Sami Toiviainen siirtyy Pyrinnön päävalmentajaksi

11.5.2017 Kauhajoen Karhua kuluvalla kaudella luotsannut Sami Toiviainen on Tampereen Pyrinnön uusi päävalmentaja. Toiviaisen aisapariksi on nimitetty Ilpo Rantanen. Pelaajista Antero Lehto, Petri Heinonen ja Joonas Cavén jatkavat punapaidassa.

Kuluvalla kaudella Korisliigan kokeneimman valmentajan titteliä kantanut Sami Toiviainen on Pyrinnön uusi päävalmentaja.

Aisaparikseen Toiviainen saa Pyrinnön oman kasvatin, muutaman vuoden jälkeen seuraan palaavan Ilpo Rantasen.

Antero Lehto jatkaa punapaidoissa kahden vuoden sopimuksella.

Joonas Cavén pelasi kuluneen kauden Pyrinnössä 5,6 pisteen ja 3,0 levypallon keskiarvoilla.

Petri Heinonen aloittaa syksyllä kuudennen peräkkäisen kautensa Pyrinnössä. Kuvat: Ville Vuorinen & Erkki Hautaviita

Sami Toiviainen oli kuluneella kaudella Korisliigan kokenein päävalmentaja (kaudesta 2007-2008 alkaen). Hän on voittanut valmentajana SM-kultaa (Namika Lahti 2009) ja hopeaa (KTP 2013), ja hänet on valittu Korisliigan vuoden valmentajaksi kahdesti.

Toiviainen muuttaa Tampereelle Kauhajoelta, jossa hän on valmentanut Karhua viimeiset 3 vuotta.

- Olen enemmän kuin onnellinen päästessäni isoon seuraan! Pyrintö tarjoaa mahdollisuuden nähdä, millaista on olla osa yhtä Suomen suurinta seuraa ja nähdä läheltä miten tuollaista toimintaa pyöritetään, Toiviainen kertoo seuran tiedotteessa.

- Toivottavasti pääsen tutustumaan ja keskustelemaan myös muiden kuin koriksen ympärillä toimivien ihmisten kanssa. Uskon sen tuovan minulle uudenlaisia ajatuksia ja virikkeitä päivittäiseen valmennukseen.

Toiviainen ottaa vastuulleen Pyrinnön Korisliigaa pelaavan miehistön, mutta valmentajan toiveena on päästä myös mukaan kehittämään seuran junioripelaajia akatemiajoukkueen ympärillä.

- Tampereen seudulla on valtava määrä junioreita. On mahtavaa päästä työskentelemään myös heidän kanssaan viikoittain. Ja toki mahdollisuuksien mukaan olen käytettävissä myös juniorijoukkueiden apuna, Toiviainen luettelee.

Toiviaisen työparina aloittava Ilpo Rantanen palaa Pyrinnön apuvalmentajaksi muutaman vuoden jälkeen.

- Suomessa on sirkkelimiehen yhden käden sormin laskettava määrä valmentajia, joista olen miettinyt, että voisi olla mukava vielä joskus tehdä töitä yhdessä. Sami on yksi heistä. Minulla on vahva luotto, että kemiat ja vahvuudet kohtaavat, lausuu Ilpo Rantanen.

Kotimainen runko jatkaa

Pyrintö julkisti torstaina myös Antero Lehdon, Petri Heinosen ja Joonas Cavénin jatkosopimukset. Lehdon ja Heinosen sopimukset ovat 2-vuotisia, Cavénin sopimus kattaa ensi kauden. Aiemmin Pyrintö on julkistanut jo Topias Palmin jatkosopimuksen.

- Joukkueen kasaaminen on hyvässä mallissa. Katsomme vielä kaikessa rauhassa yhdessä muun valmennusjohdon sekä seurajohdon kanssa mitä vielä tarvitsemme tulevan kauden joukkueeseen, Toiviainen sanoo.

 

- Pyrinnössä on se hieno asia, että meillä on tarjota myös nuorille pelaajille hieno polku aina Korisliiga-tasolle asti. Divarijoukkue antaa erinomaisen mahdollisuuden pelata hyvää sarjaa ja kehittyä kohti liigapelaajaa. Treenivahvuudessa meillä tuleekin olemaan useampi nuori pelaaja, jotka haastavat meidän kokeneempia pelaajia päivittäin.

 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

22.3.2018 Ajankohtainen

Tarkennuksia pelaajien edustusoikeuksiin KTP:n ja BC Nokian uusintaottelussa

KTP:n Antto Nikkarinen sekä James Sinclair ovat edustuskelpoisia perjantaina 23.3.2018 uudelleen pelattavassa Korisliigan ottelussa KTP-BC Nokia. Sen sijaan Michael Pounds ja Timothy Williams eivät saa pelata kyseisessä ottelussa.

19.3.2018 16:00 Ajankohtainen

KTP-Basketin ja BC Nokian uusintaottelu pelataan perjantaina 23.3.

Koripalloliiton liittohallitus on hylännyt KTP-Basketin valituksen koskien 2. helmikuuta pelatun Korisliigaottelun KTP-Basket–BC Nokia lopputuloksen mitätöimistä. Uusintaottelu pelataan Kotkassa perjantaina 23.3.

11.2.2018 21:00 Ajankohtainen

BC Nokian vastalause hyväksyttiin, Nokian ja KTP:n Korisliigaottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on käsitellyt BC Nokian tekemän vastalauseen 2.2.2018 pelatusta KTP-Basket–BC Nokia -ottelusta. Vastalause on hyväksytty, minkä vuoksi ottelun lopputulos mitätöidään ja ottelu uusitaan sääntö- ja kurinpitoyksikön äänin 3-2.

26.1.2018 Ajankohtainen

VeikkausTV:n Korisliigakevät käyntiin – katso tästä kaikki ottelut

Miesten Korisliigan runkosarjan otteluita on keväällä katsottavissa runsaasti myös VeikkausTV:n kautta. Tämän päivän kierrokselta VeikkausTV näyttää Kouvojen ja Helsinki Seagullsin kamppailun.

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

26.9.2017 Ajankohtainen

Korisliigan kauden 2017-2018 erotuomaristot julkaistu

Koripalloliiton erotuomariyksikkö on nimennyt kaudella 2017-18 Korisliigaa tuomitsevat erotuomarit.

21.9.2017 Ajankohtainen

Korisliiga-kauden 2017-18 infopaketti

Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9., kun kauden ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita.

7.9.2017 Ajankohtainen

Seagulls sopimukseen Marshallin ja Locken kanssa

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimukset 193-senttisen Jermaine Marshallin sekä 196-senttisen Kayel Locken kanssa.

6.9.2017 Ajankohtainen

Devonne Giles Pyrinnön paitaan

Pyrintö on kiinnittänyt viimeisen pelaajansa, kun kokenut Devonne Giles palaa suomeen ja tällä kertaa Tampereelle.

28.8.2017 Ajankohtainen

Saunders ja Hezekiah täydentävät Kataja Basketin rivejä

Hallitseva Korisliiga-mestari Kataja Basket on kiinnittänyt kaksi uutta amerikkalaispelaajaa. Joukkueeseen liittyvät 196-senttinen Wesley Saunders, 24, sekä 206-senttinen Matthew Hezekiah, 25.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

10.7.2017 Ajankohtainen

Javontae Hawkins Vilppaan laituriksi

Salon Vilpas on solminut sopimuksen amerikkalaisen Javontae Hawkinsin, 23, kanssa. Laiturin paikalla pelaavalle 196-senttiselle Hawkinsille sopimus Suomeen on ensimmäinen askel ammattilaisena.

30.5.2017 Ajankohtainen

Lauri Toivonen jatkosopimukseen Espoo Unitedin kanssa

I divari A:sta Korisliigaan nouseva Espoo United on tehnyt vuoden jatkosopimuksen Lauri Toivosen kanssa.

22.5.2017 Ajankohtainen

Aapeli Alanen kahden vuoden sopimuksella Nokialle

BC Nokia on solminut kaksivuotisen sopimuksen 21-vuotiaan laiturin Aapeli Alasen kanssa. Lahtelaislähtöinen 201-senttinen Alanen pelasi edelliskaudella Korisliigaa Korihaiden riveissä 6,5 pisteen ja 1,7 levypallon keskiarvoilla.

22.5.2017 Ajankohtainen

Juho Nenonen jatkaa Vilppaan paidassa

Tuore Korisliigan hopeamitalisti Salon Vilpas on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Juho Nenosen, 29, kanssa.

19.5.2017 Ajankohtainen

Miikka Luosmaa siirtyy Salon Vilppaaseen

Viime viikolla Korisliigahistoriansa ensimmäisen mitalin saavuttanut Salon Vilpas on tehnyt avauksensa kevään siirtomarkkinoilla. Kouvolan Kouvoissa kaksi kautta pelannut 204-senttinen Miikka Luosmaa siirtyy Vilppaan paitaan kaksivuotisella sopimuksella.

19.5.2017 Ajankohtainen

Nicolai Andersen kahden vuoden sopimuksella BC Nokian riveihin

BC Nokia on solminut kahden vuoden sopimuksen tanskalaisen Nicolai Andersenin, 21, kanssa. Näätiin 203-senttinen Andersen siirtyy Kouvolasta, jossa hän edusti päättyneellä kaudella Kouvoja Korisliigassa sekä Korikouvoja Divari B:ssä.

17.5.2017 21:01 Ajankohtainen

Rannikko Korisliigan finaalien MVP, Nikkarinen arvokkain pelaaja

Joensuulaisen Kataja Basketin toiseen Suomen mestaruuteen kolmen kauden sisään johdattanut Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsinki Seagullsin Antto Nikkarinen, 26.

Näytä lisää vastaavia