Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

21.9.2019 13:34 Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

Sasu Salin siirtyi täksi kaudeksi Teneriffan joukkueeseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salinin, 28, sopimus Malagan kanssa päättyi kesällä, ja vaikka hänelle tarjottiin jatkosopimusta, päätti hän lähteä hakemaan uusi merellisiä tuulia Teneriffalta.

- Malagan kanssa sopimusneuvottelut menivät vähän vaikeaksi emmekä päätyneet sopimukseen. Sitten siinä oli Teneriffa ja myös Gran Canaria kyseli tulisinko takaisin ja joitain muitakin. Teneriffa kuitenkin todella halusi minut joukkueeseen ja vaaka kääntyi heille, Salin avaa siirtonsa taustoja.

Salinin mukaan hän ei kuitenkaan pelkästään tee seuravalintojaan sen perusteella, missä aurinko paistaa, meri on lähellä ja ilma on lämmin läpi vuoden.

- Onhan se plussaa, mutta ei se mikään päätekijä ole sopimusta tehdessä, Salin naureskelee.

- Las Palmasissa ja Malagassa on käynyt hyvin suomalaisia katsomassa pelejä, ja toivottavasti heitä näkyy myös Teneriffan peleissä, Salin heittää suomalaiskannattajille haasteen.

Sasu Salin viihtyy Espanjan auringossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Teneriffalle viime kausi Espanjassa oli pettymys, sillä joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Täksi kaudeksi joukkue on panostanut paljon ja yrittää nousta haastamaan kärkipään isompia seuroja.

- Joukkue on vaihtunut lähes kokonaan viime kaudesta. Seuralla on kunnianhimoiset tavoitteet ja se haluaa parantaa viime kaudesta ja päästä sinne kärkitaisteluun mukaan. Sitä silmällä pitäen joukkueeseen on tuotu myös sellaisia pelaajia, jotka voivat tuon tavoitteen täyttää.

Vaikka Teneriffan kausi Espanjassa oli viime kaudella pienoinen pettymys, niin eurokentillä tuli menestystä. Se raivasi tiensä Mestarien liigassa aina finaaliin saakka, mutta taipui Virtus Bolognalle. Aiemmin Euroliigassa ja EuroCupissa pelannut Salin pääsee ensimmäistä kertaa urallaan kokemaan Mestarien liigan tunnelman.

- Se on minulle taas uusi tuttavuus. Olen tietenkin seurannut sitä aiemmin, mutten ole Mestarien liigassa ennen pelannut. Teneriffa on ollut aiempina vuosina mukana siellä kärkikahinoissa ja toivottavasti myös nyt. Tiukkoja pelejä on varmasti taas luvassa ja kansainvälisissä peleissä pelataan aina kovaa. Lisäksi pääsee pelaamaan kahdesti viikossa, niin ei tarvitse treenata niin paljoa.

"Malmin roskisdyykkari" tunnetaan terrierimäisenä puolustajana ja tarkkana kolmen pisteen heittäjänä. Tuo rooli ei tule muuttumaan myös Teneriffalla.

- Ei sitä tällä iällä rooli enää hirveästi muutu. Autan puolustuksessa ja heitän kolmosia. Tietenkin yritän kehittyä joka vuosi jokaisella osa-alueella.

- Olen saanut paljon vastuuta ja valmentajalta on tullut luottoa. Hän halusi minut tänne tuomaan kokemusta joukkueeseen. Nyt olen veteraanipelaaja enkä ole niin nuori enää, Salin heittää pilke silmäkulmassa.

Teneriffan aloittaa kautensa keskiviikkona 25.9. kohtaamalla Bilbaon.

Maxhuni innolla debyyttikauteensa ammattilaisena

Edon Maxhuni, 21, ottaa ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan kahden USA:n yliopistossa vietetyn kauden jälkeen. Maxhuni teki kesällä 1+1-vuotisen sopimuksen Gran Canarian kanssa. Hän harjoittelee myös edustusjoukkueen mukana, mutta hakee ainakin alkuun pelituntumaa seuran reservijoukkueessa, joka pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa.

Maxhuni pelasi kaksi edelliskautta Long Beach Staten yliopistossa, mutta päätti kesällä palata vanhalle mantereelle luomaan ammattilaisuraa.

- Minulla oli yliopistossa vähän vaikeat kaksi vuotta. Halusin viedä peliäni eteenpäin ja oman kehitykseni kannalta ajattelin Euroopan olevan minulle sopivampi paikka. Maajoukkuepelien myötä olen huomannut, että eurooppalainen koripallo sopii minulle paremmin, Maxhuni kertoo Eurooppaan paluun syistä.

Edon Maxhuni aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Aika ammattilaisena on alkanut taitavan takamiehen mukaan hyvin.

- Onhan tämä vähän erilaista. Tämä on hieno kaupunki ja seura on tosi ammattimainen. Kaikki on hoidettu ihan tiptop ja voi vain keskittyä koripalloon. Ei ole mitään valittamista ja olen intoa täynnä.

Maxhuni aloittaa Gran Canarian reservijoukkueen mukana, mutta harjoittelee myös edustusjoukkueen kanssa. Kunnianhimoinen nuorukainen ei aio kuitenkaan jämähtää pelkästään reservijoukkueeseen.

- Harjoittelin koko kesän edustusjoukkueen mukana, mutta nyt lähempänä kautta olen harjoitellut myös reservijoukkueen kanssa. Jos edustuksessa tulee loukkaantumisia tai pelit menevät muuten hyvin, niin olen valmiina kokeilemaan myös isompia vesiä.

Gran Canarian reservijoukkue pelaa tulevalla kaudella Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa. Maxhunilla ei ole vielä ensikäden kokemusta sarjasta, mutta on nähnyt peleistä videoita.

- Joukkueissa on pari amerikkalaispelaajaa, sitten siellä on kokeneita entisiä ACB-pelaajia sekä nuoria pelaajia muun muassa Espanjan nuorten maajoukkueista. Hyvätasoinen sarja on varmasti kyseessä ja kohtahan sitä pääsee sitten testaamaan.

Maxhunille on povattu iso rooli joukkueessa ja hän toivoo pystyvänsä vastaamaan huutoon sekä siivittämään oma pelinsä uudelle tasolle.

- Haluan viedä omaa peliäni eteenpäin ja auttaa joukkuetta voittamaan. Jos pystyn pelaamaan alusta loppuun hyvällä tasolla, niin olen tyytyväinen. Minulla on iso rooli avauspointtina ja pääsen pelaamaan isoja minuutteja. En voi kuitenkaan vain tuudittautua siihen, vaan ne minuutit pitää pystyä treeneissä aina ansaitsemaan.

LEB Plata starttaa lauantaina 21.9., kun Gran Canaria kohtaa Real Murcian.

 
8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

Näytä lisää vastaavia