Sasu Salin ja Petteri Koponen aloittavat cup-jahdin

11.2.2021 10:06 Espanjassa ja Italiassa ratkotaan loppuviikon aikana cup-mestaruudet. Sasu Salin ja Petteri Koponen aloittavat pelinsä torstaina.

Petteri Koponen ja Sasu Salin taistelevat cup-mestaruudesta loppuviikosta. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan tämän vuoden Copa del Rey pelataan Madridissa ja cup-mestaruutta pääsivät jahtaamaan totutusti runkosarjan ensimmäisen puoliskon kahdeksan parasta joukkuetta. Teneriffa pääsee lähtemään hyvistä asemista, sillä se on sarjassa jaetulla kolmannella sijalla.

- Totta kai harmittaa, että hävisimme edellisen sarjapelin Baskoniaa vastaan niukasti kotona. Meillä oli lopussa kaksi mahdollisuutta kääntää peli vielä itsellemme, mutta tällä kertaa emme siinä onnistuneet. Nyt cupiin lähdetään hyvillä mielin ja jokaisen keskittyminen ja ajatukset ovat siinä, että olemme vähintään välierissä, Salin kertoo.

Teneriffa saa avausottelussaan vastaan San Pablo Burgosin, joka on tällä hetkellä ACB-liigassa kuudentena.

- Jos pelaamme niin hyvin kuin osaamme, niin kyllä meidän pitäisi se hoitaa. Sen jälkeen katsomme tilanteen, että kuka tulee seuraavalla kierroksella vastaan.

Burgos tulee Teneriffalle lähiaikoina tutuksi, sillä joukkueet arvottiin myös Mestarien liigassa samaan lohkoon. Parin kuukauden sisään joukkueet kohtaavatkin toisensa neljästi.

- Heillä on hyvä jengi, joten missään nimessä ei ole mikään helppo peli tulossa. Varmaan aika 50-50 kumpi sen pelin voittaa, mutta jos menee odotusten mukaan ja katsomme miten olemme pelanneet liigassa, niin olemme ehkä pieniä ennakkosuosikkeja. Viime vuodesta oppineena, jokainen joukkueestamme haluaa pelata paremmin eikä halua hävitä sitä ensimmäistä peliä, Salin miettii.

Ottelun voittaja kohtaa välierässä lauantaina voittajan otteluparista Real Madrid-Valencia.

Lisätietoja: Copa del Rey

Koposen Reggiana vaikeista lähtökohdista cupiin

Italian cupin mestaruus ratkotaan Milanossa ja Koposen Reggiana pääsi viimeisenä joukkueena mukaan cupiin. Reggiana kohtaa puolivälierässä turnauksen isäntäjoukkue ja Italian liigan kärkipaikkaa hallussaan pitävän Milanon. Reggianan lähtökohdat turnaukseen lähdettäessä eivät ole otollisimmat, sillä joukkueella on kokoonpanomurheita.

- On vähän kaksijakoiset fiilikset. On kiva, että olemme cupissa mukana, mutta joukkueen tilanne on vähän vaikea. Meiltä puuttuu kaksi amerikkalaispelaajaa eikä meillä ole oikein isoja miehiä, joten Milano voi olla meille aika iso haaste, Koponen avaa joukkueensa lähtökohtia cupiin.

Ottelun ennakkoasetelmissa Milano onkin selkeä ennakkosuosikki. Joukkueet kohtasivat muutama viikko takaperin ja tuolloin Milano voitti Reggianan 29 pisteen erolla. Koponen tunnistaa realiteetit otteluun lähdettäessä, mutta muistuttaa samalla myös cupin yllätyksellisyydestä.

- Lähdetään taistelemaan ja katsotaan mihin se riittää. Yritämme saada joukkueen terveeksi ja isot jätkät kuntoon ja taistelemaan kohti parempaa kevätkautta. Aika ihme saa käydä, että menisimme tästä otteluparista jatkoon, mutta pallo on pyöreä ja on sitä isompiakin ihmeitä nähty. Iso haaste, mutta katsotaan millainen peli on tulossa, Koponen pohdiskelee.

Ottelun voittaja saa välierissä vastaansa voittajan otteluparista Virtus Bologna-Reyer Venezia.

Lisätietoja: Italian Final Eight

 
19.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen isossa roolissa tärkeässä voitossa

Petteri Koposen vahvat otteet Italian liigassa saivat jatkoa, kun hän auttoi Reggianan tärkeään voittoon 13 pisteellään. Virossa Edon Maxhuni oli jälleen tehokkaana upottaessaan 18 pistettä. Kaksinumeroisille pääsivät myös Murphyn veljekset Alex ja Erik sekä Daniel Dolenc.

17.4.2021 09:47 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon

Henri Kantonen oli hyvässä iskussa auttaessaan Aix-Mauriennen tärkeään voittoon Ranskan ProB:ssä. Lassi Tuovi ja Tuomas Iisalo saivat joukkueensa takaisin voittokantaan tappiollisten otteluiden jälkeen.

12.4.2021 19:54 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi ja Cremona purkivat loppukauden sopimuksen

Tampereen Pyrinnön kasvatteihin lukeutuva Susijengi-tykki Topias Palmi, 26, ja hänen joukkueensa, Italian Serie A:n Vanoli Cremona, ovat yhteisymmärryksessä purkaneet kevätkauden 2021 loppua koskevan sopimusjakson. Palmilla on jäljellä vielä yksi vuosi kolmivuotisesta sopimuksestaan Cremonan kanssa.

12.4.2021 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen tykitti 26 pistettä

Petteri Koponen oli pitelemätön, kun hän heitti hienosti 26 pistettä Reggianan voitossa. Alexander Madsenin urakka Viron ja Latvian liigassa päättyi finaalitappioon.

10.4.2021 07:50 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä jälleen hyville pisteille

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä olivat joukkueensa parhaat pistemiehet, mutta harmittavasti heidän vahvat esityksensä eivät kantaneet voittoon saakka.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

7.4.2021 22:24 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigassa jatkoon

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nousi sillasta voittamalla kolme viimeistä otteluaan Mestarien liigan jatkolohkossa ja eteni Final Eight -lopputurnaukseen voittamalla keskiviikkona Türk Telekomin.

5.4.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hurjina loppuviikon peleissä

Viime viikon lopulla nähtiin taas hienoja edesottamuksia Susijengin pelaajilta. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja Ilari Seppälä, Petteri Koponen sekä Murphyn veljekset Alex ja Erik pääsivät kaksinumeroisille. Lisäksi Aapeli Alanen debytoi Tshekin liigassa.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

1.4.2021 08:40 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa – Swans Gmunden avasi Itävallan pudotuspelit voitolla

Mestarien liigassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa haki Latviasta voiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian. Alex Murphy oli liekeissä Espanjassa ja Itävallan liigassa suomalaiskolmikon Swans Gmunden otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

29.3.2021 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli kovaa voittoa – Tuovin Strasbourg venytti voittoputkeaan

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa nappasi ison voiton kaataessaan tiukan taistelun jälkeen Valencian. Petteri Koposen Reggiana ei sen sijaan selvittänyt tietään FIBA Europe Cupin Final Four –lopputurnaukseen. Ranskassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg on kovassa liidossa.

25.3.2021 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Reggiana raivasi tiensä jatkoon FIBA Europe Cupissa – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

FIBA Europe Cupissa pelataan tällä viikolla 16 parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelilohkot. Petteri Koposen Reggiana selvitti tieltään ensimmäisen esteen ennen kauden päättävää Final Four –turnausta voittamalla romanialaisen Sibiun. Elias Valtonen oli taas hurjana Saksassa ja Erik Murphy merkkautti tupla-tuplan Japanissa.

21.3.2021 22:04 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ylsi kauden piste-ennätykseensä

Daniel Dolenc heitti 24 pistettä Itävallan liigassa ja Elias Valtosen vahvat esitykset jatkuivat Saksassa hänen rikottua myös 20 pisteen rajapyykin.

18.3.2021 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin hurja vire Mestarien liigassa jatkuu

Sasu Salinin upeat otteet Mestarien liigassa saivat jälleen jatkoa, kun hän heitti 17 pistettä Teneriffan voitossa. Ilari Seppälä oli jälleen tehokkaana Ranskassa ja Elias Valtonen osoitti jälleen potentiaaliaan Saksassa.

15.3.2021 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loisti Virossa, Ranskassa nähtiin suomalaisten yhteenotto

Edon Maxhuni osoitti jälleen korintekotaitojaan, kun hän heitti 26 pistettä Viron liigan ottelussa. Ranskassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen ja suomalaisvalmentajat pääsivät juhlimaan makeita voittoja.

11.3.2021 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti jälleen Mestarien liigassa

Sasu Salin oli Teneriffan ykkösnimi Mestarien liigassa, mutta voittoon saakka Salinin tehoilta ei riittänyt. Elias Valtonen ja Edon Maxhuni jatkoivat niin ikään hyviä otteitaan.

8.3.2021 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden taipui Itävallan cupin finaalissa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden joutui pettymään Itävallan cupin finaalissa. Elias Valtosen hienot esitykset saivat jatkoa Saksassa.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

5.3.2021 23:59 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä tykitti 38 pistettä Ranskassa

Ilari Seppälän käsi kävi tulikuumana, kun hän heitti uskomattomat 38 pistettä Ranskassa. Alex Murphy, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni merkkauttivat myös kovia pisteitä ja Carl Lindbom debytoi uuden joukkueensa riveissä.

Näytä lisää vastaavia