Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

22.1.2020 21:21 Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

Benjamin Raymond oli jälleen Pyrinnön pistekuningas. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrintö kuritti Lahti Basketballia Pyynikin palloiluhallissa, ja tulostaulu näytti loppusummerin soidessa peräti 101–65. Pistekuninkaana hääräsi tuttuun tapaan Pyrinnön kovaotteinen laituri Benjamin Raymond, joka keräsi 21 pistettä.

– Mielestäni pelasimme hyvin ja tasaisesti ilman ylä- tai alamäkiä. Meillä on aiemmissa otteluissa ollut kolmansilla jaksoilla hieman ongelmia, mutta tänään niin ei käynyt. Teimme Lahden pelaaminen aika vaikeaksi, vaikka heiltä toki puuttui muutama pelaaja tänään, kertasi Pyrinnön sentteri Petri Heinonen.

Kampoihin laittoi parhaansa mukaan Lahden Logan McLane, joka johti joukkuettaan sekä pisteissä 18:lla että levypalloissa kahdeksalla. Pyrintö on parhaillaan Korisliigan neljännellä sijalla, kun taas Lahti taistelee kaikilla voimillaan playoff-paikasta sijalla kymmenen.

– Pyrintö tuli peliin paremmalla energialla. He heittivät alussa heittonsa sisään, ja me heitimme vastaavasti ohi. Puolustuksessa meillä oli huono energia, ja Pyrintö oli vain valmiimpi pelaamaan tänään, totesi McLane.

Ottelutilastot https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4677785&season_id=110531

 

Vilpas vahvisti kakkossijaansa, mutta myös kärki otti askeleen eteenpäin

Salon Vilpas tarrasi entistä tiukemmin Korisliigan kakkossijaan ottamalla voiton kolmossijalla niskaan hengittävästä Kauhajoesta. Peli päättyi reippaalla erolla 90–72, eikä Kauhajoki käynyt ottelun aikana johdossa kertaakaan. Vilpas voitti heti ensimmäisen jakson 12 pisteellä.

Vilppaan korisankariksi nousi ottelussa Henri Kantonen, joka pusitti pisteitä 20. Kauhajoen puolella loistivat Cameron Jones 21 pisteellä ja seitsemällä levypallolla sekä Skylar Spencer kiitettävällä 12 levypallolla. Valitettavasti kuitenkin Spencerin korinteko ontui niin pahasti, että tauluun jäi vain neljä pistettä 25 prosentin osumatarkkuudella.

– Puhuimme ennen kentällä menemistä ja vielä kentälläkin siitä, että heti alussa täytyy iskeä. Kauhajoki on aloittanut usein hirveällä energialla, emmekä voi tämän tasoiselle joukkueelle antaa etumatkaa, kertoi Vilppaan Kantonen.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4677571&season_id=110531

Vaikka Vilpas pääsikin lisäämään pisteitään, myös sarjakärki Helsinki Seagulls pönkitti omaa asemaansa. Salolaisten etäisyys ykkössijaan pysyy siis yhä neljässä sarjapisteessä.

Seagulls pesi kotonaan KTP-Basketin 97–79. Peliä voi kutsua tasaväkiseksi, sillä KTP kävi viimeisen kerran johdossa vielä toisen puoliajan puolella, mutta loppulukemiin ei Seagullsin loppukirin ansiosta jäänyt mitään epäselvää.

– Puoliaikaan asti pysyttiin hyvin mukana. Iso osa pallonmenetyksistämme tapahtui kolmannella neljänneksellä, ja huonot heitot tappoivat pelimme tänään, kommentoi KTP:n Topias Kuukkanen.

Ottelun pistehirmut olivat Seagullsin Trae Bell-Haynes 22:lla ja Elijah Stewart 20:llä sekä KTP:n JayVaughn Pinkston 18:lla.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4676609&season_id=110531

 

Ura kiipesi tasapisteisiin Kouvojen kanssa, ja Nokia selätti Kobrat

Ura Basket eGame Stars tasoitti sarjapisteet Kouvojen kanssa playoff-viivan tuntumassa. Molemmat ovat nyt 20:ssä, vaikkakin Kouvot yhä virallisesti johtaa. Tasoittuminen tapahtui keskinäisen ottelun ansiosta, jonka Ura voitti kotonaan 99–89.

Uran monipuolisimmat tilastot kirjautti voitossa Dustin Thomas, joka haali 18 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi syöttöä. Vielä pidemmälle pistesarakkeessa pääsi 21 kerännyt Marius van Andringa. Kouvojen tähti oli 28 pistettä ja kymmenen levypalloa napannut Derrick Barden.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4677825&season_id=110531

Samalla, kun Korisliigan pohjasijaa pitävä Korihait on lähtenyt nousuun, toiseksi viimeisenä kärvistelevä Kobrat laskee. Lapualaisjoukkue kärsi kotonaan tappion BC Nokialle luvuin 65–81.

Kobrien Reggie Keely yritti kyllä parhaansa tilastorivillä, johon kuului 15 pistettä, 13 levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta BC Nokian työ toisella puoliajalla venytti joukkueiden välisen eron huomattavaksi. Nokian tilastorivi oli tasaisempaa luettavaa kuin Kobrien. Eniten pisteitä – vain 13 – teki Stacy Davis.

Ottelutilastot: https://www.basket.fi/korisliiga/ottelut/ottelu/?game_id=4676755&season_id=110531

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia