Reetta-Sofia Tulkki ja Anna Peltola siirtyvät Pyrintöön

10.8.2020 14:37 Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen kahden paluumuuttajan kanssa, kun Reetta-Sofia Tulkki sekä Anna Peltola vetävät Pyrinnön punaisen pelipaidan päällensä.

Reetta-Sofia Tulkki oli voittamassa 16-vuotiaiden Suomen mestaruutta kasvattajaseuransa Pyrinnön kanssa keväällä 2016. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Reetta-Sofia Tulkki pelasi viime kaudella Lappeenrannan Catzissa naisten Korisliigaa ja I-divisioonaa, sitä edeltävä kausi meni Peli-Karhujen joukkueessa. PeKassa Tulkki pääsi juhlimaan ensimmäistä aikuisten Suomen mestaruutta. Pyrinnön kasvatti on pelannut urallaan myös 31 nuorten maaottelua Susi-paidassa. 

- Reetta tuo 1- ja 2-paikalle lisää korinteko- ja heittouhkaa. Puolustuksessa Reetta on parhaimmillaan, kun joukkueena pelataan aktiivisesti, näin hän pystyy käyttämään hyvää pelinlukutaitoaan hakemalla riistoja. Luotan, että Reetta pystyy lyömään nyt viimeinkin läpi naisten Korisliiga-tasolla isommassa roolissa. Hän on harjoitellut esimerkillisesti ja tuonut kilpailua harjoituksiin, joukkueen päävalmentaja Juri Heinämäki kommentoi seuran tiedotteessa.

- On todella hienoa palata kasvattajaseuraani edustamaan Pyrintöä. Ja on mukava päästä pelaamaan tuttujen pelikavereiden kanssa. Minulla on hyvät fiilikset tulevasta kaudesta ja odotan jo innolla uuden pelikauden alkua. Edelliset kaudet ovat tuoneet kokemusta Korisliigasta, jossa tempo ja peli on kovempaa. Pelinäkemykseni on kehittynyt, kun on päässyt pelaamaan erilaisissa ympäristöissä, Tulkki avaa.

Vimpelin Vedon kasvatti Anna Peltola on pelannut kaksi kautta naisten Korisliigaa Vimpelin paidassa. Tampereelle opiskelujen perässä saapunut Peltola on edustanut Pyrintöä kolme kautta Naisten I-divisioonassa. 

Anna Peltola pelaa ensi kaudella naisten Korisliigaa Pyrinnön paidassa.
Anna Peltola pelaa ensi kaudella naisten Korisliigaa Pyrinnön paidassa.

- Anna on osoittanut kevään ja kesän aikana esimerkillistä asennetta harjoitteluun ja tuo Pimujen takakentälle heittovoimaa sekä erinomaisen pallollisen puolustajan. Joukkueena haluamme häiritä vastustajan pelinrakentelua ja Annan ominaisuudet, sekä mentaliteetti puolustajana, sopivat tähän mainiosti. Hyökkäyksessä kenttää levittävä heittäjä ja vastustajan lähestymisiä rankaiseva pelaaja on aina tarpeellinen. Kesän aikana päätöksenteko palloscreen-tilanteissa on mennyt eteenpäin, Heinämäki avaa. 

- Vahvuudet ovat kaaren takaa heitto ja puolustus. Tuon peliin omalle joukkueelle taistelutahtoa, joka näkyy kropan likoon laittamisella ja, että jokaiseen tilanteeseen mennään täysillä, varsinkin puolustuksessa. Divarikausien aikana oma itseluottamus on parantunut ja ratkaisujen teko kehittynyt. Tampereella olen lähes aina ollut joukkueen vanhin, tai vanhimmasta päästä, jolloin on pitänyt oppia pois ”junnuroolista”, vastuunottajaksi niin pelissä ja reeneissä myös henkisellä puolella, Peltola kommentoi.

Tampereen Pyrinnöllä on sopimukset Tulkin ja Peltolan lisäksi Emilia Anttilan, Jemina Vidgrenin, Heli Poikelan, Iina Mäkelän, Emma Törnblomin sekä Liisa Taposen kanssa.

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

Näytä lisää vastaavia