Saana Kujalan heitot siivittivät Pyrinnön voittoon – ToPo dominoi korinalusia Tuukkasen johdolla

21.10.2023 19:40 Naisten Korisliigassa sarjapisteitä merkittiin tänään Tampereen Pyrinnölle, Torpan Pojille, Tapiolan Hongalle ja Peli-Karhuille.

Saana Kujala upotti heittoja Pyrinnön voitto-ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrintö pelasi kotikentällään vahvoin ottein Kouvottaria vastaan. Ottelu oli tiukka, ja Kouvottaret pitivät johtoa ison osan peliajasta, mutta lopulta kotijoukkue vei sarjapisteet nimiinsä luvuin 98–91.

Erityisen hyvässä heittovireessä tänä iltana olivat Pyrinnön Saana Kujala ja Kouvottarien Johanna Räty, jotka pussittivat 23 pistettä kumpikin. Kujalalle merkittiin lisäksi seitsemän levypalloa ja Rädylle viisi koriin johtavaa syöttöä.

– Neljännellä jaksolla päästimme Pyrinnön helppoihin ajoihin, emmekä sen jälkeen saaneet enää omaa peliämme rauhoitettua, Räty kommentoi.

Kujala puolestaan totesi Pyrinnön osalta:

– Onnistuimme levypallokamppailussa, jota olemme parantaneet tässä parin ensimmäisen pelin jälkeen. Menetysten osalta voisimme vielä parantaa, mutta sekin koheni tänään toisella puoliajalla.

Ottelutilastot

Torpan Pojat ja Vimpelin Veto pelasivat yhtä lailla tasaista peliä Helsingissä ensimmäisen puolikkaan ajan. Ottelun loppua kohden ToPo sai kuitenkin repäistyä reippaasti eroa, eikä ViVe enää toipunut. Voitto merkittiin kotijoukkueelle luvuin 84–77.

ToPon tähdet illan ottelussa olivat Ilmar'l Thomas 30 pisteellä sekä Taru Tuukkanen kymmenellä pisteellä, 17 levypallolla ja viidellä syötöllä. Joukkueen levypallotilastot vastasivat kokonaisuudessaan Tuukkasen antamaa esimerkkiä, sillä ToPo vei irtopallot ottelussa nimiinsä järisyttävällä erolla 56–24.

ViVen vahvimmat tilastorivit olivat Lasha Petreen 28 pistettä, viisi syöttöä ja neljä riistoa sekä Samantha Breenin 20 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Espooseen sekä voitto että tappio

Tapiolan Honka kaatoi kotonaan HBA-Märskyn varmoin ottein 84–64.

Voiton pääarkkitehtina työskenteli Cierra Walker, joka keräsi heikosta osuumatarkkuudestaan huolimatta illan korkeimman pistemäärän, 21. Lisäksi Walkerille merkittiin kuusi syöttöä ja peräti kuusi riistoa.

HBA:n kovin pistenikkari oli Wilma Tuomi 15:llä, mutta ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin joukkuetoveri Tiia Talonen, jonka rivillä komeili yhdeksän pistettä ja kuusi syöttöä.

– Ajoittain pelaamisemme oli todella hyvää, mutta turhat menetykset ja huonot hetket kasvattivat piste-eron isoksi. Kun pelasimme yhdessä ja saimme aikaan hyvän paineen, kävimme kaikkein lähimpänä tasoitusta, Talonen kommentoi.

Ottelutilastot

Espoon toiselle joukkueelle, Espoo Basket Teamille, ei käynyt yhtä ruusuisesti vierasmatkalla Kotkaan. Peli-Karhut veivät kotikentällään voiton vahvasti 89–70.

PeKan peli oli monilla tavoin Natalie Kleemann-Dayn juhlaa, sillä yhdysvaltalaislaituri keräsi hurjan tilastorivin: 30 pistettä, 16 levypalloa, kuusi syöttöä, kolme riistoa ja kolme torjuntaa.

EBT:n parhaan pisterivin, 15, merkkautti penkiltä aloittanut 18-vuotias laituri Peppi Lohko. Kyseessä oli kaiken lisäksi Lohkolle uran ensimmäinen Naisten Korisliiga -ottelu.

Ottelutilastot

 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia