Salinille ja Koposelle jäi jossiteltavaa Euroliigasta

9.4.2018 Petteri Koposen ja Sasu Salinin urakka Euroliigassa päättyi runkosarjaan, kun sekä Barcelona että Malaga jäivät pudotuspelien ulkopuolelle. Molemmille jäi Euroliigasta hieman hampaankoloon.

Petteri Koposen ja Sasu Salinin urakka Euroliigassa päättyi runkosarjaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Malaga sijoittui suomalaisjoukkueista paremmin, kun se oli ensimmäinen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue yhdeksännellä sijalla ja pudotuspelipaikka jäi kolmen voiton päähän. Eurocupin mestarina Euroliigaan päässyt Malaga osoitti kauden aikana potentiaalinsa voittamalla muun muassa kahdesti hallitsevan mestari Fenerbahcen, runkosarjan kolmosen Olympiakosin sekä Real Madridin. Ailahtelevaisuus kuitenkin vaivasi joukkueen esityksiä.

- Kausi meni vähän ylös ja alas. Oli pelejä joita hävisimme vain muutamalla pinnalla ja ne jättivät vähän jossiteltavaa. Jos olisimme klaaranneet ne, niin olisimme pudotuspeleissä. Yhdeksäs sija on ihan ok, mutta harmittaa, ettemme päässeet kahdeksan joukkoon, Salin kertaa joukkueen esityksiä.

Salin teki paluun Euroliigan valoihin muutaman vuoden tauon jälkeen. Hän sai tulikasteensa Euroliigassa jo vuonna 2010 slovenialaisen Olimpijan paidassa ja pelasi Ljubljanassa kolmen kauden verran Euroliigaa.

- Oli siistiä taas pelata Euroliigaa ja toivottavasti pääsee pelaamaan myös jatkossa. Ne ovat kovia pelejä ja niissä haluaa olla mukana.

Malagalla ei ole automaattista paikkaa Euroliigassa ensi kaudeksi, mutta sillä on mahdollisuus saavuttaa paikka Espanjan liigan kautta. Espanjan liigan mestari saa paikan Euroliigaan, mutta vähempikin saattaa riittää, sillä Real Madridilla, Barcelonalla ja Baskonialla on lisenssipaikka myös ensi kaudeksi. Mikäli kolmikosta joku voittaa mestaruuden, siirtyy paikka siitä alemmas.

Espanjan liiga on sen verran tasainen, että Malaga taistelee tällä hetkellä sekä kärkisijoista että ylipäänsä pääsemisestä pudotuspeleihin. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa viidentenä, mutta kymmenentenä oleva Murcia on vain voiton perässä. Toisaalta neljäntenä oleva Valencia on kahden voiton päässä ja kolmantena majaileva Barcelona kolmen.

- Yksi paikka on vielä tarjolla Espanjan liigasta ja se on meidän tavoitteena. Vaikeaa siitä kuitenkin tulee, sillä tämä on tiukka liiga. Jokainen peli on tärkeä ja parilla voitolla sijoitus voi parantua paljon, Salin pohtii Espanjan liigan asetelmia.

Barcelonan kurssi kääntyi liian myöhään

Barcelonan Euroliiga päättyi pettymykseen, kun katalonialaisjoukkueen sijoitus oli lopulta 13. Barcelona lähti kauteen uusiutuneena ja kesän aikana joukkueeseen oli liittynyt nimekkäitä hankintoja sekä uusi päävalmentaja. Kausi lähti vaisusti liikkeelle eikä valmentajanvaihdoksen jälkeen tapahtunut ryhtiliike enää riittänyt.

- Tavoitteena oli päästä pudotuspeleihin ja sieltä sitten taistelemaan Final four -turnaukseen, joten Euroliiga oli meille pettymys. Paransimme loppua kohden, mutta olimme jo niin huonoissa asemissa, ettei meillä ollut mahdollisuuksia kahdeksan joukkoon, Koponen manailee.

Alkukauden ajan olkapään hermovamman kanssa tuskaillut Koponen jäi vähälle vastuulle Sito Alonson alaisuudessa. Svetislav Pesicin tultua päävalmentajaksi helmikuun alussa Koponen sai näyttöpaikkansa ja Barcelona alkoi voittaa. Barcelona nappasikin kahdeksasta viimeisestä ottelustaan neljä voittoa.

- Oma kauteni muuttui, kun valmentaja vaihtui. Sen jälkeen tuli vastuuta ja silloin on aina kiva pelata. Loppukausi menikin hyvin. Sitä voi aina miettiä, että mitä jos valmentaja olisi vaihtunut aiemmin, niin mikä meidän sijoitus olisi. Lisäksi meillä oli aika paljon loukkaantumisia, Koponen pyörittelee.

Barcelonan tilastoista löytyy omituinen kuriositeetti, että vaikka se voitti 30 ottelustaan vain 11, niin sen korisuhde oli 52 pistettä plussalla. Vertailun vuoksi, runkosarjan kolmosen Olympiakosin korisuhde oli ainoastaan 18 pistettä positiivisella puolella ja viimeisenä pudotuspeleihin selvinneen Himkin 14 miinuksella.

- Olimme häntäpäässä, mutta siitä huolimatta korisuhteemme oli selvästi plussan puolella. Se kertoo osaltaan tämän sarjan tasaisuudesta. Pystyimme ottamaan kovia voittoja, mutta samanaikaisesti pystyimme häviämään kelle tahansa. Peli ailahteli liikaa.

Seuraavaksi Barcelonan katseet siirtyvät kohti Espanjan liigan pelejä. Joukkueella on jo tältä kaudelta taskussaan Espanjan cupin voitto ja seuraavaksi se jahtaa mestaruutta.

- Enää ei ole Euroliigan pelejä, joten voimme valmistautua liigan peleihin paremmin. Euroliiga oli aika rankka peleineen ja matkusteluineen ja oli vaikea tulla tuoreena liigapeleihin. Meillä on vaikea loppuohjelma ja täytyy yrittää saada mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat pudotuspeleihin, viime kierroksen parhaaksi pelaajaksi Espanjan liigassa valittu Koponen luotaa.

 
26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

Näytä lisää vastaavia