Rannikko Korisliigan finaalien MVP, Nikkarinen arvokkain pelaaja

17.5.2017 21:01 Joensuulaisen Kataja Basketin toiseen Suomen mestaruuteen kolmen kauden sisään johdattanut Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsinki Seagullsin Antto Nikkarinen, 26.

Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP).

Koko Korisliiga-kauden 2016-17 arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan Helsinki Seagullsin kokenut pelinrakentaja Antto Nikkarinen.

Ensimmäistä kauttaan Korisliiga-seuran päävalmentajana ahkeroinut Joonas Iisalo, 31, nimettiin vuoden valmentajaksi.

Vilppaan pelin moottori, 185-senttinen ja 24-vuotias Juwan Staten äänestettiin vuoden ulkomaalaispelaajaksi.

Vilppaan Aatu Kivimäki palkittiin Korisliigan vuoden tulokkaana. Kuvat: Ville Vuorinen

Vuoden puolustuspelaajan palkinto myönnettiin paluun pääsarjatasolle tehneelle Vesa Mäkäläiselle.

Seagullsin Gerald Lee Junior, 29, vei nimiinsä vuoden parhaan kuudennen pelaajan palkinnon.

Vuoden kehittyneimpänä pelaajana palkittiin runkosarjan parhaaksi kotimaiseksi korintekijäksi kiilannut Tampereen Pyrinnön Topias Palmi, 22.

Klassisen viisauden mukaan parhaat pelaajat yltyvät täyteen iskuun tosipeleissä, ja näin tapahtui Rannikon tapauksessa Korisliigan finaaleissa.

Rannikko rekisteröi kuuden ottelun finaalisarjassa 13,2 pistettä, 8,7 syöttöä ja 3,2 levypalloa ottelua kohden ja käänsi henkilökohtaisilla suorituksillaan finaalisarjan toisen osaottelun (24 pistettä, 9 syöttöä, kolmoset 7/8) ja neljännen osaottelun (29 pistettä, 10 syöttöä, kolmoset 5/10) joensuulaisille. Suomen mestaruus oli Rannikolle uran toinen.

- Hieno kausi takana, jonka päätteeksi päästiin nostamaan Pantteri-patsasta. Finaaleista muodostui kovatasoiset, ja vastakkain oli mielestäni kaksi sarjan parasta joukkuetta. Näytettiin etenkin viimeisessä finaalissa, miksi Kataja oli tänä vuonna paras. Päästiin pelaamaan loistavan kotiyleisön edessä ja siitä pitääkin kiittää Kataja-faneja, kiitteli Rannikko videon välityksellä.

- Arvostan kovasti sitä, että minut valittiin tämän finaalisarjan MVP:ksi. Kentällä oli loistavia pelaajia.

Koko Korisliiga-kauden 2016-17 arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan Helsinki Seagullsin kokenut pelinrakentaja Antto Nikkarinen.

185-senttinen PuHu Juniorien kasvatti viimeisteli SM-pronssia huuhtoneelle helsinkiläisjoukkueelle pitkän kauden aikana 10,5 pistettä, 2,5 levypalloa ja 7,3 syöttöä ottelua kohden hyvin heittotarkkuuksin (2p 48,1%, 3p 33,5%, 1p 76,1%). MVP-palkinto oli Nikkariselle uran ensimmäinen.

- Kausi oli hyvä, vaikka tavoite olikin pronssimitalia korkeammalla. Kataja ja Vilpas olivat vain tänä niin kovia, että muille jäi jämät jaettavaksi, Nikkarinen tunnusti.

- Oma kauteni alkoi oikeastaan siitä, kun viime kaudella tiputtiin seitsemännessä puolivälierässä. Koris oli kivaa ja meillä oli hyvä joukkue, eikä tuntunut hyvältä lopettaa kautta siihen. Joten jatkoin suoraan harjoitteluun ja tähän kauteen valmistautumiseen.

Vuoden valmentajan, ulkomaalaisvahvistuksen ja tulokkaan palkinnot Saloon

Salon Vilppaan seurahistorian kaikkien aikojen menestyksekkäin kausi päättyi valoisissa merkeissä myös palkitsemisien osalta.

Ensimmäistä kauttaan Korisliiga-seuran päävalmentajana ahkeroinut loviisalaislähtöinen Joonas Iisalo, 31, nimettiin vuoden valmentajaksi. Salon Vilpas ylsi Iisalon komennossa Korisliigan runkosarjavoittoon sekä SM-finaaleihin.

- Hieno kunnia saada tällainen palkinto, mutta itse näen itsessäni paljon kehittymisen varaa valmentajana. Olen kauden aikana oppinut varmasti enemmän pelaajilta kuin he minulta. Päävalmentajana toimiminen ei ole pelkkää X:ää ja O:ta, vaan mukana on johtamista, mediaa ja kaikkea muuta. Kaikilla osa-alueella voi kehittyä, lateli Iisalo vaatimattomasti koriskauden päätösgaalassa.

Vilppaan pelin moottori, 185-senttinen ja 24-vuotias West Virginian yliopiston kasvatti Juwan Staten äänestettiin puolestaan vuoden ulkomaalaispelaajaksi. Staten piiskasi Vilpasta 13,3 pisteen, 2,9 levypallon ja 4,3 syötön ottelukohtaisilla keskiarvoillaan (2p 50,0%, 1p 62,9%).

Saloon matkusti myös kolmas kiertopalkinto, kun 186-senttinen ja 19-vuotias Karkkilan Urheilijoiden kasvatti Aatu Kivimäki palkittiin Korisliigan vuoden tulokkaana. Kivimäki urakoi kauden aikana 36 ottelua 3,3 pisteen ja 1,1 syötön ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

Mäkäläiselle, Leelle ja Palmille kunniaa

Vuoden puolustuspelaajan palkinto myönnettiin yhden divarikauden jälkeen paluun pääsarjatasolle tehneelle Lahden NMKY:n kasvatille Vesa Mäkäläiselle, 30.

Kaksimetrinen Mäkäläinen ahersi mestari-Katajassa puolustusvoittoisessa roolissa 21,1 minuuttia ottelua kohden 7,1 pisteen, 3,6 levypallon ja 1,5 syötön ottelukohtaisilla keskiarvoilla. Mäkäläinen on aiemmin palkittu vuoden puolustuspelaajana vuosina 2009, 2011 ja 2015.

Kymmenen kauden jälkeen paluun kotimaan kentille tehnyt Uudenkaupungin Korihaiden kasvatti Gerald Lee Junior, 29, vei nimiinsä vuoden parhaan kuudennen pelaajan palkinnon. 208-senttinen Susijengin luottosentteri teki tuhojaan 13,0 pisteen (2p 61,6%, 1p 71,1%) ja 3,6 levypallon keskiarvoilla ottelua kohden.

Vuoden kehittyneimpänä pelaajana palkittiin puolestaan runkosarjakauden parhaaksi kotimaiseksi korintekijäksi kiilannut Tampereen Pyrinnön 194-senttinen Topias Palmi, 22. Palmi nosti pistekeskiarvonsa 5,3:sta 12,5:aan (2p 52,9%, 3p 34,1%, 1p 87,6%) ja taituroi ohessa 2,9 levypalloa ja 1,1 syöttöä per peli.

Korisliigan vuoden erotuomarin kiertopalkinnon vei ensimmäistä kertaa Ville Selkee.

Korisliigan palkitut 2016-17
Vuoden pelaajaAntto Nikkarinen
Vuoden ulkomaalaisvahvistusJuwan Staten
Vuoden puolustuspelaajaVesa Mäkäläinen
Paras kuudes pelaajaGerald Lee Junior
Vuoden kehittyneinTopias Palmi
Vuoden tulokas Aatu Kivimäki
Vuoden valmentajaJoonas Iisalo
Vuoden erotuomariVille Selkee
Finaalin MVPTeemu Rannikko
Fair Play -palkinto Kouvot
VapaaheittopalkintoTeemu Rannikko
Korisliigan paras toimitsijapöytäKataja Basket
  
Naisten Korisliigan palkitut 2016-17
Vuoden pelaajaTaru Tuukkanen
Vuoden ulkomaalaisvahvistusBria Goss
Vuoden puolustuspelaajaSaara Wahlgren
Paras kuudes pelaajaUlriikka Latvala
Vuoden kehittyneinMinna Mali
Vuoden tulokasSofia Rajala
Vuoden valmentajaMiikka Sopanen
Vuoden erotuomariLaTrice Little
Finaalin MVPTaru Tuukkanen
Fair Play-palkinto (Karénin kannu)Hyvinkään Ponteva
VapaaheittopalkintoHenna Salomaa
  
Muut palkitut 2016-17
Miesten Divisioona A:n vuoden pelaajaEdon Maxhuni
Miesten Divisioona B:n vuoden pelaajaMikael Sandberg
Naisten I divisioonan vuoden pelaajaAsta Leinonen
A-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaajaReetta-Sofia Tulkki
A-poikien SM-sarjan vuoden pelaajaMiika Heinonen
B-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaajaNoora Markkanen 
B-poikien SM-sarjan vuoden pelaajaMustafa Amzil
Vuoden mieskoripallosenioriHeikki Helen 
Vuoden naiskoripallosenioriKati Tienari
Unified koripallo, vuoden urheilijaLaura Raunio
Unified koripallo, vuoden partneriElli Marjanen
Juniorisarjojen lupaava kaukoheittäjäRikhard Halmesmäki
Vuoden koripallojohtajaJarkko Miinin
Heikki Tuomala -palkintoKeijo Poutiainen
ElämäntyöpalkintoMarkku Annanolli
KoripallokasvattajaKimmo Olli
KoripallotekoMixu ja Maikku Roadshow
Pikkusudet-palkintoRovaniemen NMKY
 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloon valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset

Suomen Koripalloliitto ottaa valtakunnallisissa sarjoissaan käyttöön valmentajien sarjakohtaiset koulutustasovaatimukset. Päätöksen myötä valmentajalta edellytetään kullakin sarjatasolla tietyn koulutustason suorittamista, jonka lisäksi saavutettua koulutustasoa pidetään täydennyskoulutuksella. Vaatimustason nosto koskee niin aikuisten kuin nuortenkin sarjoja.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

9.4.2018 Ajankohtainen

Catz II ja Tapiolan Honka lunastivat sarjapaikat I divisioonien nousukarsinnoissa

Viikonloppuna pelatuissa nousukarsinnoissa Catz II varmisti nousukarsinnoissa sarjapaikan naisten I divisioonaan. Miesten I divisioona B:hen nousee Tapiolan Honka.

Miesten Divari-A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona

Kuluvan kauden miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 7.3. kolmen ottelun voimin. Puolivälierissä Ura Basket kohtaa Jyväskylä Basketball Academyn, Lahti Basketball saa vastaansa Kristikan Turusta ja Torpan Pojat saa vastaansa Tampereen Pyrinnön. Torstaina 8.3. runkosarjan voittoa juhlinut HBA-Märsky pelaa avausottelunsa Kouvolan Korikouvoja vastaan.

Elisa on jälleen kotimaisen koriksen ykköskanava

Elisa Viihde Sportilla sekä Fanseatilla seurattavien Korisliigojen sekä miesten I Divisioona A:n lisäksi Elisan kanavilla seurataan tiiviisti Susijengin pelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa.

27.9.2017 Ajankohtainen

Ura Basket valmis alkavaan divarikauteen

Viime kaudella kolmanneksi miesten I divisioona B:ssä sijoittunut Ura Basket lähtee kauteen vahvistuneella rosterilla ja uudella päävalmentajalla. Seuran tavoitteena on nousu Korisliigaan kauteen 2022 mennessä.

Ville Mäkäläinen päättää pelaajauransa

Korisliigan huippupelaajiin lukeutuva Ville Mäkäläinen ilmoitti hiljattain peliuransa päätöksestä. Lahden Namikassa pelaajauransa käynnistänyt Mäkäläinen voitti kaksi Suomen mestaruutta Loimaan Bisonsin paidassa.

Näytä lisää vastaavia