Ruotsi jäi kahdesti Sudenpentujen tassujen alle, Suomen voittokulku 16-vuotiaiden PM-kisoissa jatkuu

4.8.2021 23:43 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomen voittokulku sai jatkoa, kun Sudenpennut selätti Ruotsin sekä tytöissä että pojissa. Suomen molemmat maajoukkueet ovat edelleen voittamattomia PM-kisoissa, kun huomenna pelataan viimeiset ottelut.

Elina Aarnisalo määräsi 28 pisteellä ja 10 levypallolla Ruotsin kumoon. Kuva: Ville Vuorinen.

Kolmen peräkkäisen murskavoiton jälkeen Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue joutui tekemään kokonaisen päivätyön, jotta Sudenpennuille irtosi voitto Ruotsista loppunumeroin 55-70 (26-44).

– Pelasimme hienon ensimmäisen puoliajan. Ajoittain peli näytti ihan aikuisten naisten koripallolta ja sitä kautta pääsimme aika hyvään johtoon, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä aloitti.

Ruotsi sai paremmin pelistä kiinni toisella puoliajalla, eikä antanut eron revetä sen suuremmaksi. Länsinaapuri ei kuitenkaan päässyt 13 pistettä lähemmäksi, joten Sudenpentujen johto ei missään vaiheessa tullut aidosti uhatuksi.

– Olemme aiemmin olleet näissä kisoissa yhtä kokoluokkaa isompia kaikilla pelipaikoilla, mutta Ruotsi pystyi vastaamaan siihen ja aiheutti hankaluuksia. Kun Ruotsi iski päälle, niin pystyimme puolustamaan omaa asemaamme. Töitä jouduttiin tekemään voiton eteen.

Jälleen kerran Suomen tähtipelaaja oli Elina Aarnisalo, joka tilastoi 28 pistettä, 10 levypalloa ja kolme syöttöä. Tulitukea antoivat mm. Fiia Hellsten (13/3/4 syöttöä) sekä hurjat seitsemän kertaa vastustajan heiton torjunut Elsa Lemmilä (11/11).

Puolustussuunnan erityisonnistuja oli Wilma Tuomi (5/2/4 syöttöä), joka riisti pallon vastustajalta kuudesti.

– Wilma puolusti hyvin ja pelasi virheettömän pelin. Hän on todella varma suorittaja ja luotettava pelaaja, joka pelasi nuoren maajoukkueuransa parhaan pelin, Räikkä nosti hattua.

Ruotsin selkeä ykkönen oli 22 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan kerännyt Tilda Trygger.

> Ottelutilastot


16-vuotiaiden poikien päihitti Ruotsin puolustuksellaan

Brunel Madzoi oli Suomen pisterikkain Ruotsin kaadossa. Kuva: Ville Vuorinen.

16-vuotiaiden poikien ottelussa Suomi ei päässyt sen helpommalla, kun Sudenpennut selviytyi Ruotsin kikkapussin jokaisesta yllätyksestä vaikeuksien kautta 54-64 (32-31) -voittoon.

– Tämä oli aikamoinen puolustusvoitto, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti huojentuneena.

– Tunnetasolla erittäin arvokas voitto. Pelin aikana oli vaikeuksia, ahdistusta, väsymystä ja muuta tuskaa. Hienosti ne tunteet kääntyi. Pelin jälkeen tunnelma pukukopissa oli oikein riemukas.

Ensimmäisen neljänneksen Suomi vei 21-10, kun Ruotsi pelasi vielä miespuolustusta. Toisella neljänneksellä länsinaapurin puolustus muuttui hidastavan koko kentän paikkapuolustuksen kautta makaavaksi paikkapuolustukseksi, joka suorastaan kutsui suomalaisia heittämään kolmosia.

Suomi heitti koko pelissä kolmosensa 6/36, joista kolme ensimmäisen neljänneksen aikana.

– Puoliajalla kopissa päätettiin, että pitää nostaa taas intensiteettiä, tehdä enemmän töitä ja olla aktiivisempi. Siitä se sitten kääntyi. Ei me edelleenkään montaa koria saatu aikaan, mutta riittävät korit.

Päätösneljänneksellä Ruotsi jäi vain viiteen pisteeseen, kun Suomi teki 20.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Brunel Madzou (15/4) ja Elmeri Abbey (11/4), kun taas levypallopelistä piti huolen Roope Filtness (8/13). Puolustuksen moottori oli taas Kalle Kuivalainen (9/1).

Ruotsin pistekärki oli 15 pistettä ja neljä levypalloa kerännyt Gustav Skogsjö.

> Ottelutilastot

 
4.7.2023 17:56 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennuille kaksi voittoa Virosta Kisakallion PM-kisojen päätöspäivänä – tytöille kultaa, pojille hopeaa

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat päättyivät tänään Kisakalliossa, kun Suomi peittosi Viron kahdesti päätöspäivänä. Suomen tytöt juhlivat kultaa voittamattomina, pojat taas saivat hopeamitalit kaulaansa.

3.7.2023 23:12 Nuorten PM-kilpailut

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue varmisti jo Pohjoismaiden mestaruuden Kisakalliossa – pojille jatkoaikavoitto Ruotsista

Kisakallion 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa oli suomalaisittain hieno päivä, kun tyttöjen maajoukkue varmisti jo päivää ennen kisojen loppua mestaruuden voittamalla Ruotsin. Pojat taas voittivat jatkoaikajännärin jälkeen Ruotsin.

1.7.2023 21:54 Nuorten PM-kilpailut

Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa tytöt jatkavat voittamattomina – pojille kirvelevä tappio Tanskaa vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkoivat voitot Tanskan kanssa. Suomen tytöt jatkavat voittamattomina, pojat kärsivät ensimmäisen tappionsa.

30.6.2023 23:31 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut nitisti Islannin kahdesti ja jatkaa voittamattomana Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisoissa

Kisakallion Susi Training Centerissä pelattavissa 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Sudenpennut jatkaa voittamattomana, kun sekä tyttöjen että poikien maajoukkueet voittivat Islannin.

29.6.2023 21:17 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut avasi Kisakallion 16-vuotiaiden PM-kisat kahdella rökälevoitolla Norjasta

Kisakallion Susi Training Centerissä järjestettävät 16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat jyrähtivät käyntiin tänään Sudenpentujen kaataessa kahdesti Norjan selvin loppulukemin. Pojat voittivat oman pelinsä 45 pisteellä; tytöt taas peräti 83:lla.

28.6.2023 10:54 Nuorten PM-kilpailut

16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat alkavat Kisakalliossa torstaina

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet kestittävät Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä 29.6.-4.7. Lohjalle saapuu Suomen lisäksi pelaamaan Norja, Islanti, Tanska, Ruotsi ja Viro.

3.7.2022 20:06 Sudenpennut

16-vuotiaille tytöille mestaruus – pojat nappasivat hopeamitalit

Suomi menestyi myös 16-vuotiaiden PM-kisoissa. Tytöt varmistivat mestaruuden, kun he voittivat Islannin 74-54. Pojat olivat hopealla ja voittivat päätöspelissä Islannin 93-83.

3.7.2022 19:44 Sudenpennut

U18-pojat Pohjoismaiden mestareiksi – tytöille hopeaa

Alle 18 vuotiaiden PM-kisoista Suomeen tuli kultaa sekä hopeaa. Pojat kukistivat päätöspelissään Islannin 100-62 ja painelivat mestaruuteen puhtaalla pelillä. Tytöt varmistivat kakkossijan Islantia vastaan 68-58.

2.7.2022 17:21 Sudenpennut

16-vuotiaat tytöt kärkipaikalla – pojat ratkaisevat mitalin värin huomenna

16-vuotiaiden maajoukkueiden pelit jatkuivat Viroa vastaan. Molemmat joukkueet onnistuivat kaatamaan etelänaapurin. Tytöt hoitivat oman ottelunsa 73-55. Pojat karkasivat Virolta heti kättelyssä ja ottivat murskavoiton 93-61.

1.7.2022 18:21 Sudenpennut

U16-maajoukkueet kesyttivät Norjan

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueet ottivat turnauksen toiset voittonsa. Päivän aikaisemmassa ottelussa poikien joukkue nappasi voiton 69-61. Tytöt puolestaan hoitivat oman ottelunsa 53-42. Molemmat joukkueet ovat hyvin mitalitaistelussa mukana.

Näytä lisää vastaavia