Rannikon vire jatkuu - 34 pistettä ja Zadar nurin

5.2.2007 Suomalainen Teemu Rannikko on tällä hetkellä varovaisestikin arvioiden yksi Euroopan kuumimmista koripalloilijoista. Viikonvaihteen Adriatic-liigan kierroksella Rannikko upotti 34 pistettä ja johdatti slovenialaisjoukkueensa Olimpija Ljubljanan voittoon kroatialaisesta Zadarista. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Teemu Rannikko pisti Zadar-ottelun 12 kolmen pisteen heitostaan sisään kahdeksan. Lisäksi hän teki tarkkaa jälkeä kakkosissaan (3/4) ja vapaaheitoissaan (4/4). Kentän ylivoimaisesti korkeimman pistemäärän lisäksi maajoukkueen ykköspelintekijälle kirjattiin vajaassa 31 peliminuutissa kolme koriin johtanutta syöttöä ja kolme levypalloa. Rannikon tehoindeksi pelissä oli 39, jolla hän vei nimiinsä Adriatic-liigakierroksen MVP-tittelin.  

Ljubljana johti Zadaria vastaan jo puoliajalla 47-31. Rannikko ratkaisi ottelun lopullisesti Ljubljanalle upottamalla puoliajan jälkeisten 13 minuutin aikana peräti kuusi kolmosta. Olimpijan voittolukemat kirjattiin lopulta 89-79. 

189-senttinen Rannikko on neljällä viimeisellä Adriatic-liigan kierroksella heittänyt pisteitä huimalla 29,8 keskiarvolla. Lisäksi hän on vapauttanut syötöillään joukkuekaverinsa korintekoon keskimäärin 5,5 kertaa ottelua kohden. 

Vaikka Ljubljanan tie Euroliigassa nousi pystyyn alkusarjassa, ehti Rannikko viimeisten viikkojen aikana osoittaa huippukuntoaan myös maanosan kovimmassa seurajoukkuekilpailussa. Rannikon piiskaamana Olimpija voitti kolme neljästä viimeisestä Euroliiga-pelistään. Putken ainoa tappio tuli Partizan Belgradia vastaan, jolloin Ljubljanan suomalaistähti oli flunssaisena sivussa. Euroliigan runkosarjan päättäneessä vieraspelissä Joventut Badalonaa vastaan Rannikko pussitti 22 pistettä, joiden joukossa ottelun ratkaisseet kuusi peräkkäistä vapaaheittoa viimeisellä minuutilla. 

Möttölä Baltian liigan tähdistöpelissä 

Hanno Möttölä lisäsi jälleen yhden merkinnän komeaan ansioluetteloon, kun hän esiintyi viikonloppuna Baltian liigan tähdistöottelussa.  

Zalgiris Kaunasia edustava Möttölä pelasi ottelussa 18 minuuttia ja oli kymmenellä pisteellään yksi vierastyöläisten tähdistöjoukkueen viidestä pelurista kaksinumeroisilla pistelukemilla. Möttölä poimi myös neljä levypalloa. 

Möttölän joukkuekaveri Tanoka Beard vei ottelun MVP-palkinnon kirjautettuaan teholukemat 12/16. Vierastyöläiset voittivat baltialaistähdet niukasti 100-98. 

Kotille toinen peräkkäinen ”tuplatupla” 

Maajoukkuelaituri Tuukka Kotti tehtaili Italian kakkosliigassa toisen kerran peräkkäin tuplalukemat, kun hän nosteli 15 pistettä ja vei nimiinsä kymmenen levypalloa. Kotin edustama Castelletto Ticino voitti vieraissa Imolan 80-67. 

Viime viikolla Kotti kirjautti tismalleen samat lukemat, 15/10, voitto-ottelussa Carife Ferraraa vastaan.  

Lyhyesti 

Tshekin liigassa Antti Nikkilän Nymburk lihotti jälleen pistetiliään voittamalla Mlekarna Kuninin vieraissa 85-77. Nikkilä teki kaksi pistettä ja otti kaksi levypalloa, mutta sai neljä virhettä vajaassa kymmenessä peliminuutissaan.  

Iiro Tenngren pelasi ensimmäisen ottelunsa Saksan kakkosbundesliigassa ja USC Freiburgin riveissä. Vastikään Saksaan Espanjasta siirtynyt, mutta Freiburgin ensimmäisissä harjoituksissa loukkaantunut Tenngren nosti kaksi pistettä, vei neljä levyriä ja riisti kahdesti, kun Freiburg yllätti sarjan etelälohkossa kakkosena olevan Chemnitzin 92-86. Vastuuta Tenngrenille tarjottiin debyytissä vajaan 18 minuutin edestä.  

Ari Tammivaaran luotsaama Mitteldeutscher oli sekin voitokas Saksan kakkosliigassa. Pohjoislohkon ottelussaan se kukisti Cuxhavenin vieraissa 79-72. Mitteldeutscherin Juha Sten ei pelannut. Hän hoivailee tulevat viikot murtunutta kättään.

Aki Ulanderin Sallén Basket otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Ruotsin pääsarjassa, kun Akropol kaatui kotonaan 80-92. Ulander pelasi tehokkaan varttitunnin tehden kymmenen pistettä ja poimien kuusi levypalloa.  

Roni Leimu pussitti 11 pistettä Islannin liigassa, kun hänen joukkueensa Haukar hävisi kotikentällään Keflavikille 70-95.  

Gordon Herbertin valmentama Pau-Orthez hävisi vieraissa Gravelines-Dunkerquelle 60-69.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

Näytä lisää vastaavia