per ottelu. Tayanna Jones on ollut joukkueen tehokkain pelaaja, mutta hänen pelikuntonsa on arvoitus. Kotimaisista pelaajista muun muassa Noponen ja Marianne Määttänen ovat olleet isossa roolissa.

- Me olemme vahvimmillamme silloin kun saadaan stoppeja puolustuksessa, josta päästään siirtymään nopeisiin hyökkäyksiin. Irtopallopelaaminen, aktiivinen puolustus ja energisyys ovat avainasemassa, kun taistellaan välieräpaikasta, Noponen pohtii.

Pelitahdin tiivistyminen tuo myös tähän ottelusarjaan omat mausteensa. Se voi näytellä isoa roolia välieräpaikan kannalta.

- Uskon sarjan olevan tasainen, ja se joukkue joka onnistuu paremmin avainpelaajien pysäyttämisessä, ja pystyy paremmin toteuttamaan omaa peliään, tulee ottamaan välieräpaikan. Lisäksi palautuminen ja nopea siirtymä mentaalisella tasolla seuraavaan otteluun on tärkeää, sillä matsit pelataan joka toinen päivä, Noponen päättää 

Kouvottaret on äitynyt hyvään vireeseen kevään edetessä. Joukkue taisteli sarjan viidennestä sijasta aina päätösotteluun asti. Viimeisestä kahdeksasta ottelusta joukkue nappasi viisi voittoa.

- Kauden huipentuma edessä. Joukkueessa on odottavainen ja vähän jännittynytkin fiilis, Kouvottarien Venla Varis sanoo

Re’Shawna Stone ja Shaiquel McGruder ovat olleet kouvolalaisten tukiranka läpi kauden. Viimeisimpänä pelaajana joukkueeseen liittyi Doniyah Cliney, joka on ehtinyt jo väläyttelemään. Kotimaisista pelaajista Varis ja Roosa Frimodig ovat kirjauttaneet suurimmat minuutit.

- Meillä on tavoitteita näihin pudotuspeleihin ja jotta ne saavutettaisiin, niin on kyllä pelattava meidän parasta peliä. Erityisesti puolustuspäässä ja levypallokamppailuissa on oltava paremmin hereillä, Varis pohtii.

Kouvottaret vei nimiinsä joukkueiden viimeisimmän kohtaamisen. Vastustajan vaarallisuus on kuitenkin tiedossa.

- Hongalla on kaksi avainasemassa olevaa ulkomaalaisvahvistusta. Lisäksi he ovat hyvä joukkue siirtymissä ja osaavat heittää, mikä tuottaa monelle jengille vaikeuksia.

Ottelusarjan ratkaisun kannalta tärkeässä roolissa ovat yksinkertaiset asiat.

- ⁠Ottelusarja tulee ratkeamaan kamppailupelaamisen ja siihen, kumpi toteuttaa sovittuja asioita paremmin puolustuspäässä, Varis päättää.

Ottelusarjan ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina Espoossa klo 17:00 alkaen.

 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Näytä lisää vastaavia