Pyrintö ja Kataja aloittavat Pantteri-jahdin maanantaina

11.5.2014 Vuosien 2010 ja 2011 Suomen mestari sekä ensimmäistä mestaruuttaan metsästävä joensuulainen Kataja Basket käyvät Pantteri-patsaan jahtiin maanantaina Tampereen Hakametsän jäähallissa. Raastavat välieräsarjat päättyivät vasta lauantaina, ja joukkueiden päävalmentajat vannovat perusasioiden, huolellisuuden ja reagoinnin nimiin.

Teemu Rannikko ja Antti Kanervo ottavat Katajan takakentällä mittaa..

..Pyrinnön sensaatiopelaaja Antero Lehdosta.

Kahden mestaruuden mies Damon Williams johdattaa Pyrinnön kamppailuun..

..ensimmäistä mestaruuttaan saalistavaa Jared Newsonia vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Tampereen Pyrintö koki kauhunhetkiä omassa välieräsarjassaan, kun 2-0-voitoin sarjassa tappiolla ollut KTP nousi tasavoittoihin viemällä kolmannen ja neljännen ottelun nimiinsä.

 

Lauantain ratkaisupelissä Pyrintö oli kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Manselaiset veivät pelin jälkipuoliskon näytöstyyliin seuraikoni Damon Williamsin johtaessa paraatia henkilökohtaisilla suorituksillaan.

 

– Opimme sarjan aikana, että KTP:ta vastaan on pärjättävä puolustuksessa 1-1-tilanteissa, sillä auttaminen voi käydä kalliiksi. Damon pelasi huikealla energialla ja oli todellinen johtaja esimerkillään ja taitotasollaan, tiivistää Pyrinnön luotsi Pieti Poikola ratkaisevan välierän kulun.

 

Onnistunut 1-1-puolustaminen on Poikolan mielestä avain myös finaalisarjassa Kataja Basketia vastaan.

 

– Kataja pelaa selkeästi omien vahvuuksiensa kautta. Teemu Rannikon kyky luoda palloscreeneistä itselleen ja muille tilanteita ja tehdä oikeita valintoja on meille selkeä haaste. Heillä on heittovoimaa ja leveyttä, joten kunkin on pysyttävä oman miehensä edessä, Poikola aprikoi.

 

– Oman mielenkiintonsa sarjaan tuo se, että Katajan paras hyökkäysviisikko ei ole missään nimessä heidän paras puolustusviisikkonsa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten he huomioivat tämän haasteen.

 

Korisliigan viidennen välierän ja ensimmäisen finaaliottelun välillä on yksi ainut lepopäivä, jonka lisäksi Pyrintö vaihtaa ikiluotettavan Pyynikin palloiluhallin Tampereen Hakametsän jäähalliin finaalien ajaksi. Poikolan mielestä näihin seikkoihin ei kannata kiinnittää liikaa huomiota.

 

– Pelitahti on ”business as usual”. Olemme pelanneet kauden aikana parhaimmillaan kolme peliä neljään päivään. Ja mitä Hakametsään tulee, merkittävintä ei ole se, minkälaiset korit tai minkälainen parketti hallissa on, vaan se, saammeko kotiyleisön tueksemme. Uskon, että saamme.

 

Toijala: ”Löytyi luonnetta, löytyi selkärankaa”

 

Edellisten playoff-keväiden haamut saapuivat huhuilemaan Kataja Basketin joukkueen ja kannattajien korviin välieräsarjassa Nilan Bisonsia vastaan, kun hallitseva mestari toipui Katajan avausvoitosta ja siirtyi ottelusarjassa 2-1-johtoon kahden vakuuttavan voiton seurauksena.

 

Joensuulaiset venyivät kuitenkin vaikeuksista huolimatta voittoon neljännessä ottelussa ja tiputtivat Bisonsin ensimmäistä kertaa Korisliiga-historiansa aikana pronssipeliin hakemalla Antti Kanervon ja Teemu Rannikon onnistumisilla jatkoaikavoiton viidennestä välierästä.

 

– Löytyi luonnetta, löytyi selkärankaa, löytyi syvyyttä, etenkin ottaen huomioon kaikki vaikeutemme neljännessä ja viidennessä pelissä, päävalmentaja Jukka Toijala kertaa huojentuneena.

 

– Teemu Rannikko pelasi neljännen pelin päätösjaksolla virhevaikeuksien johdosta vain minuutin, ja viidennessä pelissä Alex Wesbyllä ja Mike Morrisonilla saivat virheet täyteen. Silti löytyi aina uusia ratkaisijoita.

 

Pyrinnön ja Katajan valmistautuessa kevään 2011 finaalien ”uusintakatselmukseen” Toijala huomauttaa, ettei Kataja ole tällä kaudella päässyt vielä kohtaamaan Pyrintöä täydellä kokoonpanollaan.

 

– Runkosarjan peleistä on turha vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, koska meiltä on Pyrintöä vastaan aina puuttunut joku pelaaja, on se sitten ollut Vesa Mäkäläinen, Teemu Rannikko, Antti Kanervo, Alex Wesby tai kuka hyvänsä, Toijala teroittaa.

 

– Mitä voimasuhteisiin tulee, Pyrintö on ollut ehdottomasti tasaisin ja kovatasoisin suorittaja tällä kaudella. Heidän hyvien ja huonojen päivien vaihteluvälinsä on ollut hyvin pieni. Pyrintö ansaitsee hatunnoston tekemästään työstä, joka palkitaan nyt finaalien kotiedulla.

 

Lyhyt valmistautumisaika korostaa Toijalan mukaan entisestään pudotuspelien luonnetta pienten marginaalien huolellisuuskamppailuna.

 

– KTP-sarjassa Pyrinnöllä oli jotain uutta taskussaan jokaiseen peliin tultaessa. Pitää pysyä hereillä ja pystyä reagoimaan. Etenkin ensimmäiseen peliin valmistautuessa on turha yrittää liikaa, vaan järkevä peruspelaaminen on keskiössä, Toijala vakuuttaa.

 

– Olen varma, että kahta samanlaista ottelua tässä finaalisarjassa ei tule olemaan.

 

Korisliigan finaalit 2014

  • Maanantai 12.5. klo 18:30 Pyrintö – Kataja Basket (Hakametsän jäähalli, Tampere)
  • Keskiviikko 14.5. klo 18:30 Kataja Basket – Pyrintö (Mehtimäen jäähalli, Joensuu)
  • Lauantai 17.5. klo 16:00 Pyrintö – Kataja Basket (Hakametsän jäähalli, Tampere)
     

Tarvittaessa:
 

  • Sunnuntai 18.5. klo 16:00 Kataja Basket – Pyrintö (Mehtimäen jäähalli, Joensuu)
  • Tiistai 20.5. klo 19:00 Pyrintö – Kataja Basket (Hakametsän jäähalli, Tampere)

 

Lisätietoja: Korisliiga
 

Korisliigan välierien otteluohjelma

Miesten Korisliiga on edennyt välierävaiheeseen. Salon Vilpas saa vastaansa Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen Karhu Basket kohtaa BC Nokian. Kotiedut itselleen runkosarjassa pelasivat sarjataulukon ykkönen Vilpas ja kakkonen Karhu Basket. Välierät alkavat Salohallissa torstaina 19.4.

5.4.2018 14:09 Koripalloliitto tiedottaa

Korisliigan puolivälierien otteluohjelma on vahvistettu

Miesten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät sunnuntaina 8. huhtikuuta. Otteluparit puolivälierissä ovat Salon Vilpas–KTP, Karhu Basket–Tampereen Pyrintö, BC Nokia–Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls–Kouvot.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

17.5.2017 21:01 Ajankohtainen

Rannikko Korisliigan finaalien MVP, Nikkarinen arvokkain pelaaja

Joensuulaisen Kataja Basketin toiseen Suomen mestaruuteen kolmen kauden sisään johdattanut Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsinki Seagullsin Antto Nikkarinen, 26.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

17.5.2017 Ajankohtainen

Korisliigoissa rikottiin yleisöennätyksiä – kausi 2016-2017 oli historian paras

Kausi 2016-2017 oli yleisömäärissä mitattuna Korisliigan historian paras. Naisten Korisliigan finaaleissa tehtiin kaikkien aikojen ennätys ja miesten loppuotteluissa nähtiin molempien joukkueiden ennätysyleisöt.

29.4.2017 Ajankohtainen

Korisliigan finaalien otteluohjelma – Fanseat, TV2 ja Yle Puhe välittävät ottelut

Korisliigakausi huipentuu tiistaina 2.5. käynnistyviin loppuotteluihin, joissa ovat vastakkain Salon Vilpas ja Kataja Basket.

10.4.2017 Ajankohtainen

Korisliigan välierien ottelupäivät vahvistettu

Korisliigan välierät alkavat torstaina 13.4., kun runkosarjavoittaja Salon Vilpas isännöi Kauhajoen Karhua. Toisessa välieräparissa kohtaavat runkosarjan kakkonen Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

30.3.2017 14:10 Ajankohtainen

Korisliigan puolivälieräparit selvillä – katso tästä otteluohjelma

Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät lauantaina. Puolivälieräparit ovat Vilpas-Pyrintö, Kataja-BC Nokia, Seagulls-Kouvot ja Karhu-Kobrat.

29.9.2016 Ajankohtainen

Korisliiga-kauden 2016-17 infopaketti

Korisliiga-kausi alkaa muutaman päivän kuluttua. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat alkavalla kaudella liikeellä, ja kuka siirtyi kesän aikana muihin maisemiin? Miten Korisliiga pelataan, koska pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset kysymyksiin ovat vain parin klikkauksen päässä.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

4.10.2015 Katsojat

Fanseat.com näyttää kaiken – Korisliiga näyttävästi myös Ylellä ja ISTV:llä

Korisliiga-kausi on lähtenyt lennokkaasti liikkeelle ja sarja on näyttävästi esillä myös eri kanavissa. Elisa Viihteen operoima Fanseat.com näyttää kauden kaikki liigaottelut 7,99 euron kuukausihintaan. Lisäksi Yle ja ISTV ovat mittavasti mukana Korisliiga-kauden esittämisessä. Yle esittää ensimmäisen Korisliiga-makupalan, Helsinki Seagulls – Bisons Loimaa, sunnuntaina 4.10. klo 16:30.

3.10.2015 20:33 Katsojat

Lokakuun KORI-lehti luettavissa netissä

Perjantaina 2.10. Ilta-Sanomien välissä ilmestynyt KORI-lehti on nyt luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan käynnistyneeseen Korisliiga-kauteen kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuudella.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

29.9.2015 Katsojat

Korisliiga-kauden 2015-16 infopaketti

Korisliiga-kauden alkuun on enää muutama päivä. Millaisilla kokoonpanoilla joukkueet ovat liikkeellä? Kuka siirtyi kesällä ja mihin? Miten Korisliiga pelataan? Milloin pelataan ja missä? Ei hätää – vastaukset ovat parin klikkauksen päässä.

Korisliigojen tunnukset, koripallon yleisilme uudistuvat

Alkavalla viikolla (2.10.) käynnistyvät Korisliiga ja Naisten Korisliiga saavat uudet tunnukset, jotka on julkaistu. Kyseinen julkistus on ensimmäinen lajin yleisilmeen laajemmasta uudistuksesta, jonka myötä myös muiden sarjojen, brändien ja Koripalloliiton tunnukset uudistuvat.

21.7.2015 15:00 Yhteistyökumppanit

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2015/2016 julkaistu

Korisliigan kauden 2015/2016 jahti Pantteri-patsaasta pyörähtää käyntiin lauantaina 3. lokakuuta kahdella ottelulla, kun Lapuan Korikobrat mittelee Pohjanmaan herruudesta Kauhajoen Karhua vastaan ja Salon Vilpas saa isännöitäväkseen Tampereen Pyrinnön. Sunnuntaina 4. lokakuuta taas Helsinki Seagulls saa vieraakseen Bisons Loimaan Helsingin Jäähallissa pelattavassa ottelussa. Samana päivänä sarjanousija BC Nokia saa ensikasteensa Korisliigaan kotipelissään KTP-Basketia vastaan.

16.6.2015 10:11 Liittoa koskeva tiedote

Elisa Viihde näyttää kaikki Korisliigan ottelut

Elisa Viihde tarjoaa ensi syksystä alkaen huippukoripalloa esittämällä kaikki Korisliigan runkosarjan ja pudotuspelien ottelut suorina lähetyksinä. Koripalloliiton ja Elisa Oyj:n solmima sopimus on mallia 3+1 vuotta.

24.5.2015 Katsojat

Vielä ehtii mukaan Korisliigan päätösristeilylle 27.-28.5.

Korisväki kokoontuu keskiviikkona Itämerelle Tallink Baltic Queenillä. Vuorokauden risteilyllä palkitaan koriskauden parhaat, juhlitaan Brädin ja Nevöhööd DJ's Julmarin ja Jaban johdolla. Vielä ehtii mukaan!

27.4.2015 Katsojat

Korisliigan välierien otteluohjelma

Pantteri-patsaan metsästys jatkuu keskiviikkona 29.4. käynnistyvillä välierillä, joissa kohtaavat otteluparit Bisons Loimaa – KTP-Basket ja Kataja Basket – Kauhajoen Karhu. Korisliiga-finaaliin selviytyy kolmella voitolla. Seuraavassa välierien otteluohjelma.

Näytä lisää vastaavia