Pyrinnön naisille iso kasa sopimuksia

27.8.2021 10:39 Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimukset Evianna Sipilän, Rosa Lehden, Aino Lampisen, Heli Poikelan, Niia Littlen, Anni Nurmisen ja Kenisha Williamsin kanssa.

Heli Poikela jatkaa tulevalla kaudella Pyrinnön väreissä. Kuva: Ville Vuorinen

Evianna Sipilä, 26, on Pyrinnön kannattajille jo vanha tuttu vuosilta 2016-2019, jolloin hän pelasi kolmen kauden ajan Pyrinnön divarijoukkueessa. Korisliigaa Sipilä on pelannut aiemmin vuosina 2010-15 kasvattajaseuransa Keravan Kori-80:n, Hongan ja HyPon riveissä yhteensä 58 ottelussa. Lisäksi 181-senttinen laituri on edustanut Suomea 39 kertaa 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

- Palo koripalloon ei ole koskaan täysin sammunut ja siksi tuntui, että paluu pelikentille olisi ollut edessä ennemmin tai myöhemmin. Kun tilaisuus liigapeleihin tuli, ajoitus ei voisi olla tämän hetkiseen tilanteeseeni nähden parempi. Pyrintö on upea, perinteikäs seura ja mulle on luontevinta pelata just Pyrinnön paidassa, joten olen tulevasta kaudesta erityisen innoissani, Sipilä kommentoi seuran tiedotteessa.

Rosa Lehti, 20, siirtyi Tampereelle ToPon riveistä. PuHu Junioreiden kasvatilla on kasassa yhteensä 66 liigaottelua HBA:n ja Topon riveissä. Lisäksi 188-senttinen sentteri on pelannut 49 nuorten maaottelua.

- Tuntuu hyvältä tulla pelaamaan Pyrintöön sekä yhdistää näin helposti koripallo ja opiskelut Tampereella. Treeneissä on ollut todella positiivinen ilmapiiri ja valmentajat sekä pelaajat ovat ottaneet minut hyvin mukaan joukkueeseen Odotan innolla tulevaa kautta ja on mukava päästä pelaamaan sekä kehittymään uuden joukkueen kanssa, Lehti avaa.

Viime kaudella debyyttinsä naisten Korisliigassa tehnyt Aino Lampinen jatkaa joukkueessa. Lampinen tilastoi ensimmäisellä kaudellaan 4,8 pistettä ja 3,8 levypalloa ottelua kohden neljässä pelaamassaan ottelussa.

Lisäksi Pyrintö solmi sopimukset neljän oman kasvatin kanssa. Heli Poikela esiintyi viime kaudella 18 ottelussa 2,4 pisteen keskiarvolla. A-juniori-ikäiset Anni Nurminen ja Kenisha Williams pelasivat seuran I divisioona -joukkueessa, mutta pääsivät kokeilemaan jo liigassakin. 19-vuotias Niia Little puolestaan odottaa vielä ensiesiintymistään naisten Korisliigassa.

Joukkueiden sopimustilanteet >

 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia