Ranskan valmentaja nöyränä: ”Suomi ansaitsi voittonsa”

18.8.2009 Ranskan maajoukkueen pelaajat eivät suomalaismedialle pukahtaneet kärsittyään tappion Suomelle Vantaan Energia Areenalla. Ranskan päävalmentaja Vincent Collet avasi kuitenkin sana-arkkunsa, ruoti omiaan ja kehui suurella sydämellä esiintynyttä kotijoukkuetta.

Tästä Italia-pelin potentiaalisesta voittoheitosta Teemu Rannikko näki painajaisia, mutta Ranskaa vastaan hän sai henkilökohtaisen revanssin.

Ranskan upottaneen kolmosen jälkeen Rannikkoa juhlittiin "kuin suurta sankaria Champs Elyséellä".

Ranskan NBA-tähtien poistuttua Energia Areenalta tappio niskassaan myönsi Ranskan päävalmentaja Vincent Collet Suomen ansainneen voittonsa.

Suomen Ranska-voittoa juhli Energia Areenalla 3354 katsojaa. Kuvat: Tomi Kaminen.

Suomi siirtyi Ranska-pelin viimeisellä neljänneksellä Petri Virtasen kolmosella parhaimmillaan yhdeksän pisteen johtoon (66-57). Ranska nousi sillasta vielä kolmen pisteen johtoon ennen kuin Teemu Rannikko ja Petteri Koponen ottivat sankarin viitat harteilleen. Koponen upotti loppuhetkillä tärkeän kakkosen ja torjui NBA-supertähti Tony Parkerin ajon, kun Rannikko puolestaan viimeisteli ”and-one-korin” Boris Diaw’n nenän edestä ja heitti Energia Areenan katsomot huutomyrskyyn räjäyttäneen voittokolmosen 17 sekuntia ennen päätössummeria.

- Luulisi, että vaikein työ olisi ollut tehtynä, kun nousimme yhdeksän pisteen tappioasemasta kolmen pisteen johtoon. Suomi ei kuitenkaan luovuttanut, vaan ansaitsi täysin voittonsa. Suomi oli joukkueista päättäväisempi, myönsi Ranskan pääluotsi Vincent Collet.

Ranskalla oli vaikeuksia Suomen paikkapuolustusta vastaan ja Collet näki siihen selvän syyn.

- Kärsivällisyytemme ei riittänyt. Emme liikuttaneet palloa tarpeeksi löytääksemme oikeita ratkaisuita.

Teloittaja-Rannikko

Yksi pettyneimmistä ranskalaisista oli erinomaisen maajoukkuedebyytin tehnyt, San Antonio Spursin vahvuuteen kuuluva Ian Mahinmi. 206-senttinen Mahinmi teki Suomea vastaan 12 pistettä, mutta puhisi kiukusta Ranskan uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

- Olen erittäin pettynyt tappioon maajoukkuedebyytissäni. En ole lainkaan tyytyväinen. Meidän on kelattava hieman taaksepäin ja löydettävä syyt tappiolle, Mahinmi jyrisi.

Ranskasta oli lennätetty Energia Areenan huumaavaan koripalloiltaan kaikkiaan 13 medianedustajaa. Ranskalaisen värikkääseen tapaan eri mediat kuvailivat ottelutapahtumia ja –ratkaisuita:

”Kaukoheittoja sateli toinen toisensa perään. Kun Ranska ei saanut puolustuksen sateenvarjoaan ylös, tuli vettä päälle joka puolelta”, kuvaili Canal+Sport otteluraportissaan.

”Rannikko, Koponen ja Möttölä olivat tulessa – tulessa, joka poltti Ranskan, jatkoi Canal+Sport.

Parkerin ja hänen neljän pisteen suoritustaan Canal+Sport kuvaili sanalla ”näkymätön”.

Ranskan koripalloliiton oma otteluraportti oli otsikoitu ”Ansa laukesi” ja kuvaili ottelun ratkaisua seuraavasti: ”Teloittajaksi nousi Teemu Rannikko kolmosillaan, jotka sytyttivät Energia Areenan. Joukkuekaverit juhlivat häntä kuin suurta voittajaa Champs Elyséellä, kun Rannikko ojensi joukkueelleen sen ensimmäisen voiton EM-lisäkarsinnassa: 77-73.”

Lue myös seuraavat artikkelit

 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

31.5.2022 12:17 Susiladies

Susiladiesin leiritys alkaa kesäkuussa – kotiottelut sekä Helsingissä että Tampereella

Susiladies kerääntyy kesäharjoittelemaan maanantaina 6.6. Urhea-halliin, Helsinkiin. Joukkueen kesäohjelmaan kuuluvat vierasottelut Portugalia vastaaan, heinäkuun lopun kotiottelut Helsingissä Viroa ja Latviaa vastaan sekä elokuun alussa kotiottelut Islantia ja Ruotsia vastaan Tampereella.

12.4.2022 09:54 Sudenpennut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pääsi Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleille

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue on kutsuttu Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) koripalloturnauksen yhdeksi osallistujamaaksi. EYOF järjestetään 24.-30.7.2022 Banská Bystrica Slovakiassa.

29.7.2021 19:02 Susiladies

Susiladies matkustaa tuplamaaotteluihin Riikaan 13 pelaajalla

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies pelaa viikonloppuna kaksi maaottelua Latviaa vastaan Riikassa. Susiladies pelaa ensin suljetuin ovin Latviaa vastaan lauantaina 31.7. klo 18:00 ja yleisön kera sunnuntaina 1.8. klo 17:00.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

7.3.2019 11:16 Susiladies

Naisten universiadijoukkue, 20-vuotiaiden maajoukkue ja Susiladies yhteistyössä maajoukkuekesänä 2019

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen on laittanut kutsun naisten universiadijoukkueen ehdokkaille, 20-vuotiaiden naisten maajoukkueelle ja Susiladies-pelaajille muodostaakseen yhden ison harjoitusryhmän maajoukkuekesälle 2019.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

Näytä lisää vastaavia