Raholan Pyrkivän projektissa tuetaan nuoria kentällä ja sen ulkopuolella – Tuukka Kotti mukaan mentoriksi

21.5.2021 08:03 I divisioona B:ssä pelaava Raholan Pyrkivän edustusjoukkue uudistaa toimintaansa ja pyrkii olemaan edelläkävijä vastuullisena kasvattajaseurana. Joukkue aloittaa Tuukka Kotin ja Jussi Tanhuanpään tuella projektin, jossa panostetaan pelaajien mentorointiin ja koripallon ulkopuolisiin tukipalveluihin.

Hugo Boman on pelaa BC Nokian lisäksi Raholan Pyrkivässä. Kuva: Raholan Pyrkivä/Petri Tuominen

Vastaava prosessi tullaan läpiviemään myös Raholan Pyrkivän juniorien kehittämiseen ja tukemiseen. Uusi toimintamalli tulee olemaan osa Raholan Pyrkivän pelaajapolkua.

Jatkossa Pyrkivän edustusjoukkueen ykkösprioriteetti on kehittää pelaajia ja auttaa heitä ottamaan seuraava askel koripalloilijana. Viimeiset kolme kautta Pyrkivän päävalmentajana toiminut Juho Jaakkola on palkattu täysipäiväiseksi 2+1-mallisella sopimuksella, joka mahdollistaa kehityspelaajille harjoittelun kaksi kertaa päivässä.

– Mietimme tänä keväänä edustusjoukkueen strategian uusiksi. Tarkoituksemme on keskittyä nuorten pelaajien kehittämiseen, auttaa heitä eteenpäin koriksessa ja samalla koripallon ulkopuolisissa asioissa, joukkueen manageri Tuomas Oravainen kertoo.

Nuorille pelaajille apua kentällä ja sen ulkopuolella

Nuoret ja nuoret aikuiset tarvitsevat enemmän tukea kuin koskaan. Pyrkivä haluaa tehdä oman osuutensa ja olla edelläkävijä kasvattajaseurana.

Opiskelun ja työelämän yhteensovittaminen tavoitteelliseen harjoitteluun voi olla haastavaa. Ei ole helppoa määrittää selkeitä tavoitteita ja hahmottaa, mitä tavoitteisiin pääseminen vaatii ja miten urheilullisen ja kentän ulkopuoliset tavoitteet voidaan yhdistää. Näissä haasteissa Pyrkivä tahtoo olla pelaajiensa tukena.

Pelaajilla tulee olemaan säännöllisiä keskusteluja mentorien sekä opinto-ohjaajan kanssa. Heidän kanssaan määritetään henkilökohtaiset tavoitteet ja kehityssuunnitelmat liittyen koripalloon, opiskeluun ja työelämään. 

Pyrkivä ei tähtää huippumenestykseen joukkueena, vaan haluaa tarjota nuorille mahdollisuuden kehittyä koripalloilijoina ja auttaa heitä löytämään oman polkunsa henkilökohtaisiin tavoitteisiin kentällä ja sen ulkopuolella.

Projekti on vasta alussa ja tukitoimia pelaajille tullaan kehittämään lisää. 

Kotti auttaa koripallossa, Tanhuanpää muussa elämässä

Suuressa osassa uudessa strategiassa on mentorointi, josta vastaavat Helsinki Seagullsin ja Susijengin teräsmies Tuukka Kotti sekä työelämässä meritoitunut, RaPyn pitkäaikainen taustavaikuttaja Jussi Tanhuanpää.

– Tuukka antaa pitkän kokemuksensa pelaajien käyttöön, vastaa urheilullisesta mentoroinnista ja tulee olemaan joukkueen kanssa tekemisissä viikoittain. Työ- ja opiskelupuolen mentoroinnista taas vastaa Jussi, jonka tehtävänä on tukea nuoria kesätyön, osa-aikatyön ja opiskelupaikan sekä asunnon etsinnässä, Oravainen sanoo.

Kotti on mukana kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out -koulutusohjelmassa, joka tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista. Kiinnostus mentorointia kohtaan on herännyt koulutusohjelman kautta.

– Mielestäni idea on Raholan Pyrkivältä mahtava ja mentoroinnit tulevat varmasti auttamaan heidän pelaajiaan monella tapaa. Omalta osaltani olen otettu ja kiitollinen, että minua pyydettiin mukaan ja saan jakaa omia kokemuksiani heidän pelaajiensa kanssa, Kotti kertoo. 

Tanhuanpää on toiminut 25 vuotta Raholan Pyrkivän lasten ja nuorten valmentajana sekä viime vuodet edustusjoukkueen pelaajien taustatukena. Lisäksi hän on toiminut yli 20 vuotta esimies- ja johtotehtävissä, viimeisimpinä Finnparkin ja Lujatalon toimitusjohtajana. Hän vetäytyi tämän vuoden alussa Lujatalolla toimitusjohtajan pestistä muihin johtotehtäviin ja muutti takaisin Tampereelle, joten hänellä on taas mahdollisuus panostaa vapaa-ajallaan junioritoimintaan ja nuorten pelaajien mentorointiin.

Koskee koko Suomea, ei pelkästään Pirkanmaata

Pyrkivä hakee projektiin mukaan nuoria pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja mennä eteenpäin sekä koripallossa että siviilielämässä. Seura haluaa tarjota tukensa kenelle tahansa ympäri Suomen, myös niille, joiden suunnitelmissa on muuttaa Tampereelle kehittymään koripalloilijana ja tulla opiskelemaan tai töihin.

– Ei tähän projektiin ole pakko tulla ikäluokkansa parhaimmistoa, vaan haluamme nälkäisiä nuoria pelaajia, jotka haluavat mennä eteenpäin, harjoitella ja löytää elämäänsä suunnan. Jos tänne hakeutuu huippuja, niin otetaan ilman muuta vastaan, mutta emme rakenna sen varaan, Oravainen aloittaa.

– Tämä koskee koko Suomea, ei pelkästään Pirkanmaata, Oravainen lisää.

BC Nokia ja YMCA Tampere mahdollistavat seurojen välisen yhteistyön

Samalla Pyrkivä alkaa panostamaan seurojen väliseen yhteistyöhön entisestään. Jo aiempi yhteistyö BC Nokian kanssa syvenee, kun taas uutena yhteistyökumppanina mukaan tulee YMCA Tampere. 

– Tulemme olemaan tiiviimpi osa BC Nokian nuorten pelaajapolkua junioreista Korisliigaan. Lisäksi mahdollistamme sen, että meidän edustusjoukkueestamme on mahdollista nousta liigarinkiin, kun taidot siihen riittävät, Oravainen kertoo.

YMCA Tampereen nuorille pelaajille taas mahdollistetaan entistä paremmat puitteet kehittyä ja saada mahdollisuuksia I divisioona B:ssä, YMCA:n omien miesten kakkosdivarijoukkueen ja nuorten sarjojen lisäksi.

– Tarkoituksena ei ole kaapata toisten seurojen junioreita RaPyyn, vaan tavoitteena on aidosti tukea nuoren kehittymistä. Nuori voi halutessaan jatkaa pelaamista kasvattajaseuran juniorijoukkueessa ja rinnakkaislisenssillä Raholan edustusjoukkueessa, osallistuen henkilökohtaiseen valmennukseen ja mentorointiin. Samanaikainen asepalveluksen suorittaminen ei myöskään ole este kehitystiimiin kuulumiselle, Oravainen lisää. 

Heräsikö mielenkiinto kehittyä Raholan Pyrkivässä?

Ota rohkeasti yhteyttä! Paikkoja on rajallisesti.

Juho Jaakkola, päävalmentaja
050 522 4044

juho.jaakkola@rapy.net

Tuomas Oravainen, manageri
040 725 7882

tuomas.oravainen@rapy.net

 

 
24.5.2022 09:53 Miesten I divisioona B

Panttereiden miesten edustusjoukkueen Try Out- harjoitukset Laajasalon palloiluhallilla

Pantterit järjestää Try Out- tapahtuman ti 31.5. ja to 2.6. klo 20:30-22:00 Laajasalon Palloiluhallilla (Sarvastonkaari 23).

16.5.2022 07:44 Seura tiedottaa

LePy hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan

LePy pelasi kaudella 2021-2022 miesten 1B-divisioonassa. Kauden päätteeksi joukkue tippui 2.divisioonaan. Pelaaminen miesten 1B-divisioonassa tuki LePyn nuorten pelaajien kehitystä, joten seura hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan kaudeksi 2022-2023.

13.5.2022 14:27 Miesten I divisioona B

EBT:n M1DB-joukkueen avoimet harjoitukset

EBT tarjoaa kilpailukykyisen kokonaisvaltaisen harjoitusympäristön motivoituneille pelaajille. Joukkueen pelaajia halutaan auttaa eteenpäin kohti omaa potentiaalia niin koripalloilijana kuin ihmisenä.

12.5.2022 10:35 Miesten I divisioona B

Avoimet harjoitukset Karkkilassa

KaU Karkkila julkisti keväällä tavoitteen noususta miesten 1A-divisioonaan. Avoimet harjoitukset järjestetään Karkkilassa 23.5. ja 24.5. pelaajille, joita kiinnostaa harjoitella laadukkaasti ja ammattimaisesti.

5.5.2022 13:04 Miesten I divisioona B

PuHu Juniorit tarjoaa erinomaisen alustan pelaajakehitykselle - miesten avoimet harjoitukset alkavat ti 17.5.

PuHu Juniorit aloittaa kauden 2022-23 joukkueen rakentamisen toukokuussa. PuHu Junioreiden toiminnasta kiinnostuneille pelaajille tarkoitetut avoimet kesäharjoitukset alkavat tiistaina 17.5. klo 17:30 Martinlaakson koululla.

25.3.2022 13:10 Miesten I divisioona B

Tuomas Oja EBT:n poikapuolen päävalmentajaksi

Tuomas Oja aloittaa EBT:n poikapuolen päävalmentajana kesäkuun alussa. Tehtävässään Tuomas Oja toimii EBT:n M1DB-joukkueen päävalmentajana ja poikapuolen päävalmentajana.

9.7.2021 08:56 Seura tiedottaa

Petri Jaakkola Namika Lappeenrannan päävalmentajaksi

Lappeenrannan Namika on kiinnittänyt Petri Jaakkolan miesten Divisioona B:ssä pelaavan edustusjoukkueensa päävalmentajaksi. Joukkueen toisena valmentajana toimii pelaajauraansa jatkava Aubrey Conerly.

7.7.2021 08:49 Seura tiedottaa

Raholan Pyrkivän miesten joukkueen harjoitukset ovat kesällä avoimet kaikille

Raholan Pyrkivän miesten Divisioona B -joukkue aloittaa harjoittelun maanantain 12.7. Kesän ajan harjoitukset ovat kaikille avoimet.

18.5.2021 16:14 Seura tiedottaa

EBT vanhemmat juniorit ja miehet valmiina kauteen 2021-2022

EBT on valmiina viemään poikapuoltaan eteenpäin hankalien koronakausien jälkeen. Aika on ollut kaikille haastava, joten on syytä palauttaa mieleen, mikä tekee koripallosta parhaan harrastuksen - tiiviissä yhteisessä joukkueessa toimiminen, pelaaminen, haasteiden kohtaaminen ja onnistuminen yhdessä, sekä henkilökohtainen kehittyminen taito- ja fysiikkapuolella.

11.5.2021 10:40 Seura tiedottaa

WB-Pantterit hakee naisten 1- ja miesten 1B-divisiooniin villikorttipaikkaa

Itäisessä Helsingissä on tehty pitkäjänteistä juniorityötä tuottaen aikuispelaajia liigaan, maajoukkueisiin sekä kansainvälisille kentille tasaisella tahdilla ja laadulla. WB-Panttereissa yhdistyy se mikä Itä-Helsingissä on parasta: kaksi perinteikästä seuraa Pantterit ja Wartti Basket yhdessä sekä monikulttuurisuus. Kahden emoseuran yhdistymisen ansiosta vuodesta 2017 alkaen seura on voinut entisestään tehostaa koripallon kehittämistä alueella. Tästä on seurannut menestystä kaikissa ikäluokissa, tytöissä ja pojissa. Seuran junioritoiminnan kasvu ja koripallon kehittäminen vaatii nyt seuraavan askeleen: tavoitteellisille junioreilleen polun tavoitteelliseen aikuisjoukkueeseen. On aika Naisten 1- ja Miesten 1B-divisioonajoukkueille.

26.4.2021 12:12 Seura tiedottaa

LePy hakee miesten 1B-divisioonapaikkaa villikortilla

LePyssä tehty pitkäjänteinen juniorityö tuottaa tulosta. Juniorimäärä on jatkanut tasaista kasvua vuosi toisensa jälkeen ja tavoitteellisesti harjoittelevien pelaajien määrä on kasvanut. LePyn isot ikäluokat lähestyvät junioriputkensa loppua.

22.4.2021 09:25 Seura tiedottaa

Westside-seurayhteistyö tuotti tulosta - EBT ja LePy omilla joukkueilla syksyn sarjoihin

EBT:n ja LePyn kolme menestyksekästä pelikautta kestänyt määräaikainen Westside-yhteistyö päättyy. Seurayhteistyön keskiössä ovat olleet vanhemmat junioripelaajat, joille on onnistuttu tarjoamaan tavoitteelliseen kilpakoripalloon toimintaympäristö. Westside-toiminnassa on ollut mukana yli 60 junioria. Jatkossa molemmat seurat järjestävät vastaavaa toimintaa junioreille omissa seuroissaan.

26.5.2020 12:42 Seura tiedottaa

Westside aloittaa kauden avoimilla harjoituksilla 3.6. – tervetuloa mukaan!

Espoon kaksi koripallon suurseuraa LePy ja EBT jatkavat yhteistyötään vanhimmissa poikaikäluokissa sekä miesten 1B-divisioonajoukkueessa. Kaudelle 2020-2021 toiminta laajenee koskemaan myös 16-vuotiaiden poikien ikäluokkaa. Yhteistyöjoukkueen nimi on Westside.

15.7.2019 12:42 Seura tiedottaa

Namika Lappeenranta tarjoaa pelimahdollisuuksia kaupunkiin opiskelemaan saapuville

Lappeenrantalaisseura valmistautuu tulevaan koripallokauteen miesten valtakunnallisessa 1B-divisioonassa sekä alueellisessa kakkosdivisioonassa.

27.3.2019 12:11 Seura tiedottaa

Westside - Espoon kaksi koripallon suurseuraa EBT ja LePy laajentavat yhteistyötään

Yhteistyöjoukkue Westside pelaa kaudella 2019-2020 miesten 1B –divisioonassa. Joukkueen valmentajaksi on nimetty Nigel Moore.

5.6.2018 09:19 Korisliiga

BC Nokia ja Raholan Pyrkivä yhteistyöhön

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja Divari B:ta pelaava Raholan Pyrkivän edustusjoukkue ovat sopineet yhteistyöstä, jonka ajatuksensa on pirkanmaalaisen koripallon kehittäminen.

15.6.2017 Seura tiedottaa

Raholan Pyrkivän miesten 1B-divarissa muutama paikka auki

Miesten I divisioona B:ssä jatkava Raholan Pyrkivä on sopinut jatkosta avainpelaajiensa kanssa. Raholan Pyrkivän miesten joukkueen runko on muodostumassa – muutamaa pelaajaa etsitään vielä.

5.5.2017 Seura tiedottaa

Mikko Asikainen luotsaa puhun miesten edustusjoukkuetta 1 divisioona B:ssä

PuHun edustusjoukkue on pelannut syksystä 2013 alkaen miesten 1B-divisioonassa. Kauteen 2017-2018 lähdetään uuden päävalmentajan johdolla.

17.3.2017 Seura tiedottaa

Laita hyvä kiertämään ToPon ottelussa sunnuntaina 19.3!

Laurean opiskelijat ja Hope ry järjestävät liikuntavälinekeräyksen vähävaraisille perheille Munkkiniemen Yhteiskoulussa ToPon miesten ottelun yhteydessä.

16.3.2017 Valmentajat

EBT hakee valmentajaa päätoimiseen työsuhteeseen

EBT hakee poikapuolen päävalmentajaa, joka toimisi myös miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. EBT:n miehet pelaavat I divisioona B:ssä.

Näytä lisää vastaavia