Salinin heittokäsi yli kiehumispisteen, Susijengi ravasi Bosnia-Hertsegovinan ohitse

13.9.2018 21:59 Susijengin kolmen neljänneksen loistopelaaminen poiki 24 pisteen johdon, mutta MM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan äityi jännitysnäytelmäksi. Susijengi piti päänsä mielettömän kotiyleisönsä edessä ja tuuletti 85-81 (43-34) –voittoa. Espoo Metro Areenan illan sankari oli 27 pistettä upottanut Sasu Salin.

6. pelaaja. Kuva: Ville Vuorinen

Koska Susijengillä on useimmiten tapana antaa yleisölle viihdettä koko rahan edestä, niin edes parhaimmillaan 24 pisteeseen venynyt johto ei säästänyt 6305-päistä Metro Areenaa sydämentykytyksiltä.

Iso ja ilkeä Bosnia-Hertsegovina joko runttasi palloa sisään Jusuf Nurkicille (20/9) tai Dzanan Musa (15/5/9 syöttöä) puikkelehti suomalaispuolustuksen koloista. Vapaaheittojen ansiosta vieraat pääsivät kalkkiviivoilla vaarallisen lähelle – kolmen pisteen päähän.

Nurkic joutui ensin rikkomaan palloa ylös tuonutta Alex Murphyä, joka antoi hitusen hengitystilaa kahdella vapaaheitolla, mutta sankariksi nousi Kenraali Petteri Koponen.

Kuka muu muka? Kenraali Koponen nousi ratkaisemaan. Kuva: Ville Vuorinen

Koposella oli vaikea neljännes. Bosnia-Hertsegovinalta löytyi muutamakin päällysviitta Susijengin ykköspelintekijälle. Balkanilaiset puolustivat Koposta kovaotteisesti ja pitkän linjan maajoukkueveteraanista huokui väsymys.

Susijengin johtava susi löysi vielä jostain energiaa ratkaisuhetkillä ajaen vauhdikkaasti Bosnia-Hertsegovinan puolustuksen keskelle ja pysäyttäen vauhtinsa yllättävään floateriin. Ero seitsemään 85-78 ja edes Almar Hasandicin (9/1) ripeästi heittämä kolmonen ei enää auttanut, kun Suomi pääsi kuluttamaan pelikellon nollaan.

Matti Nuutisen voittoilme. Kuva: Ville Vuorinen

Salin: ”Kori tuntui isolta”

Minkä Susijengi hävisi koossa, se voitti nopeudessa. Kaksi loistokasta pätkää toimivat vipuvarsina, joita vääntämällä yli 20 pisteen johto kertyi.

Ensimmäisen ja toisen neljänneksen halkonut 16-0-juoksu oli Susijengiä parhaimmillaan. Bosnia-Hertsegovina oli ongelmissa pallon kanssa, kun suomalaisten yltiöpäiset tuplaukset pakottivat vastustajan lukuisiin menetyksiin. Juoksun fanfaarina Sasu Salin naulasi yhden ja Antti Kanervo kaksi kolmosta, kun kahta huippuheittäjää juoksutettiin skriinimerien lävitse.

Kolmannella neljänneksellä ”Malmin roskisdyykkari” näytti, että suomalaisten maine heittäjäkansana ei ole tuulesta temmattu. Salin ampui tyylipuhtaasti 13 pistettä putkeen kolmosilla, pitkillä kakkosilla ja vapaaheitoilla.

"Francotirador" Salin säkitti uuden piste-ennätyksensä. Kuva: Ville Vuorinen

– Kori tuntui paikka paikoin tosi isolta tänään. Kiva pistää pallo ilmaan, kun jälki on tuollaista, Salin virnuili ottelun jälkeen.

– Pelasimme erinomaiset 30 minuuttia koripalloa. Annoimme lopussa Bosnialle ihan liikaa tilanteita tulla takaisin ja he käyttivät ne hyväkseen, kuten hyvän koripallojoukkueen pitääkin.

Salin naulasi uuden maajoukkue-ennätyksensä 27 pistettä heittäen kolmosensa kuusi kahdeksasta yrityksestä. Kanervo (6/0) taas upotti puolet neljästä kolmosyrityksestään.

Alex Murphy säväytti moneen kertaan. Kuva: Ville Vuorinen

Salinin lisäksi korisukkaa heiluttivat Koponen (14/3/7 syöttöä) ja Murphy (13/4). Tuukka Kotti (2/4) ja Alexander Madsen (0/0) painivat Nurkicin kanssa, Topias Palmi (5/1) upotti tärkeän korin vaikealla hetkellä ja Fiifi Aidoo (6/1/4 syöttöä) paimensi Bosnia-Hertsegovinan takakenttää.

– Ensimmäinen MM-karsintaottelu toi ekstralatausta ja nautin siitä tunteesta. Sanottiin, että niiden pelinrakentajille pitää tehdä elämä hankalaksi, niin minä otin sen henkilökohtaisena haasteena, Aidoo sanoi.

Murphy: ”Ehkä paras yleisö, jonka edessä olen pelannut”

Päävalmentaja Henrik Dettmannin kärsiessä flunssasta suuri osa valmennusjohdon viesteistä pelikentälle tuli apuvalmentajakolmikko Lassi Tuovilta, Jukka Toijalalta ja Mikko Larkakselta. Lehdistötilaisuuteen saapui Dettmannin sijaan Toijala.

– Pelasimme ensimmäiset 30 minuuttia huikeaa koripalloa. Lopussa aloimme menettää energiaamme puolustuksessa, jonka jälkeen jouduimme hölköttelemään palloa ylös ja pelitempomme tipahti, Toijala aloitti.

Susijengiä oli saapunut kannustamaan 6305 fania. Kuva: Ville Vuorinen

– Pakko antaa tunnustusta Bosnialle, jonka vaihtava puolustuspelaaminen teki meistä todella passiivisia. Katsotaan tämän ottelun tallenne kaikessa rauhassa ja katsotaan, mitä viimeisellä neljänneksellä tapahtui.

Perinteiseen tapaan Susijengin 6. pelaaja sai vuolaat kiitokset MM-karsintadebytantti Murphyltä.

Alex Murphy nautti kotiyleisön edessä pelaamisesta. Kuva: Ville Vuorinen

– Aivan uskomaton kotiyleisö. Voisi sano, että ehkä paras yleisö, jonka edessä olen koskaan pelannut. Me toteutimme meidän pelisuunnitelmaa täydellisesti ja saimme Bosnia-Hertsegovinan huolimattomaksi. Me päästimme heidät mukaan peliin, mutta onneksi lopussa kiitos seisoi, Murphy sanoi.

Susijengin pelit jatkuvat tuota pikaa, mutta tällä kertaa paikaksi vaihtuu vuoden 2015 EM-alkulohkon Montpellier, kun vastaan astelee Ranska.

Lisätietoja: Ottelutilastot

 
27.2.2023 21:25 Susijengi

Susijengi lohkokakkoseksi MM-karsinnoissa, maagisesti heittänyt Saksa lohkovoittoon

Susijengi antoi ensimmäisen iskun, puolusti antaumuksella ja toteutti pelisuunnitelmaansa rohkeasti, mutta Saksa näytti, miksi on hallitseva EM-pronssimitalisti. Loppuunmyyty Espoo Metro Areena sai nähdä trillerimäisen MM-karsintahuipennuksen, jonka voittajaksi selvisi kolmosensa käsittämättömällä 62,5% tarkkuudella upottanut Saksa.

24.2.2023 17:40 Susijengi

Ilari Seppälä jatkoajan kultaranne, Susijengi jatkoaikavoittoon Tel Avivissa

Vapautuneesti pelannut Israel otti aloitteen omiin käsiinsä helmikuun MM-karsintaikkunan avausottelussa ja oli tyrmätä suomalaisvieraansa jo lähtötelineisiin. Susijengi löysi kuitenkin intensiteettinsä puolustuspäässä ja jahtasi pelin jatkoajalle, jossa ”Lapuan pehtoori” Ilari Seppälä petasi perättäisillä onnistumisillaan vieraille 95–97 (46–35, 83–83) -trillerivoiton.

23.2.2023 10:11 Susijengi

Uudistunut Israel luottaa vanhaan ja hyväksi havaittuun

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

14.11.2022 21:18 Susijengi

Susijengi rynni ryhtiliikkeen jälkeen Virolta karkuun

Jälleen kerran Viro teki MM-karsintaottelusta Susijengille vaikean, mutta toisen jakson alhosta noustuaan Susijengi hallitsi peliä. Mikael Jantunen säkitti piste-ennätyksensä, Alexander Madsen ja Daniel Dolenc dominoivat korinalustaa ja Sasu Salin säkitti karkumatkan ratkaisuheitot, kun Susijengi nautti 5528-päisen kotiyleisön edessä 91–71 (39-41) -voiton.

11.11.2022 22:20 Susijengi

Fyysinen Saksa järjesti Susijengille klinikan Bambergissa

Saksa ampaisi perjantai-iltana yksin MM-jatkokarsintalohko J:n piikkipaikalle kaatamalla Susijengin pistein 94–80 (44–36). Saksa piti läpi toisen puoliajan vierailleen klinikkaa tehokkaasta eurooppalaisesta joukkuehyökkäyksestä, ja vaikka Susijengi virittelikin loppukiriä, osoittautui Saksan hankkima turvaväli turhan suureksi vieraiden saavuttaa.

28.8.2022 20:59 Susijengi

Sasu Salin heitti häkälöylyt Saku Suurhallissa – Susijengi tuuman päähän MM-kisapaikasta

Isäntäjoukkue Viro repi, puri ja hiersi ja kaivautui naruista takaisin peliin mukaan kotiyleisönsä mylviessä, mutta Susijengi kesti paineet. Susipuolustus nauliutui kohdalleen ratkaisevilla hetkillä ja ninjana varjoista ampaissut Sasu Salin latoi kolmosen toisensa jälkeen, kun Susijengi päätti illan Tallinnassa 68–76 (36–47) -voittoon.

25.8.2022 21:36 Susijengi

Susijengi rynnisti MM-karsintavoittoputkelle jatkoa, Israel kaatui Tampereella

Susijengin MM-karsintavoittojen putki kasvoi torstaina yhdellä. Periksiantamattomana vastustajana tunnettu Israel kaivautui loppuhetkillä 13 pisteen takaa tasoihin, mutta puolustuspään ryhtiliike ja Elias Valtosen, Lauri Markkasen ja Petteri Koposen viime minuuttien onnistumiset takasivat Susijengille 79–73 (47–37) -voiton 11 554 katsojan hurratessa.

3.7.2022 23:57 Susijengi

Susijengi narrasi voiton Kroatiasta Rijekan saunassa, viides voitto taskussa MM-jatkokarsintoihin

Aikakaudet vaihtuvat, Susijengin olemus säilyy. Kroatia tuuletteli lähes varmaa voittoaan sunnuntain MM-karsintaottelun viimeisellä minuutilla, kunnes Edon Maxhunin ja Lauri Markkasen kolmoset ja liian aikaisin nuolaisseen isäntäjoukkueen täydellinen sulaminen vapaaheittoviivalta veivät Susijengin 79–81 (34–43) -vierasvoittoon Rijekan trooppisissa olosuhteissa.

30.6.2022 22:02 Susijengi

Susijengi varmisti MM-karsintalohkon voiton Lassi Tuovin päävalmentajadebyytissä

Espoo Metro Areenan 6951 katsojan kotiyleisö sai helteisenä torstai-iltana täyden lipunhinnan edestä viihdettä, kun Susijengi raivosi 85–69 (43–46) -revanssivoittoon Ruotsista uuden päävalmentajansa Lassi Tuovin debyyttiottelussa. Hitaan alun jälkeen Susijengi dominoi peliä urheilullisuudellaan ja monipuolisuudellaan ja jyräsi MM-karsintalohkonsa voittoon.

28.2.2022 21:36 Susijengi

Susijengi teki suomalaista palloiluhistoriaa – Euroopan mestari Slovenia kaatui jo toisen perättäisen kerran

Susijengi otti jättimäisen harppauksen kohti vuosien 2022–23 MM-jatkokarsintaa kukistamalla hallitsevan Euroopan mestarin Slovenian jo toisen kerran. Sasu Salin liekitti Susijengin 21 pisteen johtoon avauspuoliskolla, ja kun Slovenia kiri lopussa kantaan, varmistivat Ilari Seppälän ja Elias Valtosen onnistumiset Suomelle 79–83 (31–52) -vierasvoiton.

Näytä lisää vastaavia