Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

1.10.2020 09:57 Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

Ninni Salmella on edessään ensimmäinen kausi ammattilaisena (Kuva: Ville Vuorinen)

Salmi vietti neljä kautta USA:n yliopistossa pelaten ensin San Franciscon yliopistossa kolme vuotta ennen kuin siirtyi viimeiseksi kaudekseen Northern Illinoisin kouluun.

Nyt Salmi aloittaa ammattilaisuransa Ruotsissa, kun hän teki kesällä Wetterbygden Sparksin kanssa sopimuksen.

- Minulla oli yliopistossa skandinaavialaisia joukkuekavereita ja Ruotsissa pelaaminen kiinnosti minua. Wetterbygden otti yhteyttä ja tiesin valmentajan yliopiston joukkuekaverin kautta. Juttelimme ja löysimme nopeasti yhteisen sävelen, Salmi kertoo siirtonsa taustoista.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salmella oli sormensa pelissä myös Karstenin sopimuksessa.

- Agentti etsi töitä ja Ruotsissa oli kiinnostusta. Ninni oli juuri allekirjoittanut sopimuksen Sparksin kanssa ja kehui joukkuetta, Karsten paljastaa.

Lopullisessa seuravalinnassa tutun kaverin löytyminen samasta joukkueesta ei ollut kuitenkaan ratkaiseva tekijä.

- Enemmän sitä etsii itselleen sopivaa joukkuetta, mutta on tietenkin plussaa, jos siellä on ennestään tuttu pelaaja. Pääasia on kuitenkin se, että kunhan joukkue sopii minulle henkilökohtaisesti, muistuttaa Karsten.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Salmi ja Karsten ovat tuttuja ollessaan joukkuekavereita jo Wartti Basketissa sekä Helmi Capitalsissa. Nyt he aloittavat ammattilaistaipaleensa myös yhdessä.

- On kiva, että pystymme puhumaan välillä suomea kentällä. Olin iloinen, kun kuulin hänen tehneet sopimuksen, sillä tiedän kuinka kova Sandra on tekemään töitä ja hyvä pelaaja, Salmi iloitsee.

Karsten pelasi myös neljä vuotta USA:n yliopistossa ja sopeutuminen eurooppalaiseen koripalloon on sujunut hyvin.

- Oli jo ikävä eurooppalaista koripalloa. Tykkään meidän pelikonseptista ja enemmän eurooppalaisesta koriksesta kuin siitä mitä jenkeissä pelattiin.

- Tempo on kovempi, kun hyökkäysaikaa on vähemmän. Peli on nopeampaa ja joutuu ottamaan samalla nopeampia ratkaisuja.

Salmi on nauttinut siitä, että voi nyt keskittyä pelkästään koripalloon.

- Tuntuu tosi hyvältä ja olen kaivannut eurooppalaista korista. Pelaaminen on paljon vapaampaa ja on mukava palata tutumpaan ympäristöön.

- Yliopistossa on koulu siinä rinnalla ja valmentajat seuraavat tarkkaan myös koulumenestystä. Yliopistossa ei oikein pääse irti siitä joukkueen ilmapiiristä, kun on koko ajan jotain. Ammattilaisena on paljon vapaampaa.

Sparks on viime vuodet ollut Ruotsin liigassa runkosarjassa keskivaiheilla taistellen tiukasti pudotuspelipaikasta. Karsten toivoo joukkueen yltävän tällä kaudella lähemmäs kärkitaistelua.

- Olemme pelanneet harjoitusotteluita sekä sarjanousijaa että kärkipään joukkuetta vastaan ja niiden välillä on aika iso ero. Mielestäni me olemme jossain siinä välissä ja toivottavasti lähempänä siellä kärkeä.

Sandra Karstenin ammattilaisura alkaa Ruotsista. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salmen mukaan joukkueen pitää saada vielä viimeiset palaset kohdilleen.

- On vähän näkynyt, että meillä on uusi joukkue ja uusi valmentaja. Peli on vielä vähän hakemista.

- Pelaamme vauhdikkaasti ja puolustamme aggressiivisesti. Meillä on tietty systeemi, mutta pelaajilla on myös vapauksia lukea pelejä ja reagoida niihin. Odotamme vain, että pääsemme kaikki samalle sivulle.

Salmi toivoo pystyvänsä auttamaan joukkuetta menestymään ja siinä samalla kehittymään itsekin.

- Tavoitteena on auttaa jengiä ja tuoda fyysisyyttä ja henkistä kovuutta. Yritän tuoda levypallovoimaa ja kehittyä puolustuspäässä.

Karstenin tulevan kauden tavoitteet ovat hyvin samansuuntaiset Salmen kanssa.

- Haen mahdollisimman hyvää kautta. Yritän kehittyä puolustamisessa ja oman heiton etsimisessä.

Sparksin kausi alkaa perjantaina Mark Basketia vastaan.

Kaukopaasi hakee läpimurtokautta

Isabella Kaukopaasi aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa. Viime kautta varjosti loukkaantuminen eikä hän saanut itsestään parasta irti ja haluaa nyt näyttää parastaan.

- Jatkosopimuksen tekeminen Visbyn kanssa oli helppo päätös, sillä halusin jatkaa täällä. Minulla oli muitakin vaihtoehtoja joita mietin, mutta viime kauteni oli vaikea enkä pystynyt antamaan itsestäni kaikkea. Nyt käteni on leikattu ja nyt minulla on mahdollisuus.

Isabella Kaukopaasi aloittaa toisen kautensa Visbyssä. (Kuva: Erica Thomsson)

Loukkaantuminen vaivaa Kaukopaasia edelleen ja häneltä jää kauden alku väliin.

- Kyynärpää leikattiin kaksi viikkoa sitten ja sieltä otettiin irronnut luupala pois, joka oli vaivannut minua. Olen nyt noin kuusi viikkoa pois, joten minulta jää pari ensimmäistä kuukautta väliin.

Visbyn viime kausi oli vaikea, sillä joukkue oli sarjan keskeytyshetkellä jaetulla viimeisellä sijalla voitettuaan 18 pelistään vain kaksi. Tähän kauteen Kaukopaasi lähtee paljon luottavaisempana.

- Jos vertaan viime kauteen, niin meillä on mielestäni paljon parempi joukkue. Nyt meillä on pelaajia oikeille pelipaikoille, kun viime vuonna tuntui, että otettiin vain takakentän pelaajia. Nyt meillä on pituutta ja nopeutta joukkueessa ja treenit ovat fyysisiä. Meillä on upea joukkue, hehkuttaa Kaukopaasi.

- Valmentajista huomaa, että he ovat tyytyväisiä vahvistuksiin ja valmentajan mielestä meillä on tällä kaudella mahdollisuudet vaikka mihin, hän jatkaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Jahka hän tervehtyy pelikuntoon, Kaukopaasi toivoo pystyvänsä näyttämään kyntensä.

- Haluan pelata aggressiivisesti ja näyttää mihin pystyn. Nyt on minun aikani loistaa ja tuntuu siltä, että nyt hetkeni on tullut.

Visbyn kausi pyörähtää käyntiin lauantaina vierasottelulla IK Eosia vastaan.

 
18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

18.3.2023 08:36 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jahtaa kahta pokaalia – ”Hyvillä mielin kohti kevään ratkaisupelejä”

Saksassa alkavat kauden ratkaisuhetket, kun viikonloppuna pelataan cupin lopputurnaus ja ensi viikolla alkavat pudotuspelit. Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kuuluu kummassakin voittajasuosikkeihin.

2.1.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin vaihtoi kamppailun sarjapaikasta nousutaisteluun

Kaksi edelliskautta Espanjan Liga Femeninan Bembibressä pelannut Marianne Kalin vaihtoi täksi kaudeksi sarjaporrasta alemmas LF Challengen ennakkosuosikkeihin lukeutuvaan Universitario de Ferroliin. Kauden ensimmäinen puolisko on sujunut sekä joukkueelta että Kalinilta positiivisesti.

19.11.2022 13:46 Suomalaiset ulkomailla

Hyvän alkukauden Espanjassa pelannut Veera Pirttinen innolla Susiladiesin mukaan

Veera Pirttinen otti uuden suunnan uralleen tänä kesänä, kun hän siirtyi Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueeseen. Pirttisen kausi on alkanut hyvin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin.

29.10.2022 13:30 Suomalaiset ulkomailla

Suuri vastuu yllättänyt Annika Holopaisen – ”Annoin harjoituksissa kaikkeni”

Uransa aikana Saksassa, Puolassa, Ranskassa ja Islannissa ammattilaisena pelannut Annika Holopainen lisäsi yhden uuden maan ja sarjan kokoelmaansa, kun hän teki kesällä sopimuksen espanjalaisen Araskin kansa. Holopainen on ottanut heti ison roolin joukkueessa.

14.10.2022 12:39 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds ja Elina Koskimies nälkäisinä kauteen

Saksan Bundesliigassa kausi starttaa perjantaina ja mukana on tällä kaudella kolme suomalaispeluria. Anissa Pounds ja Elina Koskimies aloittavat toisen kautensa Angels Nördlingenin riveissä ja Venla Varis siirtyi kesän aikana Marburgin joukkueeseen.

27.9.2022 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosen tavoite Serie A1:stä täyttyi – ”Olen odottanut kautta jo kauan”

Helmi Tulonen kuului viime kaudella Italian Serie A2:n parhaimpiin pelaajiin. Erinomaiset esitykset noteerattiin myös kovatasoisessa Serie A1:ssä, kun Tulonen sai täksi kaudeksi sopimuksen sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvasta Basket Le Mura Luccassa.

8.6.2022 15:10 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelasi vahvan kauden Italian Serie A2:ssa – ”Oma peli meni yllättävänkin hyvin”

Helmi Tulonen pelasi menneen kauden Italian Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa. Tulonen johdatti joukkueensa aivan pudotuspelien kynnykselle, mutta Tulosen vahvoista otteista huolimatta Carugate sijoittui yhdeksänneksi.

4.6.2022 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen loisti Ranskassa – ”Pelillisesti tämä oli varmasti urani paras kausi”

Annika Holopainen pelasi menneen kauden Ranskan Ligue Feminine 2:n Montbrisonissa. Holopainen pelasi erittäin vahvan kauden, mutta samalla kauteen mahtui myös vaikeuksia.

1.6.2022 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestaruus Veera Pirttisen kauden kruunu – ”Kausi oli kokonaisuudessaan hieno”

Veera Pirttinen vietti menneen kauden Slovakiassa Piestanske Cajkyn joukkueessa. Pirttisen ja Cajkyn kausi päättyi Slovakian mestaruuteen.

10.5.2022 10:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin kauteen mahtui onnistumisia ja pettymyksiä

Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

22.4.2022 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä tapahtumarikas kausi – ”Mahtui kaikenlaisia tapahtumia ja muutoksia”

Anniina Äijänen pelasi menneen kauden Saksan Bundesliigassa Saarlouis Royalsin riveissä. Äijäsen kauteen mahtui paljon niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

16.4.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen aloittaa finaalit Slovakiassa – ”Odotettavissa on tasaväkinen finaalisarja”

Veera Pirttinen aloittaa taistelun Slovakian mestaruudesta, kun Piestanske Cajky kohtaa finaalissa Ruzomberokin. Finaalisarjasta on odotettavissa jännittävä, sillä joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia.

6.4.2022 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viidalla positiivinen ensimmäinen kausi ulkomailla – ”Tämä oli aika helppo askel”

Silja Viita, 21, pelasi menneen kauden Ruotsissa IK Eos Lundin joukkueessa. Kausi oli samalla Viidan ensimmäinen kausi ulkomaan kentillä.

2.4.2022 10:04 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella alkavat pudotuspelit Ranskassa – ”Kauden parasta aikaa”

Ranskan LF2:ssa alkavat pudotuspelit lauantaina. Annika Holopaisen Montbrison kohtaa puolivälierässä runkosarjan voittaja Toulousen.

27.3.2022 14:42 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Anniina Äijänen aloittavat pudotuspelit Saksassa

Saksan Bundesliigassa käynnistyvät pudotuspelit sunnuntaina. Suomalaispelaajista pudotuspelitunnelmaan pääsevät Sofia Pelander ja Anniina Äijänen.

25.3.2022 12:18 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen kausi päättyi yllättäen – ”Se oli iso shokki”

Saksan Bundesliigassa Angels Nördlingenin joukkueessa pelanneiden Anissa Poundsin sekä Elina Koskimiehen kausi tuli päätökseen, kun sarjan runkosarja keskeytettiin eikä Angels selvinnyt pudotuspeleihin. Muuten suomalaiskaksikko viihtyi hyvin ja pelasi vahvan kauden.

5.2.2022 13:22 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen pelaa uransa parasta ammattilaiskautta – ”Nyt on tosi kiva pelata”

Annika Holopainen ja hänen seuransa Montbrison ovat tällä hetkellä huippuiskussa Ranskan LF2:ssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar on esiintynyt tehokkaasti myös tällä kaudella.

11.12.2021 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen pelannut vahvaa kautta Italiassa – ”Olen tyytyväinen rooliini”

Helmi Tulonen siirtyi täksi kaudeksi Italiaan tehtyään sopimuksen Serie A2:ssa pelaavan Carugaten kanssa. Tulonen on aloittanut kautensa räväkästi tupla-tuplan keskiarvoilla.

Näytä lisää vastaavia