Roope Ahosen ura jatkuu Espanjassa

23.7.2018 14:53 Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viime kaudella debytoinut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 28, jatkaa samoissa maisemissa myös tulevalla seurajoukkuekaudella. 187-senttisen, kahdesti EM-kisaparketeilla Susijengissä esiintyneen Ahosen uusi työnantaja on kunnianhimoisella suunnitelmalla uuteen kauteen lähtevä Oviedo CB.

Roope Ahonen lähtee uuteen kauteen tähtäimessään sarjanousu Espanjan liigaan. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Oviedo CB sijoittui keväällä LEB Oron runkosarjan kuudenneksi ja lähtee tulevaan seurajoukkuekauteen tähtäimessään nousu maanosan kovimpaan kansalliseen koripallosarjaan, Espanjan ACB-liigaan.

Ahosella on tuoreessa sopimuksesta optio myös kaudesta 2019-20, mikäli Oviedo yltää sarjanousutavoitteeseensa keväällä 2019.

- Oviedo lähti jo viime kauteen isoin tavoittein ja satsaa entistä enemmän tulevaan kauteen. Pyrkimys sarjanousuun oli minulle iso juttu ja erityisen suuri rooli oli siinä, että päävalmentaja todella halusi minut sinne ja tarjosi isoa roolia ensi kaudelle, Ahonen kertoo.

Oviedoa valmentaa Javí Rodriguez, joka edusti omalla pelaajaurallaan ACB-liigassa (1997-2013) Tau Cerámicaa, Gijónia, Breogánia, Fuenlabradaa, Manresaa ja Bilbaota sekä edusti Espanjaa myös maajoukkuetasolla.

- Javí on itse vanha takamies ja pelannut monta vuotta Espanjan liigaa, mikä auttaa minua kehittymään, Ahonen jatkaa.

- Olin viime kaudella positiivisesti yllättynyt LEB Oron tasosta ja nyt sain mahdollisuuden päästä pelaamaan yhdessä kärkijoukkueista, mikä on askel eteenpäin. Liigassa pelataan fiksua, taitavaa ja nopeaa koripalloa, mikä sopii minulle hyvin.

Suomen ja Ruotsin kautta maailmalle

Ahonen edusti kasvattajaseuraansa Salon Vilpasta miesten divarissa kausina 2006-07 ja debytoi Korisliigassa ToPon paidassa syksyllä 2007, vasta 17 vuotta täyttäneenä. Ahonen edusti ToPoa puolentoista kauden ajan, kunnes palasi Saloon ja oli avainroolissa nostamassa Vilpasta takaisin Korisliigaan keväällä 2009.

Ahonen kehittyi tasaisesti Vilppaassa vuosina 2009-12. Toistaiseksi viimeisellä kaudellaan Salossa (2011-12) Ahonen urakoi 13,0 pistettä, 3,1 syöttöä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden ja johdatti kasvattajaseuransa edustusjoukkueen Korisliigan puolivälieriin.

Vuosiksi 2012-14 Ahonen siirtyi Ruotsiin, missä hän edusti Solna Vikingsiä ja Borås Basketia. Boråsissa Ahonen kirjautti 13,6 pistettä ja 4,3 syöttöä ottelua kohden. Kaudeksi 2014-15 Ahonen palasi Suomeen ja Loimaa Bisonsiin, joka päätyi Korisliigan hopealle sekä edusti Suomea VTB-liigassa.

Bisonsista Ahosen matka vei Kreikkaan, missä hän edusti Kolossos Rodouta 2015-17. Kolossos eteni kummallakin kaudella Kreikan liigan pudotuspeleihin. Jälkimmäisellä Kreikan kaudellaan Ahonen merkitsi 7,3 pistettä ja 2,1 syöttöä ottelua kohden.

Kaudella 2017-18 Ahonen teki ensiesiintymisensä Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (LEB Oro) Ourensen joukkueessa. Ahonen kirjautti Ourenselle 10,1 pistettä, 2,1 syöttöä ja 2,0 levypalloa per peli.

Ahonen pelasi juniorimaajoukkueurallaan 96 ottelua ja heitti niissä 1120 pistettä. Kesällä 2007 Ahonen edusti Suomea 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa vasta 20-vuotiaana.

Susijengi-debyyttinsä Ahonen teki kesällä 2012 ja saman kesän EM-karsinnoissa hän oli neljänneksi tarkin kolmen pisteen heittäjä (53,3%). Tähänastisella Susijengi-urallaan Ahonen on pelannut 55 ottelua 2,7 pisteen keskiarvolla ja edustanut Suomea vuosien 2013 ja 2015 EM-lopputurnauksissa.

Henkilöt

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia