Sarjamaksut jaksotetaan kautta linjan

7.5.2020 09:56 Suomen Koripalloliiton hallitus on päättänyt kaikkien tulevan pelikauden sarjamaksujen jaksottamisesta helpottaakseen seurojen tilannetta koronapandemian keskellä.

Sarjamaksut jaksotetaan siten, että ensimmäinen erä koostuu 25%:n osuudesta ja myöhemmin laskutettava toinen erä 75%:n osuudesta. Jaksotuksen aikataulu tiedotetaan sarja- tai aluekohtaisesti. Tämän, toiminnan laajuuden mukaan seuroihin kohdistuvan, määräaikaisen rahoitustoimenpiteen kokonaisarvo on noin 415.000 euroa.  

Jo aiemmin Koripalloliiton hallitus päätti jäädyttää seuroihin kohdistuvat maksut nykyiselle tasolle korotuspaineista riippumatta.  

Koronakriisistä johtuen Koripalloliitto on myös antanut tänä vuonna sarjalisenssikäsittelyssä pääsarjaseuroille aikaa 15.8. asti suorittaa avoimet velvoitteet verottajalle, vakuutusyhtiölle ammattiurheilijaturvan osalta sekä joukkueen jäsenille. Muilta osin sarjalisenssiehdot tulee olla täytettynä toukokuun loppuun mennessä. Sarjalisenssit aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoihin pelikaudelle 2020-21 myönnetään kesäkuun 16. päivänä.  

Parhaillaan seuroilla on mahdollisuus hakea tukea koronapandemian aiheuttamien haittojen lieventämiseksi. Tuki on osa Suomen eduskunnan hyväksymää talouden lisäarvioita, johon lukeutui 19,6 miljoonan tukipaketti suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle. Koripalloliitto rohkaisee kaikkia seuroja hakemaan valtion tukea taloudellisiin menetyksiinsä. Hakuaika päättyy 14.5.  

Koripalloliiton toimisto pysyy avoinna poissaoloista huolimatta 

Koripalloliitto ei ole koronapandemian aikana käynnistänyt yt-neuvotteluita, vaan on tehnyt sopeuttamistoimenpiteitä muutoin varmistaakseen toimintakykynsä hetkellä, jolloin yleisten rajoitusten poistuminen vapauttaa toimintoja. 

Valtioneuvoston maanantaina julkaisemien periaatepäätösten mukaisesti koronapandemian aiheuttamia rajoitustoimia ryhdytään purkamaan jo lähiviikkojen aikana.  

- Iloitsemme siitä, että ihmiset pääsevät palaamaan laajemmin harrastusten pariin, näkemään joukkuekavereita ja kokemaan jälleen yhdessä tekemisen riemua. Joudumme kaikki odottamaan hetken vielä yksityiskohtaisempia ohjeita. Sillä välin – ja tietysti myös sen jälkeenkin – on tärkeää, että noudatamme viranomaistahojen ohjeistuksia, kommentoi Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.  

Koripalloliiton toimintakykyyn Tammivaara on luottavainen, vaikka poissaolojen takia viiveitä eri toiminnoissa ja vastausajoissa voikin ilmetä.  

Koronapandemian päätettyä maaliskuussa koripallosarjat, menivät ensimmäiset viikot Koripalloliitossa akuutin kriisitilanteen hoidossa, sarjojen päättämisoperaatiossa sekä seurakenttää avustavissa toimenpiteissä.  

Huhtikuussa liiton organisaatio pystyi keskittymään tulevan pelikauden valmisteluihin normaalia varhaisemmassa vaiheessa. Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n peruttua kaikki kesän arvoturnaukset, tehtiin maajoukkueille peruutustoimien ohella vaihtoehtoisia ohjelmasuunnitelmia. Samat operaatiot suoritettiin kaikkien toimintojen osalta.  

Huhtikuusta lähtien henkilöstöä on velvoitettu käyttämään ensin edellisen lomakauden lomat ja touko-kesäkuussa lakisääteiset kesälomat. Toimenpiteellä on pyritty varmistamaan, että Koripalloliitto on täydessä toimintavalmiudessa, kun yleisiä rajoituksia ryhdytään poistamaan, seurat pääsevät takaisin normaalimpaan arkeen kiinni. Poissaolot liitossa on porrastettu siten, että liiton toimisto pysyy koko ajan avoimena (toistaiseksi vielä etänä) ja kykenevänä auttamaan seuroja.  

- Tulevat viikot tuovat varmasti lisätietoa sille, miten me kaikki pystymme toimimaan 1.6. alkaen. Koripalloliitto on valmistautunut järjestämään niin kilpailu-, maajoukkue- kuin koulutustoimintojakin mahdollisuuksien mukaan jo kesällä ja yhdessä ponnistelemaan seurojen apuna kohti uutta pelikautta, Tammivaara päättää.  

 
13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

17.12.2020 13:17 Pääjuttu

Kohti koriskevättä 2021

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista 10.1.2021 asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta.

27.11.2020 14:57 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemia keskeyttää sarjatoiminnan koronan leviämisalueilla

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 27.11.2020, että pääkaupunkiseudun nuorten harrastetoiminta keskeytetään. Olympiakomitea ja lajiliitot ovat sopineet yhdessä, että koronaviruksen leviämisalueilla kaikki sarja- ja harjoittelutoiminta aikuisten harrastetoiminnassa keskeytetään. Lasten ja nuorten harjoittelu sisätiloissa keskeytetään Uudellamaalla sekä jatkossa muiden leviämisvaiheen alueiden kaupunkien mahdollisesti tekemien linjausten mukaisesti.

16.10.2020 17:00 Koripalloliitto tiedottaa

Joukkuelajien yhteinen tahtotila: pelien jatkuttava – turvallisesti ja vastuullisesti

Joukkuelajien yhteisenä tavoitteena on taata jatko turvalliselle harrastamiselle ja sarjatoiminnalle, mutta siihen tarvitaan koko urheiluyhteisön yhteistyötä.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

27.8.2020 13:30 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallokauden aloitus lähestyy, pelit alkavat suunnitelmien mukaan

Koripalloliiton tavoitteena on järjestää kilpailutoiminta mahdollisimman normaalisti koronapandemiasta huolimatta. Nuorten valtakunnallisten sarjojen ja alueiden sarjojen pelit käynnistyvät syyskuun puolessa välissä.

22.5.2020 14:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

22.5.2020 12:00 Sudenpennut

Nuorten maajoukkueohjelmaa päivitetty kesälle 2020

Suomen koripallonuorten maajoukkueohjelmaa on päivitetty kesälle 2020. Kesän harjoitteluryhmät ovat muuttuneet totutusta U15-U20-ikäluokkamaajoukkueista.

28.4.2020 12:07 Koripalloliitto tiedottaa

Seurojen mahdollisuudet: Avustukset, tuet ja hankkeet -dokumentti julkaistu

Seuratoiminnan tueksi on mahdollista hakea erilaisia avustuksia ja hanketukia. Koripalloliitto on julkaissut seurojen tueksi dokumentin, jossa avataan eri vaihtoehtoja avustuksen ja tukien saamiselle.

9.4.2020 07:21 Koronavirus

Lisätalousarviosta tukea liikunnan ahdinkoon

Suomalainen liikunta ja urheilu sai tänään hartaasti odotetun taloudellisen tukipaketin valtiolta. Lisätalousarviossa esitetään koronaviruspandemian vuoksi vaikeuksiin ajautuneelle seura- ja järjestökentälle sekä liikunnan koulutuskeskuksille noin 20 miljoonan euron tukea.

6.4.2020 18:00 Koripalloliitto tiedottaa

Studio 6: Uudessa koripallon keskusteluohjelmassa sinä pääset kysymään Suomen koristähdiltä

Koripalloliiton uusi viikoittainen keskusteluohjelma tuo keskiviikkoisin suomalaisen koripallon huippuvieraat sinun ruudullesi. Studio 6 on katsottavissa suorana lähetyksenä YouTubessa sekä Elisa Viihteessä. Ensimmäisen vieras on keskiviikkona 8.4. Shawn Huff.

24.3.2020 08:12 Koripalloliitto tiedottaa

Suden jäljillä -materiaali omatoimiharjoitteluun seurojen ja pelaajien käyttöön

Susijengi-tähtien Sasu Salinin ja Carl Lindbomin Pirkka-yhteistyönä toteutettu Suden jäljillä -treenipaketti on nyt vapaasti käytettävissä kaikille kädenojennuksena karenssiolosuhteiden kanssa painivalle korisperheelle.

23.3.2020 14:48 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseurat luovat vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

Koripalloseurat ympäri Suomen ovat koronavirusepidemian aikaan alkaneet jakamaan vinkkivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Suomen Koripalloliitto kerää päivittäin omalle sivustolleen uusia mielenkiintoisia harjoitteita, joita voi tehdä kotioloissa.

20.3.2020 17:21 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemialla merkittävät taloudelliset vaikutukset liikuntaan ja urheiluun

Koripalloliitto on yhteystyössä Olympiakomitean ja muiden lajiliittojen kanssa selvittänyt koronavirusepidemian vaikutuksista urheiluun.

17.3.2020 10:30 Koripalloliitto tiedottaa

Sisäjoukkuepelien yhteinen ohjeistus seuroille

Koronavirus on tuonut maailman haastavaan tilanteeseen ja poikkeuksellinen tilanne koskettaa myös urheilua. Suomalaiset sisäjoukkuepelit kokoontuivat maanantaina 16.3.2020 hakemaan yhteisiä linjauksia koronaviruksen seurauksena eteen tulevien haasteiden ratkaisemiseksi.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

14.1.2021 15:55 Koronavirus

Seurat voivat hakea erityisavustusta toiminnan turvaamiseksi koronavirustilanteessa

Opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksen tavoitteena on lievittää koronapandemian seuralle aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Hakuaika päättyy 13.2.2021 klo 16:15.

7.1.2021 11:55 Koripalloliitto tiedottaa

Kevään sarjatoiminta jatkuu toukokuulle

Useat sairaanhoitopiirit ovat suositelleet sisäliikuntatilojen sulkemisen jatkamista tammikuun loppupuolelle asti. Rajoitukset ja suositukset aiheuttavat jälleen joitain muutoksia kevään sarjaohjelmiin nuorten valtakunnallisten sarjojen sekä kaikkien alueiden sarjojen osalta. Otteluita tammikuulta siirretään pidemmälle kevääseen, jolloin otteluita voidaan pelata toukokuun loppuun asti kaikissa sarjoissa.

1.12.2020 14:46 Koripalloliitto tiedottaa

Olympiakomitean tuki koripallolle pysyi samana

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö julkisti tehostamistukijärjestelmänsä mukaiset tukipäätökset kesäolympialajien ja muiden kansainvälisen tason kesälajeille tiistaina.

Näytä lisää vastaavia