Pyrintö sai revanssin Bisonsista LiigaCupin finaalissa

3.2.2013 18:00 Viime keväänä Korisliigan välierässä Nilan Bisonsin jalkoihin jäänyt Tampereen Pyrintö sai maukkaan revanssivoiton loimaalaisista sunnuntaina LiigaCupin finaalissa. Pyrintö piti Bisonsin syömähampaat tehokkaasti aisoissa ja huokui nälkää sekä taistelutahtoa matkallaan maukkaaseen 78–73 (41–37)-voittoon.

Tampereen Pyrintö nautiskeli LiigaCupin mestaruudesta Bisonsin kustannuksella.

Kenneth Lowen paluu antoi Pyrinnölle tarvittavan henkisen "buustin".

Damon Williams vei ensimmäisen cup-mestaruutensa, neljännellä yrittämällä.

Matti Nuutinen oli Bisonsin syömähammas 20 pisteellä. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Mestaruus roikkui ilmassa molemmille joukkueille vielä kaksi minuuttia ennen loppua Pyrinnön johtaessa pistein 75–73.

 

Joukkueet porhalsivat minuutin ajan kenttäpäädystä toiseen hakien vapauttavaa koria, kunnes pallon otti tukeviin kouriinsa kaiken nähnyt Pyrintö-nestori Damon Williams. Williams kuljetteli kaikessa rauhassa hyökkäysaikasekunteja kellosta, ajoi terävästi Kimmo Muurisen ohitse ja säkitti vaikealla hyppyheitolla kotijoukkueen 77–73-johtoon vain 43 sekuntia ennen loppua.

 

Bisons sai vielä lopussa tilaisuutensa Pyrinnön kivittäessä vapaaheittojaan, mutta loimaalaisheitot niin kaukaa kuin läheltäkin ponnahtivat raudoista ulos. Symbolisesti LiigaCupin mestaruuden ratkaisi LaMonte Ulmer torjumalla Mikko Koiviston layup-yrityksen kentän kulmaan korkealta ja kovaa, kun peliä oli pelaamatta 20 sekuntia.

 

– En ole vähään aikaan päässyt pyttyä nostamaan, joten hienolta tuntui. Jokainen pelaaja arvostaa tämän voiton korkealle, etenkin kun panoksena oli mahdollinen europelipaikka, Pyrinnön syömähampaisiin kuullut Antero Lehto (14/1) hymyili.

 

– Totta kai etenkin viikon takaisen tappion jälkeen mestaruus Bisonsin kustannuksella tuntui erityisen maukkaalta. Olemme aika monta kiihkeää matsia tässä runsaan vuoden aikana pelanneet keskenämme, ja heidän nahkansa on aina kiva nylkeä.

 

Gibson: ”Pyrintö oli paljon energisempi”

 

Kahdesta kentällä olleesta joukkueesta selvästi terävämpi ja nälkäisempi oli Tampereen Pyrintö.

 

Viikko sitten Tampereella 90–100-vierasvoiton Pyrinnöstä hakenut Bisons ei päässyt missään vaiheessa ottelua käyttämään vahvuuksiaan. Matti Nuutinen (20/7/3 syöttöä) säkitti ottelun alussa neljällä onnistuneella kolmosellaan loimaalaiset johtoon ja kolmannen jakson alussa Bisons vei Jeb Iveyn (16/6/6 syöttöä) johdolla pariminuuttisen 10-0, mutta muuten loimaalaiset olivat Pyrinnön käsittelyssä säyseitä ja vaisuja.

 

– Pyrintö oli paljon energisempi ja meiltä puuttui täysin keskittyminen tietyillä pelin osa-alueilla. Joukkue, joka tahtoi voittaa, voitti, jakoi Bisons-päävalmentaja Greg Gibson onnitteluja tamperelaisleiriin.

 

Pyrinnön saattaa jopa kuvailla vieneen voiton Bisonsista samoilla aseilla, jotka toivat Korisliigan mestaruuden Loimaalle viime keväänä: sumputtava joukkuepuolustus, terävä suunnanmuutospeli sekä hyökkäyslevypallopelaaminen.

 

Jeb Ivey jäi täysin Damon Williamsin (16/10/3 syöttöä) puristuksiin, Martin Zeno (16/5) tuskaili LaMonte Ulmerin (21/14/2 blokkia) ruuvipenkissä, Mikko Koivisto (5/2) jäi lähes täysin vaille heittopaikkoja.

 

Pyrinnön tornit Williams, Ulmer, Olli Ahvenniemi (4/5), Antti Nikkilä (4/6) ja Carl Lindbom (6/3) tippailivat hyökkäyslevypalloja naruihin käyttäen Bisonsin isojen miesten passiivisuutta hyödykseen. Ja kun Williams ja Kenneth Lowe (13/0) alkoivat lopulta osua heitoissaan, pääsi ”Punakone” tuulettelemaan voittoa.

 

LiigaCupin mestarin pistelinkona kunnostautui hyppyheitonsa hyvin tarkkuuksin pussittanut Ulmer, jolle Bisonsilla on ollut vaikeuksia löytää päällystakkia koko kauden.

 

Lowe työn sankari, Williamsille viimein cup-mestaruus

 

Pyrinnön työn sankarina juhlittiin erityisesti Kenneth Lowea, joka pelasi edellisen kerran joukkueensa kanssa 24. marraskuuta.

 

Polvivaivoista kärsivän Lowen liikehdintä kentällä oli ajoittain tuskaisen näköistä, mutta rutinoitunut amerikkalaistakamies laittoi heittonsa vuorenvarmasti koriin ja päätti ensimmäiset onnistumisensa näyttäviin tuuletuksiin.

 

– En ole harjoitellut yksiäkään kokonaisia harjoituksia marraskuun jälkeen. Olen kuitenkin ollut osa tätä perhettä nyt jo viiden vuoden ajan, enkä voinut olla sivussa, kun pelataan mestaruudesta. Polvi on kipeä, mutta ei haittaa, nautiskeli Lowe.

 

Pyrinnön toinen ”Naantalin aurinko” oli Damon Williams, joka vei ensimmäisen cup-mestaruutensa – neljännellä yrittämällä. Vuosi sitten Williamsin ja cup-kullan tiellä oli Joensuun Kataja, sitä kaksi vuotta aiemmin Espoon Honka.

 

– Pelaan voittaakseni, se on minulle tärkeintä. Olen kolme kertaa aiemmin urallani joutunut lähtemään cupin finaalista tyhjin käsin, ja minä todella halusin tätä mitalia, uhkui Williams.

 

Ensimmäisen aikuisten mitalinsa voittanut, ensimmäistä vuottaan Pyrinnön päävalmentajana toimiva Ville Tuominen kiitteli omiensa työmoraalia mestaruuden ratkettua.

 

– Meillä oli selkeästi palo voittaa. Ei ole helppoa pelata näin lyhyen ajan sisällä kahta ottelua todella hyviä joukkueita vastaan, joten suuri hatunnosto näille herroille, Tuominen kiitteli.

 

Cupin mestaruuden lisäksi Pyrintö kuittasi seuran kassaan 10 000 euron mestaruusrahan – sillä edellytyksellä, että joukkue lähtee pelaamaan kansainvälisiä sarjoja myös kaudella 2013/14.

 

– Europelit olivat niin hieno kokemus sekä minulle että pelaajille, että toivottavasti meillä on mahdollisuus pelata kansainvälisillä kentillä ensi vuonnakin, Tuominen linjasi.

 

Tampereen Pyrintö – Nilan Bisons 78–73 (18–15, 41–37, 62–57)

Pyrintö:
LaMonte Ulmer 21/14/2 blokkia, Damon Williams 16/10/3 syöttöä, Antero Lehto 14/1, Kenneth Lowe 13/0.

Bisons:
Matti Nuutinen 20/7/3 syöttöä, Jeb Ivey 16/6/6 syöttöä, Martin Zeno 16/5, Kimmo Muurinen 8/7.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

13.2.2021 19:32 Suomen Cup

Seagulls uusi cup-mestaruutensa Kisahallin heittorallissa

Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö kiskoivat vuoden 2021 Suomen cupin finaalissa kolmen pisteen heittoja kahteen pekkaan paitsi enemmän kuin yhdessäkään ottelussa aiemmin, myös erinomaisin tarkkuuksin. Lopussa Seagullsin kylmähermoisuus ratkaisi periksiantamattoman Pyrinnön rynnistyksessä ja cup-pokaali pysyi Helsingissä pistein 97–95 (51–46).

12.2.2021 08:56 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu Seagullsin ja Pyrinnön finaaliotteluun – Yle TV2 televisioi ottelun suorana

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2, selostajanaan Antti-Jussi Sipilä.

29.1.2021 09:14 Suomen Cup

Miesten Suomen cupin finalistit ratkaistaan viikonloppuna

Perjantain välierässä Pyrintö kohtaa kotikentällään Kauhajoen. Lauantaina pelattavassa toisessa välierässä sarjakärki Seagulls isännöi BC Nokiaa. Ruutu näyttää suorana lähetyksenä molemmat välierät kanavallaan.

25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

28.11.2019 14:31 Suomen Cup

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparit ovat selvillä

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään Helsingissä. Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

18.3.2019 16:53 Pääjuttu

Vilpas-leirissä iloitaan cup-voitosta, katseissa siintää jo Pantteri-jahti

Tuoreen Suomen Cup -mestarin Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen mukaan yksi kauden tavoitteista on saavutettu. Katseet siintävät keväässä ja toukokuussa, kun taistelu Pantteri-patsaasta huipentuu.

16.3.2019 22:08 Korisliiga

Vilpas juhlii historiansa ensimmäistä Suomen Cupin voittoa

Vilpas kaatoi Suomen Cupin finaalissa Tampereen Pyrinnön voittaen seurahistorian ensimmäisen cup-pokaalin lukemin 106-93. Vilppaan Jack Gibbs oli finaalin pistetykki 31 pisteellä.

16.3.2019 10:19 Pääjuttu

Vilpas iskee illalla Tampereen Pyrinnön kimppuun Suomen Cup -finaalissa

Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan ykkönen Vilpas sekä parhaillaan tiukasti kolmatta sijaa miehittävä Tampereen Pyrintö. Joukkueiden tie finaaliin on ollut erilainen, mutta myös yhtäläisyyksiä löytyy.

15.3.2019 07:53 Pääjuttu

Sami Toiviaisen Pyrintö ison haasteen edessä: ”Vilpas on sarjan paras joukkue”

Tampereen Pyrintö ja Vilpas iskevät lauantaina yhteen Suomen Cupin finaalissa. Finaalin kotijoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen on innoissaan, että kauden keskellä on mahdollisuus voittaa jotain suurempaa.

14.3.2019 14:51 Korisliiga

Juho Nenonen odottaa kovaa cup-huipennusta: ”Hienoa päästä pelaamaan finaalia ”

Tampereen Pyrintö isännöi lauantaina pelattavaa Suomen Cup -finaalia, jossa se kohtaa Vilppaan. Vierasjoukkueen Juho Nenonen odottaa finaalista tiukkaa vääntöä ja innostuu mahdollisuudesta pelata cup-pokaalista kesken Korisliigan runkosarjan.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

2.2.2013 20:45 Suomen Cup

Pyrintö vahvan alun turvin Bisonsin seuraksi LiigaCupin finaaliin

Korisliigan LiigaCupin sunnuntaisessa finaalissa pelataan viime kevään kiihkeän välieräsarjan tunnelmissa, kun Tampereen Pyrintö selvitti tiensä viikonlopun huipentumaan kukistettuaan Kauhajoen Karhun välierässä 78–73 (42–30). Karhu kuroi Pyrinnön 22 pisteen johtoaseman umpeen neljännellä jaksolla, mutta Carl Lindbomin kolmoset palauttivat tamperelaisille tarvittavan turvavälin.

2.2.2013 17:45 Suomen Cup

Bisons jylläsi vahvan kolmannen jakson turvin LiigaCupin finaaliin

Hallitseva miesten Suomen mestari Nilan Bisons pelaa sunnuntaina LiigaCupin mestaruudesta. Korisliigan runkosarjassa seitsemän perättäistä voittoa edellisistä otteluistaan hakenut KTP johti lauantain välierää vielä tauolla, mutta Bisons vei kolmannen jakson alun murskaavasti 22-6 ja piti lopulta KTP:n takanaan lukemin 100–91 (44–46).

1.2.2013 09:12 Suomen Cup

LiigaCup-ennakko: huippuvireinen KTP hakee mestari-Bisonsin päänahkaa

Hallitseva Suomen mestari Nilan Bisons kohtaa lauantaina pelattavassa miesten LiigaCupin välieräottelussa kanssaan liigaa johtavan KTP:n. Kotkalaiset lähtevät horjuttamaan mestaria seitsemän ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkueena otteluun lähtevä Bisons luottaa täsmäaseidensa purevan myös Pyynikillä.

Näytä lisää vastaavia