Kouvot nappasi Korisliigan kolmossijan – Pyrintö tasoitti voitot Vilppaan kanssa

5.2.2022 19:18 Miesten Korisliigassa runkosarjansa päättivät tänään Kobrat, Kataja, Pyrintö ja Kauhajoki. Nokia jatkaa vielä kolmen ottelun verran.

Hannes Pöllä hallitsi korinalusia voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kouvot oli jo lukinnut paikkansa miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa ja sijalla kolme. Kouvolalaiset voittivat kotikentällään Kobrat 99–62. Kobrat on nyt lukittu Korisliigan kymmenennelle sijalle.

Ottelun sankari oli sentteri täynnä raakaa voimaa, Hannes Pöllä. Suomalainen korinalusjyrä iski tauluun 19 pistettä ja keräsi kylkeen kymmenen levypalloa.

Kobrien puolella eniten pisteitä keräsi Andre Wesson Jr, jolle merkittiin 24 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Pyrintö voittoon ja varmuudella yläsarjaan

Tampereen Pyrintö taisteli kumoon Kataja Basketin ja eväsi joensuulaisilta varmuudella pääsyn ylempään jatkosarjaan. Pyynikillä pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 104–72-voittoon. Pyrintö varmisti samalla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa.

Illan ottelun kuumimmassa vedossa oli kotijoukkueen Ike Smith, joka taiteili taululle 26 pistettä, 11 levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Kataja riveissä sen sijaan kovinta jälkeä teki Tomi Lommi, joka tilastoi 18 pistettä.

Ottelutilastot

Kärkijoukkue kohensi pistesaldoa entisestään

Kauhajoella panokset eivät olleet illan ottelussa enää kriittiset. Joukkue on lukinnut koko Korisliigan ykkössijan varsinaisessa runkosarjassa jo hyvän aikaa sitten. Kotijoukkue BC Nokialla sen sijaan ei lukittua sijaa ole, vaan joukkue keikkuu ylemmän ja alemman sarjan rajapinnassa. Tänään Nokia ei kuitenkaan saanut asiaansa autettua, sillä se taipui Kauhajoelle 75–82.

Kauhajoen kovimmat tilastonikkarit olivat tehokaksikko Cameron Jones ja Rene Rougeau. Jones keräsi 15 pistettä, kuusi levypalloa ja kahdeksan syöttöä. Rougeau puolestaan merkkautti 14 pistettä, 11 levypalloa ja viisi syöttöä.

– Krediitit Nokialle, joka pelasi kapealla kokoonpanolla tänään. He pelasivat uskomattoman hyvin. ja heillä oli kotiyleisö takanaan. He puskivat meidät aivan äärirajoille asti. Jos heillä olisi ollut täysi rosteri, niin en tiedä, mitä olisi tapahtunut, totesi Rougeau ottelun jälkeen.

Nokian sankari olivat Tevaun Kokko ja Arnaldo Toro. Kokolle merkittiin 20 pistettä sekä seitsemän levypalloa ja Torolle puolestaan 19 pistettä sekä täysin kahelit 25 levypalloa.

Sijoitustilanne elää vielä, sillä Nokialla on yhä kolme runkosarjaottelua jäljellä. Sen pitää voittaa kaikki selvitäkseen ylempään jatkosarjaan.

Ottelutilastot

Edit 6.2. klo 14: Pyrintö varmisti paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. 

 
2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Näytä lisää vastaavia