Reetta Piipari Washington Mysticsin leirille

30.4.2003 Viimeiset neljä kautta Xavierin yliopistossa pelannut Reetta Piipari, 23, on kutsuttu Washington Mysticsin leirille. Mystics on yksi 14:stä WNBA:ssa pelaavasta joukkueesta. Piiparia ei valittu viime lauantaina pidetyssä varaustilaisuudessa, mutta Washingtonin leiri antaa hänelle uuden mahdollisuuden.

- Washington Mystics osoitti kauden mittaan mielenkiintoa Reettaa kohtaan käymällä useamman kerran seuraamassa Xavierin otteluita, kertoi naisten maajoukkueen päävalmentaja Risto Piipari, Reetan isä.  

Reetan lähtö leirille kävi nopeasti, sillä Mysticsin harjoitusleiri alkaa jo 1.5. Tiedon kutsusta hän  sai varhain keskiviikko-aamuna Suomen aikaa. Mystics avaa WNBA-kautensa 23.5. vierasottelulla Charlotte Stingiä vastaan.   

WNBA:n kauden odotusta ovat varjostaneet liigan ja pelaajayhdistyksen välinen palkkakiista sekä kahden joukkueen (Miamin ja Portlandin) toimintojen alasajot. Palkka-asioista päästiin pitkien neuvotteluiden jälkeen sopuun, mutta kahden organisaation lopettamisen vuoksi varaustilaisuudessa oli vain kolme kierrosta normaalin neljän asemesta. Neljäs varauskierros käytettiin Miamin ja Portlandin palkkalistoilla olleiden pelaajien uudelleenvarauksiin. Tämä saattoi olla osasyy siihen, ettei Piiparista tullut historian toista WNBA:han varattua pelaajaa. Historian ensimmäinenhän oli Taru Tuukkanen, jonka New York Liberty nappasi vuoden 2001 varaustilaisuuden neljännellä kierroksella ja 57. varauksena. 

Osittain samaan aikaan Tuukkasen kanssa Xavierissa pelannut Reetta Piipari esitti erinomaisia otteita yliopistourallaan. Vuonna 2001 Xavier pelasi itsensä Piiparin ja Tuukkasen johdattamana yhden ottelun päähän tarunhohtoisesta yliopistojen lopputurnauksesta Final Fourista. Samaisella kaudella pelintekijän roolissa kentällä viihtyvä Piipari oli koko yliopistokoripalloilun paras koriinjohtaneiden syöttöjen jakaja 8,3 ”namupassin” keskiarvollaan. Kuluneella kaudella 170-senttinen Piipari tilastoi keskiarvoikseen 13,4 pistettä ja 5,1 koriinjohtanutta syöttöä. 

Washington pelaa harjoitusleirinsä lomassa kaksi harjoitusottelua; Minnesotaa (9.5.) ja Clevelandia (13.5.) vastaan. Reetta Piiparilla on siis lähiviikkojen aikana vakuuttaa Mysticsin valmennusjohto ja hankkia itselleen sopimus. Koska markkinoilla on kahden lopetetun joukkueen pelaajat ja äskettäin varatut pelaajat, on kilpailu pelipaikoista todella kovaa.  

- Totuus on se, että Reetan mahdollisuudet päästä WNBA:han ovat leirikutsusta huolimatta edelleen suhteellisen pienet, mutta leiri antaa varmasti ainakin lisäpotkua tulevaisuutta ajatellen, Risto Piipari arvioi. 

Mikäli WNBA-pestiä ei tule, on Reetta Piipari ilmoittanut tähtäävänsä Euroopan ammattilaiskentille.  

Yliopistopelien lisäksi Reetta Piipari on pelannut urallaan 13 naisten ja 20 nuorten maaottelua Suomi-paidassa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_naiset/
 
27.12.2018 09:57 Susijengi

Erik Murphylla vahva iltapuhde Saksassa

Erik Murphy oli Frankfurt Skylinersin tehomies, kun Frankfurt nappasi kotonaan tärkeän voiton. Petteri Koposen edustaman Bayern Münchenin puhdas tili Saksan Bundesliigassa jatkui.

23.12.2018 23:13 Susijengi

Susijengin pelaajat hyvässä heitossa

Peräti viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin loppuviikon peleissä Euroopan korisparketeilla. Ilonaiheisiin kuului myös Jukka Toijalan ensimmäinen voitto Sopotin peräsimessä.

23.12.2018 11:48 Susiladies

Anniina Äijäsen joukkue voittoputkessa joulun viettoon

Naisten kansainväliset korissarjat vetäytyivät joulutauolle lauantain jälkeen. Anniina Äijäsen Sedis Basquet liihottaa viiden ottelun voittoputkessa ja Vilma Kesäsen KR pitää jaettua kärkisijaa Islannin liigassa.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

19.12.2018 22:07 FIBA Europe Cup

Kataja Basket ei onnistunut nujertamaan voittamatonta Bakken Bearsia

Tanskalaisjoukkue on voittanut nyt kauden kaikki kahdeksan otteluaan FIBA Europe Cupissa.

19.12.2018 14:36 Haastattelu

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Lotta-Maj Lahtinen: ”Itsevarmuus on avain”

HBA:n peliasu vaihtui kesän aikana Georgia Techin paitaan, kun Lotta-Maj Lahtinen lähti Atlantaan tavoittelemaan unelmaansa ja keräämään kokemusta kansainvälisiltä koripallokentiltä. Nyt 19-vuotiaalla Lahtisella on takanaan kymmenen ottelua Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

19.12.2018 14:07 Susijengi

Carl Lindbom pelaa vahvaa kautta Puolassa

Carl Lindbom, 27, otti uuden askeleen urallaan tällä kaudella, kun hän siirtyi Puolan pääsarjassa pelaavan Rosa Radomin joukkueeseen. Lindbom nappasi nopeasti ison roolin joukkueessa ja on pelannut vahvaa kautta.

19.12.2018 09:47 FIBA Europe Cup

Voittamaton Bakken Bears saapuu keskiviikkona Joensuuhun – "Vielä ei ole löytynyt pysäyttäjää"

Katajalla on edessään tärkeä kotiavaus FIBA Europe Cupin jatkolohkossa.

17.12.2018 08:06 Susijengi

Koponen loisti Bayern Münchenin voitossa – Salin juhli Barcelonan kaatoa

Petteri Koponen oli avainroolissa, kun Bayern München jatkoi puhtaalla pelillä Saksan Bundesliigassa. Sasu Salinin ja Malagan vahva kausi Espanjan liigassa sai jatkoa komealla voitolla kärkijoukkue Barcelonasta.

15.12.2018 09:00 Susijengi

Antti Kanervo tykitti uskomattomat 40 pistettä

Antti Kanervo oli täysin pitelemätön, kun hän upotti käsittämättömät 40 pistettä Islannin liigan ottelussa. Euroliigassa Petteri Koposen Bayern München otti makean päänahan kaataessaan viime kauden Final Four -joukkue Zalgirisin kotonaan.

12.12.2018 23:10 Susijengi

Erik Murphy ja Shawn Huff johdattivat Frankfurtin voittoon EuroCupissa

Erik Murphy ja Shawn Huff olivat isossa roolissa, kun Frankfurt Skyliners otti voiton EuroCupissa. Murphy oli ottelun paras pistemies ja Huff sinetöi Frankfurtin voiton viime hetkillä.

12.12.2018 19:18 FIBA Europe Cup

Avtodor Saratov oli tyly isäntä – Kataja Basket avasi FIBA Europe Cupin jatkolohkon vierastappiolla

Venäläisjoukkue iski tulostaululle murskaavat lukemat 98–57.

12.12.2018 11:01 FIBA Europe Cup

Kataja avaa tänään Fiba Europe Cupin jatkolohkonsa Venäjällä

Kataja metsästää pudotuspelipaikkaa yhdessä Avtodor Saratovin, Bakken Bearsin ja ZZ Leidenin kanssa.

10.12.2018 08:24 NCAA

Kalin, Korpinen ja Menna energisinä NCAA:ssa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa naisten NCAA:ssa nähtiin viikonloppuna pirteitä suomalaissuorituksia, kun Tuuli Menna ja Marika Korpinen takoivat kaksinumeroiset lukemat ja Marianne Kalinin vahva levypallotyöskentely kiritti Hofstran voittoon.

9.12.2018 23:33 Susijengi

Lindbom ja Kanervo käsi kuumana – Koposelle ja Wilsonille tuplavoitot

Carl Lindbomin ja Antti Kanervon sihti oli kunnossa, kun molemmat pussittivat 21 pistettä johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Petteri Koponen sekä Jamar Wilson pääsivät juhlimaan kahta voittoa viikon peleissä.

9.12.2018 22:43 Susiladies

Pounds ja Kesänen joukkueidensa pistetykkejä

Anissa Pounds ja Vilma Kesänen olivat joukkueensa parhaita pistenaisia viikonlopun otteluissa ja Saksassa Heta Äijäsen sekä Anni Mäkitalon Donau-Ries eteni Saksan cupissa jatkoon.

8.12.2018 13:15 Susijengi

Alex Murphy ei jatka Unkarissa

Alex Murphy ja Szolnoki Olaj ovat yhteisymmärryksessä purkaneet keskinäisen sopimuksensa.

3.12.2018 09:53 NCAA

Vaalavirta ennätyspisteisiin naisten NCAA:ssa

Yksi viikonlopun suomalaisonnistujista naisten NCAA-parketeilla oli San Franciscon Kia Vaalavirta, joka tahkosi kauden piste-ennätyksensä. Vakuuttavia suorituksia nähtiin myös 12 pisteen illan viettäneeltä Sara Rokkaselta sekä kauden korkeimpaan pistesaldoonsa yltäneeltä Tuuli Mennalta.

3.12.2018 09:37 Susiladies

Sofia Pelander palasi kentille tehokkaasti

Alaraajavamman takia muutamia viikkoja huilannut Sofia Pelander teki paluun pelikentille viikonloppuna Ruotsin liigassa. Saksan Bundesliigassa Helmi Tulonen pääsi juhlimaan viikolla kahta voittoa.

27.11.2018 13:36 Susijengi

Jukka Toijala Trefl Sopotin päävalmentajaksi

Viimeisenä kahtena keväänä CSM Steaua Bukarestin Romanian liigan finaaleihin käskyttänyt Susijengi-apuvalmentaja Jukka Toijala, 46, siirtyy Puolaan. Toijala komentaa loppukaudenkestävällä sopimuksella takavuosien menestyjäjoukkue Trefl Sopotia, jolla on takanaan vaikea alkukausi.

Näytä lisää vastaavia