Pyrintö eteni välieriin

13.4.2010 Korisliigan runkosarjan voittanut Tampereen Pyrintö eteni tiistaina helposti välieriin, kun se haki neljännessä puolivälieräottelussa voiton Espoon Hongasta 96-71 (52-36) -tuloksella. Pyrintö voitti ottelusarjan voitoin 3-1.

Chris Hester ja Pyrintö etenivät neljän parhaan joukkoon ja lähettivät Hongan kesälaitumille.

Ville Kauniston Kouvot venyi pakkovoittoon Joensuussa. Kouvojen ja Katajan välinen viides ja ratkaiseva puolivälierä pelataan torstaina Kouvolassa. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kimmo Metsälä.

Pyrintö näytti karkaavan jo toisen jakson alkupuolella, kun se venytti huimalla hyökkäysvoimallaan johtonsa 18 pisteeseen. Honka sai katkaistuksi vierasjohdon kasvun, mutta ei päässyt enää missään vaiheessa 12 pistettä lähemmäs. Peli ratkesi lopullisesti kolmannen jakson lopulla, kun Hongan voimahahmon Tuukka Kotin virhetili täyttyi ja pian Pyrintö meni menojaan.

- Honka puolusti edellisissä peleissä äärettömän hyvin ja joutui ehkä fyysisesti ylärajoilleen. Olimme nyt tuoreempia ja pistimme hyvällä joukkuepuolustuksella Hongan tekemään töitä jokaisen korinsa eteen. Silloin kuin puolustuksemme toimii, olemme hyviä myös hyökkäyspäässä, kommentoi Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola.

Pyrinnön tehosta vastasivat taas yhdysvaltalaispelurit, kun Chris Hester heitti 31, Kenneth Lowe 22 ja Damon Williams 17 pistettä. Williams keräsi lisäksi 13 levypalloa.

Hongasta pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Jukka Matinen 17:llä, Carl Elliott 16:lla ja Gerald Riley 11 pisteellä.

Kouvot-Kataja viidenteen peliin

Kouvolan Kouvojen ja Joensuun Katajan puolivälieräsarja venyi viidenteen peliin, kun Kouvot haki Joensuusta 80-74 (33-37) -voiton. Ratkaiseva viides ottelu pelataan torstaina Kouvolassa.

Tasaisessa ottelussa ero ei kasvanut missään vaiheessa seitsemää pistettä suuremmaksi. Kataja johti viimeisen kerran kuusi minuuttia ennen loppua 63-61 -numeroissa. Kataja roikkui kuitenkin parin pisteen päässä viimeiselle minuutille asti, jonka Kouvot voitti 7-4.

- Tässä on vastakkain kaksi erittäin tasaista joukkuetta ja marginaalit ovat pienet. Pelasimme nyt fiksummin ja maltillisemmin kuin edellisessä pelissä. Etenkin isot pelaajamme astuivat nyt esiin, totesi Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

Kouvojen tehotrioon pääsivät Kyle Shiloh 20:llä, Ville Kaunisto 19:llä ja Ajene Moye 16 pisteellä.

Katajan tehokkaimpia olivat Kristian Clarkson 23:llä, Jeb Ivey 20:llä ja Sami Lehtoranta 16 pisteellä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

 
2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

Näytä lisää vastaavia