Sami Toiviaisen Pyrintö ison haasteen edessä: ”Vilpas on sarjan paras joukkue”

15.3.2019 07:53 Tampereen Pyrintö ja Vilpas iskevät lauantaina yhteen Suomen Cupin finaalissa. Finaalin kotijoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen on innoissaan, että kauden keskellä on mahdollisuus voittaa jotain suurempaa.

Tampereen Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen lähtee joukkoineen luottavaisena huomenna lauantaina kotikentällä pelattavaan Suomen Cupin finaaliin.

- Hyvillä fiiliksillä kohti lauantaita. On hauskaa, että pelaamme lauantaina cupissa ja keskiviikkona kohtaamme Korisliigassa, joten periaatteessa yhdellä scoutilla mennään.

- On tärkeää, että keskellä kautta on mahdollista voittaa jotain. Sillä on merkitystä meille, taustoittaa Sami Toiviainen

Pyrintö on yksi niistä joukkueista, jotka ovat tällä kaudella onnistuneet kaatamaan Vilppaan Korisliigassa. Muutenkin joukkueiden keskinäiset ottelut ovat tällä kaudella olleet äärimmäisen tiukkoja.

Vilpas asettaa Pyrinnölle kuitenkin vaativan haasteen cup-finaalissa. 

- Vastassa on sarjan paras joukkue. Tosin cupissa pelataan kolmella ulkomaalaispelaajalla, joten on mielenkiintoista nähdä, valitseeko Vilppaan päävalmentaja Joonas (Iisalo) ison vai pienemmän kolmikon. Silti Teemu Rannikon merkitystä hyökkäyspelin sujuvuuden kannalta ei voi unohtaa.

- Lähdimme Suomen Cupiin tavoitteena voittaa koko kilpailu. Kun kierroksia on nyt jokunen takana, niin tavoite ei ole muuttunut matkan varrella, Toiviainen jatkaa.

Toiviainen on kokenut cup-kävijä ja otteluita on kertynyt vuosien saatossa lukuisia. Parhaat muistot ovat tosin jo vuosien takaa.

- Olin Timo Hakamaan apuvalmentajana Namika Lahdessa kaudella 2000-01, kun kaadoimme finaalissa Pyrbasketin. Siinä ovat oikeastaan kaikki parhaat cup-muistot, vaikka pelejä on kertynyt sen jälkeenkin. Toisin sanoen olen kokenut cup-finalisti, jos verrataan esimerkiksi Joonakseen (Iisalo), naurahtaa Toiviainen.

 

Liput >

Suomen Cupin tulokset ja tilastot >

 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia