Ruotsi pelaa palloa sisälle ja luottaa huippuyksilöihinsä

19.2.2016 Suomen naisten maajoukkue esiintyy huomenna lauantaina 20.2. kotiyleisönsä edessä EM-karsintaottelussa Ruotsia vastaan Töölön Kisahallissa kello 14:00. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä luonnehtii länsinaapuria joukkueeksi, joka nojaa vahvasti kärkinelikkonsa yksilötaitoihin. Ottelu on istumapaikkojen osalta loppuunmyyty, mutta ennakkomyynnissä on jäljellä vielä seisomapaikkoja.

Heta Korpivaara ja Suomi kohtaavat huomenna Töölön Kisahallissa EM-karsintaottelussa Ruotsin. Kuva: Francois Perthuis.


Ruotsi tuo Suomeen yksilötaidollisesti loistavan joukkueen, jossa kirkkaimpina tähtinä kiiltävät WNBA-pelaajat Amanda Zahui ja Farhiya Abdi sekä Eldebrinkin siskokset Frida ja Elin. Huippulupaus, 196-senttinen ja 113-kiloinen Zahui varattiin vuoden 2015 WNBA:n varaustilaisuudessa toisena ja yliopistossa hän keräsi mainetta pussittamalla 39 pistettä ja keräämällä 29 levypalloa yhdessä ottelussa.
 

Huippu-urheilullinen Abdi taas pelaa kolmatta kauttaan Los Angeles Sparksissa noussen viime kesänä lopullisesti joukkueen pelaavaan rotaatioon. Ruotsin naiskoripallon ikonit, Eldebrinkin siskokset, taas tuovat joukkueeseen korintekovoimaa Fridan muodossa, kun taas pelinteosta vastaa Elin.
 

- Ruotsi pyrkii luomaan pallottomien skriinien kautta asemia heidän isoille pelaajilleen. Zahui ja kolmospaikalta Abdi ovat heidän pääasiallisia aseitaan kolmen sekunnin alueella. Yksi avainasia ottelussa on, että miten pystymme siihen vastaamaan puolustuksellisesti, Räikkä kertoo.
 

- Heillä on kokeneita, taitavia ja ison profiilin pelaajia. Tietyllä tavalla he nojaavat vahvasti individualistiseen pelityyliin verrattuna siihen, että me pyrimme pelaamaan kollektiivista koripalloa. Siinä on myös mahdollisuus, että pääsemme uimaan heidän liiveihinsä.
 

Ensimmäisessä EM-karsintaottelussaan Ruotsi hävisi loppuunmyydyssä Täljehallenissa Espanjalle 52-75 (24-41). Espanjaa vastaan Ruotsi piti tempon alhaalla ja pisti palloa ahnaasti sisälle 17 pistettä ja 8 levypalloa keränneelle Zahuille.
 

- Espanjaa vastaan he pompottelivat. Se saattoi olla taktinen valinta, jopa hyvä sellainen, mutta uskoisin, että meitäkin vastaan he haluavat päästä lähelle koria.
 

- Heidän maalatun alueen pelaamisen hidastamisen lisäksi meidän pitää pelata rohkeasti, jopa ärsyttävästi, jotta heiltä katoaa ajatus. Ruotsi on paperilla todella kova joukkue, mutta pelaamalla yhteen meillä on hyvä mahdollisuus ottaa tästä pelistä voitto.

Seuraa heitä Ruotsilta

Amanda Zahui (22 vuotta/196 cm): ”Iso kroppa, ilkeä mieli. Pehmeät kädet, pystyy viimeistelemään läheltä ja kaukaa. Antaa iskuja, mutta on ehkä vähän huono ottamaan iskuja vastaan. Huomioitavaa on, että Zahui on nuori pelaaja, jonka parhaat vuodet ovat vielä vuosien päässä.”
 

Farhiya Abdi (23/188): ”Zahuin tavoin Abdi on minulle jo juniorimaajoukkueista tuttu pelaaja. Äärimmäisen urheilullinen ja taitava suhteessa kokoonsa. Fyysismotoristisesti kolmospaikan ideaalikuva. Myös nuori pelaaja, jolla on valoisa tulevaisuus edessä.”
 

Frida Eldebrink (28/174): ”Frida on röyhkeä, härski ja vahva korintekijä. Hän haluaa ratkaista pelejä ja on se pelaaja, joka ottaa pallon käsiinsä tiukoissa paikoissa.”
 

Elin Eldebrink (28/174): ”Ei ole taidoiltaan siskoaan yhtään huonompi, mutta ajatusmaailma aivan toisenlainen. Elin ajattelee tyylillä me ensin, katsoo syöttöjä ja johtaa peliä. Tasapainottava voima Ruotsin joukkueessa pelinjohdollaan.”
 

Pelaajia kommentoi Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä.

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia