Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

15.1.2021 17:00 Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

Naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan sarjamääräyksiä muutetaan siten, että sarjoista ei kilpailuvuoden 2020–21 päätteeksi putoa yksikään joukkue urheilullisin perustein.  

Suomen Koripalloliiton liittohallitus oli aiemmin marraskuussa hyväksynyt Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 sarjamääräyksiä muutettiin putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

Korisliigaan ja miesten I divisioona A ja B:hen sekä naisten Korisliigaan ja I divisioonaan voi ensi kaudeksi nousta urheilullisin, sarjamääräyksissä määritellyin perustein.

Miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan viimeinen rekisteröintipäivä muuttuu 30 päivästä 45 päivään eli pelaajaa ei voi enää rekisteröidä joukkueen kokoonpanoon, kun vahvistetun sarjaohjelman mukaiseen runkosarjan viimeiseen otteluun on vähemmän kuin 45 päivää aikaa. 

Vastaava tarkennus on tehty sarjamääräysten lisäksi kilpailusääntöihin, jotta I divisioonan joukkueisiin ei siirretä ratkaisupeleihin pelaajia Korisliigasta. Uudet pelaajien rekisteröinnin takarajat sarjoittain ovat:

  • Miesten I divisioona A, pelaajien rekisteröinti kokoonpanoon tulee tehdä 5.2.2021 klo 23:59 mennessä
  • Miesten I divisioona B, pelaajien rekisteröinti kokoonpanoon tulee tehdä 12.2.2021 klo 23:59 mennessä 
  • Naisten I divisioona, pelaajien rekisteröinti kokoonpanoon tulee tehdä 5.2.2021 klo 23:59 mennessä
  • Muutosta ei tehdä Korisliigan eikä naisten Korisliigan sarjamääräyksiin.

Tehtyjen päätösten myötä Korisliigassa voilla kilpailuvuonna 2021-22 enintään 13 joukkuetta (+1 kilpailuvuoteen 2020-21), naisten Korisliigassa 11 joukkuetta (+1), miesten I divisioona A:ssa 13 joukkuetta (+1), miesten I divisioona B:ssä 16 joukkuetta (+2) ja naisten I divisioonassa 13 joukkuetta (+2). Yhteensä miesten pääsarjoissa voi olla joukkueita yhteensä enintään 30 (+2) tai 31 (+3). Naisten pääsarjoissa yhteensä enintään 23 (+2).

 

Sarjajärjestelmiin tai kalentereihin ei muutosta – ottelut pelataan tarvittaessa ilman yleisöä

Pelattavissa otteluissa tulee noudattaa Aluehallintovirastojen sekä alueellisten viranomaisten määräyksiä yleisötapahtumien järjestämisestä. Mikäli yleisötilaisuuksien järjestäminen on joko kielletty tai osallistujamäärää on rajoitettu enintään 10–20 henkilöön (lukumäärään ei lasketa otteluun osallistuvia urheilijoita, erotuomareita ym. ottelutoimijoita) tulee ottelut pelata ilman yleisöä, ellei Aluehallintovirasto asiasta erikseen toisin päätä.

Otteluissa saa Suomen Koripalloliiton ohjeistuksen mukaan olla joukkueeseen kuuluvien jäsenien sekä otteluun nimettyjen erotuomareiden lisäksi vain sarjamääräyksissä mainitut ottelutoimijat kuten toimitsijat, tilastoijat, kuuluttaja, moppaajat sekä EA-henkilö sekä vähintään yksi järjestyksenvalvoja. Ottelutapahtumajärjestäjän edustajan (ottelutapahtumapäällikkö, led-operaattori, hallin vahtimestari) läsnäolo sallittava. Ottelutapahtumaan sallitut henkilöt eivät voi kuitenkaan toimia otteluissa faneina.

Otteluun sallitut median edustajat ottelussa ovat ottelua kuvaavan tuotantoyhtiön työntekijät (mm. kuvaajat, selostaja, ohjaaja ja käyttömestari), kotijoukkueen sisällöntuottaja sekä enintään kaksi kirjoittavaa toimittajaa ja kaksi valokuvaajaa. Median akreditoinnista vastaa järjestävä joukkue.

Otteluohjelmaa voidaan muuttaa ainoastaan, mikäli joukkue on asetettu karanteeniin tai on olemassa viranomaisen päätös, että uudessa otteluajankohdassa otteluun voidaan ottaa yleisöä.

Kaikessa toiminnassa tulee toimia Suomen Koripalloliiton Koronamanuaalin mukaisesti.

 

 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

Näytä lisää vastaavia