Salinille ja Koposelle jäi jossiteltavaa Euroliigasta

9.4.2018 Petteri Koposen ja Sasu Salinin urakka Euroliigassa päättyi runkosarjaan, kun sekä Barcelona että Malaga jäivät pudotuspelien ulkopuolelle. Molemmille jäi Euroliigasta hieman hampaankoloon.

Petteri Koposen ja Sasu Salinin urakka Euroliigassa päättyi runkosarjaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Malaga sijoittui suomalaisjoukkueista paremmin, kun se oli ensimmäinen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue yhdeksännellä sijalla ja pudotuspelipaikka jäi kolmen voiton päähän. Eurocupin mestarina Euroliigaan päässyt Malaga osoitti kauden aikana potentiaalinsa voittamalla muun muassa kahdesti hallitsevan mestari Fenerbahcen, runkosarjan kolmosen Olympiakosin sekä Real Madridin. Ailahtelevaisuus kuitenkin vaivasi joukkueen esityksiä.

- Kausi meni vähän ylös ja alas. Oli pelejä joita hävisimme vain muutamalla pinnalla ja ne jättivät vähän jossiteltavaa. Jos olisimme klaaranneet ne, niin olisimme pudotuspeleissä. Yhdeksäs sija on ihan ok, mutta harmittaa, ettemme päässeet kahdeksan joukkoon, Salin kertaa joukkueen esityksiä.

Salin teki paluun Euroliigan valoihin muutaman vuoden tauon jälkeen. Hän sai tulikasteensa Euroliigassa jo vuonna 2010 slovenialaisen Olimpijan paidassa ja pelasi Ljubljanassa kolmen kauden verran Euroliigaa.

- Oli siistiä taas pelata Euroliigaa ja toivottavasti pääsee pelaamaan myös jatkossa. Ne ovat kovia pelejä ja niissä haluaa olla mukana.

Malagalla ei ole automaattista paikkaa Euroliigassa ensi kaudeksi, mutta sillä on mahdollisuus saavuttaa paikka Espanjan liigan kautta. Espanjan liigan mestari saa paikan Euroliigaan, mutta vähempikin saattaa riittää, sillä Real Madridilla, Barcelonalla ja Baskonialla on lisenssipaikka myös ensi kaudeksi. Mikäli kolmikosta joku voittaa mestaruuden, siirtyy paikka siitä alemmas.

Espanjan liiga on sen verran tasainen, että Malaga taistelee tällä hetkellä sekä kärkisijoista että ylipäänsä pääsemisestä pudotuspeleihin. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, mutta kymmenentenä oleva Murcia on vain voiton perässä. Toisaalta neljäntenä oleva Valencia on kahden voiton päässä ja kolmantena majaileva Barcelona kolmen.

- Yksi paikka on vielä tarjolla Espanjan liigasta ja se on meidän tavoitteena. Vaikeaa siitä kuitenkin tulee, sillä tämä on tiukka liiga. Jokainen peli on tärkeä ja parilla voitolla sijoitus voi parantua paljon, Salin pohtii Espanjan liigan asetelmia.

Barcelonan kurssi kääntyi liian myöhään

Barcelonan Euroliiga päättyi pettymykseen, kun katalonialaisjoukkueen sijoitus oli lopulta 13. Barcelona lähti kauteen uusiutuneena ja kesän aikana joukkueeseen oli liittynyt nimekkäitä hankintoja sekä uusi päävalmentaja. Kausi lähti vaisusti liikkeelle eikä valmentajanvaihdoksen jälkeen tapahtunut ryhtiliike enää riittänyt.

- Tavoitteena oli päästä pudotuspeleihin ja sieltä sitten taistelemaan Final four -turnaukseen, joten Euroliiga oli meille pettymys. Paransimme loppua kohden, mutta olimme jo niin huonoissa asemissa, ettei meillä ollut mahdollisuuksia kahdeksan joukkoon, Koponen manailee.

Alkukauden ajan olkapään hermovamman kanssa tuskaillut Koponen jäi vähälle vastuulle Sito Alonson alaisuudessa. Svetislav Pesicin tultua päävalmentajaksi helmikuun alussa Koponen sai näyttöpaikkansa ja Barcelona alkoi voittaa. Barcelona nappasikin kahdeksasta viimeisestä ottelustaan neljä voittoa.

- Oma kauteni muuttui, kun valmentaja vaihtui. Sen jälkeen tuli vastuuta ja silloin on aina kiva pelata. Loppukausi menikin hyvin. Sitä voi aina miettiä, että mitä jos valmentaja olisi vaihtunut aiemmin, niin mikä meidän sijoitus olisi. Lisäksi meillä oli aika paljon loukkaantumisia, Koponen pyörittelee.

Barcelonan tilastoista löytyy omituinen kuriositeetti, että vaikka se voitti 30 ottelustaan vain 11, niin sen korisuhde oli 52 pistettä plussalla. Vertailun vuoksi, runkosarjan kolmosen Olympiakosin korisuhde oli ainoastaan 18 pistettä positiivisella puolella ja viimeisenä pudotuspeleihin selvinneen Himkin 14 miinuksella.

- Olimme häntäpäässä, mutta siitä huolimatta korisuhteemme oli selvästi plussan puolella. Se kertoo osaltaan tämän sarjan tasaisuudesta. Pystyimme ottamaan kovia voittoja, mutta samanaikaisesti pystyimme häviämään kelle tahansa. Peli ailahteli liikaa.

Seuraavaksi Barcelonan katseet siirtyvät kohti Espanjan liigan pelejä. Joukkueella on jo tältä kaudelta taskussaan Espanjan cupin voitto ja seuraavaksi se jahtaa mestaruutta.

- Enää ei ole Euroliigan pelejä, joten voimme valmistautua liigan peleihin paremmin. Euroliiga oli aika rankka peleineen ja matkusteluineen ja oli vaikea tulla tuoreena liigapeleihin. Meillä on vaikea loppuohjelma ja täytyy yrittää saada mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat pudotuspeleihin, viime kierroksen parhaaksi pelaajaksi Espanjan liigassa valittu Koponen luotaa.

 
17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

12.5.2018 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Iisalo siirsi finaalitappion jälkeen katseet jo kohti Bundesliigaa

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentaman Crailsheim Merlinsin upea kausi Saksan ProA:ssa jäi ilman lopullista kirsikkaa kakun päältä, kun Crailsheim taipui kahden ottelun finaalisarjassa Vechtalle yhteistuloksin 158-165. Finaalipaikka kuitenkin riitti jo nostamaan Crailsheimin ensi kaudeksi Bundesliigaan ja valmentajakaksikon katseet ovat jo tiukasti tulevassa

5.5.2018 20:59 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisella kasvattava kausi

Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

4.5.2018 15:00 Haastattelu

Huffin Frankfurt yllätysvalmiina pudotuspeleihin

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners selvitti tiensä Saksan Bundesliigan pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena. Pudotuspeleissä vastaan asettuu kovin mahdollinen haaste, kun se kohtaa runkosarjan ykkösjoukkue Bayern Münchenin.

3.5.2018 15:16 Suomalaiset ulkomailla

Nousu ei tyydyttänyt Iisalon joukkueen menestysnälkää – finaalit edessä viikonloppuna

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins juhli viikonloppuna nousua Saksan ProA-liigasta Bundesliigaan. Edessä siintää kuitenkin vielä viikonloppuna pelattava finaalisarja Vechtaa vastaan.

30.4.2018 Haastattelu

Ahosen ja Madsenin kaudet jättivät hampaankoloon

Roope Ahosen kausi Ourensen joukkueessa Espanjan LEB Orossa ja Alexander Madsenin urakka Tshekin liigan USK Prahassa tulivat päätökseen viikonloppuna. Sekä Ahosen että Madsenin kaudesta löytyi sekä hyviä että mieltä kaihertaneita asioita.

26.4.2018 Haastattelu

Holopainen valmiina finaaleihin – Iiskolalle jäi kaudesta paljon oppia

Annika Holopaisen kausi jatkuu viikonloppuna Bundesliigan finaaleilla, kun Wasserburg jahtaa kuudetta peräkkäistä Saksan mestaruuttaan. Evita Iiskolan kausi sen sijaan päättyi viime viikonloppuna, kun joukkue hävisi Kakkosbundesliigan finaaleissa Wolfenbüttelille. Pettymyksestä huolimatta Iiskolalle jäi käteen kaudesta paljon positiivisia asioita.

12.4.2018 Haastattelu

Mäkitalon ja Grönbergin kaudet päättyivät pettymykseen

Saksan Bundesliigassa pelaavan Anni Mäkitalon kausi Donau-Riesin joukkueessa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja sarjaporrasta alempana pelaavan Camilla Grönbergin taival Bad Homburgin kanssa päättyi välierissä.

6.4.2018 Haastattelu

Iisalon ja Vertion Crailsheim taistelee noususta Bundesliigaan – Mirolybovilla ja Janssonilla opettavainen kausi

Saksan ProA-liigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja suomalaisittain runkosarja oli varsin monimuotoinen. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins ylsi seurahistorian parhaaseen runkosarjasuoritukseen, Anton Mirolybovin käskyttämä Kirchheim Knights jäi niukimmalla mahdollisella tavalla ulos pudotuspeleistä ja Daniel Janssonin luotsaaman OrangeAcademy Ulmin kohtaloksi tuli pudota sarjasta.

5.4.2018 Haastattelu

Pelanderille ja Weckströmille jäi positiivinen maku kaudesta

Sofia Pelanderin, 25, kausi Ruotsin liigassa päättyi putoamiseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja Sophie Weckströmin, 24, urakka Saksan Kakkosbundesliigassa päättyi joukkueensa niukkaan säilymiseen sarjassa. Molemmat pelaajat löysivät menneestä kaudesta positiivisia asioita.

5.4.2018 Haastattelu

Iisalo jatkaa Crailsheim Merlinsin päävalmentajana

Saksan ProA:ssa pelaavan Crailsheim Merlinsin päävalmentajana edelliset 2,5 kautta toiminut Tuomas Iisalo, 35, on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Näytä lisää vastaavia