Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

25.3.2020 14:54 Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

Roosa Lehtoranta vietti ensimmäisen ammattilaiskautensa Belgiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lehtorannan joukkueen kausi meni pahasti mönkään, kun se sijoittui sarjassa viimeiseksi. Giants hävisi viimeiset 16 otteluaan ja seura ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen kauden loppua, ettei se tule jatkamaan pääsarjassa, vaikka paikka säilyisikin pelaamalla.

- Tuloksellisesti ja muutenkin oli aika vaikea kausi. Seuran ympärillä oli paljon ylimääräistä hässäkkää ja seura päätti luopua liigapaikasta. Myös valmentaja sai potkut kesken kauden. Olihan se aikamoista touhua, Lehtoranta pyörittelee päätään.

Lehtoranta myöntää, että asetelma oli henkisesti haasteellinen, kun seura ilmoitti sen putoavan vapaaehtoisesti kauden päätteeksi.

- Onhan se vaikeaa, kun pelaajille ilmoitetaan kesken kauden, ettemme jatka enää ensi kaudella pääsarjassa. Siinä katoaa samalla se tavoite kaudelle.

Roosa Lehtoranta kuului koko kauden Giantsin avainpelaajiin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lehtoranta pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului läpi kauden Giantsin avainpelaajiin. Vastuuta tuli reilusti ja hän kirjautti kauden keskiarvoikseen 9,1 pistettä, 4,2 levypalloa, 2,2 syöttöä ja 1,4 riistoa.

- Omalta kohdaltani kausi oli aika kaksijakoinen. Oli vähän vaikeampiakin hetkiä. Loukkaannuin maajoukkueleirillä ja kun palasin takaisin, niin peli oli aika rämpimistä. Viimeisissä peleissä alkoi tuntua taas hyvältä ja omalta, mutta sitten kausi jo lopetettiin.

- En odottanutkaan kaudesta tulevan helppoa, mutta nyt oli kyllä kaikenlaista. Oppia tuli kuitenkin taas lisää ja kyllä siitä jotain jäi käteenkin, Lehtoranta kertaa.

Pelillisesti Lehtoranta uskoo kehittyneensä kauden aikana.

- Etenkin hyökkäyksessä pallollisessa ja staattisessa tilanteessa kehityin. Myös yksi vastaan yksi -pelaamisessa tapahtui kehitystä, kun se kuului pelitapaamme. Ne eivät olleet aiemmin vahvimpia puoliani.

Lehtoranta toivoo pystyvänsä jatkamaan ulkomailla, kunhan tilanne selkiytyy.

- Toivottavasti ensi kausi pääsisi alkamaan ajallaan ja seurat pysyisivät pystyssä. Tarkoitus on jatkaa ehdottomasti ulkomailla. Toivottavasti pääsisi vähän kilpailullisempaan ja ammattimaisempaan joukkueeseen, että pääsisi taas kehittymään.

Pounds urakoi Saksassa ja Belgiassa

Pounds aloitti toisen kautensa ulkomailla Saksassa 2. Bundesliigan Bergische Löwenin joukkueessa. Pelikentällä peli kulki ja vastuuta tuli, mutta kentän ulkopuolella oli omat vaikeutensa, joka kulminoitui vahvasti päävalmentajaan. Tilanne äityi niin pahaksi, että Pounds jätti parin muun ohella joukkueen loppuvuodesta.

- Henkilökohtaisesti kausi oli vaikea. Aika Saksassa oli ihan kauheaa ja lähdettyäni sieltä mietin, että pelaanko enää keväällä missään vai jätänkö sen väliin. Sitten Belgiasta tuli tarjous ja se oli kaikkinensa hyvä kokemus. Se palautti taas mieleen miksi rakastan pelata koripalloa ja se oli ikään kuin paluu normaaliin.

Anissa Pounds pelasi tällä kaudella Saksassa ja Belgiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jos pelikentän ulkopuolella Poundsilla oli omat vaiheensa, niin myös kentällä rooli vaihtui seurasiirron myötä.

- Saksassa oli aika erilainen rooli. Meillä oli yksi amerikkalaispelaaja, joka oli ikään kuin se joukkueen tähti, jolle pelattiin paljon pelejä ja minä olin siinä hänen siivellä. Belgiassa minulla oli sitten jo ihan kunnollinen rooli ja siellä tein vähän kaikkea.

Ajastaan Belgiassa Pounds nautti, vaikka joukkueella oli tuloksellisesti vaikeaa. Pepinster sijoittui sarjassa toiseksi viimeiseksi säilyttäen paikkansa pääsarjassa myös ensi kaudella.

- Siellä treenattiin kaksi kertaa päivässä, olosuhteet olivat kunnossa ja ihan eri meininki kuin Saksassa.

Pounds löysi taas peli-ilon Belgiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Oppia ja kokemusta kertyi etenkin henkisellä puolella.

- Opin ainakin sen, ettei kaikkea tarvitse kestää. Voi ihan hyvin lähteä, jos ei viihdy tai ole kivaa. Olen persoonana sellainen, että yritän loppuun saakka, mutta jos se ei ole mielenterveydelle hyväksi, niin on ihan ok sanoa ei.

Kulunut kausi oli Poundsille toinen ulkomailla ja tavoitteet on jatkaa kansainvälisillä kentillä myös jatkossa.

- Vielä haluaisin jatkaa ulkomailla ja päästä urallani eteenpäin. Pepinster haluaisi pitää minut myös ensi kaudella, mutta katsotaan nyt mikä on uran kannalta paras vaihtoehto, Pounds valottaa.

 
23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

3.4.2020 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Kaisa Kuisma urakoi isossa roolissa Portugalissa – ”Voin olla ihan tyytyväinen”

Kaisa Kuisma, 25, otti ensikosketuksensa ulkomaan kentille tällä kaudella, kun hän pelasi ensimmäisenä suomalaispelaajana Portugalin liigassa. Kuisma viihtyi hyvin pelikentällä sekä sen ulkopuolella, vaikka uuden sarjan pelityyli ja maan kulttuuri toivat alussa omat haasteensa.

1.4.2020 14:09 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen sai peliinsä uusia elementtejä Ranskassa – ”Peliini tuli monipuolisuutta”

Annika Holopainen, 26, vietti menneen kauden Ranskan Ligue 2:n Reimsin joukkueessa. Holopainen kokee erityisesti monipuolistuneensa pelaajana kauden aikana.

29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

28.2.2020 13:03 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä nousujohteinen kausi Espanjassa – ”Olen kehittynyt kauden aikana paljon”

Espanjan Liga Femenina 2:n Ferrolissa pelaava Anniina Äijänen, 24, on parantanut joukkueen mukana peliään kauden edetessä. Tällä hetkellä nousijasuosikkeihin lukeutuva Ferrol liihottaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja Äijänen on raivannut tiensä avausviisikkoon.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

Näytä lisää vastaavia