Pyrintö vahvoilla valmennustiimeillä ensi kauteen

16.3.2018 Tampereen Pyrinnön koripallojaoston valmistautuminen kauteen 2018-19 on hyvässä vauhdissa. Nuorten päävalmentajat on nimetty ja valmennustiimit muutenkin alkavat muotoutua. Uudet valmentajat ovat silti edelleen tervetulleita, sillä Pyrintö on yksi valtakunnallisestikin eniten kasvaneita seuroja maassamme ja sen myötä tekemistä riittää entistä enemmän.

Pyrinnössä on nykyisin yli 700 lisenssipelaajaa. Seura pelaa tällä kaudella valtakunnallisia sarjoja 9 juniorisarjassa. Edustusjoukkueet mukaan lukien Pyrinnöllä on peräti 12 joukkuetta valtakunnallisissa sarjoissa. Lisäksi tietysti lukematon määrä aluesarjojen joukkueita.

Pyrinnössä valmennus on tiimityötä. Tiimityön tavoitteena on tarjota pelaajille paras mahdollinen valmennusosaaminen, vahvistaa ikäluokkien välistä yhteistyötä ja mahdollistaa kasvu tulevaisuudessakin. Lisäksi tiimityö antaa edellytykset ohjata valmentajia yhä kovempiin haasteisiin.
-Oikein mitoitetut haasteet ovat valmentajia motivoiva tekijä, toteaa valmennuspäällikkö Jukka ”Kössi” Raja-aho.


JURI HEINÄMÄKI NAISTEN PÄÄVALMENTAJAKSI

Suurimpia muutoksia ensi kauteen on, että Juri Heinämäki jatkaa Denis Kucevicin työtä naisten ja A-tyttöjen päävalmentajana.
- Pyrinnön naisten joukkue ja koko tyttöpuolen ohjelmamme on valmentajalle äärimmäisen motivoiva työympäristö, sanoo Juri Heinämäki.
-Lahjakkuutta, kokoa ja taitoa riittää. Kokemusta nuorilla naisilla on jälleen vuotta enemmän ja meidän selkeä tavoite on pyrkiä pelaamalla naisten Korisliigaan, sanoo Juri Heinämäki.
- Naisten joukkueen pelaajat ovat minulle ennestään tuttuja parin vuoden takaa, kun valmensin tyttöpuolella. Tälläkin kaudella olen ollut monen kanssa yhteistyössä mm. Urheiluakatemian aamutreeneissä sekä talent-toiminnan yhteydessä, kertoo Juri Heinämäki.

Pelaajien harjoittelun kokonaisvaltaisuus oli yksi tärkeimpiä seikkoja, kun naisten päävalmentajaratkaisua mietittiin. Heinämäki jatkaa myös miesten 1A-divisioonaa pelaavan Pyrintö Akatemia-joukkueen valmentajana.
-Jurilla on tämän myötä seuran lähitulevaisuuden avainpelaajat päivittäisvalmennuksessa. Hänellä on erinomaiset edellytykset kehittää pelaajia, sillä hän on mukana useiden pelaajien sekä aamu- että iltaharjoittelussa, sanoo valmennuspäällikkö Raja-aho.

Naisten valmennustiimissä jatkaa Marcus Ketola ja ryhmään hankitaan kevään aikana kolmas lajivalmentaja sekä järjestetään tukiharjoittelu joko erillisen fyysisen valmentajan kautta tai muita mahdollisuuksia hyödyntämällä. Valmentajatiimi päättää harjoitusryhmistä ja työnjaostaan, kun kokoonpanot alkavat hahmottua.

Tavoitteellisen kilpatoiminnan lisäksi Pyrintö tarjoaa myös A-tyttöjen harrastekorista. Sen vetäjäksi on sovittu Iina Saikkonen.

ANTTI NIKKILÄ MUKAAN 16-V. TYTTÖJEN VALMENNUSTIIMIIN, MONIKA SOLA 14-V. TYTTÖJEN PÄÄVALMENTAJAKSI

Huippukoripallovalmentajan kurssilta kohta valmistuva Pinja Laitinen jatkaa B-tyttöjen päävalmentajana.
Hänen lisäkseen B-tyttöjen valmentajana jatkaa Lauri Ikonen ja ryhmä saa merkittävää vahvistusta, kun Susijengi-konkari Antti Nikkilä liittyy B-tyttöjen valmennustiimiin. Antti jatkaa myös Pyrinnön talent-pelaajien valmentajana sekä 08-tyttöjen päävalmentajana.

B-tyttöjen harrastekorista vetää ensi kaudella Minna Saros.

Pyrinnön tyttöjä jo monta valmentanut Monika Sola ottaa vetovastuun Pyrinnön C-tytöistä ensi kaudella. Timo Hokkanen ja Lassi Vehkalahti jatkavat Monikan apuna ja uutena valmentajana tiimiin liittyy seuran valmennuspäällikkö Jukka Raja-aho.

Mini- ja mikrotytöt tutuissa turvallisissa käsissä

Nuoremmissa tytöissä Kimmo Salonen jatkaa 07-tyttöjen päävalmentajana. Kimmon johtamaan valmennustiimiin kuuluvat Anna Salonen, Riitta Mähönen, Patrik Jäminki sekä Veera Haukijärvi ja Jukka Etu-Seppälä.
08-tyttöjen päävalmentaja ensi kaudella on Antti Nikkilä, joka jatkaa tutun tiimin Juuso Liljeroos ja Paula Vimpeli kanssa.
09-tyttöjen päävalmentaja on Juho Sopanen jonka kanssa hyvää työtä jatkavat Anni Mäenpää ja Mirva Jokinen.
Ensimmäisen kerran ihan oman ikäisten joukkueen perustavat 2010-syntyneet mikrotytöt saavat päävalmentajakseen kokeneen Miia Lindströmin. Hänen avukseen ovat lupautuneet supermikroista tytöille tutut Aleksi Pennanen ja Jukka Jokinen.
Supermikrotyttöjen vastuuvalmentajana jatkaa Mirva Jokinen yhdessä Eeva Kiiskisen ja Sanni Hellgrenin kanssa.

POIKAPUOLELLA VÄHÄN VAIHDOKSIA

Kuten aiemmin uutisoitu, Sami Toiviainen ja Ilpo Rantanen jatkavat Pyrinnön miesten Korisliiga-joukkueen valmennuksessa ainakin kevääseen 2020 asti. Miesten 1A-divisioonaa pelaavan Pyrintö Akatemian valmennuksesta vastaa ensi kaudellakin Juri Heinämäki.

Viime keväänä Pyrinnön poikapuolella tehtiin useampia valmentajavaihdoksia, siksi tänä vuonna itsetarkoituksellisiin muutoksiin ei ollut tarvetta.

HKVT-koulutusta viimeistelevä Artem Khvorost jatkaa A-poikien (00-02 -synt.) päävalmentajana. Jani Vostrakov, Jussi Pärssinen ja fyysinen valmentaja Samuel Lackman jatkavat tutussa tiimissä. Miikka Mäkirinta nousee 02-poikien mukana A-poikiin ja hänen vastuullaan on uusi 17-vuotiaiden SM-sarjajoukkue.
-Pyrintö on tehnyt päätöksen, että osallistumme kaikkiin niihin sarjoihin, joihin saamme pelaamalla sarjapaikan, sanoo valmennuspäällikkö Raja-aho.
- Emme kuitenkaan lähde näillä näkymin muuttamaan valmennusryhmiemme rakenteita, sillä kaikille tässä maassa taitaa olla vielä epäselvää, mitä tehdyt valtakunnalliset sarjamuutokset käytännössä vaikuttavat.
U17 joukkue osallistuu siis A-poikien toimintaan, mutta pelaavat erikseen 17-vuotiaiden sarjaa, kaavailee Kössi.

Tomi Koskinen jatkaa neljättä vuotta B-poikien päävalmentajana. Pelaajat B-pojissa ovat vaihtuneet ja ensi kaudella esim. vanhempi 03-ikäluokka on Tomin komennossa vasta toista kautta. Otto Juutinen, Rauno Koivisto, Miro Kypärä jatkavat tutussa tiimissä. Fyysiseksi valmentajaksi joukkue saa C-pojissa tällä kaudella vaikuttavan Mika Talolan. Koska kyseessä on kaksi pelaajamäärältään isoa ikäluokkaa, valmentajatiimiä vahvistetaan vielä kevään mittaan.

Vuosi sitten A-pojista C-poikien päävalmentajaksi siirtynyt Santeri Liljeberg jatkaa 05-06-syntyneiden vetovastuussa. Harjoittelukulttuurin ja opeteltavien asioiden määrä nousee C-ikäisissä aina olennaisesti ja Pyrinnön pelaajanpolun mukaisestikin siirrytään kategorisesti minikoriksesta kilpakorikseen. Santun tiimiin kuuluvat ainakin Aleksi Mellas, Mikko Toivonen, Juuso Karisalmi, Harri Liljelund, Jarkko Mäkinen ja Mikko Virta.

Minikoriksen puolella Jami Eskelinen nousee 07-minipoikien päävalmentajaksi. Juha Kurikka, Leevi Mäkinen ja Jukka Raja-aho jatkavat tiimissä johon uutena liittyy ainakin Jukka Etu-Seppälä.
Nuoremmissa minipojissa 08-syntyneiden päävalmentajana jatkaa Johanna Parta. Tässä vaiheessa on selvää, että ainakin Ari Kurlin ja Mikä Ijäs ovat ensi kaudellakin mukana valmennustiimissä.
Tuomas Holli, Jani Toiminen ja Juha Lehtinen jatkavat jo supermikroista asti kestänyttä valmennustyötä 09-poikien kanssa.
Pienimpien poikakoripalloilijoiden osalta valmentajien ryhmittäytyminen ensi kaudeksi on vielä kesken, mutta mukaan ovat lupautuneet ainakin Petri Huhtelin, Kimmo Lehtinen, Jarmo Palviainen sekä välivuoden jälkeen paluun valmennukseen tekevät Kari Kilpinen ja Sari Koivumäki. On kuitenkin selvää, että hyvät valmentajatiimit saadaan sekä 10-poikiin että supermikroihin.

Supermikrotoiminnan koordinaattori on Mirva Jokinen. Hänen tehtävänsä on saada koriksen pariin mahdollisimman paljon uusia pelaajia sekä luoda olosuhteet joissa uudet koripalloilijat innostuvat lajiin.
Lisäksi Mirva osallistuu niin tyttöjen kuin poikien supermikrovalmennuksen suunnitteluun sekä antaa apuaan valmentajille ja taustavoimille uuden toiminnan käynnistämisessä.

MUKAAN MAHTUU!

Vaikka valmennustiimien tilanne näyttää ajankohtaan nähden hyvältä, Pyrintö tarvitsee uusia valmentajia moneen ikäluokkaan.
- Jos tavoitteellinen urheiluvalmennus hyvässä ympäristössä lahjakkaiden pelaajien kanssa kiinnostaa, ota yhteyttä minuun, kehottaa Jukka ”Kössi” Raja-aho.
- Yhtälailla meillä löytyy mielekästä tekemistä myös lasten ja nuorten ohjauksen parissa, vaikkei se tavoitteellinen näkökulma olisikaan itselle se tärkein juttu, kehottaa Kössi aktivoitumaan myös niitä joilla ei vahvaa koristaustaa tai valmentajan ura on vasta alkuvaiheessa.


Pyrinnön päävalmentajavalinnat kaudelle 2018-19:

Naiset ja A-tytöt Juri Heinämäki
B-tytöt 03-04 Pinja Laitinen
C-tytöt 05-06 Monika Sola
Minitytöt-07 Kimmo Salonen
Minitytöt-08 Antti Nikkilä
Mikrotytöt-09 Juho Sopanen
Mikrotytöt-10 Miia Lindström

Miehet-Korisliiga Sami Toiviainen
Pyrintö Akatemia (1A-div) Juri Heinämäki
A-pojat (00-02) Artem Khvorost
B-pojat 03-04 Tomi Koskinen
C-pojat 05-06 Santeri Liljeberg
Minipojat-07 Jami Eskelinen
Minipojat-08 Johanna Parta
Mikropojat-09 Tuomas Holli
Mikropojat-10 vielä määrittämättä

Supermikrotoiminnan koordinaattori Mirva Jokinen


Lisätietoja:
Valmennuspäällikkö Jukka Raja-aho
Puh. 0400833058
jukka.raja-aho(at)tampereenpyrinto.fi

 
18.3.2024 10:07 Seura tiedottaa

Drive Basketballille mestaruus EYBL-lopputurnauksessa

Drive Basketball Academy voitti sunnuntaina päättyneen kansainvälisen European Youth Basketball Leaguen 20-vuotiaiden lopputurnauksen Tallinnassa. Joukkue voitti sarjan Superfinals-lopputurnauksessa kaikki neljä otteluaan ja kukisti finaalissa Inter Bratislavan Slovakiasta luvuin 69-53.

12.3.2024 17:29 Seura tiedottaa

BC Nokia hakee juniorijoukkueiden ja akatemian valmentajia

BC Nokiassa pelaa yli 500 lasta ja nuorta. Seura tarjoaa vahvan pelaajapolun aina pallokoulusta aikuisten pääsarjoihin. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä Nokian Koripalloakatemian valmennuksessa. Haemme nyt laajenevaan toimintaamme motivoituneita, innostavia ja osaavia juniorijoukkueiden sekä akatemian valmentajia.

11.3.2024 10:29 Seura tiedottaa

Virnex Group ja Lahti Basketball Juniorit jatkavat yhteistyötä lasten ja nuorten liikuttamiseksi

Lahti Basketball Juniorit ry ja Virnex Group Oy ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen yhteistyölle, jolla pyritään liikuttamaan yhä useampaa lasta ja nuorta sekä kannustetaan lahjakkaita pelaajia tukemalla pelaajien maajoukkuetoimintaa. Tuella on vaikutettu jo lähes 150 lapsen harrastamiseen.

11.3.2024 10:08 Seura tiedottaa

Puhu Juniorit ry hakee toiminnanjohtajaa

PuHu Juniorit ry on yksi Suomen suurimmista koripalloseuroista, jonka ensisijaisena tarkoituksena on edistää koripalloharrastusta Vantaalla. Seura hakee nyt toiminnanjohtajaa vastaamaan seuratoiminnan johtamisesta, hallinnosta ja seuran kehittämisestä.

11.3.2024 10:01 Seura tiedottaa

Janne Stude lopettaa PuHun toiminnanjohtajana kauden 2023-2024 jälkeen

PuHu Junioreiden toiminnanjohtajan tehtävää kesäkuusta 2021 alkaen hoitanut Janne Stude jää pois seuran johtotehtävistä vaiheittain kevään ja kesän 2024 aikana. Seura käynnistää uuden toiminnanjohtajan rekrytoinnin välittömästi ja tarkempi aikataulu muutoksille selviää, kun uusi henkilö tehtävään on löydetty.

29.2.2024 15:07 Seura tiedottaa

Opiskelu ja harjoittelu Tampereella

Tampereella voi helposti yhdistää opiskelun ja harjoittelun. Tampereen seutu on yksi Suomen nopeimmin kasvavia keskuksia, joka tarjoaa valtavasti opiskelumahdollisuuksia yläkoulusta toiselle asteelle ja korkeakouluun asti.

29.2.2024 13:52 Seura tiedottaa

Talvilomaleirillä treenattiin Lahti Basketballin Harrison Clearyn ja James Padgettin opissa

Lahti Basketball Juniorit järjesti talvilomaviikolla kolmen päivän korisleirin, jonka teemat keskittyivät Lahden miesten korisliigajoukkueen vahvistusten ympärille. Reilu 60 leiriläistä pääsi oppimaan heitto- ja pallonkäsittelytaitoja Harrison Clearyltä sekä sisäpelaajan liikkeitä James Padgettilta.

28.2.2024 13:35 Seura tiedottaa

LePy hakee valmentajia Unified-toimintaan

Unified-koripallossa kehitysvammaiset urheilijat ja vammattomat partneripelaajat pelaavat samoissa joukkueissa.

21.2.2024 10:24 Korisleirit

Tiina Stenin tyttökorisleiri Kisakalliossa kesäkuussa

Yhdeksättä kertaa Kisakallion Urheiluopistolla järjestettävä tyttökorisleiri tullaan kokemaan tulevana kesänä 9.-12. kesäkuuta. Leiri on suunnattu 2009-2014 -syntyneille tyttöpelaajille.

21.2.2024 09:39 Seura tiedottaa

Yhdistä opiskelu ja urheilu Jyväskylässä!

Kevään 2024 yhteishaku on nyt käynnissä. Jyväskylä tarjoaa koripalloilijoille hyvät olosuhteet opiskelun ja laadukkaan harjoittelun yhdistämiseen.

Näytä lisää vastaavia