Puranen, Lind ja Myllylä jatkavat Forssan Alussa

20.5.2005 Naisten SM-koripallojoukkue Forssan Alku on solminut kolme jatkosopimusta. Sari Puranen, Saara Lind ja Minna Myllylä jatkavat Forssassa ensi kauden. Valmennusvastuun ottaa Esa Lahti, joka jo viime kaudella hyppäsi puikkoihin kesken kauden. Hänen parinaan ja joukkueen fysiikasta vastaavana uurastaa Marko Vehmas.

Viime kauden runkopelaajista Saara Lind, Minna Myllylä ja Sari Puranen jatkavat mielellään Alun riveissä. Sen verran reissuelämästä oppineita Myllylä ja Puranen ovat, että edessä on muutto Forssaan.

- Kun asuu paikkakunnalla, on helpompi keskittyä harjoittelemiseen. Viime kaudelta jäi sen verran hampaankoloon, ettei ensi kaudesta haluta samanlaista, Myllylä pohtii Forssan Lehden haastattelussa.

­ - Hampaankoloon jäi myös positiivista, täällä oli kivaa. Sen takia oli helppo ratkaista jääminen, Puranen täydentää.

Saara Lind oli jo pakannut tavaransa Forssasta lähtöä varten, mutta mieli muuttui. Yksi syy jäämiseen oli työ liikunnanopettajana. 

- Keskiviikkona allekirjoitin sopimuksen Alun kanssa. Sanoin manageri Jyrki Tulanderille, että nukun yön yli ja mietin vielä. Sitten kuitenkin pyysin kynää ja allekirjoitin, Lind naurahtaa.

Töitä tehdään tosissaan

Pelaajat ovat yhtä mieltä, että työskentelystä Lahden Esan kanssa jäi hyvä kuva. Tarkoituksena on tehdä töitä, ja Vehmaksen mukaantulo antaa lisäuskoa, että töitä tehdään tosissaan. 

- ­Esa soitteli ja kysyi mukaan ja kun tiesin yhteistyön sujuvan, oli helppo luvata. En olisi lähtenyt touhuun, jossa ollaan vain tekevinään. Se tehdään kunnolla, mitä tehdään, Vehmas linjaa Forssan Lehdessä.

Kestävyys, voima ja nopeus ovat osa-alueet, joiden kehittymisestä Vehmas ottaa vastuun.

- ­Tarkoituksena on rakentaa homma niin, että keväällä joukkueen kunto kestää. Tämä vaikuttaa hyvältä, on porukkaa huonommillakin eväillä joskus lähdetty vetämään, Vehmas huomauttaa.

Tavoitteet tulevalle kaudelle joukkue aikoo laatia yhdessä, mutta jo nyt Myllylä ja Puranen asettavat yhden.

­- Hyvä tavoite voisi olla, että ei ainakaan karsintasarjaan jouduta. Nyt olemme ainakin 3­-4 kuukautta lähtökohdissa viime kautta edellä, joten se tavoite on ihan hyvä, toteavat takapelaajat.

- ­Meillä on nyt kymmenen kuukauden projekti. Siinä eivät mummo syntymäpäiväkahvit paljon paina, jos tätä työtä haluaa tehdä kunnolla. Tämä on otettava tosissaan, vetää Lahti suuntaviivoja.

Toiveita joukkueen pelaajiston suhteen hän ei lähde pohtimaan, mutta vahvistuksen suhteen toive on selvä. 

­ - Yleispelaaja, joka pärjää missä paikassa tahansa, Lahti toteaa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia