Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

3.6.2018 11:44 Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

Jukka Toijalan tähtäimessä on Romanian mestaruus. (Kuva: Ville Vuorinen)

Steaua on selvittänyt tiensä finaaleihin vaikeimman kautta. Ensin puolivälierissä Timisoara kaatui otteluvoiton 3-2 ja samoihin lukuihin päättyi myös välieräsarja hallitsevaa mestaria ja runkosarjan voittajaa Cluj'ta vastaan. Ratkaisevassa välierässä Steaua haki kovan 76-72-voiton Cluj’n vieraana. Steaua on osoittanut erityisesti henkistä kovuutta, sillä sen kausi on ollut katkolla jo viisi kertaa, mutta joka kerta joukkue on pystynyt kampeamaan voiton.

- Urheilu on siinä mielessä erikoista, että siinä on pienet marginaalit. Tässä on kokenut sekä sankarin että konnan roolin perspektiivit ja se on usein kolikon heittoa. Olimme viisi kertaa selkä seinää vasten ja joka kerta pystyimme voittamaan. Olemme kirjoittamassa aikamoista tarinaa. Sekä valmentajat, pelaajat että muu ryhmä on pystynyt elämään hetkessä emmekä ole katsoneet seuraavaa ottelua pidemmälle ja pystyneet puristamaan otteluista voitot, Toijala kertaa pudotuspelien vaiheita.

 

Viimeinen välierävoitto Cluj’sta oli erityisen maukas. Cluj voitti ottelusarjan kaksi ensimmäistä peliään kotonaan, mutta Steaua hoiteli nimiinsä Bukarestissa pelatut ottelut. Viides ja ratkaiseva peli pelattiin jälleen Cluj’n kotikentällä, jolla se oli hävinnyt Romanian liigan otteluissa kauden aikana ainoastaan kahdesti. Voitolla Steaua sai samalla makean revanssin viime kauden finaaleissa kokemalleen tappiolle.

- Viimeisen välierän jälkeen fiilis oli huojentunut ja onnellinen. Siinä oli sellainen voittajafiilis, vaikka tärkeimmät pelit ovat vielä edessä. Olimme tiukassa paikassa ja tuntui, että olisimme voittaneet jotain isompaa, vaikka nyt kausi vasta huipentuu.
 

Joukkueen henkinen puoli kivenkova

 

Vaikka finaalit ovat vasta edessä, hehkuttaa Toijala jo joukkueensa henkistä kanttia.

- Sitä ei tarvitse enää epäillä tapahtui finaaleissa mitä tahansa. Joukkue on henkisesti vahva, mutta nyt vastassa on taas erilainen joukkue. Olemme pelanneet 27 päivän aikana 10 peliä ja siihen matkat päälle. Meidän täytyy pitää huolta, että olemme valmistautuneita ja fiksusti toipuneet välierästä.

Jukka Toijalan Steaua on osoittanut kovaa henkistä kanttia pudotuspeleissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Finaalipaikka toi varmuutta myös Toijalan tulevaisuuden suunnitelmiin, sillä hänen sopimuksessaan ollut optio ensi kaudesta aktivoitui seuran puolelta automaattisesti finaalipaikan myötä.

- Minulla on optio vielä purkaa sopimus, jos jotain erikoista tulee, mutta minulla on oikeus jatkaa päävalmentajana. Ensi kauteen olisi ihan erilaiset lähtökohdat, kun viime kesänä pakka oli ihan levällään ja joukkuetta alettiin rakentaa vasta heinäkuun lopussa. Nyt kuudella pelaajalla oli sopimuksessa sama optio, joten se luo ihan erilaiset lähtökohdat ensi kauteen.

 

Finaalissa Steaua saa vastaansa Oradean, joka sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Joukkueet kohtasivat toisensa kauden aikana viidesti ja Oradea vei keskinäiset ottelut 3-2. Toijalan mukaan vastaan on asettumassa jälleen vaikea haaste.

- Oradea pisti joulutauon aikana paketin kokonaan uusiksi. ToPossakin pelannut takamies Obie Trotter sai lähteä kuten myös nelospaikan pelaaja. He muuttivat joukkueensa täysin erilaiseksi. Heillä on tasaisen iso joukkue ja kokoa löytyy myös takakentältä ja he juoksevat hyvin kenttää. Molemmat voittivat vieraissa sen jälkeen, kun he muuttivat joukkuettaan. Meilläkin on olemassa kokoa takakentälle ja match-upit sopivat hyvin. Mielenkiintoinen finaalisarja on tulossa ja olisi tärkeä saada hyvä alku. Tärkeämpi on kuitenkin tietenkin lopettaa hyvin, Toijala naureskelee.

 

Romanian liigan finaalit käynnistyvät maanantaina ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Henkilöt

 
4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

Näytä lisää vastaavia