Saksassa nähtiin suomalaiskohtaamisia – Salinin Teneriffa varmisti paikan cup-huipennuksessa

9.1.2023 10:44 Saksan Bundesliigassa nähtiin viikonloppuna kaksi sellaista koitosta, jossa suomalaisvalmentajat yrittivät pysäyttää suomalaispelaajien joukkueet. Espanjassa Sasu Salinin Teneriffa leimasi lipun Copa del Rey’hin.

Edon Maxhuni ja Alex Murphy olivat viikonlopun ykkösnimet. (Kuva: Ville Vuorinen)

Edon Maxhuni rikkoi toisessa peräkkäisessä pelissä 20 pisteen rajan heittäessään 21 pinnaa Merlinsin voittaessa Joonas Iisalon valmentaman Academics Heidelbergin lukemin 102-93 (56-44). Maxhunin tilastoriville kirjattiin myös kolme levypalloa ja viisi syöttöä. Voitolla Merlins ohitti sarjassa Heidelbergin ja on nyt 14. Iisalon miehistön seuratessa perässä.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon valmentama Bonn sen sijaan jatkoi voittokulkuaan Elias Valtosen Rostock Seawolvesia vastaan. Valtonen kasasi neljä pistettä ja riiston, mutta Bonn kuittasi pisteet 99-71 (55-33)-voitolla. Bonn jatkaa sarjan kärjessä hävittyään tällä kaudella vain kerran ja Rostock taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta ollen yhdeksäntenä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Max Besselinkin Göttingen taipui Frankfurt Skylinersille 75-78 (39-39). Besselink kartutti tilastojaan kolmella pisteellä, kahdella levypallolla ja riistolla. Göttingen on viidentenä.
Ottelutilastot

2. Bundesliigassa Daniel Janssonin valmentama Tigers Tübingen hävisi niukasti kärkiottelussa Vechtalle 77-79 (35-43). Aatu Kivimäki kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, levypallolla ja viidellä syötöllä. Tigers jatkaa sarjassa toisena.
Ottelutilastot

Sasu Salinin Teneriffa oli viikonloppuna kahdesti tositoimissa. Loppiaisena joukkue vieraili Murcian luona joutuen palaamaan kotisaarelle 64-83 (30-29)-tappio niskassaan. Salin heitti viisi pistettä ja otti yhden levypallon.
Ottelutilastot

Sunnuntai-iltana Teneriffa lunasti lipun Espanjan cupissa, Copa del Rey'ssä, voitettuaan Malagan 91-84 (41-46). Salin kuritti entistä seuraansa kahdeksalla pisteellä, kolmella levypallolla ja syötöllä. Teneriffa on sarjassa neljäntenä. Copa del Rey’hin pääsevät runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Remu Raitasen Albacete otti tärkeän voiton kaataessaan Melillan 70-61 (35-33). Raitanen auttoi joukkuettaan neljän pisteen, kahden levypallon ja riiston tilastorivillä. Voitolla Albacete teki lisää eroa sarjan hännille.
Ottelutilastot

Kreikan liigan kärkiottelussa Alexander Madsenin AEK ei kyennyt haastamaan Olympiakosia, vaan hävisi selvästi 71-111 (38-60). Madsen kasasi tilastoihinsa neljä pistettä, kaksi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan.
Ottelutilastot

Mikael Jantusen yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja torjunta eivät riittäneet kantamaan Trevisoa voittoon Pesaron vieraana. Kotijoukkue karkasi toisella puoliajalla 101-71 (41-40)-voittoon.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanissa sekä Alex että Erik Murphy kokivat viikonlopun otteluissaan kaksi tappiota.

B1-liigassa Alexin Levanga Hokkaido taipui molemmissa kohtaamisissa Osaka Evessalle. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Osakan 91-83 (47-41)-voittoon Murphyn liekehtiessä 25 pisteen, kahdeksan levypallon, kahden syötön, riiston ja peräti kolmen torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Osaka oli jatkoajan jälkeen niukasti 110-108 (50-39, 98-98) parempi. Tällä kertaa Murphyn saldoksi muodostui yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Erik Murphyn Fukushima Firebonds sen sijaan taipui kahdesti Saga Balloonersin vieraana. Ensimmäinen kääntyi kotijoukkueelle niukasti 79-78 (35-33). Murphyn tilastoidessa seitsemän pistettä, viisi levypalloa, syötön ja torjunnan.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Ballooners liiteli selvään 97-76 (41-39)-voittoon. Lähes 32 minuuttia urakoinut Murphy saalisti viisi pistettä, seitsemän levypalloa, syötön, riiston ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

Norjan liigassa Fiifi Aidoon Fyllingen aloitti vuotensa 101-96 (51-51)-voitolla Tromssö Stormista. Aidoo esiintyi edukseen 18 pisteen, neljän levypallon ja kolmen syötön tilastoilla. Fyllingen on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden venytti viikonloppuna voittoputkensa seitsemän ottelun mittaiseksi kahdella voitolla. Loppiaisena kaatui vanha kiistakumppani Kapfenberg Bulls selvästi 96-77 (41-39).
Ottelutilastot

Sunnuntaina Gunners Oberwart sai tuta Swansin vahvan liidon, kun Swans nappasi kärkiottelusta selvän 92-76 (50-36)-voiton. Swans on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

16.3.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon Bonn varmisti lohkovoiton Mestarien liigassa - Alexander Madsenin AEK sinetöi jatkopaikan

Tuomas Iisalon valmentama Bonn varmisti Mestarien liigan jatkolohkon voiton. Alexander Madsenin AEK sen sijaan varmisti paikan puolivälierissä.

13.3.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosen Rostock pönkitti pudotuspelihaaveita tärkeällä voitolla

Elias Valtosen Seawolves Rostock nousi pudotuspelipaikan kantaan, kun se otti viikonloppuna tärkeän voiton. Tärkeitä voittoja juhlivat myös Sasu Salin, Mikael Jantunen ja Alexander Madsen.

9.3.2023 09:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn varmistivat puolivälieräpaikat Mestarien liigassa

Teneriffa jatkaa Mestarien liigan voiton puolustamista, kun se sinetöi paikan puolivälieriin. Saman tempun teki Tuomas Iisalon valmentama Bonn. He saattavat saada seuraa vielä Alexander Madsenin AEK:sta, joka otti ison voiton.

6.3.2023 10:39 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi liekitti 29 pistettä Romaniassa

Topias Palmi palasi maajoukkuetauolta hyvässä iskussa, kun hän upotti 29 pistettä johdattaessaan Craiovan voittoon Romanian liigassa.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

19.2.2023 23:11 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffalle kirvelevä finaalitappio cupissa

Sasu Salin ei päässyt toistamiseen viikon sisään nostelemaan pokaalia, kun Teneriffa joutui pettymään Espanjan cupissa häviämällä finaalissa. Alex Murphy ei sen sijaan jatka Levanga Hokkaidon riveissä.

18.2.2023 08:56 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni Espanjan cupin välieriin

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana ja Sasu Salinin Teneriffa raivasi tiensä välieriin. Kreikan cupissa Alexander Madsenin AEK eteni niin ikään välieriin.

13.2.2023 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli FIBA Intercontinental Cupin voittoa

Sasu Salin pääsi juhlimaan toista kertaa urallaan FIBA Intercontinental Cupin voittoa, kun Teneriffa kaatoi finaalissa brasilialaisen Sao Paulon.

12.2.2023 08:03 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin siivitti Teneriffan FIBA Intercontinental Cupin finaaliin

Sasu Salin oli tarkkakätisenä, kun Teneriffa eteni FIBA Intercontinental Cupin finaaliin ja Shawn Hopkins johdatti Craiovan Romanian cupin välieriin. Mikael Jantunen auttoi Trevison tärkeään voittoon Italiassa.

10.2.2023 12:55 Susijengi

Miro Littlelle kutsu NBA:n Basketball Without Borders -maailmanleirille

Susijengin viime kesän EM-kisajoukkueessa esiintynyt ja paraikaa high school -koripalloa Yhdysvalloissa pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Miro Little, 18, on saanut kutsun NBA:n All-Star -viikonlopun yhteydessä Salt Lake Cityssä järjestettävälle Basketball Without Borders -maailmanleirille 17.-19. helmikuuta.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

9.2.2023 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn kiinni jatkopaikassa Mestarien liigassa – Maxhuni ja Palmi tulikuumina

Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tukevat otteet jatkopaikoista. Edon Maxhunin 28 pisteen iltapuhde ja Topias Palmin 22 pistettä eivät sen sijaan riittäneet voittoihin FIBA Europe Cupissa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

2.2.2023 09:59 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajille kovia pisteitä, hienoja voittoja ja kirveleviä tappiota eurokentillä

Susijengin pelaajat olivat vahvassa iskussa viikon peleissä Mestarien liigassa, FIBA Europe Cupissa ja kansallisissa sarjoissa. Topias Palmi ja Remu Raitanen rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja muutkin tositoimissa olleet pääsivät kymmenen paremmalle puolelle.

26.1.2023 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkoi jatkolohkovaihe – Maxhuni ja Palmi tehokkaina FIBA Europe Cupissa

Mestarien liigassa saatiin 16 parhaan joukkueen kesken pelattava jatkolohkovaihe käyntiin ja FIBA Europe Cupissa Edon Maxhuni piti Merlins Crailsheimin kiinni jatkopaikassa, kun taas Craiovan jatkohaaveet menivät Topias Palmin vahvasta pelistä huolimatta.

23.1.2023 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni heitti Merlins Crailsheimille tärkeän voiton

Edon Maxhuni oli viikonlopun suomalaisnimi, kun hän heitti 24 pistettä siivittäessään Merlins Crailsheimin tärkeään voittoon. Ilari Seppälä sai koneensa käyntiin Ranskassa, Alex Murphy jatkoi vahvasti Japanissa ja Mikael Jantunen flirttaili tupla-tuplan kanssa Italiassa.

Näytä lisää vastaavia