Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

20.5.2018 08:17 Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

Sasu Salinin sihti oli kohdillaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin häikäisi Malagan 87-86 (40-48)-voitossa Andorraa vastaan. "Francotirador" ampui lempinimensä mukaisesti tarkasti kolmen pisteen viivan takaa upottaen viisi heittoa sisään. Hän teki tarkkaa työtä myös vapaaheittoviivalta viimeistellen varmasti kaikki seitsemän vapariaan. Salin koristeli tilastojaan myös kolmella levypallolla ja hänen teholukunsa 29 oli selvästi joukkueen paras.

- Olimme jo 19 pistettä häviöllä, mutta taistelimme itsemme takaisin peliin ja saimme napattua voiton. Oli ihan kiva pisteilta, niin voi olla omaankin peliin tyytyväinen. Varsinkin, kun voitimme, Salin totesi ottelun jälkeen.

 

Malaga on sarjassa tällä hetkellä kuudentena.
Ottelutilastot

 

Koponen heitti Barcelonalle 14 pistettä ja otti kaksi levypalloa, kun Barcelona haki kovan 71-70 (34-36)-vierasvoiton Valenciasta. Barcelona on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

 

Saksan Bundesliigassa Huffin ja Herbertin kausi päättyi, kun Frankfurt hävisi viidennen ja ratkaisevan pudotuspeliottelun Bayern Müncheniä vastaan 70-90 (37-39). Huff lähenteli ottelussa tupla-tuplaa yhdeksällä pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Lisäksi tilastoihin merkittiin yksi syöttö.

 

Kauden aikana Huff tilastoi keskimäärin 9,2 pistettä, 3,7 levypalloa ja 1,0 syöttöä.
Ottelutilastot

Shawn Huff pelasi taas hienon kauden Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod koki kirvelevän 76-77 (33-35)-tappion kotonaan Nahariyalle. Lee nosteli 10 pistettä, otti kuusi levypalloa sekä merkkautti yhdet merkinnät syöttö- ja riistotilastoihin. Ashdod on tasaisessa sarjassa neljätenä.
Ottelutilastot

 

Romanian liigassa Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest aloitti välierät Cluj'ta vastaan 79-89 (39-49)-tappiolla. Cluj johtaa otteluvoitoin 1-0.
Ottelutilastot

 
18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

Näytä lisää vastaavia