Pyrintö jatkoi hurjaa hyökkäämistään ja kaatoi paikallisvastustaja BC Nokian

7.11.2018 20:35 Korihait haki kauden ensimmäiset vieraspisteensä Lapualta.

Tampereen Pyrinnön valmennus Sami Toiviaisen johdolla on saanut joukkueensa melkoiseen lentoon etenkin hyökkäyspäässä. Kuva: Ville Vuorinen

Tampereen Pyrintö katkaisi tylysti BC Nokian viiden ottelun voittoputken Pirkanmaan paikallisottelussa. Kaiken lisäksi Pyrintö löi taululle murskaavat lukemat, 111–83 (50–43).

Kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen oli yleisöystävällinen näytelmä. Pyrinnön voiton takasi loistava heittopeli. Tamperelaisten kolmoset upposivat yli 60 prosentin tarkkuudella, 16/25.

Pyrinnöltä kaksinumeroisille pisteille ylsi kuusi pelaajaa. Parhaiten korisukkaa kulutti Kenneth Manigault 21 pisteellään. Osku Heinonen (12/3) ja Eron Harris (12/1) heittivät kumpainenkin neljä onnistunutta kolmen pisteen suoritusta.

Pyrintö on ollut läpi kauden hurjana kolmosviivan takana. Joukkueen yhteinen kolmosprosentti on kaudelta käsittämättömästi 53,4. Ei siis ole suuri ihme, että kuuden ottelun jälkeen Pyrintö on mättänyt 105 pistettä ottelua kohden. 

– Loistava peli ja voitto meiltä tänään. Meillä menee tällä hetkellä todella hienosti, kasassa on hyvä porukka jätkiä, jotka nauttivat pelaamisesta yhdessä. Hienoa nähdä myös että BC Nokia pärjää, pirkanmaalaisella koriksella menee tällä hetkellä todella hyvin, Pyrinnön takamiesväkkärä Antero Lehto (17/4/6) kehui.

BC Nokian parhaimmistoa olivat Malcolm Bernard (20/3) ja Sean O’Mara (17/6). Nokialaiset jäivät taakse etenkin heittopelissä, sillä kaaren takaa vierasjoukkue onnistui vain kolmesti.

 – Minulla ei ole oikeastaan ottelusta mitään sanottavaa. Tämä oli meille hyvä oppitunti, toivottavasti olemme parempia sunnuntaina, vähäsanainen Dragan Labovic tylytti (9/3).

BC Nokia saa mahdollisuuden revanssiin nopeasti, sillä Pyrintö saapuu vierailulle jo sunnuntaina. Sekä Pyrinnöllä että BC Nokialla on nyt kasassa viisi voittoa. Pyrinnöllä tappiota on vasta yksi, nokialaisjoukkueella kaksi enemmän.

Ottelutilasto

Korihait väänsi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa

Lapuan Kobrat ei onnistunut ottamaan kolmatta peräkkäistä voittoaan, kun Uudenkaupungin Korihait vieraili Kobra-Areenalla. Korihait haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa koriluvuin 90–99 (43–47).

Korihait vei keskiviikkoillan kamppailua lähes alusta loppuun saakka. Kobrat ei päässyt pelaamaan tyypillistä juoksuvoimaista peliään haipaitojen tukittua väylät korille.

Kobrille huolta aiheutti Michael Morsellin loukkaantuminen toisella neljänneksellä. Nilkkansa levypallotilanteessa pyöräyttänyt Morsell ei pystynyt toisella puoliajalla peliin osallistumaan.

Korihaiden vierasvoiton takuumiehenä toimi Bryan Coleman, joka kasasi tarkalla heittopelillään 25 pistettä.

– Pelasimme hyvällä energialla ja aggressiivisesti. Tuntuu hyvältä, kun ensimmäinen vierasvoitto tuli, Coleman fiilisteli.

Kobrilta parhaiten onnistuivat tutut miehet Larry Anderson (26/11) ja Khalil Small (28/4). Kaksikolle ei kuitenkaan löytynyt tällä kertaa tarpeeksi tulitukea.

– Tämä oli sellainen klassinen esitys. Jos ei keskittyminen ei ole sataprosenttia, niin esitys on puolivillainen. Olemme pelanneet ilmeisesti edelliset ottelut liian hyvin. En ole tarpeeksi muistanut muistuttaa, kuinka huonoja me ollaan, Kobrat-luotsi Lars Ekström antoi palautetta.

Korihait lähtee hakemaan toista vierasvoittoaan jo perjantaina Kouvolasta. Kobrat puolestaan saa perjantaina vieraita Joensuusta.

Ottelutilasto

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia