Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

22.1.2020 21:21 Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

Benjamin Raymond oli jälleen Pyrinnön pistekuningas. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö kuritti Lahti Basketballia Pyynikin palloiluhallissa, ja tulostaulu näytti loppusummerin soidessa peräti 101–65. Pistekuninkaana hääräsi tuttuun tapaan Pyrinnön kovaotteinen laituri Benjamin Raymond, joka keräsi 21 pistettä.

– Mielestäni pelasimme hyvin ja tasaisesti ilman ylä- tai alamäkiä. Meillä on aiemmissa otteluissa ollut kolmansilla jaksoilla hieman ongelmia, mutta tänään niin ei käynyt. Teimme Lahden pelaaminen aika vaikeaksi, vaikka heiltä toki puuttui muutama pelaaja tänään, kertasi Pyrinnön sentteri Petri Heinonen.

Kampoihin laittoi parhaansa mukaan Lahden Logan McLane, joka johti joukkuettaan sekä pisteissä 18:lla että levypalloissa kahdeksalla. Pyrintö on parhaillaan Korisliigan neljännellä sijalla, kun taas Lahti taistelee kaikilla voimillaan playoff-paikasta sijalla kymmenen.

– Pyrintö tuli peliin paremmalla energialla. He heittivät alussa heittonsa sisään, ja me heitimme vastaavasti ohi. Puolustuksessa meillä oli huono energia, ja Pyrintö oli vain valmiimpi pelaamaan tänään, totesi McLane.

Ottelutilastot https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4677785&season_id=110531

 

Vilpas vahvisti kakkossijaansa, mutta myös kärki otti askeleen eteenpäin

Salon Vilpas tarrasi entistä tiukemmin Korisliigan kakkossijaan ottamalla voiton kolmossijalla niskaan hengittävästä Kauhajoesta. Peli päättyi reippaalla erolla 90–72, eikä Kauhajoki käynyt ottelun aikana johdossa kertaakaan. Vilpas voitti heti ensimmäisen jakson 12 pisteellä.

Vilppaan korisankariksi nousi ottelussa Henri Kantonen, joka pusitti pisteitä 20. Kauhajoen puolella loistivat Cameron Jones 21 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Skylar Spencer kiitettävällä 12 levypallolla. Valitettavasti kuitenkin Spencerin korinteko ontui niin pahasti, että tauluun jäi vain neljä pistettä 25 prosentin osumatarkkuudella.

– Puhuimme ennen kentällä menemistä ja vielä kentälläkin siitä, että heti alussa täytyy iskeä. Kauhajoki on aloittanut usein hirveällä energialla, emmekä voi tämän tasoiselle joukkueelle antaa etumatkaa, kertoi Vilppaan Kantonen.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4677571&season_id=110531

Vaikka Vilpas pääsikin lisäämään pisteitään, myös sarjakärki Helsinki Seagulls pönkitti omaa asemaansa. Salolaisten etäisyys ykkössijaan pysyy siis yhä neljässä sarjapisteessä.

Seagulls pesi kotonaan KTP-Basketin 97–79. Peliä voi kutsua tasaväkiseksi, sillä KTP kävi viimeisen kerran johdossa vielä toisen puoliajan puolella, mutta loppulukemiin ei Seagullsin loppukirin ansiosta jäänyt mitään epäselvää.

– Puoliaikaan asti pysyttiin hyvin mukana. Iso osa pallonmenetyksistämme tapahtui kolmannella neljänneksellä, ja huonot heitot tappoivat pelimme tänään, kommentoi KTP:n Topias Kuukkanen.

Ottelun pistehirmut olivat Seagullsin Trae Bell-Haynes 22:lla ja Elijah Stewart 20:llä sekä KTP:n JayVaughn Pinkston 18:lla.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4676609&season_id=110531

 

Ura kiipesi tasapisteisiin Kouvojen kanssa, ja Nokia selätti Kobrat

Ura Basket eGame Stars tasoitti sarjapisteet Kouvojen kanssa playoff-viivan tuntumassa. Molemmat ovat nyt 20:ssä, vaikkakin Kouvot yhä virallisesti johtaa. Tasoittuminen tapahtui keskinäisen ottelun ansiosta, jonka Ura voitti kotonaan 99–89.

Uran monipuolisimmat tilastot kirjautti voitossa Dustin Thomas, joka haali 18 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi syöttöä. Vielä pidemmälle pistesarakkeessa pääsi 21 kerännyt Marius van Andringa. Kouvojen tähti oli 28 pistettä ja kymmenen levypalloa napannut Derrick Barden.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4677825&season_id=110531

Samalla, kun Korisliigan pohjasijaa pitävä Korihait on lähtenyt nousuun, toiseksi viimeisenä kärvistelevä Kobrat laskee. Lapualaisjoukkue kärsi kotonaan tappion BC Nokialle luvuin 65–81.

Kobrien Reggie Keely yritti kyllä parhaansa tilastorivillä, johon kuului 15 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta BC Nokian työ toisella puoliajalla venytti joukkueiden välisen eron huomattavaksi. Nokian tilastorivi oli tasaisempaa luettavaa kuin Kobrien. Eniten pisteitä – vain 13 – teki Stacy Davis.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4676755&season_id=110531

 
12.2.2020 21:28 Korisliiga

Korisliigan kärkikolmikko kasvattaa eroaan muihin – Seagulls ja Vilpas murskavoittoihin

Miesten Korisliigan runkosarjan kolmen korkeimmalla olevan joukkueen ero muihin kasvaa kasvamistaan.

10.2.2020 21:07 Korisliiga

KTP taivutti Katajan Samuli Vanttajan monipuolisesta esityksestä huolimatta

KTP-Basket onnistui kaatamaan Kataja Basketin tiukassa ottelussa 84–80.

10.2.2020 09:48 Korisliiga

Korismaanantai: KTP kohtaa kintereillä juoksevan Katajan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun KTP-Basket isännöi Kataja Basketia.

9.2.2020 19:52 Korisliiga

Pyrinnöstä ei vastusta Vilppaalle – Nokian ilta tuotteliaampi

Pirkanmaan molemmat joukkueet pelasivat ottelun Korisliiga-illassa. Tampereen Pyrintö jäi kotonaan Salon Vilppaan jyrän alle. BC Nokia puolestaan kävi ruhtinaallisella ryöstöretkellä Uudessakaupungissa.

7.2.2020 21:13 Korisliiga

Ennakkosuosikit pärjäsivät Korisliiga-illassa – Seagulls ja KTP hakivat mukaansa vierasvoitot

Helsinki Seagulls haki pisteet Lapualta, ja KTP-Basket teki saman Kouvolassa.

5.2.2020 14:20 Korisliiga

Korisliigan tammikuun pelaaja on Karhu Basketin Cameron Jones

Loistavia otteita tammikuussa esittänyt Kauhajoen Karhu Basketin takamies Cameron Jones on valittu Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

4.2.2020 20:45 Korisliiga

KTP:n ja Uran kohtaamisessa ei epäselvyyksiä – lopputulos murskaava 113–78

KTP-Basket hoiteli Ura Basket eGame Starsin jo ensimmäisessä jaksossa, ja lopun aikaa ottelusta ero vain kasvoi.

4.2.2020 08:05 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #3: teatraalista virheen näyttelemistä ja IRS-tarkistus

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

3.2.2020 09:15 Korisliiga

Korismaanantai: Näädät haastamaan sarjakärkeä – Nokia vahvistunut Larry Andersonilla

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan, kun BC Nokia haastaa Helsingissä sarjakärki Seagullsin. Nokian uuden vahvistuksen Larry Andersonin osallistuminen vielä epävarmaa.

1.2.2020 20:21 Korisliiga

Korihait yllätti KTP:n – Kobrat ei pystynyt samaan Vilppaan kanssa

Illan Korisliiga-kierroksen molempien otteluiden isäntänä toimi joukkue sarjan hänniltä. Viimeisellä sijalla oleva Korihait pystyi omassa ottelussaan yllätykseen, mutta toiseksi viimeistä sijaa pitävä Kobrat ei.

28.1.2020 21:20 Korisliiga

Illan otteluissa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa – KTP kiilasi Pyrinnön edelle murskavoitolla

Joensuussa ja Kotkassa kunnioitettiin Kobe Bryantin muistoa NBA:sta lainatulla eleellä. Illan otteluiden voittajiksi selvisivät Kataja, KTP ja Vilpas.

28.1.2020 12:00 Pääjuttu

Tuore cup-mestari Timo Heinonen: ”Kiva välietappi matkalla kevääseen”

Lähes neljällä vuosikymmenellä Korisliigaa pelannut Pussihukkien kasvatti ja Helsinki Seagulls-ikoni Timo Heinonen, 38, sai lauantaina kaulaansa pitkän uransa ensimmäisen kultamitalin, kun Seagulls peittosi Suomen cupin finaalissa Salon Vilppaan 94-93. Kolmesti SM-hopeaa hakeneen Heinosen katse on nyt vahvasti kevään 2020 tosipeleissä.

27.1.2020 11:28 Korisliiga

Jeremiah Wood palaa Korisliigaan – osoitteena vajaalukuinen Vilpas

Aiemmin Joensuun Katajaa ja Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Jeremiah Wood tekee paluun Korisliigaan.

27.1.2020 08:56 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat hakee Kouvolasta toista perättäistä voittoa Kouvoja vastaan

Elisa Viihteen Korismaanantaissa nähdään illan otteluna Kouvot–Kobrat ja jälkiruokana Alba Berlin–Crailsheim Merlins.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.1.2020 10:59 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja vierailee Uudessakaupungissa

Edellisestä ottelustaan voiton napannut liigajumbo Korihait saa vieraakseen Katajan Joensuusta ja yrittää nostaa itseään putoamisvaarasta.

17.1.2020 20:39 Korisliiga

Korihait katkaisi kymmenen ottelua kestäneen tappioputkensa

Kouvot taipui kotikentällään Korisliiga-jumbo Korihaille 86–88.

16.1.2020 16:21 Korisliiga

Tobin Carberry tekee paluun Vilppaan paitaan

Teemu Rannikon loukkaantumisesta toipuva Salon Vilpas saa takakentälleen tutun vahvistuksen, kun Tobin Carberry palaa Venäjältä takaisin Korisliigaan.

Näytä lisää vastaavia