Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

22.1.2020 21:21 Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

Benjamin Raymond oli jälleen Pyrinnön pistekuningas. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö kuritti Lahti Basketballia Pyynikin palloiluhallissa, ja tulostaulu näytti loppusummerin soidessa peräti 101–65. Pistekuninkaana hääräsi tuttuun tapaan Pyrinnön kovaotteinen laituri Benjamin Raymond, joka keräsi 21 pistettä.

– Mielestäni pelasimme hyvin ja tasaisesti ilman ylä- tai alamäkiä. Meillä on aiemmissa otteluissa ollut kolmansilla jaksoilla hieman ongelmia, mutta tänään niin ei käynyt. Teimme Lahden pelaaminen aika vaikeaksi, vaikka heiltä toki puuttui muutama pelaaja tänään, kertasi Pyrinnön sentteri Petri Heinonen.

Kampoihin laittoi parhaansa mukaan Lahden Logan McLane, joka johti joukkuettaan sekä pisteissä 18:lla että levypalloissa kahdeksalla. Pyrintö on parhaillaan Korisliigan neljännellä sijalla, kun taas Lahti taistelee kaikilla voimillaan playoff-paikasta sijalla kymmenen.

– Pyrintö tuli peliin paremmalla energialla. He heittivät alussa heittonsa sisään, ja me heitimme vastaavasti ohi. Puolustuksessa meillä oli huono energia, ja Pyrintö oli vain valmiimpi pelaamaan tänään, totesi McLane.

Ottelutilastot https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4677785&season_id=110531

 

Vilpas vahvisti kakkossijaansa, mutta myös kärki otti askeleen eteenpäin

Salon Vilpas tarrasi entistä tiukemmin Korisliigan kakkossijaan ottamalla voiton kolmossijalla niskaan hengittävästä Kauhajoesta. Peli päättyi reippaalla erolla 90–72, eikä Kauhajoki käynyt ottelun aikana johdossa kertaakaan. Vilpas voitti heti ensimmäisen jakson 12 pisteellä.

Vilppaan korisankariksi nousi ottelussa Henri Kantonen, joka pusitti pisteitä 20. Kauhajoen puolella loistivat Cameron Jones 21 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Skylar Spencer kiitettävällä 12 levypallolla. Valitettavasti kuitenkin Spencerin korinteko ontui niin pahasti, että tauluun jäi vain neljä pistettä 25 prosentin osumatarkkuudella.

– Puhuimme ennen kentällä menemistä ja vielä kentälläkin siitä, että heti alussa täytyy iskeä. Kauhajoki on aloittanut usein hirveällä energialla, emmekä voi tämän tasoiselle joukkueelle antaa etumatkaa, kertoi Vilppaan Kantonen.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4677571&season_id=110531

Vaikka Vilpas pääsikin lisäämään pisteitään, myös sarjakärki Helsinki Seagulls pönkitti omaa asemaansa. Salolaisten etäisyys ykkössijaan pysyy siis yhä neljässä sarjapisteessä.

Seagulls pesi kotonaan KTP-Basketin 97–79. Peliä voi kutsua tasaväkiseksi, sillä KTP kävi viimeisen kerran johdossa vielä toisen puoliajan puolella, mutta loppulukemiin ei Seagullsin loppukirin ansiosta jäänyt mitään epäselvää.

– Puoliaikaan asti pysyttiin hyvin mukana. Iso osa pallonmenetyksistämme tapahtui kolmannella neljänneksellä, ja huonot heitot tappoivat pelimme tänään, kommentoi KTP:n Topias Kuukkanen.

Ottelun pistehirmut olivat Seagullsin Trae Bell-Haynes 22:lla ja Elijah Stewart 20:llä sekä KTP:n JayVaughn Pinkston 18:lla.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4676609&season_id=110531

 

Ura kiipesi tasapisteisiin Kouvojen kanssa, ja Nokia selätti Kobrat

Ura Basket eGame Stars tasoitti sarjapisteet Kouvojen kanssa playoff-viivan tuntumassa. Molemmat ovat nyt 20:ssä, vaikkakin Kouvot yhä virallisesti johtaa. Tasoittuminen tapahtui keskinäisen ottelun ansiosta, jonka Ura voitti kotonaan 99–89.

Uran monipuolisimmat tilastot kirjautti voitossa Dustin Thomas, joka haali 18 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi syöttöä. Vielä pidemmälle pistesarakkeessa pääsi 21 kerännyt Marius van Andringa. Kouvojen tähti oli 28 pistettä ja kymmenen levypalloa napannut Derrick Barden.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4677825&season_id=110531

Samalla, kun Korisliigan pohjasijaa pitävä Korihait on lähtenyt nousuun, toiseksi viimeisenä kärvistelevä Kobrat laskee. Lapualaisjoukkue kärsi kotonaan tappion BC Nokialle luvuin 65–81.

Kobrien Reggie Keely yritti kyllä parhaansa tilastorivillä, johon kuului 15 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta BC Nokian työ toisella puoliajalla venytti joukkueiden välisen eron huomattavaksi. Nokian tilastorivi oli tasaisempaa luettavaa kuin Kobrien. Eniten pisteitä – vain 13 – teki Stacy Davis.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4676755&season_id=110531

 
1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

31.3.2020 11:18 Korisliiga

Henri Kantonen aloittaa harjoitukset yksin – sopimus on katkolla ja urheilubisnes seisauksessa

Korisliigassa kovassa nousujohteessa ollut Henri Kantonen ei vielä tiedä tulevan kauden työnantajaansa. Mutta ensin täytyy keksiä, miten parhaaseen ikään tuleva pelaaja pääsee poikkeustilassa edes treenaaman.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

Näytä lisää vastaavia