Salon Vilppaan juniorityö sinetöityi

5.5.2011 Salon Vilppaalle on myönnetty 12. Koripalloliiton jäsenseurana Nuori Suomi Sinetti. Sinetti luovutettiin tunnustuksena laadukkaasta lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnasta seuran junioreiden kauden päätöstilaisuudessa Salohallissa.

Salon Vilpas Koripallo on nyt Sinettiseura.

Vilpas-perhe oli runsaslukuisena juhlimassa kauden päätöstä, jonka yhteydessä Sinetti luovutettiin.

Sinetin luovutti Koripalloliiton hallituksen jäsen Esko Strandberg (oik.). Sinetin vastaanottaa kuvassa Vilppaan junioritoiminnanjohtaja Sakke Ojala ja junioripäällikkö Marko Vihiniemi. Kuvat: Janne Ivanoff.

Sinettiä oli luovuttamassa Koripalloliiton liittohallituksen jäsen Esko Strandberg. Päätöstilaisuudessa oli yli 300 seuran junioriharrastajaa. Tilaisuuden ohjelmassa oli Sinetin luovuttamisen lisäksi perinteisiä kilpailuja, palkitsemisia ja muita huomionosoituksia.

Salon Vilpas on tehnyt pitkäjänteistä ja menestyksellistä työtä salonseutulaisen koripalloilun hyväksi jo vuosikymmenien ajan. Sinetti-tunnustuksen hakeminen kirjattiin juniorijaoston toimintasuunnitelmaan toukokuussa 2010. Samalla päätettiin myös päivittää seuran laatukäsikirja sekä junioreiden, heidän vanhempiensa ja seuratoimijoiden avuksi tehty Vilpas Aapinen.

Salon Vilpas Koripallon laatukäsikirja on laadittu jokaisen Salon Vilpas Koripallo ry:n toiminnassa mukana olevan käyttöön. Sen tarkoituksena on yhtenäistää seuran koripallotoimintaa ja selkeyttää seurassa toimivien työnjakoa, kartoittaa voimavaroja seuran sisällä, antaa seuraan kuulumattomille kuva seuran toiminnasta sekä auttaa arvioimaan ja kehittämään seuran toimintaa. Laatukäsikirja kuvaa niitä toimintamalleja, joita seuran koripallotoiminnalla jo on ja sitä kautta kehittää seuratoimintaa entistä paremmaksi ja osallistujaystävällisemmäksi.

Vilpas Koripallon perusarvoja ovat kasvatuksellisuus, vastuullisuus, suvaitsevaisuus, yhteisöllisyys ja terveet elämäntavat. Edellä mainittuja arvoja pidetään seuran yleisinä eettisinä ohjeina, joista keskustellaan joukkuekohtaisissa palavereissa joukkueenjohdon, valmentajien, vanhempien ja pelaajien kesken. Arvoihin liittyvien keskustelujen pohjalta joukkueet ovat laatineet vuosittain joukkuekohtaiset pelisäännöt ja toimintatavat.

Jatkuvaa kehitystä

Junioripäällikkö Marko Vihiniemen mukaan Vilppaan koripallon juniorivalmennus toteuttaa kasvatus- ja koulutustoimintaa niiden tavoitteiden mukaisesti, jotka on kirjattu seuran omaan, jo vuonna 1999 laadittuun Vilpas Aapiseen.

- Nämä tavoitteet luovat kaikille toiminnassa mukana oleville junioreille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa ja koripalloa taitojensa ja tavoitteidensa puitteissa, Vihiniemi kertoo.

Junioritoiminnanjohtaja Sakke Ojala kertoo, että pelaajien siirtyessä vanhempiin ikäryhmiin tavoitteena on rakentaa joukkueita, joilla haetaan menestystä nuorten mestaruussarjoissa.

- Lisäksi  yksittäisten pelaajien osalta tuetaan heidän pyrkimyksiään pelata seuran edustusjoukkueissa sekä nuorten maajoukkueissa, Ojala kertoo.

Niin Vihiniemi kuin Ojalakin ovat erittäin iloisia Sinettiseura-tunnustuksesta, vaikka tietävätkin sen tuovan myös vastuuta.

- Pyrimme jatkuvasti kehittämään seuratoimintaa pystyäksemme entistä paremmin palvelemaan jäseniämme, joten Sinetin tuoma vastuu on vain hyväksi, Ojala kertoo.

Salon Vilppaan toiminnassa on ollut mukana kuluneella kaudella 320 junioripelaaja ja 43 valmentajaa ja ohjaajaa. Vihiniemi toteaa, että junioritoiminnan markkinoinnin kehittäminen on jo tuottanut tulosta, sillä harrastajamäärä on kasvanut n. 20 prosenttia edellisestä kaudesta. Myös valmentajamäärä kasvoi samassa suhteessa, joten kasvu on ollut hallittua. Vihiniemen mukaan paljon positiivista palautetta saanut seuran tekemä kouluyhteistyö on tarkoitus saada laajennettua myös päiväkoteihin.

- Eikä voi vähätellä tai unohtaa seuratoiminnassa mukanaolevien vapaaehtoistyöntekijöiden panosta. Siitä suuri kiitos heille, Ojala kertoo ja kumartaa. 

Ojalan mukaan seuraavan kauden suunnitelmiin kuuluu mm. valmennuksen kehittämissuunnitelman toteuttaminen. Vilppaan valmennuspäällikkö Pasi Järvinen vastaa valmennuksen kehittämissuunnitelmasta. Suunnitelman tavoitteena on mm. kilpa- ja harrastekoripallon eriyttäminen sekä valmentajien koulutustason nostaminen

Ojala on myös iloinen että seura on pystynyt palkkaamaan Vihiniemen kokopäivätoimiseksi junioripäälliköksi 1. toukokuuta alkaen.

- Marko on jo pitkän linjan seura-aktiivi. Hän on pelannut junnuvuosinaan korista Vilppaassa, pelaaminen on mukana kuvioissa vieläkin valmentamisen ja erotuomaritehtävien ohella, Ojala kertoo. 

 
25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

14.6.2006 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen tietopaketti ja ilmoittautuminen

Nuorten SM-sarjat pelataan kaudella 2006-07 edellisiltä kausilta tutulla pelitavalla. Nuorten SM-sarjoihin ja valtakunnallisiin I divisiooniin ilmoittautuminen on alkanut ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.8.2006.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

Näytä lisää vastaavia