Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

25.3.2020 14:54 Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

Roosa Lehtoranta vietti ensimmäisen ammattilaiskautensa Belgiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lehtorannan joukkueen kausi meni pahasti mönkään, kun se sijoittui sarjassa viimeiseksi. Giants hävisi viimeiset 16 otteluaan ja seura ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua, ettei se tule jatkamaan pääsarjassa, vaikka paikka säilyisikin pelaamalla.

- Tuloksellisesti ja muutenkin oli aika vaikea kausi. Seuran ympärillä oli paljon ylimääräistä hässäkkää ja seura päätti luopua liigapaikasta. Myös valmentaja sai potkut kesken kauden. Olihan se aikamoista touhua, Lehtoranta pyörittelee päätään.

Lehtoranta myöntää, että asetelma oli henkisesti haasteellinen, kun seura ilmoitti sen putoavan vapaaehtoisesti kauden päätteeksi.

- Onhan se vaikeaa, kun pelaajille ilmoitetaan kesken kauden, ettemme jatka enää ensi kaudella pääsarjassa. Siinä katoaa samalla se tavoite kaudelle.

Roosa Lehtoranta kuului koko kauden Giantsin avainpelaajiin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lehtoranta pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului läpi kauden Giantsin avainpelaajiin. Vastuuta tuli reilusti ja hän kirjautti kauden keskiarvoikseen 9,1 pistettä, 4,2 levypalloa, 2,2 syöttöä ja 1,4 riistoa.

- Omalta kohdaltani kausi oli aika kaksijakoinen. Oli vähän vaikeampiakin hetkiä. Loukkaannuin maajoukkueleirillä ja kun palasin takaisin, niin peli oli aika rämpimistä. Viimeisissä peleissä alkoi tuntua taas hyvältä ja omalta, mutta sitten kausi jo lopetettiin.

- En odottanutkaan kaudesta tulevan helppoa, mutta nyt oli kyllä kaikenlaista. Oppia tuli kuitenkin taas lisää ja kyllä siitä jotain jäi käteenkin, Lehtoranta kertaa.

Pelillisesti Lehtoranta uskoo kehittyneensä kauden aikana.

- Etenkin hyökkäyksessä pallollisessa ja staattisessa tilanteessa kehityin. Myös yksi vastaan yksi -pelaamisessa tapahtui kehitystä, kun se kuului pelitapaamme. Ne eivät olleet aiemmin vahvimpia puoliani.

Lehtoranta toivoo pystyvänsä jatkamaan ulkomailla, kunhan tilanne selkiytyy.

- Toivottavasti ensi kausi pääsisi alkamaan ajallaan ja seurat pysyisivät pystyssä. Tarkoitus on jatkaa ehdottomasti ulkomailla. Toivottavasti pääsisi vähän kilpailullisempaan ja ammattimaisempaan joukkueeseen, että pääsisi taas kehittymään.

Pounds urakoi Saksassa ja Belgiassa

Pounds aloitti toisen kautensa ulkomailla Saksassa 2. Bundesliigan Bergische Löwenin joukkueessa. Pelikentällä peli kulki ja vastuuta tuli, mutta kentän ulkopuolella oli omat vaikeutensa, joka kulminoitui vahvasti päävalmentajaan. Tilanne äityi niin pahaksi, että Pounds jätti parin muun ohella joukkueen loppuvuodesta.

- Henkilökohtaisesti kausi oli vaikea. Aika Saksassa oli ihan kauheaa ja lähdettyäni sieltä mietin, että pelaanko enää keväällä missään vai jätänkö sen väliin. Sitten Belgiasta tuli tarjous ja se oli kaikkinensa hyvä kokemus. Se palautti taas mieleen miksi rakastan pelata koripalloa ja se oli ikään kuin paluu normaaliin.

Anissa Pounds pelasi tällä kaudella Saksassa ja Belgiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jos pelikentän ulkopuolella Poundsilla oli omat vaiheensa, niin myös kentällä rooli vaihtui seurasiirron myötä.

- Saksassa oli aika erilainen rooli. Meillä oli yksi amerikkalaispelaaja, joka oli ikään kuin se joukkueen tähti, jolle pelattiin paljon pelejä ja minä olin siinä hänen siivellä. Belgiassa minulla oli sitten jo ihan kunnollinen rooli ja siellä tein vähän kaikkea.

Ajastaan Belgiassa Pounds nautti, vaikka joukkueella oli tuloksellisesti vaikeaa. Pepinster sijoittui sarjassa toiseksi viimeiseksi säilyttäen paikkansa pääsarjassa myös ensi kaudella.

- Siellä treenattiin kaksi kertaa päivässä, olosuhteet olivat kunnossa ja ihan eri meininki kuin Saksassa.

Pounds löysi taas peli-ilon Belgiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oppia ja kokemusta kertyi etenkin henkisellä puolella.

- Opin ainakin sen, ettei kaikkea tarvitse kestää. Voi ihan hyvin lähteä, jos ei viihdy tai ole kivaa. Olen persoonana sellainen, että yritän loppuun saakka, mutta jos se ei ole mielenterveydelle hyväksi, niin on ihan ok sanoa ei.

Kulunut kausi oli Poundsille toinen ulkomailla ja tavoitteet on jatkaa kansainvälisillä kentillä myös jatkossa.

- Vielä haluaisin jatkaa ulkomailla ja päästä urallani eteenpäin. Pepinster haluaisi pitää minut myös ensi kaudella, mutta katsotaan nyt mikä on uran kannalta paras vaihtoehto, Pounds valottaa.

 
22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia