Ratkaisun viikot lähestyvät miesten I divisioonassa

14.2.2013 Miesten I divisioonan kausi 2012/13 on ollut läpi kauden kihelmöivän jännittävä, ja runkosarjakausi on saamassa arvoisensa lopun. Divisioona A:n pudotuspelipaikoista kamppailee tasaväkisesti viisi joukkuetta, kun taas Divisioona B:ssa nousua kärkkyvät tällä hetkellä vahvimmin Keravan Energia Team, Turun NMKY ja Karkkilan Urheilijat.

Noususta Korisliigaan kamppailevat tällä hetkellä vahvimmin mm. Elias Kajanderin ToPo..

..Jerrah Youngin Tarmo..

..Tuomas Iisalon Honka..

..sekä Timo Riihelän BC Nokia.

Arsene Towa ja Keravan Energia Team ovat vahvasti kiinni Divisioona B:n kärkipaikassa. Kuvat: Francois Perthuis.

Miesten Divisioona A on näyttänyt kauden aikana yllätyksellisyytensä, kun mm. suurin ennakkosuosikki Tapiolan Honka on 18 pelatun kierroksen jälkeen lipsahtanut neljän parhaan joukkueen pudotuspeliviivan alapuolelle.

 

Kun I Divisioona A:n runkosarjaa on vielä kuusi kierrosta pelaamatta, Porvoon Tarmo ja ToPo ovat vahvasti kiinni divarin välierien kotiedussa, kun taas BC Nokia (11 voittoa/6 tappiota), Oulun NMKY (10/8) ja Tapiolan Honka (10/8) kisaavat kahdesta jäljellä olevasta välieräpaikasta.

 

Erityisen mielenkiintoista Divisioona A:n jäljellä olevista runkosarjakierroksista tekee se, että divarin kärkijoukkueet mittelevät peräti yhdeksän ottelua keskenään tulevien viikkojen aikana. Tulevat kärkikamppailut saattavat jopa heittää sarjataulukon tämän hetken asetelmat lähes päälaelleen.

 

– Alkukaudella osa joukkueista oli vähän keskeneräisiä, mutta jokainen joukkue on vahvistunut viimeistään joulun jälkeen. Sarja on ollut tasainen ja tulee olemaan loppuun saakka, Porvoon Tarmon päävalmentaja Jouni Grönroos arvioi.

 

– Seuraavilla viikoilla pelataan tosissaan siitä, ketkä pääsevät neljän parhaan joukkoon. Kilpailullisesti on aina mukavaa, että kevättä kohden mennessä pelien merkitys korostuu, jatkaa Grönroos.

 

Loukkaantumisen hidastama, mutta viime aikoina kokoonpanonsa lähes täysivahvuiseksi saanut Tapiolan Honka saa erinomaisen ponnistuksen kevään koitoksiin 16.2. ja 20.2., jolloin Oulun NMKY ja BC Nokia saapuvat Espooseen äärimmäisen tärkeisiin kärkiotteluihin.

 

Loppupuristus jatkuu 24. helmikuuta (ONMKY-Tarmo, BC Nokia-ToPo), ja BC Nokia jatkaa kotipelejään kärkijoukkueita vastaan 10.3. (BC Nokia-Tarmo). Samana päivänä Töölön Kisahallissa pelataan hegemoniottelu ToPo-Honka.

 

BC Nokia ja Oulun NMKY iskevät yhteen Nokialla 16. maaliskuuta. Tapiolan Honka saa puolestaan mitata iskukykyään eliittitason vastustajaa vastaan divarin runkosarjan päätöskierroksella 24. maaliskuuta Porvoon Tarmon matkatessa Espooseen.

 

Divisioona A:n kärkijoukkueiden pelaajista Korisliigaa ovat viime vuosina menestyksekkäästi pelanneet mm. Mikael Holme, Jarkko Kyllönen, Teemu Rintala ja Jerrah Young (Tarmo), HL Coleman, Elias Kajander ja Sad Niskanen (ToPo), Tuomas Iisalo, Jouko Järvinen, Malik Moore ja Viljami Vanjoki (Honka) sekä Jari Vanttaja (ONMKY). BC Nokian pelillisenä johtajana loistaa puolestaan divarin monivuotinen kiintotähti Timo Riihelä.

 

SäyRi ponnistaa jumbosijalta, Kerava kärkkyy Divisioona A:han

 

Miesten cupin finaalia viime viikonloppuna isännöinyt Säynätsalon Riento on tällä hetkellä kolahtanut Divisioona A:n tyveen voitettuaan 18 ottelustaan vain neljä. SäyRi on kuitenkin saanut Hongan tavoin rivinsä viime aikoina täysilukuisiksi ja hakee elintärkeitä voittoja jäljellä olevilta runkosarjakierroksilta.

 

SäyRin haaste on kuitenkin kova, sillä seuraavilla runkosarjakierroksilla keskisuomalaisia vastaan asettuvat mm. kivikovat ToPo, Honka ja ONMKY. Tällä hetkellä Ura Basketilla ja Tampereen Pyrintö II:lla on kahden voiton etumatka SäyRiin nähden, kun taas seitsemän voiton Äänekosken Huimalla on vielä mahdollisuudet sekä edetä pudotuspeleihin että tipahtaa jumboksi.

 

Nousu Divisioona A:han on puolestaan tällä hetkellä kolmen joukkueen kauppa. Vahvimmin suoran putoajan tilalle vapautuvaa paikkaa hamuaa Keravan Energia Team, joka on noussut Divisioona B:n kärkeen voitettuaan 17 ottelustaan 22.

 

Keravalaisten niskaan Divisioona B:ssa hengittävät Ray Ailuksen valmentama Turun NMKY sekä Joonas Iisalon valmentama Karkkilan Urheilijat. TuNMKY ja KaU ovat kumpikin voittaneet 15 ottelua. Myös 13 voiton JKS:lla on yhä teoreettiset mahdollisuudet nousta I Divisioona A:han kaudeksi 2013/14.

 

Lisäjännitettä Divisioona B:n huipennukseen tuo se, että kärjen neljä joukkuetta ottavat ahkerasti mittaa toisistaan jäljellä olevien runkosarjakierrosten aikana.

 

KaU isännöi TuNMKY:a Karkkilan liikuntahallin hornankattilassa 24. helmikuuta, ja 3.3. otellaan kahdella paikkakunnalla (TuNMKY-KET, JKS-KaU). Ratkaisun makua alkaa olla lopullisesti ilmassa 10.3., kun JKS isännöi TuNMKY:a ja 24.3., kun KaU tapaa Keravan Energia Teamin Karkkilassa.

 

Divisioona B:n kärkijoukkueiden avainpelaajiksi ovat nousseet mm. Arsene Towa ja Rudolf Tejha Mua (Keravan Energia Team), Sakari Salminen ja Oskar Lindqvist (TuNMKY), Sami Syrjälä ja Janne Kinnunen (KaU) sekä Pierre Jallow ja Visa Tarjanne (JKS).

 

Lisätietoja: Miesten I Divisioona
 
31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

22.11.2018 10:53 Korisliiga

Elisa Viihde Sportin kanavat auki koko viikonlopun – Tarjolla 15 ottelua kotimaista koripalloa

Viikonloppuna on katsottavissa myös Petteri Koposen ottelu Saksan Bundesliigassa.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

4.10.2018 14:59 Pääjuttu

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

23.8.2018 09:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2018-19 on julkaistu. Naisten Korisliiga ja miesten I divisioona A käynnistyvät torstaina 4.10., I divisioona B starttaa 7.10. ja naisten I divisioona 14.10.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

Tuukka Jaakkola yliopistoparketeille Cal Polyyn

HBA-Märskyn sentteri Tuukka Jaakkola, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi NCAA-kentille Cal Polyn yliopistoon. Viimeiset kolme kautta HBA-Märskyssä pelannut 207-senttinen Jaakkola tehtaili Divari A:ssa kaudella 2017/18 keskimäärin 6,0 pistettä ja 3,3 levypalloa ottelua kohden.

Andre Gustavson sitoutunut Richmondin yliopistoon

HBA-Märskyn Andre Gustavson, 18, on tehnyt sitoumuksen Richmondin yliopiston kanssa. Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo tehtaili päättyneellä kaudella Divari A:ssa HBA-Märskyn riveissä keskimäärin 11,6 pistettä, 3,0 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.

20.4.2018 Pääjuttu

Lapuan Kobrat liigakarsinnan voittoon – jatkaa Korisliigassa kaudella 2018/19

Lapuan Kobrat päihitti HBA-Märskyn suoraan kahdessa ottelussa kuluvan vuoden liigakarsinnoissa. Paikka ensi kauden Korisliigassa varmistui Kobrien perjantaisella 84–72-voitolla.

13.4.2018 Pääjuttu

Ura Basket hurjasteli Divari-A:n mestaruuteen

Kaarinan Ura Basket juhlii miesten I divisioona A:n mestaruutta. Joukkue kaatoi finaalisarjan neljännessä ottelussa perjantaina HBA-Märskyn numeroin 106–87.

12.4.2018 Pääjuttu

LoKoKo Bisons juhlii miesten I divisioona B:n voittoa

Loimaan LoKoKo Bisons otti torstaina kolmannen voiton Helsingin NMKY:stä miesten I divisioona B:n finaaleissa. 97–70-voitolla loimaalaiset pääsivät juhlimaan sarjan mestaruutta ja nousua I divisioona A:han.

11.4.2018 Pääjuttu

Ura Basket haki toisen voiton Divari-A:n finaaleissa

Kaarinan Ura Basket kävi hakemassa keskiviikkona toisen kiinnityksen miesten I divisioona A:n mestaruuteen. Ura kairasi tasaisen kamppailun lopuksi 91–81 -voittoon.

Näytä lisää vastaavia