Sarjamaksut jaksotetaan kautta linjan

7.5.2020 09:56 Suomen Koripalloliiton hallitus on päättänyt kaikkien tulevan pelikauden sarjamaksujen jaksottamisesta helpottaakseen seurojen tilannetta koronapandemian keskellä.

Sarjamaksut jaksotetaan siten, että ensimmäinen erä koostuu 25%:n osuudesta ja myöhemmin laskutettava toinen erä 75%:n osuudesta. Jaksotuksen aikataulu tiedotetaan sarja- tai aluekohtaisesti. Tämän, toiminnan laajuuden mukaan seuroihin kohdistuvan, määräaikaisen rahoitustoimenpiteen kokonaisarvo on noin 415.000 euroa.  

Jo aiemmin Koripalloliiton hallitus päätti jäädyttää seuroihin kohdistuvat maksut nykyiselle tasolle korotuspaineista riippumatta.  

Koronakriisistä johtuen Koripalloliitto on myös antanut tänä vuonna sarjalisenssikäsittelyssä pääsarjaseuroille aikaa 15.8. asti suorittaa avoimet velvoitteet verottajalle, vakuutusyhtiölle ammattiurheilijaturvan osalta sekä joukkueen jäsenille. Muilta osin sarjalisenssiehdot tulee olla täytettynä toukokuun loppuun mennessä. Sarjalisenssit aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoihin pelikaudelle 2020-21 myönnetään kesäkuun 16. päivänä.  

Parhaillaan seuroilla on mahdollisuus hakea tukea koronapandemian aiheuttamien haittojen lieventämiseksi. Tuki on osa Suomen eduskunnan hyväksymää talouden lisäarvioita, johon lukeutui 19,6 miljoonan tukipaketti suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle. Koripalloliitto rohkaisee kaikkia seuroja hakemaan valtion tukea taloudellisiin menetyksiinsä. Hakuaika päättyy 14.5.  

Koripalloliiton toimisto pysyy avoinna poissaoloista huolimatta 

Koripalloliitto ei ole koronapandemian aikana käynnistänyt yt-neuvotteluita, vaan on tehnyt sopeuttamistoimenpiteitä muutoin varmistaakseen toimintakykynsä hetkellä, jolloin yleisten rajoitusten poistuminen vapauttaa toimintoja. 

Valtioneuvoston maanantaina julkaisemien periaatepäätösten mukaisesti koronapandemian aiheuttamia rajoitustoimia ryhdytään purkamaan jo lähiviikkojen aikana.  

- Iloitsemme siitä, että ihmiset pääsevät palaamaan laajemmin harrastusten pariin, näkemään joukkuekavereita ja kokemaan jälleen yhdessä tekemisen riemua. Joudumme kaikki odottamaan hetken vielä yksityiskohtaisempia ohjeita. Sillä välin – ja tietysti myös sen jälkeenkin – on tärkeää, että noudatamme viranomaistahojen ohjeistuksia, kommentoi Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara.  

Koripalloliiton toimintakykyyn Tammivaara on luottavainen, vaikka poissaolojen takia viiveitä eri toiminnoissa ja vastausajoissa voikin ilmetä.  

Koronapandemian päätettyä maaliskuussa koripallosarjat, menivät ensimmäiset viikot Koripalloliitossa akuutin kriisitilanteen hoidossa, sarjojen päättämisoperaatiossa sekä seurakenttää avustavissa toimenpiteissä.  

Huhtikuussa liiton organisaatio pystyi keskittymään tulevan pelikauden valmisteluihin normaalia varhaisemmassa vaiheessa. Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n peruttua kaikki kesän arvoturnaukset, tehtiin maajoukkueille peruutustoimien ohella vaihtoehtoisia ohjelmasuunnitelmia. Samat operaatiot suoritettiin kaikkien toimintojen osalta.  

Huhtikuusta lähtien henkilöstöä on velvoitettu käyttämään ensin edellisen lomakauden lomat ja touko-kesäkuussa lakisääteiset kesälomat. Toimenpiteellä on pyritty varmistamaan, että Koripalloliitto on täydessä toimintavalmiudessa, kun yleisiä rajoituksia ryhdytään poistamaan, seurat pääsevät takaisin normaalimpaan arkeen kiinni. Poissaolot liitossa on porrastettu siten, että liiton toimisto pysyy koko ajan avoimena (toistaiseksi vielä etänä) ja kykenevänä auttamaan seuroja.  

- Tulevat viikot tuovat varmasti lisätietoa sille, miten me kaikki pystymme toimimaan 1.6. alkaen. Koripalloliitto on valmistautunut järjestämään niin kilpailu-, maajoukkue- kuin koulutustoimintojakin mahdollisuuksien mukaan jo kesällä ja yhdessä ponnistelemaan seurojen apuna kohti uutta pelikautta, Tammivaara päättää.  

 
22.5.2020 14:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

22.5.2020 12:00 Sudenpennut

Nuorten maajoukkueohjelmaa päivitetty kesälle 2020

Suomen koripallonuorten maajoukkueohjelmaa on päivitetty kesälle 2020. Kesän harjoitteluryhmät ovat muuttuneet totutusta U15-U20-ikäluokkamaajoukkueista.

28.4.2020 12:07 Koripalloliitto tiedottaa

Seurojen mahdollisuudet: Avustukset, tuet ja hankkeet -dokumentti julkaistu

Seuratoiminnan tueksi on mahdollista hakea erilaisia avustuksia ja hanketukia. Koripalloliitto on julkaissut seurojen tueksi dokumentin, jossa avataan eri vaihtoehtoja avustuksen ja tukien saamiselle.

9.4.2020 07:21 Koronavirus

Lisätalousarviosta tukea liikunnan ahdinkoon

Suomalainen liikunta ja urheilu sai tänään hartaasti odotetun taloudellisen tukipaketin valtiolta. Lisätalousarviossa esitetään koronaviruspandemian vuoksi vaikeuksiin ajautuneelle seura- ja järjestökentälle sekä liikunnan koulutuskeskuksille noin 20 miljoonan euron tukea.

6.4.2020 18:00 Koripalloliitto tiedottaa

Studio 6: Uudessa koripallon keskusteluohjelmassa sinä pääset kysymään Suomen koristähdiltä

Koripalloliiton uusi viikoittainen keskusteluohjelma tuo keskiviikkoisin suomalaisen koripallon huippuvieraat sinun ruudullesi. Studio 6 on katsottavissa suorana lähetyksenä YouTubessa sekä Elisa Viihteessä. Ensimmäisen vieras on keskiviikkona 8.4. Shawn Huff.

24.3.2020 08:12 Koripalloliitto tiedottaa

Suden jäljillä -materiaali omatoimiharjoitteluun seurojen ja pelaajien käyttöön

Susijengi-tähtien Sasu Salinin ja Carl Lindbomin Pirkka-yhteistyönä toteutettu Suden jäljillä -treenipaketti on nyt vapaasti käytettävissä kaikille kädenojennuksena karenssiolosuhteiden kanssa painivalle korisperheelle.

23.3.2020 14:48 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseurat luovat vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

Koripalloseurat ympäri Suomen ovat koronavirusepidemian aikaan alkaneet jakamaan vinkkivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Suomen Koripalloliitto kerää päivittäin omalle sivustolleen uusia mielenkiintoisia harjoitteita, joita voi tehdä kotioloissa.

20.3.2020 17:21 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemialla merkittävät taloudelliset vaikutukset liikuntaan ja urheiluun

Koripalloliitto on yhteystyössä Olympiakomitean ja muiden lajiliittojen kanssa selvittänyt koronavirusepidemian vaikutuksista urheiluun.

17.3.2020 10:30 Koripalloliitto tiedottaa

Sisäjoukkuepelien yhteinen ohjeistus seuroille

Koronavirus on tuonut maailman haastavaan tilanteeseen ja poikkeuksellinen tilanne koskettaa myös urheilua. Suomalaiset sisäjoukkuepelit kokoontuivat maanantaina 16.3.2020 hakemaan yhteisiä linjauksia koronaviruksen seurauksena eteen tulevien haasteiden ratkaisemiseksi.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

16.7.2020 09:04 Nuorten PM-kilpailut

Nuorten PM-kisat peruutettu toistaiseksi, pojille korvaavat Viro-ottelut

18- ja 16-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisat on peruutettu elokuulta. Poikien puolella PM-kisojen tilalla järjestetään maaotteluita Viroa vastaan.

15.7.2020 13:00 Koripalloliitto tiedottaa

Timo Nieminen Koripalloliiton erotuomaripäälliköksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi erotuomaripäälliköksi on valittu Timo Nieminen. Hän aloittaa tehtävässä elokuun puolessa välissä.

1.7.2020 10:23 Koripalloliitto

Koriskauden 2020-21 lisenssit myynnissä

Koripallokausi 2020–2021 käynnistyi virallisesti 1.7.2020 ja samalla käynnistyi uuden kauden lisenssien myynti.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

5.6.2020 08:52 NBA

NBA päätti uudelleenkäynnistään NBA-kauden 22 joukkueen voimin, Markkasen ja Bullsin kausi päättyi

NBA-kauden sarjakauden on määrä jatkua 22 joukkueen voimin 31. heinäkuuta alkaen Disney Worldissa. Lauri Markkasen Chicago Bulls ei päässyt 22 joukkueen mukaan, mikä tarkoittaa, että joukkueen kausi on ohitse.

3.6.2020 14:53 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen Koripalloliitto hakee erotuomaripäällikköä

Kati Nynäsin siirtyessä huippuerotuomarivalmentajaksi Suomen Koripalloliitto hakee erotuomaripäällikköä vakituiseen työsuhteeseen. Työ alkaa elokuussa 2020.

28.5.2020 10:00 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto kehittää erotuomaritoimintaansa

Erotuomaritoiminnan päällikkönä Koripalloliitossa toiminut Kati Nynäs siirtyy osa-aikaiseksi huippuerotuomarivalmentajaksi vastaamaan erotuomareiden koulutuksesta ja toiminnan kehittämisestä. Samalla Koripalloliitto on tehnyt päätöksen uuden erotuomaripäällikön palkkauksesta. Uusi erotuomaripäällikkö tulee vastaamaan kaikesta muusta erotuomaritoiminnasta ja sen kehittämisestä.

27.5.2020 09:23 Yhteistyökumppanit

Ylimääräinen We deliver -hakukierros jakoi tukea koripalloharrastuksessa pysymiseen

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi ylimääräisellä kierroksella tukea koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen johdosta jäljellä oleviin kausimaksuihin.

25.5.2020 18:49 Koripalloliitto tiedottaa

Mineille ja mikroille uudet pelisäännöt – peli kasvaa jatkossa entistä enemmän pelaajien mukana

Koripalloliiton hallitus on hyväksynyt uudet pelisäännöt mini- ja mikrokoripalloon (U7-U12). Uusien sääntöjen keskeisenä tavoitteena on tuottaa entistä parempaa lasten peliä lapsia varten.

14.5.2020 14:01 Koripalloliitto tiedottaa

Tukea haettavissa koronapandemian haittojen lieventämiseksi, hakuaikaa pidennetty

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) avasi torstaina 30.4. haun, jolla liikunta- ja urheiluseurat voivat hakea tukea koronapandemian aiheuttamien haittojen lieventämiseksi. Avustushakuaikaa on pidennetty ja se päättyy 19.5. klo 16.15.

Näytä lisää vastaavia