Saara Wahlgrenilla edessään taas pitkä toipumisjakso – ”Tullaan vahvempana takaisin”

27.11.2019 11:04 Saara Wahlgren, 26, debytoi Belgian liigan Sparta Laarnessa juuri ennen maaottelutaukoa oltuaan sivussa pelikentiltä lähes vuoden verran. Harjoituksissa harmittomassa tilanteessa sattunut loukkaantuminen päätti kuitenkin Wahlgrenin kauden.

Saara Wahlgrenin kausi päättyi alaraajavammaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Wahlgren loukkaantui viime vuoden joulukuussa ja pitkän kuntoutusjakson päätteeksi hän sai palkinnon marraskuun 10. päivä, kun hän palasi pelikentille. Riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, kun aiempi alaraajavamma uusiutui ja edessä on jälleen pitkä kuntoutusjakso.

- Kävin lääkärillä ja siellä on sama vamma kuin viimeksi, Wahlgren harmittelee.

Karhun Poikien kasvatti myöntää tiedon uudesta loukkaantumisesta ottaneen koville.

- Ensimmäiseksi oli tietenkin tosi iso harmistus. Olin juuri tehnyt ison duunin päästäkseni takaisin. Henkisesti tämä oli iso pommi, mutta pikkuhiljaa mieli alkaa palautua ja aletaan päämäärätietoisesti miettiä miten tästä jatketaan.

Wahlgren opiskelee vaihdossa Gentin yliopistossa. (Kuva: Ville Vuorinen)
 

Wahlgren lähti syksyllä Gentin yliopistoon vaihto-opiskelijaksi ja teki samalla pelaajasopimuksen Sparta Laarnen kanssa. Opiskelut pitävät hänet Belgiassa kevääseen, jossa hän aikoo myös kuntouttaa itsensä.

- Käyn täällä leikkauksessa ja hoidan kuntoutuksen myös täällä. Täällä oli hyvä fysioterapia, johon oli tyytyväinen. Ensi kauteen olisi tavoitteena päästä sitten taas kunnossa, valottaa Wahlgren.

Opiskelut tarjoavatkin tärkeää vastapainoa kuntoutukselle.

- Opiskelut antavat mahdollisuuden miettiä ja keskittyä myös muihin asioihin. Kuntoutuksen teen kuitenkin tietysti täysillä.

Wahlgren on jo kertaalleen taistellut itsensä takaisin pelikentille saman vamman jäljiltä ja se luo uskoa myös toiseen kuntoutukseen.

- Toivottavasti toisella kertaa olisi vähän helpompaa, kun tietää prosessin ja tietää ehkä keskittyä niihin tärkeimpiin asioihin ja osaa varautua paremmin. Kyllä tästä hyvä polvi vielä saadaan ja tullaan vahvempana takaisin, Wahlgren toteaa luottavaisena.

Henkilöt

 
2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

19.6.2023 17:17 Suomalaiset ulkomailla

Ninni Salmi pääsi testaamaan Bundesliigan kovuutta – ”Päätin ottaa siitä kaiken irti”

Ninni Salmi, 26, siirtyi vuodenvaihteessa Vimpelin Vedosta Saksan Bundesliigan kärkiseuroihin lukeutuvan Herner TC:n riveihin. Salmi pääsi samalla toteuttamaan yhden tavoitteistaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

9.6.2023 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä ehjä ja hyvä kausi Nördlingenissä – ”Kokonaisuudessaan jäi hyvä maku”

Elina Koskimies, 26, pelasi toisen kautensa Saksan liigassa Angels Nördlingenin riveissä. Koskimies nautti suurta vastuuta kauden aikana ja kausi meni pääosin positiivisesti sekä joukkueelta että henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

Näytä lisää vastaavia